Tisztában vagy a sajtfogyasztás előnyeivel és veszélyeivel is?
Sajt minden mennyiségben? Mit mondanak a szakemberek?
Ne fogyaszd el! Fémdarabkák lehetnek ebben az élelmiszerben
Termékvisszahívásra hívta fel a figyelmet a Nébih.
Mennyire megbízhatóak a boltokban darabolt sajtok?
Tejtermékrészlegeket ellenőrzött a Nébih.
Mindaz, amit nem gondoltál volna a vajról
Cikksorozat indul, ami szakmailag hiteles információkat nyújt.
Miért jobb, ha helyi élelmiszereket vásárolunk?
Több előnye van, mint hinnéd.
Hihetetlen: egy találékony gyártó máris kikerülte a PET-palack- és fémdoboz-visszaváltást
Ha kis hazánkban valamilyen szabályt bevezetnek, biztos lesz magyar, aki kitalálja, hogyan lehet azt megkerülni.
Dubaji csoki: már nálunk is hihetetlenül népszerű az új desszertkülönlegesség
A szakértők szerint hazánkban idén már szinte keresettebb lesz a dubaji csoki a bejglinél, pedig csak nemrégiben robbant be a köztudatba.
Magyar éremeső a World Cheese Awards-on! +VIDEÓ
Nagyszerű eredményeket értek el a magyar sajtkészítők a világ legnagyobb sajt-megmérettetésén, a World Cheese Awards-on.
Botrány a Lindt csokoládé körül: megdöbbentő, mivel védekezik a cég
A Lindt hírnevén esett csorba a teljes svájci élelmiszeriparnak károkat okozhat.
A világ egyik legegészségesebb élelmiszere, olcsó is, mégis alig fogyasztjuk
Könnyen elkészíthető, és nagyon sok jótékony hatással rendelkezik.
Kiderült, miért rákkeltő a vörös hús
Ez lehetővé teheti a jövőben új rákellenes kezelési módok kidolgozását is.
Hízott libamáj laborból? Jön a húsipar új korszaka
Vajon hogyan formálják majd át a sejtalapú húsok az élelmiszeripart?
Figyelem! Fémdarabok lehetnek bizonyos üdítőkben
Aki ezekből vásárolt, ne fogyassza el!
Ezek az ultrafeldolgozott ételek a legegészségtelenebbek
Egy tanulmány bebizonyította, hogy egyes feldolgozott élelmiszerek nagymértékben növelik bizonyos betegségek és a halálozás kockázatát.
Élelmiszerek címkéje: ha ezt bevezetik, nem kell többé az apró betűvel írt részt bogarásznunk
Új WHO iránymutatás vonatkozhat a gyártókra.
A leggyakoribb tévhitek az ételérzékenységgel kapcsolatban
Mi a különbség az allergia és az intolerancia között? Mi az igazság a leggyakoribb tévhitekkel kapcsolatban?
Melyik élelmiszernek mekkora a környezeti lábnyoma?
Számos tényezőtől függ a válasz, és a helyzet bonyolultabb, mint gondolnád.
Így csökkenthető a toxin a kukoricában betakarítás után
Milyen tisztítási eljárásokat lehet alkalmazni?
Már a leggyakrabban fogyasztott élelmiszereinkben is ott vannak az örök vegyi anyagok
Tehetünk bármit ez ellen?
Egy igazán magyaros finomság, a kolbász. De tényleg magyar?
A hétvégén zajlott a 27. Csabai Kolbászfesztivál. A kolbász a magyarok kedvence ugyan, de semmiképp sem ősi eledele.
Hajtóvadászat indult 22 tonna sajt után Nagy-Britanniában
Huszonkét tonnányi cheddar sajtot loptak el egy londoni kereskedőtől 300 ezer font, azaz körülbelül 145 millió forint értékben.
Ezeket az ételeket semmiképp ne rendeld az étteremben!
Ezt a 4 ételt kerülik az élelmiszer-biztonsági szakemberek az éttermekben.
Tofu: sokan rajonganak érte, mások támadják – de mi ennek az oka?
Az egyik legmegosztóbb étel.
Rovarirtó szer lehet a fehérbabban, visszahívták
Rovarirtószer lehetséges jelenléte miatt fehérbabot hívott vissza a forgalomból a Tesco-Global Zrt. - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel.
Elképesztő összegekbe kerülnek a világ legdrágább sörei
Valóságos műalkotások, melyek a sörök iránti tiszteletet szimbolizálják.
Bizonyos élelmiszer-csomagolásokban olyan vegyi anyagok vannak, melyek mellrákot okozhatnak
Sokat már veszélyesnek minősítettek nemzetközi szabályozásokban, mégis megtalálhatók az élelmiszer-csomagolásokban.
Fenntartható élelmiszer-termelés: A gombáé a jövő!
A termesztett gombák karbonlábnyoma jelentősen alacsonyabb, mint a hagyományos húsipari termékeké.
Tapas, a mediterrán életérzés elengedhetetlen kelléke
Bármi lehet a tányéron, amit kisebb adagokra fel lehet osztani.
Már 2 milliárd forintot visszafizettek a vásárlóknak
Jelenleg 3700 helyen lehet visszaváltani a palackokat, üvegeket és dobozokat.
Mire képes a magyar élelmiszeripar? Kijöttek a számok!
Főbb élelmiszervonalak termelékenysége és kapacitáskihasználtsága.
Molekulák tízezrei várják az ételünkben, hogy rájöjjünk, pontosan mire jók
Barabási Albert-László hálózatkutatásai adhatnak választ a táplálkozástudomány még fel sem tett kérdéseire.
Ezen csúsztak el az energiaitalok a teszten
2,6 millió forint bírságot szabott ki a Nébih.
Sattu: régen a szegények étele volt, ma pedig már a luxuspartik menüjében is helyet kap
Egy méltatlanul lenézett étel, amely ma már exkluzív eseményeken is jelen van. A sattu különös útja napjainkig.
Te tudod, hogy mi nevezhető gyümölcslének?
Nem, a 12 %-os ital semmiképpen...
Kiemelt témáink
- AKG
- baromfi
- gazdálkodási napló
- búza
- fiatal gazda
- PREGA
- gazdaságátadás
- AÖP
- gyümölcstermesztés
- jogszabály
- kukorica
- közös agrárpolitika
- legeltetés
- madárinfluenza
- napraforgó
- no-till
- növényvédő szer
- ökológiai gazdálkodás
- repce
- sertés
- sertéspestis
- szarvasmarha
- szőlő
- talaj
- termőföld
- TMR
- ukrajna
- zöldségtermesztés
- drón