Hirdetés
Fórum
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- AKG támogatás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- RS-09 eszközhordozó új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Gyümölcs és kertészeti ültetvények korszerűsítése, létesítése új
Cikkajánló
Mennyire volt nehéz év 2024? Ezek a számok pontosan megmutatják!
Kevés termelőnek lett jobb éve, mint amilyen a tavalyi volt.
Sajtóközlemény
1752 hozzászólás
Válasz Zoli1437 #750. hozzászólásáraKöszi a segítséget, megpróbálom
Aöp programban szántóban amiben ökóban is vagyok,jelenleg lucerna van benne.Melyik vállalást tudom bevállalni,?
Egy tábláról lenne szó.
A pesti és a megyei MVH-nál is mást mondtak meg a falugazdász is.
Magyarul fingjuk sincs ...
Válasz Gofri #749. hozzászólásáraCsak egy ötlet. Internet kapcsolati probléma nem lehet az oka?
Nálam wifi kapcsolat van és a térképhez kell is neki. A súgónál írja, hogyan lehet net kapcsolat nélkül használni. (Jó netnél beállítani a térképet, nem kilépni és nem változtatni rajta csak mérni.)
Nekem is van olyan földem ahol nincs mobil netem.
Válasz Zoli1437 #742. hozzászólásáraBe tudok jelentkezni. Csak amikor a térképet tölteni be kiírja hogy lejárt munkafolyamat és ki is léptet.
Válasz GREVEN #746. hozzászólásáraAmit az adott szer engedély okirata ír, ahhoz kell magadat tartani, az alapján tudsz tervezni
Válasz GREVEN #746. hozzászólásáraMinimum dózist minimum kijuttatással fogadják el. Ezért kell olyat venni, amit elég egyszer 2 literrel kitenni…
Tud valaki valamit arról,hogy a parlagoltatott területet most tényleg elfogadják különálló kultúrának vagy sem?
Továbbá aki Talaj és Növény kondícionálót választ annak a feltüntetett kijuttatási alkalomszámmal és feltüntetett dózissal kötelezően kell kijuttatni? Szóval ha egy lombtrágyát vagy biostimulátort 3-4 alkalommal ajánlanak kijuttatni akkor azt csak legalább 3 alkalommal történő kijuttatással fogadják el?
az igaz, ha valaiki nem teljesíti az aöp vállalássait akkor az érinti a többi támogatását is? van olyan fgazdász aki ezt állítja?!
Válasz Zoli1437 #743. hozzászólására
Talán ezek segítenek, ha megnézed a mobilon.
Válasz Zoli1437 #742. hozzászólásáraElnézést. Az valószínűleg a beadásnál kellene. A méréshez elég belépni az nélkül.
Válasz Gofri #740. hozzászólásáraEgyébként hol akadsz el? Be tudsz jelentkezni az ügyfélkapun?
Válasz Gofri #740. hozzászólásáraNálam működne. De kérdés mire mész vele. Mert igaz hogy épületen belül vagyok, de legalább 5m-t téved a helymeghatározásnál. És kint se ment 3m alá annál az appnál ami írja a pontosságot.
Nekem még mindig nem műkszik az aplikáció területmérés funkciója. Elloptak egy csomó karót AKG gyepről. Most akkor fizessek megint egy földmérőnek hogy karózzuk ki. Mert az ellenőrzések közben zajlanak és ha nincs karó, nincs pénz sem
Válasz nemerdőmérnök #736. hozzászólásáraIgen tuti: kivétel a szójabab és a kukorica!
Válasz szgyuri82 #737. hozzászólásáraÉn ugy tudom, hogy vetés előtt 30 nappal már lehet talajelőkészítés.
Sziasztok!
Igaz nem az aöp témakör, de olyan kérdésem lenne, hogy a hmká6- osnál, ha az előző kultúra lekerülése után 1 hónapon belül nem vetjük el az őszi kultúrát, akkor a talaj borítottságot meg kell őrizni szeptember végéig. Namármost, ha lejön az őszi árpa és utána repcét szeretnék vetni, ott ugye eltelik a kb 2 hónap. Mikori a leghamarabbi időpont, amikor a talajt elkezdhetem előkészíteni repcének?
Köszönöm előre is
Válasz Anyuska #735. hozzászólásáraKöszi ! Tuti ? Nem élelmiszer.
Válasz nemerdőmérnök #734. hozzászólásáraIgen!
( Árpa, vagy búza)
Üdv ! NPLFA-be idén mehet árpa (őszi) ?
Válasz Zoli3 #732. hozzászólásáraKöszönöm! Próbálkozom!
Válasz Anyuska #731. hozzászólásáraNPLFA/agrotecnika kell választani utána új NPLFA terület választás a lenyíló menüből.
Kiválasztás és rajz. Hasonlóan mint a parlagot rajzolni.
Valaki tudna segiteni a következőkben: MEPAR NPLFA objektum rajzolását nem tudom elvégezni. Adott egy tábla, amiben pl. őszi káposzta repce van. Erre a táblára felkinálja a rendszer, hogy egér kattintásával válasszam ki a kérelembe felvinni kívánt NPLFA elemeket. Hiába kattingatok nem jelöl ki semmit! Esetleg valaki tud ebben segíteni. Nem kis területről lenne szó. Köszönöm!
Válasz Anyuska #729. hozzászólásáraÉn még nem adattam be , csak most láttam ezt a rendszergazda üzenetet az E-GN naplóm megnyitásakor, szaktanácsadóval szoktam beadni a kérelmet .
Válasz Zoli 63 #728. hozzászólásáraSegítenél, hogy GN napló vezetésre vonatkozó nyilatkozatot hol találom meg? Átnéztem az egységes kérelmet, de nem találtam meg! Köszönöm!
" FONTOS !!!
A területalapú támogatás kérelem beadásakor meg kell jelölni a gazdálkodási napló vezetésének a módját, mindenképp a 'papíralapú GN vezetése' opciót KELL választani, ui. az elektonikus GN vezetés a NÉBIH online felületén történő naplóvezetést, adatbejelentést jelenti és utólag (a kérelemidőszak lezárása után) MÁR NEM MÓDOSÍTHATÓ!!
(A 'papíralapú GN vezetése' ironikus módon a külső GN szolgáltatók által történő online naplóvezetést takarja, az elektronikus GN a NÉBIH online oldalt jelenti.) "
Válasz termelo #724. hozzászólásáraBocsánat rosszul írtam, nekem elég kondicionáló készítmény is az 1 ponthoz...
Illetve nem kell szó szerint a legolcsóbb csak mivel az összes szerem megvan ezért ez nekem már plussz kiadás.
Nem szeretnék rá feleslegesen költeni de szerintem ezzel nem vagyok egyedül...
Válasz A vasalás témája #725. hozzászólásáraKöszönöm. Ezt olvastam mikor megjelent, de akkor nem esett le ,
akkor a minden második sorban van miatt bukik égett be valamiért
Akkor meg van a 2pont, nem keresgélek tovább
2pontos mikrobiológiai szeren gondolkodtam, de aranyár.
Azt ki hogy látja? Elég egyszer min dózissal hogy meg legyen a pont, vagy lemosás, fakadás, virágzás, érés, utókezelés is, mert ez így benne van a legtöbb engedély okiratban amit olvastam.
És szó szerint értelmezve a tv bötüjét az az irányadó.
Még egy sem rentábilis, nem hogy ha teljes palettán kell...
Válasz ND #720. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/palyazatok/aop-agro-okologiai-program-kerdesek-es-valaszok-64152-001
a szőlő is ültetvény
Sziasztok!
Hektáronként melyik a legolcsóbb mikrobiológiai készítmény amivel 1 pontot lehet gyűjteni?
Előre is köszi!
Válasz barazdabetyar. #697. hozzászólásáraNem lehet, csak max 10cm mélyen művelni a talajt február 28-ig. Ha ez a mélység elég, akkor betudod forgatni a szervestrágyát!
Válasz barazdabetyar. #697. hozzászólásáraSenki,nem tudja?
Válasz envagyok2 #705. hozzászólásáraHát igen az erős forint jól lenullázza az embert. Kevesebb támogatás, kevesebb értékesítésből befolyt árbevétel, deeeeee.....ennek ellenére egyre drágább input anyag...és beruházási költség.
Sziasztok, ültetvényben az évek alatt kialakult természetes gyep megfelelő a sorközben vagy csak vetett elfogadott?
Válasz #bandi #718. hozzászólásáraÉn is így tudom. Nem fogom bevállalni az alternálót.
Válasz RkTomi #717. hozzászólásáraÉn úgytudom mindre, annyi van hogyha van naturás gyeped is akkor arra a részre nem muszáj, mert kb csak alternálóval lehet teljesíteni, viszont így arra a részre plusz pénz sincs.
Minden művelési ágra kell vállalni a 2 pontot vagy a gyep kimaradhat? A beadási felületen választható művelési ág.
Válasz Bárány #715. hozzászólásáraMár az nem tetszik, hogy be kell lépni a használathoz. Hogy még akadozik, az csak hab a tortán.
Csak azért raktam fel, mert azt írták, majd kötelező lesz a használata. Előtte nem zavar, ha nem működik.
Egyébként egy fa ék egyszerű appot használok, ami sallang nélkül csak teszi a dolgát.
Válasz Zoli1437 #714. hozzászólásáraMert ma különösen szar az egész rendszer.
Igyál valami erőset, és majd holnap újra megpróbálhatod!
Válasz Gofri #713. hozzászólásáraÉppen belépni sem tudok.
?
A mobilgazda területmérés funkció másnak sem működik
Válasz envagyok2 #705. hozzászólásáraVan hozzá valamiféle kiegészítő támogatás, a múltkor olvastam valahol... 10 hektárig 30000,10-300 ig talán 15000....
Válasz envagyok2 #705. hozzászólásáraGyenge a matekod.
Eddig az volt a bajotok , hogy gyenge a forint, most meg h erősödött kevesled a támogatást.
Az infláció meg alakul meg le mindennek az ára a vastól műtrágyán át a gázolajig.
Válasz Vén cigány #708. hozzászólásáraNem tudom. Ha lehet én felteszem az egységes kérelemben meg mindenhol ahol lehet. Inkább megcsinálom amikor ott vagyok, mint hogy utólag keljen foglalkozni vele.
Válasz Zoli1437 #707. hozzászólásáraEzeket (számla, göngyöleg) fényképen fel kell tölteni a nebih elektronikus gazdálkodási naplóba vagy csak meg kell őrizni?
Válasz envagyok2 #704. hozzászólásáraCsak az én értelmezésemben. Számla+ címke fénykép (vagy más kísérő dokumentum), amin látszik a felhasználási idő.
Válasz envagyok2 #705. hozzászólásáraA miniszterünk szerint, ezzel a támogatási rendszerrel, versenyhelyzetbe hozzuk a gazdáinkat! Soha nem látott mennyiségű támogatást osztanak ki. Tényleg nem fogjuk soha látni!
azt láttáok, hogy 202 millió euró van rá összesen, ugye 5 millió hektár kb. a termőterület. ha ebből 3 millió jogosult lesz, akkor 60 euró jut, mondjuk 22 ezer, meg jön mellé a 47 ezer vagy mennyi alaptámogatás, összesen 69 ezer. az tavalyi 88 vagy mennyi helyett. meg még mellé 40 % infláció. szép kis matek...
még egy jogértelmezési kérdés
saját beszerzés esetén kell a '"c) a felhasznált mennyiséget és a felhasználhatósági időt igazoló kísérő dokumentumok másolatával vagy göngyöleggel kell igazolnia.", tehát saját beszerzás eseténb kell a göngyöleg, vagy nem? az az "és" hova vonatkozik, a b pont végére, vagy a c pont elejére? csak mert gondolom a jogalkotó úgy gondolta, hogy minden beszerzés esetén kell a göngyöleg, hiszen ha nem gy lenne, akkor nekem van számlám, de a cuccot eladom feketén, neked meg lesz göngyöleged, nylván ezt akarták kizárni, de ez a szöveg nem ezt jelenti:
"b) amely szerepel a Nemzeti Irányító Hatóság által évente egyszer, legkésőbb tárgyév február 1-jéig közzétett, felhasználható mikrobiológiai készítmények listáján, és"
ez megtörtént egyébként? a nemzeti irányító hatóság idán február 1ig közzétett ilyen listát? és azóta nincs új, esetleg bővített lista? tehát honnan lehet tudni, hogy ami most rajta van esetleg egy bővített listán, az rajta volt a február 1-eo listán is?