Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD390.32 FtCHF442.87 FtGBP497.02 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Sk Laci #6090. hozzászólásáraKifizeted a trélert ami oda viszi a gépet? De komolyra fordítva van elég meló, főleg ilyenkor, majd ha miénk a földben van október 10-15 után lehet nézelődni. Itt ezek az árak sőt hallani kevesebbet is. Van egy beteg vállalkozó aki tavaly 10ért vetett horschal a megyében.
Válasz Gabi 07 #6086. hozzászólásáraSzlovákiában ennyit fizettem a héten az üzemanyagért /nafta/. Nem tetszik az ár, de ha gazdálkodni akarunk, akkor muszáj kifizetni.
Sziasztok , köszi a válaszokat valahogy én is így vagyok vele most 16 ért vállalunk ha nagyobb darab picit alkuképes de szerintem komoly emeléseket kell alkalmazni. Az aratást mi is bérbe csináltatjuk ott is azt mondta a kombájnos ha marad a 480 as gázolaj akkor marad a nyári 30/ hekis ár ha 750-800 akkor 40 papîr lesz.
Válasz Drisa #6082. hozzászólásáraSzia, köszi a választ és a 750 es gázolajra mennyit emelnél? Mert nálam már mindenki azt szeretné hogy még október 1 előtt legyen elvetve a gabonája nem számít hogy árpa vagy búza csak ne kelljen többet fizetni a vetésért.
Válasz agrogal #6076. hozzászólásáraA pótkocsi 15 köbméteres. De ez szerintem nem releváns. Az egy tonnát is el kell vinni. Akkor én fizessek?Na ne . Van fogyasztásbeli különbség az tény de az elfogyasztott üzemanyag szerint számolok meg az idő alapján. Csak azért nem megyek hogy ne legyek itthon. Egyébként kbp 10 a pótkcsi 128cm magasítóval. Ha normálisan megrakják szotyiból akkor 7 tonna felmegy rá.
Az agrotec 16e,axiál 25 e, kőműves 8e , vízszerelő 9 e, villanyszerelő 12 eft /óra akkor sajnálják tőlünk a 2e ftot. Elgondolkodtató.
Számolgattam a több éves fuvarozási díjakat .Egy 10 t plató fuvardíja átlag 50km körre annyi volt minden évben mint egy hektár aratása. Na ez is most 32-40 eft.
20 l gázolaj 16 eft . Öt óra ment el erre a fuvarra . Indulástól érkezésig. Nem az én hibámból tartott eddig, de így jött ki. Ez 2000/órával újjab 10 eft. Hozzá jön 2 üzemóra útidő ami a gépamortizáció 2000ft /óra . Így jön ki 30 eft.
Na ez sok?
Meg gondolom legközelebb hogy mikor indítok trakit.
Válasz Hali Laci #6070. hozzászólására30-ért a napokban egy központi fűtés szerelő 4 órát dolgozott. Hozott pár csőfogót, gázos melegítőt meg még 1-2 szerszámot. Csak azért nem biciklivel jött, mert szerintem nincs neki.
Ki mennyiért vinne el egy kocsi napraforgót úgy hogy itthonról a föld cirka 12 km utána a lerakó még 25 , majd haza újra 25 km és 20l gázolaj fogyott . A táv fele földút.
Ki hogy számolja az üzemanyagot? Rezsicsökkentve vagy piaci áron?
Hogy megy a bérmunka szártépözés ? 1,5m 2 soros
Vagy mennyi négyzetmétere ?
Van egy kollegám szártépozni kell neki 1 hektár föld körül 10 ezert kérnék érte az jó ár vagy kevés ?
Válasz csferri #6050. hozzászólásáraSzia, eddig én is lényegesen olcsóbb voltam, de ez most teljesen reális nem is tűnik soknak.(a minap 150.000ért vettem egy kamion gumit pl.)
Aratás 33000, kis táblák 37000 körül
Válasz Gergő1220 #6049. hozzászólásáraSzia , én azt agyaltam berénybe (nekem 10-en pár km) olyan 160ft/q és lenne egy minimum ár ha csak pár tonna van a kocsin , olyan 16 ezer kb. Szerinted? Aratásra milyen tarifa lenne jó?
6793 hozzászólás
Sziasztok!
Ki mennyiért vállal MTZ+3m tárcsával szántás elmunkálást (3 ha)?
Köszi a válaszokat!
Sziasztok! Tudnátok nekem abban segíteni, hogy mennyiért megy most a rendterítés? Köszönöm a választ! :)
Válasz Sk Laci #6090. hozzászólásáraKifizeted a trélert ami oda viszi a gépet? De komolyra fordítva van elég meló, főleg ilyenkor, majd ha miénk a földben van október 10-15 után lehet nézelődni. Itt ezek az árak sőt hallani kevesebbet is. Van egy beteg vállalkozó aki tavaly 10ért vetett horschal a megyében.
Válasz Drisa #6082. hozzászólásáraEnnyiért jöhetnél hozzám is.......
Válasz Gabi 07 #6086. hozzászólásáraSzlovákiában ennyit fizettem a héten az üzemanyagért /nafta/. Nem tetszik az ár, de ha gazdálkodni akarunk, akkor muszáj kifizetni.
Sziasztok , köszi a válaszokat valahogy én is így vagyok vele most 16 ért vállalunk ha nagyobb darab picit alkuképes de szerintem komoly emeléseket kell alkalmazni. Az aratást mi is bérbe csináltatjuk ott is azt mondta a kombájnos ha marad a 480 as gázolaj akkor marad a nyári 30/ hekis ár ha 750-800 akkor 40 papîr lesz.
Válasz classy1golf #6081. hozzászólásáraNálam 15e most, nem kapok 480as gázolajat 30km belül. Kb 1misi várható árbevételnél 1000 forinton alkudozókat elküldöm alkatrészért.
Válasz classy1golf #6081. hozzászólásáraNe borzóóddd a kedélyeket, "750 a naftaaa"? Mingyá főmék a pallásra kötelet keresni!
Válasz classy1golf #6083. hozzászólására+2000 minimum.
Válasz classy1golf #6083. hozzászólásáraNyilván azon a 2500 ft spóroláson fog múlni a többszázezres hektárköltség jövedelmezőbe fordulása
Válasz Drisa #6082. hozzászólásáraSzia, köszi a választ és a 750 es gázolajra mennyit emelnél? Mert nálam már mindenki azt szeretné hogy még október 1 előtt legyen elvetve a gabonája nem számít hogy árpa vagy búza csak ne kelljen többet fizetni a vetésért.
Válasz classy1golf #6081. hozzászólására14 ezer, ha helyben van vagy nagy terület egyben távolabb.
Üdv. 6 méteres Horsch prontoval vagy hasonló géppel ki mennyiért vet most és mennyi lesz ha október 1 től 750 lesz mondjuk a nafta?
Válasz Hali Laci #6078. hozzászólásáraTingli tangli munkára is el kell kérni nettó 12000 forintot óránként minimum. Csak az ember 2-3000.
Válasz Hali Laci #6078. hozzászólásáraNem szabad elmenni senkinek semmit sem csinálni ! Ez tény ! Akár tetszik, akár nem. Évek óta ezt be is tartom.
Válasz agrogal #6076. hozzászólásáraA pótkocsi 15 köbméteres. De ez szerintem nem releváns. Az egy tonnát is el kell vinni. Akkor én fizessek?Na ne . Van fogyasztásbeli különbség az tény de az elfogyasztott üzemanyag szerint számolok meg az idő alapján. Csak azért nem megyek hogy ne legyek itthon. Egyébként kbp 10 a pótkcsi 128cm magasítóval. Ha normálisan megrakják szotyiból akkor 7 tonna felmegy rá.
Az agrotec 16e,axiál 25 e, kőműves 8e , vízszerelő 9 e, villanyszerelő 12 eft /óra akkor sajnálják tőlünk a 2e ftot. Elgondolkodtató.
Számolgattam a több éves fuvarozási díjakat .Egy 10 t plató fuvardíja átlag 50km körre annyi volt minden évben mint egy hektár aratása. Na ez is most 32-40 eft.
Válasz Hali Laci #6074. hozzászólásáraSzolid árképzés.
Tavaly keresztapámnak 13 km oda vissza, ebből 1 km földút, 8 T kukoricát 10 pénzért szállították. 1 óra volt egy kanyar.
Válasz Hali Laci #6068. hozzászólásáraKamionpót vagyMbp? Nem mindegy
Válasz VMisi #6073. hozzászólásáraMesteremberektől jobban elfogadják az emberek, a "bunkó traktoros pedig már nem tudja mennyit kérjen"
20 l gázolaj 16 eft . Öt óra ment el erre a fuvarra . Indulástól érkezésig. Nem az én hibámból tartott eddig, de így jött ki. Ez 2000/órával újjab 10 eft. Hozzá jön 2 üzemóra útidő ami a gépamortizáció 2000ft /óra . Így jön ki 30 eft.
Na ez sok?
Meg gondolom legközelebb hogy mikor indítok trakit.
Válasz Hali Laci #6070. hozzászólására30-ért a napokban egy központi fűtés szerelő 4 órát dolgozott. Hozott pár csőfogót, gázos melegítőt meg még 1-2 szerszámot. Csak azért nem biciklivel jött, mert szerintem nincs neki.
Aprítóhengerrel mi a tarifa 6,3 rolex NORAN aprítóval előre is köszönöm
Válasz Hali Laci #6070. hozzászólásáraGazda becsattog a kereskedésbe vesz szerelvényt fenn tartja és rögtön már kevés is
Válasz kis Zombi #6069. hozzászólásáraÉn 30 ra gondoltam a gazda meg levegőért kapodott és majd holnap megbeszéljük.
Válasz Hali Laci #6068. hozzászólására
Jól fogyaszt a géped, nekem kövesuton, 6 tonna rakománnyal, üresen vissza 35 l/100 km fogyasztás jött ki.
20 l gázolaj az meg olcsóból is minimum 16 Mátyás traktorkopással, + a pótkocsi is kopik, 20000 Ft minimum az önköltséged.
Ki mennyiért vinne el egy kocsi napraforgót úgy hogy itthonról a föld cirka 12 km utána a lerakó még 25 , majd haza újra 25 km és 20l gázolaj fogyott . A táv fele földút.
Ki hogy számolja az üzemanyagot? Rezsicsökkentve vagy piaci áron?
Válasz ingatlanoshirdetes #6065. hozzászólásáraMi 2000 Ft/tonna + Áfa fuvarozunk 20 km-ig.
Hogy megy a bérmunka szártépözés ? 1,5m 2 soros
Vagy mennyi négyzetmétere ?
Van egy kollegám szártépozni kell neki 1 hektár föld körül 10 ezert kérnék érte az jó ár vagy kevés ?
Termény szállítás 10km -en belülre mennyi most? /q?
Termény szállítás 10km -en belülre mennyi most? /q?
Üdv.
MTZ 892.2 + grubbernek mennyi a reális tarifája középkötött talajon? Lucerna alá menne.
Repce- Gabona vetés, kinél mennyi lesz?
Illetve tárcsázást ki mennyiért gondolta csinálni?
Üdv!
Aki bérmunkázik, vagy bérbe műveltet, mennyiért megy most a lazítás 45 centire?
És a nehézkultizás? Tiger vagy topdown pl 20-25 centi körül
Köszi
Válasz Norbi94 #6059. hozzászólásáraCsak ki kell emelni,igy van..rendre rakja
Köszi
Válasz KISMASZEK77 #6057. hozzászólásáraKiemelő? Szóval csak lerakja a földre és utána össze kell szedni?
8000-10000/óra környékén simán lehet vele menni
Sziasztok. Gabona vetést ki mennyiért vállal majd? (Nekem 3 m széles egytárcsás vetőgépem van)
Üdv nektek.
Burgonya szedést hogy szoktátok vállalni?
Mtz +kiemelö.
Köszi a segítséget.
Válasz Ares 826 #6055. hozzászólásáraDe, nincs rá szinte semmi igény, így próbálnak dolgozni valamit
Válasz B.Bali #6054. hozzászólásáraNem kevés az szerinted?
Válasz Ares 826 #6053. hozzászólására250- t hallottam felénk
Szerintetek kisbálázásért Forstritt 454-B bálázóval mit lehet kérni??
Válasz csferri #6050. hozzászólásáraNálunk 31 lett az aratás, 1800/t a beszállítás .
Válasz csferri #6050. hozzászólásáraSzia, eddig én is lényegesen olcsóbb voltam, de ez most teljesen reális nem is tűnik soknak.(a minap 150.000ért vettem egy kamion gumit pl.)
Aratás 33000, kis táblák 37000 körül
Válasz Gergő1220 #6049. hozzászólásáraSzia , én azt agyaltam berénybe (nekem 10-en pár km) olyan 160ft/q és lenne egy minimum ár ha csak pár tonna van a kocsin , olyan 16 ezer kb. Szerinted? Aratásra milyen tarifa lenne jó?
Gabona szállítás kombájntól hogy megy most?
Milyen szisztéma Ft/t/km? Vagy más?
Válasz vénkabi #6044. hozzászólásáraSzia. Fejér megye
3méteres diszkes kaszával 10.000.ft/ha
Sodrás 2rotoros rendsodró
7000ft/ha
Bálázás 150es bála 1500ft/db
Kis kockát nem tudom.
Válasz Büresz #6042. hozzászólására9000-ért csináljuk plusz ha kell rakodás, 1000 Ft/ha.
Válasz Büresz #6042. hozzászólásárakörnyékbe akit tudok nettó 12-14/ha műtrágyával
Válasz MrPoke #6034. hozzászólására az a baj hogy aki arat az szárít ha nem ő vágja min 1 % plusz a szemét stb szóval inkább és hallgass van.....
Üdv emberek!
Szálastakarmány készítés tarifái hol tartanak most?
Kaszálás, rendsodrás, kiskocka bálázás, körbála készítés?