Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.37 FtUSD390.47 FtCHF443.26 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Bárány #7854. hozzászólásáraEz egy RMGT eke, igaz nem 4-es, hanem 5+2+1, barázdán kezdi majd tarlón folytatja és egy munkahengerrel kell csak kitolni a vázat.
Van egy ilyen nálam az udvaron, csak nem Huard hanem már Kuhn.
Válasz Gumóka #7863. hozzászólásáraEngem a forraltborral a kontinensről is el lehetne üldözni, ellenben a grog forrón már játszik nálam is. Jöhet rummal, ginnel, nem vagyok válogatós.
Válasz Bárány #7854. hozzászólásáraAz IH ekét nem nagy dolog átalakítani borozdában járósra, csak egy húzató rész kell hozzá, meg egy ki furkálás s kész a dolog! Nekem is lett már átalakítva, de az enyém örökké barázdás marad!
Válasz Gepi #7855. hozzászólásáraEszem ágában sincs mókerolni, csak úgy eszembe jutott.
Mert elég faca lenne egy ilyen keskeny ekévek a táblában tarlón járni.
Tél van, rossz idő van, ráér az ember mindeféle hülyeségen is agyalni.
Válasz JD 4630 #7841. hozzászólásáraAlapvetően nem is arra van, de szükség lenne 2-3 ha-on ilyen munkára is. Ezért kérdeztem, hogy milyen eszköz lenne jó hozzá.
Válasz bemepok #7839. hozzászólásáraJó az elgondolás, olyat keress, amihez jó áron érhető el alkatrész.
Én nem vagyok feltétlen új párti, de meg kell nézni mi az árkülönbség, és mennyi felöltöztetni egy elhasználtat.
Aztán dönteni.
Ilyen kis ekékben nem vagyok naprakész
(ma már nagyobbakban sem). De a felsoroltakkal nagy bakot nem lőhetsz sem újban sem használtban.
Válasz bemepok #7839. hozzászólásárahelti specberg volt nekem egész jó - es wogel-noot farmer un 400 as fejekkel , nem a legkönyebb húzású de nagyon jól forgatja le a kuki szarat, beforgató lemezzel is , nem fontos hozza előhántoló.
Válasz bemepok #7836. hozzászólásáraHa csak 2 tonna akkor nem erőltetném a szántást vele, abban a gépben nincs anyag azt nem nehéz talajmunkára tervezték.
Válasz A.I. #7837. hozzászólásáraSemmi extra, sima ágyekében gondolkozom. Fontos, hogy kopócucc legyen hozzá, az se baj, ha nem aranyporért mérik. Kühne-Helti-Csólyosi vonalban jó felé tapogatózom? Használtban néztem még a Regent, VN ekéket is...
Sziasztok!
Kezdő kérdés, ne egyetek meg...
Egy 60 lovas, szűken 2 tonnás traktorhoz milyen paraméterű ekét javasoltok nem túl nehéz (lösz) talajra?
Köszi!
Kérdezni szeretném, hogy ebben a topikban, vagy úgy általánosságban az agroinformon valahol volt-e már téma az élfelrakás? Engem most az ekevasak élfelrakásának technológiai kivitelezése érdekelne, fotóval (esetleg videóval), a felhasznált eszközökkel, anyagokkal, stb.
Tud, ismer esetleg valaki valamilyen komplett tájékoztató anyagot a témában könyvben, vagy itt a neten valahol?
(Pl. egyáltalán hogyan néz ki egy helyesen élfelrakott ekevas? Ilyenekre gondolol.)
Válasz Maszek Zs #7830. hozzászólásáraAgrokeri . Ott volt a B-125-höz a legjobb áron a kormánylemez.
Vagy Habi.
Vagy hirdetések között.
(Ekevassal szerencsém volt innen, egyik fórumozó társunktól)
Válasz Maszek Zs #7830. hozzászólásáraKomplett 2 fejes ekém van, a vasak még használhatóak rajta, de azért már kopottak!
Egyébként habi, én is ott vettem ekenádat annó, meg kormánylemez betétet.
Válasz Gumóka #7826. hozzászólásáraA számozás a munkahenger átmérőjét adja , ha nagyobbat veszel , akkor kelhet egy fojtószelep még a nyomóágba , lassítani az átfordítást . A szelepben van egy beépített fojtó , annak a mérete tér el az egyes méretek közt .
Itt egy adatlap . VRAP 40-50
8224 hozzászólás
Válasz Georgosz #7872. hozzászólásáraEz se rossz, de ha jól nézem, ez a fogásszélességgel együtt nyit, vagy zár.
Válasz mtz1221 #7868. hozzászólásáraEz az igazi!
Válasz Bárány #7854. hozzászólásáraEz egy RMGT eke, igaz nem 4-es, hanem 5+2+1, barázdán kezdi majd tarlón folytatja és egy munkahengerrel kell csak kitolni a vázat.
Van egy ilyen nálam az udvaron, csak nem Huard hanem már Kuhn.
Válasz Bárány #7856. hozzászólásáramiért szeretnél tarlón járni?
Válasz Gandhy #7869. hozzászólásáraMinek inni forrót, ha télen alapból hideg a sör?
Válasz Gumóka #7863. hozzászólásáraEngem a forraltborral a kontinensről is el lehetne üldözni, ellenben a grog forrón már játszik nálam is. Jöhet rummal, ginnel, nem vagyok válogatós.
Válasz mtz1221 #7866. hozzászólására
Válasz Bárány #7858. hozzászólásáraDe meglenne hozzá az eszed ???
Válasz Bárány #7854. hozzászólásáraAz a szerencséd ha egyszer látok valamit ami érdekes, az meg marad a fejemben.
https://pap-agro.eu/ot-erv-tarlon-jaro-ekek-mellett/
Válasz Bárány #7854. hozzászólásáraAz IH ekét nem nagy dolog átalakítani borozdában járósra, csak egy húzató rész kell hozzá, meg egy ki furkálás s kész a dolog! Nekem is lett már átalakítva, de az enyém örökké barázdás marad!
Válasz Balázs. #7847. hozzászólásáraszikes vályog talajon 3 fejes kühne 45 liter/HA az nem könnyű húzású és nem is gazdaságos
Válasz Bárány #7862. hozzászólásáraTélen forraltborozni kell, nem dolgozni, még elméletben sem
Válasz JD 4630 #7861. hozzászólásáraNa, már te is ezzel jössz?
Válasz Bárány #7860. hozzászólásáraEgész életemben az egyszerű dolgokat szerettem, a koplexítás okozta bonyodalmakra meg ott a fehérnép.
Válasz JD 4630 #7859. hozzászólásáraNa igen, ez így túl egyszerű.
Köszi!
Válasz Bárány #7856. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/talajmuvelo-gepek/eke-rabe-vontatott-5-fej/h_6820029?ref=7b3f6408
igaz 5 fejes, de leszedni lehet.
Válasz Gepi #7857. hozzászólásáraDe hát nem is ismerem a feleségedet...
(Bocs, magas labda volt.)
Válasz Bárány #7856. hozzászólásáraHagyd a fenébe az ekét. Megoldás az asszony, kérd a segítségét.
Válasz Gepi #7855. hozzászólásáraEszem ágában sincs mókerolni, csak úgy eszembe jutott.
Mert elég faca lenne egy ilyen keskeny ekévek a táblában tarlón járni.
Tél van, rossz idő van, ráér az ember mindeféle hülyeségen is agyalni.
Válasz Bárány #7854. hozzászólásáraEgy IH ekét akarsz átmokerolni?
1. Létezik olyan, hogy egy eke átállítható tarlón járó és barázdában járó üzemre is?
2. És ha igen, akkor mindez 4 vasú kivitelben?
(Nagyon ráérek...)
Válasz Ares 826 #7852. hozzászólásáraKöszönöm! Megoldodot.De el van már vetve is. 4 évig nem is kell
Válasz Maszek Zs #7830. hozzászólásáraHány darab kell s mennyit szánsz rá?? Zsír újaim vannak még kádár korszaki gyártással.
Válasz bemepok #7849. hozzászólásáraA vf kühne van ih fejekkel, az ágyeke nem
Válasz bemepok #7848. hozzászólásáraVajdaságban és délen 1000sével vannak. Nekem is volt egytől négyesig, mellé nem nyúlsz vele.
Válasz Balázs. #7847. hozzászólásáraEz IH fejjel szerelt, jól látom?
Válasz mtz1221 #7846. hozzászólásáraSzimpatikus jószág, de rajtuk kívül gyakorlatilag sehol nem találtam meg. Nem egy elterjedt tipus...
Válasz bemepok #7844. hozzászólásáraKühne 2 fejjel 35cm fogással, jól forgat, könnyű húzásu eke. Kopó cucc is van hozzá szinte mindenhol,
Válasz JD 4630 #7841. hozzászólásáraIMT 757 Fop kft, majd ő tudja mi az újak számozása.
Válasz A.I. #7843. hozzászólásáraKöszi!
Ezek közül melyiket tartják könnyű húzásúnak? Tudom, függ sok mindnentől, de tegyük fel, jól van beállítva
Válasz JD 4630 #7841. hozzászólásáraAlapvetően nem is arra van, de szükség lenne 2-3 ha-on ilyen munkára is. Ezért kérdeztem, hogy milyen eszköz lenne jó hozzá.
Válasz bemepok #7839. hozzászólásáraJó az elgondolás, olyat keress, amihez jó áron érhető el alkatrész.
Én nem vagyok feltétlen új párti, de meg kell nézni mi az árkülönbség, és mennyi felöltöztetni egy elhasználtat.
Aztán dönteni.
Ilyen kis ekékben nem vagyok naprakész
(ma már nagyobbakban sem). De a felsoroltakkal nagy bakot nem lőhetsz sem újban sem használtban.
Válasz bemepok #7839. hozzászólásárahelti specberg volt nekem egész jó - es wogel-noot farmer un 400 as fejekkel , nem a legkönyebb húzású de nagyon jól forgatja le a kuki szarat, beforgató lemezzel is , nem fontos hozza előhántoló.
Válasz bemepok #7836. hozzászólásáraHa csak 2 tonna akkor nem erőltetném a szántást vele, abban a gépben nincs anyag azt nem nehéz talajmunkára tervezték.
Válasz R Sándor #7838. hozzászólásáraDifizár, összkerék van rajta, súlyozni max az abroncstöltéssel tudnám még valamelyest.
Válasz A.I. #7837. hozzászólásáraSemmi extra, sima ágyekében gondolkozom. Fontos, hogy kopócucc legyen hozzá, az se baj, ha nem aranyporért mérik. Kühne-Helti-Csólyosi vonalban jó felé tapogatózom? Használtban néztem még a Regent, VN ekéket is...
Válasz bemepok #7836. hozzászólásáraEgy kis sújt tegyél rá ha van lehetőséged .meg működni kéne a difitarnak is
Válasz bemepok #7836. hozzászólására"Mély" szántásra 2 fej, 35-40 cm fogásszélesség/fej.
Innét már csak a pénztárca szab határt, ágyeke, váltva forgató, előhántó, barázda fal vágó, stb...
Sziasztok!
Kezdő kérdés, ne egyetek meg...
Egy 60 lovas, szűken 2 tonnás traktorhoz milyen paraméterű ekét javasoltok nem túl nehéz (lösz) talajra?
Köszi!
Kérdezni szeretném, hogy ebben a topikban, vagy úgy általánosságban az agroinformon valahol volt-e már téma az élfelrakás? Engem most az ekevasak élfelrakásának technológiai kivitelezése érdekelne, fotóval (esetleg videóval), a felhasznált eszközökkel, anyagokkal, stb.
Tud, ismer esetleg valaki valamilyen komplett tájékoztató anyagot a témában könyvben, vagy itt a neten valahol?
(Pl. egyáltalán hogyan néz ki egy helyesen élfelrakott ekevas? Ilyenekre gondolol.)
Válasz Maszek Zs #7830. hozzászólásáraBasszus nem is Lajta hanem IH de mindegy megoldódott!!!
Köszi körbe nézek
Válasz Maszek Zs #7830. hozzászólásáraAgrokeri . Ott volt a B-125-höz a legjobb áron a kormánylemez.
Vagy Habi.
Vagy hirdetések között.
(Ekevassal szerencsém volt innen, egyik fórumozó társunktól)
Válasz Maszek Zs #7830. hozzászólásáraKomplett 2 fejes ekém van, a vasak még használhatóak rajta, de azért már kopottak!
Egyébként habi, én is ott vettem ekenádat annó, meg kormánylemez betétet.
Üdv!
Lajta 35-ös ekevasat hol lehet venni?
Van valakinek jó tippje?
Ez milyen eke előtétlemeze lehet?
Megakarom hirdetni, de nem találok a neten hasonlót.
Válasz T.f. #7827. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz Gumóka #7826. hozzászólásáraA számozás a munkahenger átmérőjét adja , ha nagyobbat veszel , akkor kelhet egy fojtószelep még a nyomóágba , lassítani az átfordítást . A szelepben van egy beépített fojtó , annak a mérete tér el az egyes méretek közt .
Itt egy adatlap .
VRAP 40-50
Válasz T.f. #7818. hozzászólásáraEbből melyik kellhet nekem?
A számozás a litert jelöli, amit át tud engedni?
Válasz mtz1221 #7824. hozzászólásáraAz enyém azért csóróbb technika ennél, mondjuk nem is került ennyibe