Hirdetés
- OVP-20 régi szovjet gyártmányú magtiszítógép... új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Napraforgó vetőmag új
- Magtisztítás új
- Milyen traktort érdemes venni? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Epertermelés új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Gyümölcs és kertészeti ültetvények korszerűsítése, létesítése új
Cikkajánló
Közel 40 százalékos hozamnövekedés a kukoricában? Mutatjuk, mi kell hozzá
Az öntözés termésnövelő hatását bizonyították magyar kutatók.
Sajtóközlemény
1387 hozzászólás
Válasz #86. hozzászólásra
Mármint én is Té(v)esz(me) tag leszek?Mert a poziciókban tsz érdekeltség lesz 100százalékban...Baranyában nem volt és nem is lesz (más)rendszer'váltás",itt minden maradt a régiben
Válasz #85. hozzászólásra
Nem kell belépned, a törvény erejénél fogva taggá válsz.
A tsz elnök érdekeltségek már bent vanak...én nem lépek be...ha kötelező akkor se...befizetem amit kell és "ehez is jogom van"
Válasz #82. hozzászólásra
2. mindenkit
Válasz #81. hozzászólásra
Személyes:
Paraszt vagyok ---ez van az adatlapodon, naaaa ez már kizáró ok, mert mezőgazdasághoz hozzáértő nem lehet !
Válasz #81. hozzászólásra
1.
Kiket váltunk le ????????
Válasz #80. hozzászólásra
akkor nincs akadálya.
ki szavaz rám?
Válasz #75. hozzászólásra
2012. évi CXXVI. törvény
a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamaráról
30. § (1) Agrárkamarai tisztségre választható a pártoló és a tiszteletbeli tag kivételével minden agrárkamarai tag, ha büntetlen előéletű és vele szemben összeférhetetlenségi ok nem áll fenn.
(2) Összeférhetetlen az agrárkamarai tisztség viselésével, ha a tag
a) vezetői munkakört betöltve közszolgálati tisztviselői jogviszonyban áll,
b) olyan államigazgatási szervnél folytat főállásban (legalább heti 36 órás) közszolgálati tisztviselői tevékenységet, amely államigazgatási szerv illetékességi területe részben vagy egészben egybeesik az adott területi szervezet illetékességi területével,
c) politikai pártban országos tisztséget tölt be,
d) másik gazdasági kamarában tisztségviselő.
(3) Nem viselhet tisztséget az agrárkamarában, aki
a) nem választható küldöttnek;
b) Magyarországon nem rendelkezik állandó lakóhellyel.
37. § (1) Ha e törvény eltérően nem rendelkezik, országos-, illetve megyei küldöttnek az választható, aki
a) nagykorú;
b) az agrárkamara tagja vagy gazdálkodó szervezet tag esetén annak törvényes képviselője.
(2) Nem választható országos, illetve megyei küldöttnek, aki
a) cselekvőképességet korlátozó vagy kizáró gondnokság alatt áll;
b) büntetett előéletű.
Válasz #63. hozzászólásra
Én még mindíg nem értem hogy a pénzbeszedésen kívül mire jó ez? (A mese nem csak az eredmény érdekelne...de nem tudok hinni benne.)
Válasz #77. hozzászólásra
baszki idén se jött össze, hogy a saját magam által fogott halból főzzem meg első halászlémet.
sebaj majd jövőre
Válasz #75. hozzászólásra
persze az év pecása címre
Valaki ki merte már számolni, hogy mennyi is folyik be csak a regisztrációs 5.000.- HUF-ból és eddig mennyit kaptak a kamarák államtól ??????
Válasz #74. hozzászólásra
ha belépek a kamarába, akkor én is jelöltethetem magam?
Válasz #71. hozzászólásra
csak ebben az ügyben?
Válasz #72. hozzászólásra
Valóban nem az MVH vonja le a területalapú támogatásból, de nem azért, mert az EU nem engedi.
2012. évi CXXVI. törvény
a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamaráról
11. § (2) A meg nem fizetett kamarai tagdíj köztartozás. A tagdíj meg nem fizetése esetén azt az állami adóhatóság adók módjára hajtja be.
Válasz #65. hozzászólásra
Azt az EU nem engedi, hogy onnan vonja le.
Mondottam volt, hogy én regisztráltam, mert .....
A felségem nem regisztrál, mert mint mondtátok "nem kell egy sárga csekkel több."
Válasz #62. hozzászólásra
Sapsi!
Azért egy kis szándékosan gerjesztett homályt vélek felfedezni ebben az ügyben.
A kamara tagjai azok lesznek kötelezően akik: "az agrárkamara létrejöttének napján agrárgazdasági tevékenységet folytató gazdák, gazdálkodó szervezetek". Szóval a kamara megalakulása napján, vagyis valamikor 2013 márciusában. Azok akik most végeznek "agrárgazdasági tevékenységet" még nem tagok mert nincs minek a tagjának lenniük. Így ki kötelezi őket regisztrációra, vagy fizetésre? Ha nem regisztrál és nem fizet akkor nem mehet el a választásokra. Ez logikus, de más következménye a dolognak mi is lehet? A reg. díjat jövőre, amikor a kamara felállásának a napján kötelezően tag lesz, valszleg be fogják rajta is vasalni és persze tagdíjat is fog fizetni.
Mi lesz azzal az őstermelővel aki még az idén érvényesítette az igazolványát, de az aszály betette a kiskaput és az év végéig felszámolja a gazdaságát? Most regisztrál, fizet, de jövőre esze ágában sem lesz újra érvényesíteni az őstermelőit. Kidob az ablakon egy ötezrest?
Válasz #69. hozzászólásra
Válasz #68. hozzászólásra
Majd mondom, Géza komámat keresd meg.
Válasz #67. hozzászólásra
a jakab bekaphatja
Válasz #66. hozzászólásra
Azt mondta Jakab ..."alulról szerveződött".. A gazda gyűlés után elrohant, így nem volt időm mondani Neki..na majd legközelebb.!!!!!!!!!!!
Válasz #65. hozzászólásra
nekem nem a fizetéssel van gondom, hanem a kötelezőségen. még jó, hogy a pártba nem kell belépni
Válasz #63. hozzászólásra
Én nem fizetek,majd levonják a földalapúból.
a végén még be kell lépnünk a TSZ-be is
a link lemaradt:
Ha regisztrál, ha nem, fizetni azt mindenképpen kell!
Válasz #60. hozzászólásra
A 2012. évi CXXXII. törvény 2012. IX. 19-i hatállyal módosította az agrárkamaráról szóló 2012. évi CXXVI. törvényt.
Többek között kimondja, hogy a TÖRVÉNY EREJÉNÉL FOGVA az agrárkamara tagjává válnak az agrárkamara létrejöttének napján agrárgazdasági tevékenységet folytató gazdák, gazdálkodó szervezetek.
(gazda: Magyarország területén lakóhellyel, tartózkodási hellyel, illetve székhellyel vagy telephellyel rendelkező agrárgazdasági tevékenységet folytató őstermelő vagy egyéni vállalkozó)
Válasz #60. hozzászólásra
Wtf?
Válasz #55. hozzászólásra
Itt az egyértelmű válasz.
A kötelező agrárkamarai regisztráció, csak ajánlott.
Ha valaki regisztrál, akkor a későbbiekben már köteles lesz fizetni, és adatot szolgáltatni.
Ha nem regisztrál, jelenleg nincs és nem is tervez a kormány szankciót.
Mint említettem már, hogy így is van leírva, csak nehéz belőle kiolvasni.
mert ugye "szóból ért a magyar"
Regisztráció után kapunk e-mail-ben visszaigazolást? Befizettem az a pénzt és elküldtem a levelet, de nem kaptam e-mailt?
Válasz #55. hozzászólásra
Azért, mert figyelmesen elolvasták a törvényt. Sőt még figyelmesebben.
Mi megtettük, és kérdeztünk is.
(több jogi végzettségűt).
Ángyán ment Kamara jött.
Válasz #56. hozzászólásra
Mi van, ha nem fizetsz.
Én már regisztráltam.
Mert e tagság nélkül korábban semlehetett pályázni, mert kellett az "aláírásuk".
Ezután is kelleni fog.
http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20120921-az-unios-penzek-kozelebe-kerulne-a-kamara.html
Íme
Válasz #54. hozzászólásra
Nem nagyban termelek és csak azért váltottam ki az őstermelőit, hogy kevés felesleg értékesítésénél véletlenül se legyen bibi. A bevételem ennek megfelelően nagyon kicsi. Teljesen kiakadtam ezen az újabb, pofátlan sarcon. Szegény apám is bukott már idén vagy háromszáz ezret azon a száraz, nyomorult futóhomokos földjén. MOst fizessen ő is, mások is a nagy semmiért. Vérlázító.
A ki van már az agrárkamarával...eddig senki sem adott egyértelmű választ,hogy akkor kell vagy sem
Válasz #52. hozzászólásra
Meghosszabbították,mert nem akar a paraszt fizetni.
Válasz #52. hozzászólásra
És aki nem akar részt venni a kamarai választásokon akkor annak nem kell belépnie???
Az Országgyűlés 2012. szeptember 11-én elfogadta az augusztusban hatályba lépett új agrárkamarai törvény módosítását. A módosításokra a választási regisztráció és az átmeneti működés megkönnyítése érdekében volt szükség. Fontos változás, hogy 2 hónappal meghosszabbodik a regisztrációra rendelkezésre álló idő: a tagságra kötelezetteknek november 30-ig kell bejelentkezni a Magyar Agrárkamara honlapján az agrárkamarai választási tagjegyzékbe, és eddig kell megfizetni az 5.000 Ft összegű egyszeri regisztrációs díjat is. Ez a feltétele annak, hogy a leendő tagok részt vehessenek a jövő év elején esedékes kamarai választásokon
Válasz #50. hozzászólásra
"Legalább is felénk korrektül végzik a munkájukat."
Felénk is.
Igaz a háromból egy van, de .....
Válasz #49. hozzászólásra
Nem a falu gazdászokról hanem a kamarai tevékenységről mely kötelező lesz.Más ágazatoknál ez már régóta kötelező és van tapasztalat, arról beszéltem. Gondolom egy kaptafára megy. Nem lessz ez másként az agrár kamaránál sem.Egy sárgacsekkel több lesz a kötegben, meg néhány őszhajszálal a fejeken. Falugazdászok küszöbét a rendszerváltás óta taposom megelégedésel.Sajnos érzékelhető leépítésük.Legalább is felénk korrektül végzik a munkájukat.
Válasz #48. hozzászólásra
Te most a falugazdászokról beszélsz? Mert ha igen, akkor sajna ez nem talált most, ugyanis ők nem az agrárkamara emberei (lehet a későbbiekben odacsatoljaák őket), de jelenleg egy teljesen más szervezet, más feladatokkal.
Válasz #47. hozzászólásra
Azt nemondtam hogy senki, sőt mindenki. A végén én is ha kötelező. Mert jogkövető gazdálkodó vagyok.Szankció pld nem kap működési engedélyt csak ha le perkája a dijakat.Nincsen vállalkozási, őstermellői igazolványa ami maga után vonja a járandóságok elmaradását.Ez nem a bürokrácia csökkentése felé halad .Az igaz hogy az a pár ügyintéző is benne lesz az egymillió új munkahelyteremtésbe de nem így kellene. Kár kitalálni vízgerebjéző poziciókat, vagy hajtani a perpétum mobilt.
Gyanitom hogy a falu gazdahálozat redukciójárol van szó, és a költségeket a gazdák nyakába így hárítják át.
Egyébként nagyon szívesen meghallgatnám olyan személy véleményét aki elmondaná hogy ha van Ausztriába vagy Német o. ban rokona és tudja is, hogy ott a gazdák milyen segítséget kapnak a kamarától.
Válasz #46. hozzászólásra
szóval azt mondod,hogy kötelező de (szinte)senki nem fog belépni...mik lehetnek a szankciók a be nem lépőkkel szemben?gondolok itt a támogatásokra
Válasz #45. hozzászólásra
Családon belül már két kamarában is kötelező volt belépni.
tagdijjak
évi 44 000ft
5 évente20 000ft
2 kamm-évi 5 000ft
azonkívűl alkalmankénti befizetések,
Rendszerességgel gyüllésekre kell járni/munkábol kiesett jövedelem/ rendszerint szállodában kell meghálni ilyenkor vannak jelentős plusz kiadások.
Értelme=0 Közlönybe megjelenik.
Az egész felépítés abból áll hogy két-három személy egy főnök egy titkárnő ül egy irodában és relytélyes helyekre tünteti el a tömérdek befizetett dijjakat.
Válasz #44. hozzászólásra
nos...ki az aki belépett,és ki az aki még nem-és ő miért?
valamint ki az aki azt mondja,hogy ő nem lép be de közben az elsők között lépett be?
Válasz #41. hozzászólásra
Ha ilyen helyeken beszélhetsz, kérd már meg őket, hogy évente két évente ismét készítsenek egy-egy riportot a beharangozott és elkezdett ötletek hogyan alakultak később.
Beváltották-e a hozzá fűzött reményeket.
" „Egy ekkora létszámú csoportnak, ha véleményt formál, a szavait illik komolyan venni” – fogalmazott az elnök. Hozzátette, ez óriási lehetőség az agráriumnak, hiszen ilyen létszámú és ilyen jogosítványokkal bíró agrárszervezet még nem volt."
Mi ez ha nem gigantománia?
Mi lesz a Terméktanácsokkal?
Mivel asz önkéntes én szerintem próbálja jobban képviselni a tagjai érdekeit.
Több kevesebb sikerrel.
Korábban már volt egy Kamarai megbízott. Vele mi is lett?
Zöld Úr elszáradt?
Válasz #40. hozzászólásra
30 évesnyalábos fák meg akác erdő felénk is van bőven.
Vizes évben kihívtam a katasztrófálisokat tudomásul vették és azt mondták nemtartozik hozzájuk, majd felhívták a vizitársulatot azt mondták hozzájuk sem, én rájőttem a pékekhez tartozik aztán hívtam egy markolót és meg csináltattam. Felhívták a figyelmemet hogy előfordul hogy bányatörvényt sértek és miliós birság is lehet a vége ekkor 2hektáram volt víz alatt, mert az egyik szomszéd lezárta a csatornát hogy a hosszú parcellájára a föld másik végéröl is betudjon menni.
Na ezért asemmiért kellene dijat fizetni.
Amugy jól beszéltél a sorolóban.
Válasz #38. hozzászólásra
Lehet hogy pince sörözőben.
Válasz #23. hozzászólásra
Vizitársulás szintem beindult a feszültség!!! Újabb riport lesz mert a társulatok jogásza helyreigazítást kért a HÍR-tv vezetésétől, mert az nem igaz hogy ők nem tartják rendben országos szinten a csatornákat szerinte, kitakarítanak mindent levágják a fákat stb...... ő erre gonol szerintem amiért kéri a helyreigazítást!!! Kíváncsi leszek el mer-e jönni a felvételre!!! De aki szeretné elmondani, hogy náluk mi is van a csatornákkal, azt szívesen látja a szerkesztő úr kamera előtt!!!
Benüket jol meg lehet vezetni - alurol szervezödö - kötelezö tagság .
Egy kérdés aki korábban agrárkamarai tag volt annak
is be kell jelentkezni vagy automatikusan az marad ?
A 90-es évek elején az MSZMP tagoknak át kellet lépni az MSZP-be ezt jelezni kellet irásban , ha le kellet volna mondani a párttagságrol , akkor ma 2 millio Mszp tag lenne!
Válasz #36. hozzászólásra
A múltkor gazda gyűlésen mondták..alulról szerveződött.. de jót röhögtünk, nem nevettünk, kínunkban.