Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- AKG támogatás új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- RS-09 eszközhordozó új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Gyümölcs és kertészeti ültetvények korszerűsítése, létesítése új
Cikkajánló
Mennyire volt nehéz év 2024? Ezek a számok pontosan megmutatják!
Kevés termelőnek lett jobb éve, mint amilyen a tavalyi volt.
Sajtóközlemény
1232 hozzászólás
Válasz _NB_ #928. hozzászólásáravan az a helyzet, amikor csinálni kell, mindegy mivel. én még helikopterrel is szórtam műtrágyát, egyébként nem volt drága, valami 60 kilót tudott, vagy hogy, nem emlékszem már, de közbe azért párszor végigfutott az agyamon, hogy most akkor mit is csinálunk tulajdonképp, és körbe-körbe néztem ott magunk között, kerestem a hülyét közöttünk, mert hogy valaki hülye volt, az biztos, de senki szemébe nem véltem felfedezni, a magamét meg ugye nem láttam...
Válasz envagyok2 #930. hozzászólására Amúgy nekem anyóssal semmi gondom, magam tudnám fejbe lőni mikor ránézek, hogy hogy a fenébe tudtam ennek a lányát elvenni.
Válasz mtz1221 #926. hozzászólásáranem az anyóst? ezért ez rendesen ráhúzná a csomót a nyakára, nem?
A "miből lesz a sárga cserebogár" avagy a CAT traki gyár
FIRST FIELD of 2020 Corn Planting with Big CHALLENGER MT800 Tractors
Válasz envagyok2 #925. hozzászólására"felhívás egy keringőre"
STX műtrágyaszoróval
Nekik nem kellett a 3 pont, eladásnál viszont lehet előnyös, hamarább elviszik.
Ezek a teljes hernyók szerintem a nagy egybefüggő több száz hektár és szinte lapos helyekre első osztályúak ahol 10 km csak egy irányba kb.
Gyermely környékén van pár egybe nagy föld , de nagyon változatos a talajfelszín, sok a dűlő és a szélek is girbegurbák, nem tudom az oldalra csúszást hogyan viselte kompenzálta a masina.
STX talán szerencsésebb a szűk fordulóknál, de magasabb így az oldalazós helyeken kíváncsi leszek mit hoz össze.
Itt egy vidinyó hogy kb hol is kéne helytálniuk.
Válasz envagyok2 #925. hozzászólásáraSzképerládát
Válasz envagyok2 #925. hozzászólásáraValami 5-8 méteres valamit ha olyanok a körülmények ???
Válasz mtz1221 #923. hozzászólásárade mit akasztanál rá, ami húzásra neki való, és föl lehet függeszteni, nem túl nehéz?
Válasz $HMP$ #921. hozzászólásáraNéztem, hogy árulja agrics a hernyókat, fiatalok, sok órákkal, nemmrossz állapotban!!!
De nem tudtam volna mit mögé akasztani, akkora vakarókat meg még egy gép árán lehetne vásárolni utána. Így nekem elég a "kicsi"
Amúgy az a nagy bendzsó az igazi, egyszer még lesz belőle
Válasz _NB_ #922. hozzászólásáraÉsz megáll, egyikre sem kértek 3. függesztést ???
Válasz $HMP$ #921. hozzászólásáraTippre lehet, itt vannak újonnan.
Válasz _NB_ #919. hozzászólásáraBent vannak Igmandon biztos ezek azok.
Válasz _NB_ #919. hozzászólásáraKb ez is az evolucios sorrend.
Komoly cég nem is értem miért nem ugrik át lépcsőfokokat és eleve a utolsóra lép.
Válasz szanberg #918. hozzászólásáraGratula a masinához.
Hasonló utat jársz be, mint felénk a Gyermelyi tészta.
A sima nagy trakik után lett nekik csuklós Nyuszi, majd ha jól emlékszem tán csuklós Dzsoni is, a Challenger hernyók most mennek, és 620-as STX-ek jöttek helyükre.
https://www.tiktok.com/@nemethferencgabor
Egy STX meg két valami
Válasz RkTomi #913. hozzászólásáraElvileg igen, bár ha annyira sokan lesznek akkor nem.
Válasz envagyok2 #916. hozzászólásáraNa holnap csinálok egy olyan képet is mert látom igényled a borsodi sört vazzeg.
Válasz szanberg #902. hozzászólásárami van, végülis megértetted amit mondtam, hogy levetted a sörösüveget a hevederről? nekem még olyan képet küldtél, amin ott figyelt a kipattintott borsodi, hahahaha
Válasz Ohaza63 #914. hozzászólásáraMi a gond vele ? Most kell 30 éves korában megugrani mindent ami megáll neki.
Válasz Gumóka #906. hozzászólásáraÜdv Gumóka!
Tudod a "fiatalság bolondság" mondja a közmondás, de azzal a nagy hajtással vigyázz és spórolj, mert jó lesz az az erő, még öregkorodban szarni is.
Nekem is mondták mikor 20 éves voltam, nem hittem el , de igaz!!!!
Válasz szanberg #899. hozzászólásáraÖrülök ha tetszik neked és jó választás volt ez a lényeg. A Gazdanapon felvonulsz vele?
Válasz Egy erdész fortyogó epéje #911. hozzászólásáraPedig Ő tudja, Te meg rágod a ruszki zetort.
Egészségedre!
Hidd el, Te sem tudsz mindent
Válasz mtz1221 #910. hozzászólásáraItt megint te vagy a buta…
Válasz Egy erdész fortyogó epéje #907. hozzászólásáraEnnyire nem lehetsz buta, még te sem.
Válasz Egy erdész fortyogó epéje #907. hozzászólásáraMondjuk én nem a belsőégésű motorral hajtott mezőgazdasági erőgépekre gondoltam, van jobb dolog is a világon
Válasz Egy erdész fortyogó epéje #907. hozzászólásáraFalura jó az, városba meg nem nézik!
Válasz Gumóka #906. hozzászólásáraKi kéne már gyógyulni ebből az mtz-mániából…
Válasz mtz1221 #905. hozzászólásáraÉn mondjuk mást hajtanék örömmel, de hát Te tudod, a korod miatt elnézem...
Válasz Gumóka #904. hozzászólásáraAz biztos hogy ugyan olyan örömmel hajtanám meg mindegyiket ,mint egy 12éves. Csak engem egy dolog kitudna téríteni az egészből.
Válasz mtz1221 #903. hozzászólásáraGyereknek érzed magad?
Válasz szanberg #900. hozzászólásáraLassan csinálhatnál fizetős gyereknapokat. Egy helyen kibírnánk minden félét próbálni.
Válasz $HMP$ #901. hozzászólásáraIgen, Bridgestone. Nekem is tetszik
Válasz szanberg #900. hozzászólásáraMilyen hevederek azok bridgestone?
Ez pofasabb mint azok a szar egyenes gyariak....
Na Tomi.
Igazából pár hektár erejéig át akasztottuk gyorsba a Fendt-ről a Cultust és azon kívül nem volt még vallatva. Majd most ősszel lesz neki feladat több.
Tetszik, mert pont azt hozza mint amit mindig is hiányoltam kerekes gépeknél. Az egy dolog, hogy erő is vastagabban van, annak a papírforma szerint is lennie kell. Van is. Ahol a 936 vario 10.3-tól már nem bírta jobban húzni, ez ugyanott 12.5-13kmh
Viszont a 18 százalékos meredek parton felfelé 6.5-el húzta -elvileg- a Fendt de a GPS szerint meg 4.8-körül, akkora slip volt. Hát ez 8 kmh felett valami 3% slip mellett. Tehát, le tudja adni az erőt maradéktalanul.
Fel is van súlyozva, ennek a 775-nek a lánc kocsikra is végig van rakva a táska súly a front, és az első "kerekeken" kívül.
Fmx trimble Rtk robot van benne, közben az is lett magyarítva, annyi hogy szerintem talajozni elég lesz a glonass, nem fizetek elő az rtk-korrekciós jelre mert nem sokat fog ez menni, de majd meglátom még.
Egyik elektromos kiadó szelep nem jó rajta az 5-ből, ahhoz rendeltem alkatrészt, akkor mindkét oldalon a heveder pálya nyomás érzékelők el voltak törve, azokat cseréltem, valamint rendeltem átlátszó kupakokat a görgőkre, hogy a csapágyazások olaj szintjeit könnyen pillantással tudjam ellenőrizni.
Van rajta jópár nem sokat futott taposó görgő, meg jópár eléggé viseletes, de ameddig nem szakad le róla a gumi addig használni kell. Vettem két újat tartalékba, ha gond van 10 perc át dobom őket, a kopottakat meg majd elviszem át gumiztatni, 45+fa a tarifa erre, nem tétel.
Megleltem monitorban a szervíz számlálókat, újszerű arany színű olaj van a farában,meg nagyon friss szűrők rajta, aztán látom is, hogy 600+ óra van még hátra a nagyszervízből. Motorban is barna az olaj de az már 250 körül jár, azt le fogom cserélni 300-nál, nem viszem 400-ig mint a könyve írja. A nagyszervize nem is baj, hogy nem rögtön aktuális, valami 250liter kell bele váltó/ hidraulika olaj, meg 4 szűrő. Ami kell, úgyis kell, csak hirtelen így jobban esik az embernek
Rossz úton picit érdekes, merevebb mint egy kerekes traktor, de nem annyira mint egy körmös Hoffer élhető, rosszabbra számoltam.
Puha talajon mint egy hajó, úgy úszik.
Remélem nem lesz bajos gép, átlagon felüli állapotban van merem mondani. Bakancs listás volt a hernyó, kb 15 éve terveztem mindig venni ilyet, annó még az 55-ös claas Challengert, később a 765-öst. Néztem is sokat az elmúlt években, aztán most ez sült. Nyíregyháza axiálban van egy 765D szériás, nem rossz gép, meg lehetne venni mert nem döglött vas, megnéztem, gondolkodtam rajta, de aztán ez jelentősen olcsóbban, újszerű hevederekkel, csilli villibb állapotban szembe jött, hát kimentem Hannover után a holland határ közelébe és éreztem, hogy ez az!!!
Remélem 5esztendő után is így fogok erezni
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy egy ilyen Challenger traktorhoz mennyibe kerül egy heveder?
Párban mennyi?
Pl. MT765
Érdeklődni szeretnék,hogy fórumozók között ismeri-e valaki az MT775E típust,dolgozott-e olyannal.Főleg motorikusan az a 7 henger,9800 ccm érdekel.Főnökömnek piszkálja a fantáziáját.
Válasz Kardosdr. #895. hozzászólásáraMent tönkre rajta? Hány órás a vas?
Sziasztok! Érdeklődnék valaki tud e 475 E típusú gépre eladó heveder feszítőgörgőt. De tudomásom szerint a korábbi D és C típusok és a nagyobbaknak is ugyanez a görgője. Akármilyen gumírozás nélküli is jó lenne csak ne legyen ovális vagy sérült, majd utólag süttetünk rá futófelületet.
Válasz Mf8670 #891. hozzászólásáraAxial vonal az is.Segiteni fog. A traktorokkal se hagyott cseben.
Válasz Szabi. #890. hozzászólásáraEsetleg nem tudom most hogy az axial a hevederes fendtel foglalkozik ugyan ugy at vette e a régi challenger alkatresz ellátását is vagy csak az új gepekkel es alaktreszeivel dolgozik e
Válasz Szabi. #890. hozzászólásáraNem tudom nem probaltam még Huntracoval még gépvásárlás miatt volt 1-2 telefonos beszelgetes, de a hozzáállásból adódóan ott be is lett rekesztve
Válasz szantofold22 #889. hozzászólásáraNem tudom egy kört megér benne futni lehet igazad van bar amilyen hozzáállás van egy-két cégnél
Válasz Mf8670 #888. hozzászólásáraSzerintem Huntraco telefon, megmondják mennyi és PDF-ben elküldik vagy ugyan így a valkon is megér egy próbát.
Különben van annak a könyvnek cikkszáma is de azt is ők tudják.
Ha úgy állnak hozzá nem olcsó.
Válasz Mf8670 #888. hozzászólásáraA Valkon forgalmazta (most Fendt azt hiszem)Ott biztos lesz..
Keresek challenger mt765B kezelesi utasitast
Ha valakinek van azt is meg koszonom ha le másolhatom
Challenger mt765b kezelesi utasitast keresek
Ha valakinek van elore is koszi
Challenger mt765B tapasztalatok ?
Oldallehejtás tényleg ossze omlott nekik mert valami csap ki tudott esni es le daralt mindent ?
A 765B 765C kulonbsegek monitoron elektronikan kivul ?
Üdv.Nekem van használati és kezelési utasitásom 35 45 55 Ha érdekel írj el érhetőséget.
Válasz vinczezoltan48 #883. hozzászólásáraSzerencsés vagy ha csak gép könyvre van szükséged..
Sziasztok! Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy Claas Challenger 35-ös traktorhoz keresek gépkönyvet de nem találok sehol, hogy valaki nem tudja honnan tudnák ehhez a típushoz gépkönyvet szerezni nagyon fontos és sürgős lenne! Ha valaki tud legyen már olyan jó, hogy jelez nekem! Előre is köszönöm a segítségeteket!