Hirdetés
Fórum
- Napraforgó vetőmag új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- OVP-20 régi szovjet gyártmányú magtiszítógép... új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Lucerna telepítése, termesztése új
- AKG támogatás új
- Nádas árak eladásra új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
1364 hozzászólás
Sziasztok! Vetitek már a kukoricát?
Érdeklődni szeretnék,hogy megyek fajtát ajánlanátok: Basin vagy Sheba. Valamint ha tudtok róla valami plusz infót azt megköszönöm.
Válasz John Deere Power Shift #888. hozzászólásáraTe árulod?
Milyen vg beállításokkal vetitek?
Válasz rezmann #909. hozzászólásáraSzia!
Lehet termeszteni öntözés nélkül is, ha jók a talajadottságok + tavasszal/nyár elején azért van egy kis eső.
Érdemes úgy időzíteni a vetést és a fajtaválasztást, hogy lehetőleg július közepén lehessen vágni, mire jönnek a forró, aszályos időszakok. (Persze ez nem mindig rajtunk múlik, hanem a konzervgyár/integrátor dönti el.)
Tavaly úgy alakult a mi területünk, hogy augusztus elejére volt időzítve a betakarítás, addigra azért már megviselte az aszály, de még így is adott 12 tonnát. Tegyük hozzá, hogy 40 AK-s földekről van szó.
Válasz rezmann #909. hozzászólásáraLehet hàt elméletileg
Mint mindent
Decsak ha full pontosan akkor esik rá mikor ipp köll neki és pont a megf adag
Sziasztok, mindenhol azt lehet hallani, hogy csemegét öntözés nélkül nem lehetséges itthon termelni. Ez mennyire igaz? Van aki termeli öntözés nélkül? És milyen eredménnyel?
Sziasztok !
Csemege Vetőmagok ( 2015 -ós ) GSS-8529 , Rustler , Basin Eladók 1ft / szem áron !
Van bontatlan zsák is , számla megvan !
Fólia alagút alá szoktatok valamilyen gyomírtót permetezni? Lumax jó lehet vagy nem ér semmit? Csepegtetve lesz ezért lesz egy 10-20 cm felázás ez elegendő lehet?
Palántázós témát mikor vetitek....oszt ültetitek kifele?
Mekkora méretekben csinálja ezt aki csinálja hány 1000 maggal?
Milyen legkorábbi dátummal szokjàtok kintre vetni ?
Üdv
Valaki tudna nekem segíteni csemegekukoricával kapcsolatban?
Tavasszal milyen fajta alaptrágyát kell kijuttatni és mennyit?
Köszönöm
Válasz somogyi2831 #898. hozzászólásáraÍrtam
Válasz ..MZ/X.. #901. hozzászólásáraOszt mennyibe kerül szálja a feketepiacon?
Válasz *** HM *** #900. hozzászólására
Minek kell marhàknak??
Válasz roli555 #897. hozzászólásáraOks köszi, nézelődök folyamatosan. Ha akad valami dumálunk.
Válasz roli555 #896. hozzászólásáraPersze lehetne. Írj egy mailt ott megbeszélhetjük.
Válasz ..MZ/X.. #894. hozzászólásáraHa esetleg találsz valahol meszebb és lenne nagyobb mennyiség szólj van ponyvás furgon amire fér bőven...aztán fehérvár nem távolság,így ha gondolod vehetünk közössen
Válasz somogyi2831 #895. hozzászólásáraÉs lenne lehetőség szár és egyébb melléktermékek megvételére?
Válasz roli555 #892. hozzászólásáraSzia! Én Komárom megyei vagyok.
Válasz roli555 #892. hozzászólásáraEz engem is érdekelne, csak fejérben, Fehérvár környékén.
Válasz Kukoricas Szabolcs #891. hozzászólásáraigen
Komárom E. megye vagy környékén csemegekukoricázik valaki?Engem elsősorban csuhé és kukoricaszár érdekelne....nagyobb mennyiség esetén akár távolabb is.
Sziasztok Dessert 68as 78hoz kepest sokkal kisebb csovet hoz?
profivetomag.hu oldalon nézd meg. Van többféle kiszerelésben náluk.
Sziasztok!
2000 négyzetméterre hol tudnék szerezni vetőmagot?? Ilyen kis tételt nem tud valaki?? Köszi előre is
Eladó GSS 8529 Szuperédes csemege kukorica vetőmag 1 db bontatlan originál zsák.
Ára -megegyezés szerint
Érd.- 0670/453 6103
GSS 8529 F.1 | 100.000 szem (unit) |
csemegekukorica vetőmag
Excelis csemegekukorica vetőmag. Középérésű szuperédes csemegekukorica. Szabályos, 20 cm hosszú, vastag csöveket terem. Nagyon jó a csuhéjtakarása. Jó ízű, szép sárga színű fajta. MDMV ellenálló. HR = MDMV. Átlag növénymagassság: 280 cm. Átlagos szemsorszám: 18. Átalgos szemmélység: 13 mm. Átlagos tenyészidő: 83 nap. Csőátmérő: ~ 5,4 cm.
Bruttó ár: 226 695 Ft / db
Cikkszám: SG-00163
Gyártó: Syngenta
Sziasztok!Dessert82-röl kérnék véleményeket.
Jár valaki piacra, lehet most adni?
50-80 forintokat írnak a farmit, de viszik is vagy csak árulják?
Válasz kissviktor #878. hozzászólásáraSzia
Mit jelent a korai vetés pontosan? Mennyi idő alatt kelt ki?
Sziasztok!
Néhány sor Aranymazsola csemegekukoricát vetettünk, de itt az utóbbi 1,5 hétben alig tudunk néhány csövet letörni, mert az istennek nem akar beérni. mi lehet a gond? Debrecen környéke vagyunk. aug 18-22-ig éjszaka 13 fok volt. valami hőstressz féle lenne vajon?
Bp.nagybani árakat tud valaki.
Másodvetésű csemegekukoricám.
Nemsokára ez is elkezdődik.
Sziasztok! Egy olyan kérdéssel fordulnék felétek, hogy a signet kukorica milyen magasra nől? Mert én már egy adagot kiszaggattam, mert 60 cm es magasságában hozta a címert, most a 2. adag már olyan ~70 cm és címert hoz, ez normális vagy én rontok el valamit? Nem vagyok nagytermelő, kb 5000 tő van ültetve.
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.: Miki
Válasz csukica #879. hozzászólásáraSzegeditudok 30ft szemhiányos 20
Hét elején
Nagybani árat tud valaki.
Nekem a Sunrice és Sweet Wonder összességében jól szerepelt,de elég korán vetettük, mindenféle takarás nélkül, szóval kockáztattunk.
Most a hagyma után vetett Overlandom meg így néz ki:
A seregélyekkel valamit majd kezdenem kell, mert iszonyat sok van. A két korainak a végét már tisztességesen megcsipkodták.
Sziasztok.
Egy kis segítséget kérnék így a szezon vége felé, kis piacra termelek kukoricát illetve zöldségeseknek ha megfizetik (idén nem) de a kis piac idén nagyin jól ment.
A gondom nem tudom csak heti egyszer vagy ( egyszer sem) locsolni vízágyúval ebben a melegben ez nem elég. Desert 73-78-80 vetettem de idén katasztrofális lett szemek a cső közepén szépen kifejlődtek a végén félig az alján egyáltalán nem. tudtok ajánlani másik fajtát ami finom édes, kis piacra. Desertet befejezem már tavaly is gondom volt vele de idén katasztrófa.
Legkorábbi szedést mikorra tudjátok elérni?
Mi az ára akkor?
Milyen takarással van csinálva?
Válasz csukica #870. hozzászólásáraNagybanin 50-45-40 ahogy vitték úgy kellett adni, mert 2x-es volt a felhozatal. A minőség jelentősen befolyásolhatja az árat.
Válasz molnar zsolt_5915 #873. hozzászólására20Ft-ért nem éri meg, ezért én nem is hordom nagybanira. 1ha körül szoktam vetni, de annyira széthúzom a szezont, hogy heti 2000-3000 csőnél több ne érjen be. Április 1-től július 20-ig vetek folyamatosan. Kis piacokon adom el. Eddig 80/50Ft-ért ment el az elsős/másodos.
Idén a golyvás üszög jó nagy kárt csinált és erős a gyanúm, hogy átnyomtak a maggal, úgyhogy a Dessert fajtákat befejeztem.
El is tudjátok adni, vagy csak pár zsákot vesznek? 20 ft-ért is megéri??
Válasz csukica #870. hozzászólására20-30Ft Szeged.
Válasz csukica #870. hozzászólására30-40 debrecen
Nagybani árat tud valaki.
Válasz Feritz #868. hozzászólására73 nincs, 78 még nem érik.
Többiektől várok tanácsot, friss piaci árunak mit érdemes a Dessert helyett? Signet a 70-es helyett, de a 78 helyett mit?
Válasz zsoltee83 #867. hozzászólásáraA többi sem hozza a vártakat? 73, 78?
Köszi a válaszokat, akkor nekem ez volt az utolsó évem a Dessert fajtával, pedig 10 éve termelem.
Sziasztok
Nem tud valaki csemegekukorica felvásárlót Baranya Megyében?
Előre is köszönöm!
Válasz zsoltee83 #862. hozzászólásáranekem basin van, igaz nem öntözött, de üszög egyáltalán nincs, szerintem az üszög, gombás betegség, és a nedves környezetet kedveli, mint minden más gombabetegség is.