A Közös Agrárpolitika Irányító Hatósága megkezdte az "Agrár-környezetgazdálkodási kifizetések (AKG)" című (KAP-RD19-1-24 kódszámú) pályázati felhívás tervezetének társadalmi egyeztetését.

A pályázati felhívás tervezete szerint a kedvezményezettek köre:

  • A felhívás keretében mezőgazdasági termelők részesülhetnek támogatásban.
  • Támogatási kérelmet a Kedvezményezetti Nyilvántartási Rendszerben (NYKR-ben) nyilvántartott természetes és jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet nyújthat be.
  • A támogatási kérelem benyújtására konzorciumi formában nincs lehetőség.

Környezetvédelmi célok elérést segítő, növénytermesztési tevékenységgel és gyepgazdálkodással összefüggő gazdálkodási gyakorlatok vállalása tartozik a támogatható tevékenységek közé.

A művelet végrehajtására rendelkezésre álló időszak (kötelezettségvállalási időszak) 2025. janiár 1-től 2029. december 31-ig tart majd.

Horizontális Tematikus Előíráscsoport (TECS) esetén Magyarország egész területén. Zonális TECS esetén a MePAR-ban lehatárolt területeken valósítható meg a vállalt művelet.

A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás, melynek formája egységköltség alapú átalány.

A tervezet szerint a támogatási kérelmek benyújtására 2024. november 15. és 2024. december 16. között lesz lehetőség.

További információk és részletek itt olvashatók.

Hirdetés –

A mezőgazdasági pályázatokkal és támogatásokkal kapcsolatban érdemes naprakész tudásra szert tenni, segítünk! Legyen szó pályázatokkal kapcsolatos kérdésekről, közvetlen támogatásokról vagy beruházási pályázatokról, kifizetődik a tájékozottság, csekkoljon be hozzánk, és ne maradjon le semmiről!

Indexkép: Shutterstock