Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz _NB_ #4595. hozzászólásáraA haver vője a tvk ban hegesztéstecnikai főmuffti.
Egy darab vason nemtud ívethúzni elektódával.
Aki nemtudja, az tanítja!!!
Válasz Gumóka #4590. hozzászólására1et végig kinlódtam.
A 4et a vasüzemben az egyik srác megcsinálta. Nekem 6 óra az1 neki a 4, 4óra.
Aki tud az tud!
És aki nem mestere az hóhérja!
Válasz Gandhy #4576. hozzászólásáraEzt pontosan milyen melóra akarod? Mr. Poke-nak van hasonló lazítója Unia-ban, de azt hiszem az 57cm-es osztással van, ez amit betettél pedig 60-75cm lehet.
Ha sekélyebb melóra kell akkor lehet jó, de szerintem kever ez is sokat, persze nem annyit mint egy grúber. 30cm-től lefele viszont lehet jó választás lehet, de ha meg van már egyenes késes akkor lehet az is jó, így ez nem kell. Vagy azt eladod, ez meg 30cm mélységbe vagy mélyebben még szépen használható, univerzálisabb, mint amaz.
Válasz MTZ1221.3 #4573. hozzászólásáraLazítót keresek Én is(egyenes késes van az eketalpra)). Nincs értelme 8 millióért Agrisem-et venni, mert nem rentábilis a méretemben. Ellenben az alábbit már belpiacos áron kapnám. Szerinted?
De itt írja a termelo, szerintem ha elhatározza magát az ember egy új gépre és megvannak az igényei, lehet tárgyalni a gyártóval. Nekik is céljuk, hogy legyen kinek eladni a gyártmányt és elégedett legyen a vevő.
Bár, azt én sem értem, miért nem fejlesztették a lazítóikat a heltiék ebbe az irányba.
Én ugyan használtan vettem egy korai első szériást, így azért nem a csillogó festéket kellett levakarni hegesztéshez
Válasz Gumóka #4571. hozzászólásáraNa igen. De akkor már ha egy új lazítót faragni kell a szívem szakadna meg :D Most nem is tudom mi pénzbe kerül, de biztos nem olcsó. Azért lenne jobb egy gyári megoldás, de nyilván a te megoldásod a helyes erre a helyzetre.
Válasz termelo #4567. hozzászólásáraNem tudom jobb-e de ez így van és nem akarom faragni . Amúgy is lazítás után pár nap és készül a magágy így nem szárd túl sokat de egyenes lesz és ellehet menni rajta normálisan a műtrágyaszóróval .
Válasz MTZ1221.3 #4570. hozzászólásáraNem nehéz a hiányát megoldani, én a 3x50-et megtuningoltam így, mivel nekem a 90 póni elé sok a 3 bicska, így a 2-t el kellett tolni.
4db lv20 lemez lett még ráhegesztve, felillesztve, tök jó lett.
Válasz termelo #4569. hozzászólásáraA Helti altalajlazítóval csak egy baj van. A késeket nem csinálják eltolhatóra. Amúgy világbajnok gép lenne. Nekünk volt a tüskés hengeres lazítója a henger úgy bírta, hogy a hegy se kopott meg rajta, a sárkaparók is kegyetlen jól működtek. Nagyon jó kis gép. Ha lehetne tologatni a késeket az már bajnok lenne ebben az árkategóriába. Még az is, ha kategóriák lennének mondjuk a 3x60-ast lehetne húzni 3x50 osztástól 3x70-ig. A középső kés fix, csak a két szélét tologathatná az ember. Sokszor a talajállapot határozza meg, hogy melyik osztás dolgozik jól, sőt a trakit is jobban ki lehet feszíteni.
Válasz termelo #4563. hozzászólásáraIgen meg vettem de eladó is lesz csak még nem volt időm meghirdetni . Közben sikerült vennem egy 3 késes Helti lazítót ami csőpálcás hengerrel van szerelve .
napraforgó utáni tárcsa kombinátor majd kukorica vetés esetében 55 hektáron nincs ilyen probléma tökig lemegy a szonda de kb 100 ha-n meg ugyanez a gond, nem látom át
Kalászos tarlókba tökig bemegy mindenhol de ott megfejtettem, hogy a kalászos nem ette ki a vizet az alsóbb rétegekből így be tudott éredni
Lazító cserén agyalok az 5 késes IH helyett szeretnék egy 3 késes lazítót amin van tüskés henger . Framert Ecolazt nézegetem 3 késsel használtban de kevesellem a 40 centis művelési mélységet mert 30 centi mélyen szántok igaz már 5 évente csak 1-szer esetleg 2-szer . Na meg már az összes területem végig lazítóztam már 45-50 centi mélyen már 2-szer az öreg IH-val .
Válasz Cajg #4549. hozzászólásáraPD 3db van ismerosi korben. Jol birja, amire valo arra tokeletes. Vésőeke, egy menetes szantást tökéletesen kiváltó eszköz. Van aki szereti ezen gépcsoportot.
4949 hozzászólás
Válasz _NB_ #4598. hozzászólásáraKarácsonyra meg hajtogat egy ilyet az asszonynak
https://vm.tiktok.com/ZGdd7EvXb/
Válasz rtamas1976 #4596. hozzászólásáraElolvasod és nyomsz egy ilyet karácsonyra , csak fenyőfa , angyalkák megy ilyenek
hard facing welding
https://www.youtube.com/results?search_query=hardfacing++welding
Válasz rtamas1976 #4594. hozzászólásáraElvetünk, hazza hozzuk. Te leszel az első akinek szólni fogok.
Válasz _NB_ #4595. hozzászólásáraA haver vője a tvk ban hegesztéstecnikai főmuffti.
Egy darab vason nemtud ívethúzni elektódával.
Aki nemtudja, az tanítja!!!
Válasz rtamas1976 #4591. hozzászólásáraHideg téli estékre egy kis olvasni való.
Javító és felrakóhegesztés - DR. Romvári Pál és DR. Békési Kajos
https://witch.mik.pte.hu/oktatas/Tanszeki_anyagok/Gepeszmernok_Tanszek/Dr_Cs_Nagy%20Geza/Felujitastechnologia/Javito%20%E9s%20felrakohegesztes.pdf
Válasz mtz1221 #4553. hozzászólásáraLazító?
Válasz Gumóka #4592. hozzászólásáraUgyan azzal az inverterrel csinálta mint én. Csak más kft.
Válasz rtamas1976 #4591. hozzászólásáraA tudás hatalom, meg a rutin és az évek
Na meg neki adott volt hozzá a megfelelő technológia is.
Válasz Gumóka #4590. hozzászólására1et végig kinlódtam.
A 4et a vasüzemben az egyik srác megcsinálta. Nekem 6 óra az1 neki a 4, 4óra.
Aki tud az tud!
És aki nem mestere az hóhérja!
Válasz rtamas1976 #4589. hozzászólásáraNeked sikerült a felrakó?
Válasz mtz1221 #4582. hozzászólásáraOtthon van már a lazító?
Próba?
https://youtu.be/NlWUOypgyHY?feature=shared
https://www.agroinform.hu/forum?act=addAddon&tid=1356#anchor
Válasz Gandhy #4585. hozzászólásáraaz osztása
Válasz MTZ1221.3 #4580. hozzászólására42 centi körüli
Válasz termelo #4574. hozzászólásáraTudom, én is nagyon preferálom a Heltit.
Válasz Gumóka #4575. hozzászólásáraUgye :D A mienk 15éves volt, de mégis sajnáltam, mert jó gazdája volt az első is.
Válasz Gumóka #4581. hozzászólásáraPénze nő potenciája meg csökken, valamivel el kell ütni az idejét.
Válasz Gandhy #4576. hozzászólásáraEz minek Neked?
Van lazítód, meg ha jól emlékszem, gruberod is, na meg Rövidtárcsa.
Na meg 6 hengeres erőgép elé.
Igaz, vannak ebben nálam okosabbak, tanulgatok én is, de szerintem felesleges Neked.
Válasz Gandhy #4576. hozzászólásáraEzt pontosan milyen melóra akarod? Mr. Poke-nak van hasonló lazítója Unia-ban, de azt hiszem az 57cm-es osztással van, ez amit betettél pedig 60-75cm lehet.
Ha sekélyebb melóra kell akkor lehet jó, de szerintem kever ez is sokat, persze nem annyit mint egy grúber. 30cm-től lefele viszont lehet jó választás lehet, de ha meg van már egyenes késes akkor lehet az is jó, így ez nem kell. Vagy azt eladod, ez meg 30cm mélységbe vagy mélyebben még szépen használható, univerzálisabb, mint amaz.
Már annyira drága lett az Agrisem? :(
Válasz Gumóka #4578. hozzászólásáratudom, azért irtam, hogy van aki igy gyártja
Válasz Agroporta #4577. hozzászólásáraIgen, csak a heltinél fixen hegesztettek a késtartók, nem ilyen kengyeles megoldású.
Válasz MTZ1221.3 #4570. hozzászólására azért van aki állitható késekkel gyártja a lazítót
Válasz MTZ1221.3 #4573. hozzászólásáraLazítót keresek Én is(egyenes késes van az eketalpra)). Nincs értelme 8 millióért Agrisem-et venni, mert nem rentábilis a méretemben. Ellenben az alábbit már belpiacos áron kapnám. Szerinted?
Válasz MTZ1221.3 #4573. hozzászólásáraAz újnál azért én is elmorzsolnék pár könnycseppet, ha már kezdésnek sarokcsiszolóval kéne nekiesni
De itt írja a termelo, szerintem ha elhatározza magát az ember egy új gépre és megvannak az igényei, lehet tárgyalni a gyártóval. Nekik is céljuk, hogy legyen kinek eladni a gyártmányt és elégedett legyen a vevő.
Bár, azt én sem értem, miért nem fejlesztették a lazítóikat a heltiék ebbe az irányba.
Én ugyan használtan vettem egy korai első szériást, így azért nem a csillogó festéket kellett levakarni hegesztéshez
Válasz MTZ1221.3 #4573. hozzászólásáraMár írtam, bármit kérhetsz rá a gyártótól. Ne nagy felárra gondolj.
Válasz Gumóka #4571. hozzászólásáraNa igen. De akkor már ha egy új lazítót faragni kell a szívem szakadna meg :D Most nem is tudom mi pénzbe kerül, de biztos nem olcsó. Azért lenne jobb egy gyári megoldás, de nyilván a te megoldásod a helyes erre a helyzetre.
Válasz termelo #4567. hozzászólásáraNem tudom jobb-e de ez így van és nem akarom faragni . Amúgy is lazítás után pár nap és készül a magágy így nem szárd túl sokat de egyenes lesz és ellehet menni rajta normálisan a műtrágyaszóróval .
Válasz MTZ1221.3 #4570. hozzászólásáraNem nehéz a hiányát megoldani, én a 3x50-et megtuningoltam így, mivel nekem a 90 póni elé sok a 3 bicska, így a 2-t el kellett tolni.
4db lv20 lemez lett még ráhegesztve, felillesztve, tök jó lett.
Kép most nincs, rokonnál van nyúzáson
Válasz termelo #4569. hozzászólásáraA Helti altalajlazítóval csak egy baj van. A késeket nem csinálják eltolhatóra. Amúgy világbajnok gép lenne. Nekünk volt a tüskés hengeres lazítója a henger úgy bírta, hogy a hegy se kopott meg rajta, a sárkaparók is kegyetlen jól működtek. Nagyon jó kis gép. Ha lehetne tologatni a késeket az már bajnok lenne ebben az árkategóriába. Még az is, ha kategóriák lennének mondjuk a 3x60-ast lehetne húzni 3x50 osztástól 3x70-ig. A középső kés fix, csak a két szélét tologathatná az ember. Sokszor a talajállapot határozza meg, hogy melyik osztás dolgozik jól, sőt a trakit is jobban ki lehet feszíteni.
Válasz Agroporta #4568. hozzászólásáraAmivel kéred. A többinél is így lehet.
Válasz Hús Futár #4566. hozzászólásáralétezik, h a Helti csőpálcás hengert csinált volna? én köracélból készitettre emlékszem
Válasz Hús Futár #4566. hozzászólásáraTudtam
Ide jobb a csőpálcás! ?
Válasz termelo #4563. hozzászólásáraIgen meg vettem de eladó is lesz csak még nem volt időm meghirdetni . Közben sikerült vennem egy 3 késes Helti lazítót ami csőpálcás hengerrel van szerelve .
Válasz Egy erdész fortyogó epéje #4564. hozzászólásáraEz 2x tárcsázott kukorica tarlóba vetett napraforgó utáni probléma.
napraforgó utáni tárcsa kombinátor majd kukorica vetés esetében 55 hektáron nincs ilyen probléma tökig lemegy a szonda de kb 100 ha-n meg ugyanez a gond, nem látom át
Kalászos tarlókba tökig bemegy mindenhol de ott megfejtettem, hogy a kalászos nem ette ki a vizet az alsóbb rétegekből így be tudott éredni
Válasz termelo #4560. hozzászólásáraSzántasz? Akkor van, szívesen!!
Válasz Hús Futár #4559. hozzászólásáraMegvetted a tüskés hengert?
Nekem olyanom még nem volt az enyémen pálcás van de lehet vennék másikat.
Mennyi lehet most 1 új ütőképes 3 késes lazító?
Válasz Gandhy #4561. hozzászólásáratúl vagyok az ásáson 50 cm-ig ástam le (kb szikrázott 35 től lefelé)
50 cm től sem megy le a szonda 120 kg val sem
Válasz termelo #4560. hozzászólásáraÁsód van?
Érdeklődnék hogy lehet megállapítani van-e eketalp ha száraz az altalaj?
30-40 cm alá nem megy be a pálcás szonda
próbára 50 cm-ig tudtam lemenni 80 le/kés vonóerőigénnyel
van-e értelme így lazítani?
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #4558. hozzászólásáraÉrdekel , holnap felhívlak .
Válasz Hús Futár #4557. hozzászólására210 cm széles +csapágyak, sárkaparóval, tartó kerettel. 3 késes rugóztatott omikron lazítón volt.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #4556. hozzászólásáraMekkora a henger ?
Válasz Hús Futár #4555. hozzászólásáraHa csak tüskés henger kell, az hentereg nekem egy a műhely mögött, akár viheted is.
Lazító cserén agyalok az 5 késes IH helyett szeretnék egy 3 késes lazítót amin van tüskés henger . Framert Ecolazt nézegetem 3 késsel használtban de kevesellem a 40 centis művelési mélységet mert 30 centi mélyen szántok igaz már 5 évente csak 1-szer esetleg 2-szer . Na meg már az összes területem végig lazítóztam már 45-50 centi mélyen már 2-szer az öreg IH-val .
Válasz mtz1221 #4553. hozzászólásáraSzegény traktor. Ez már hasonló az én földjeimhez. :D
Válasz MrPoke #4548. hozzászólására?????
Válasz Cajg #4549. hozzászólásáraTupanjacnak is volt nálatok forgalmazója, én ránéznék arra is.
Válasz MTZ1221.3 #4550. hozzászólásáraKöszi
Válasz Cajg #4549. hozzászólásáraPD 3db van ismerosi korben. Jol birja, amire valo arra tokeletes. Vésőeke, egy menetes szantást tökéletesen kiváltó eszköz. Van aki szereti ezen gépcsoportot.