Hirdetés
Fórum
Fóliasátor építése, művelése
Létrehozta: Goldoni Euro 30 , 2009-03-12 17:56:45
Kedvencekhez
Segítség
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Napraforgó vetőmag új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- AKG támogatás új
- Milyen traktort érdemes venni? új
- Magtisztítás új
- OVP-20 régi szovjet gyártmányú magtiszítógép... új
- RS-09 eszközhordozó új
- Epertermelés új
Cikkajánló
Közel 40 százalékos hozamnövekedés a kukoricában? Mutatjuk, mi kell hozzá
Az öntözés termésnövelő hatását bizonyították magyar kutatók.
Sajtóközlemény
1509 hozzászólás
Segítséget szeretnék kérni!
Felállítottunk egy 7,5 méter széles, 3 m magas, 25 m hosszú fóliavázat, hogy a legegyszerűbb ráhúzni a fóliát? (Azt tudom hogy szélmentes idő, 15-20 °C, körbeárkolni a vázat)
Esetleg valaki nem tud videót linkelni?
Előre is köszönöm a segítséget!
http://aprod.hu/hirdetes/palantakeltetes-infraval-a-mezogazdasagban-infraszalag-elado-IDVmnJ.html#ee4ab48595
Valaki próbálta már palántaneveléshez esetleg?
Üdv!
Ilyenkor érdemes-e valamit tenni még a fóliában retek vagy ilyesmi ami rövid tenyésidejű?
Válasz #705. hozzászólásra
Köszi a válaszod, lehet,hogy maradok a vasalásnál.
Nem tudod esetleg hol lehet jó áron fóliát kapni, kellene 12 méteresből olyan 30 méter, 8 méteresből pedig olyan 27 méter.
Válasz #704. hozzászólásra
Hello
Sok helyen láttam még egy alsó bordát a nagy borda alatt.És arra fogatják fel a fóliát.Mi használunk klipszet.2x3 lehet csak felhasználni mert szét szívja a nap egy idő után.
Valakinek van tapasztalata, hogy a fóliát a váz utolsó ívére klipszel fogatja oda vasalás meg kötél helyett? Jobb vagy rosszabb?
http://www.gazdabolt.hu/folia-szovet-muanyag/folia/foliarogzites/T00740-Femklipsz-35mm-5-4
kiváncsi leszek meddig birja a feketefehér folia már most van rajta lukacskák nem tom honnan és hogyan....
Válasz #701. hozzászólásra
Persze...szó szerint kistrakival......(janmar-kubota...és hasonló vasak.) Nekem egy kis mitsubitshi trakival csinálja a cimbi.
Szerintetek 4 méter széles, 2 méter magas fólia alá kistraktorral be lehet férni?
Válasz #699. hozzászólásra
na ez jonak tünik kérdés van e nálluk fekete fehér .....
Válasz #698. hozzászólásra
Mi legolcsobban szolnok melett találtunk, tejutkft.hu
Igaz csak bontatlan tekercset adnak el
Válasz #697. hozzászólásra
javitás 24m x 12 méter
folia vétel elött vagyunk és szeretnénk fekte-fehér foliát venni a tárolóra ami uv állo és vastag is Szolnok környékén ki merre tud jo minöségűt és jo áron??? ha lehet vágni is kéne mert 24 méter x 10 méteres
Válasz #695. hozzászólásra
Köszönöm a képeket, és a segítséget, majd meglátom mitévő legyek, lehet maradok a hegesztésnél.
Egyébként az ívek leszúrása hogy történik? Le kell ütni csődarabot 80 cm-re és annak a helyére szúrni az ívet, vagy ásás jobb? Vélemény? (gondolom a magasságot meg vízimértékkel célszerű követni, hogy a teteje nagyjából egy szintbe legyen)
Válasz #694. hozzászólásra
Üdv!
Hát ezt egyszerű megcsinálni meg nem olyan drága , legalábbis nekem ingyen volt :) Fémipar..... nekem se volt meg az összes gyári bilincs azért kellett csinálnom hozzá... Neked sok kell?
Válasz #692. hozzászólásra
Köszönöm a gyors választ, és a segítséget, de elgondolkoztam a gyártáson, aztán arra jutottam, hogy mire levagdosom meg összecsavarozgatom, addigra szerintem össze is hegesztem a vázat, bár azért szívesen megnézem a tiédet, ha raksz föl róla képet.
Próbáltam keresni a neten, de nem nagyon árulgatnak ilyet, egy helyen találtam, de nagyon durva áron: http://www.argep.hu/popup.asp?pid=237148769&pnr=10001&foto=1
Válasz #688. hozzászólásra
teppeki jó szer
Válasz #691. hozzászólásra
Üdv!
:) A képen látható bilincsek a vázhoz voltak , de lehet gyártani is ilyent vágsz 1.0mm-es lemezből csíkokat rákalapálod egy akkora csőre mint a vázé omega alaktra meghajtod a két lábát átfurod alúra meg teszel egy sima egyenes lemezdarabot ennyi ha érdekel akkor lefényképezem amit én csináltam házilag nagyon egyszerű igaz nem olyan precíz...
Üdvözlök mindenkit!
Kérdésem lenne, hogy a csatolt képen (forrás: xerion) látható bilincseket hol lehet beszerezni? (hegesztést szeretném megspórolni vele, ha megoldható)
Köszönöm a segítségeket!
Üdv!
Van egy kisebb fólia sátram és a benne lévő paprika most valamilyen betegséget kapott el .Teljesen hervad el ,pedig locsolom ugyan ugy mint a többit. Csepegtető rendszerrel és felső párásító működik. Nem tudom ,hogy valaki tud e segíteni ,hogy mis okozza és mivel kezeljem! Kérem segítsetek!!!
Válasz #687. hozzászólásra
www.haygrove.hu
Üdv
Egy-két tő paprikámon a fóliaban van levéltetű ,de már van virág is meg kis paprika is, lehet ilyenkor valamivel permetezni?
Válasz #684. hozzászólásra
ennyiért kell nekem is, hol kell aláirni?
Válasz #684. hozzászólásra
Tehát azt mondod kb 3000 huf/nm komplett ? Nekem 10 éve egy hazai gyártó (nemtudom megvannak-e még) 10000 huf/nm árat mondott a saját duplafóliás verzióra.
Válasz #683. hozzászólásra
Nálunk Tolna megyében 250-ért lehet eladni a szépet.
Sziasztok,
régóta motoszkál bennem a kérdés, hogy megkérdezzelek benneteket, hogy van-e valakinek tapasztalata a Haygrove fóliarendszerrel?
Nagyon profi rendszer komoly árral vastól a fóliáig komplett nettó 6-9 Eur/ m2.
Egyébként ha jöttök felfelé Pestre az M5-ön mielőtt becsatlakozik az M0-ba jobb kéz felé van vagy 50 sátor, mind haygrove és paprika van alatta....
Monaline F1 a fajtája!
Szerdán voltunk miskolci nagybanin, 2100-2200-ért vették rekeszét, kis piacon felénk 300-350, ha év végére kijönne egy 250ft-os átlag ár az nagy jó lenne. Minden tőről az első két fürt van leszedve eddig 14q.
Előszőr mi is csak a 2ik fürtig szedtük fel, de aztán jobban láttuk ha még vágunk le róla.
Válasz #679. hozzászólásra
Gratula, nagyon szép! Nincs ára? Tavaly ilyenkor már 150Ft-ért is adtam kis piacon, mert lezúgott, most meg 250-300-ért megy. Milyen fajta?
Enyém:
Üdv!
De durva szép :D enyémmel az a baj hogy nem lett ennyire lemetszve meg későn is lett palántázva még csak zöld a paradicsom rajta, a vastagabb hajtásokat is le lehet metszeni vagy azt már hagyjam rajta?
milyen fajta parid van győzi???
Jól alakul az idei termés, csak az a baj hogy ku..ra nincs ára.
Válasz #677. hozzászólásra
az 1 éves nem bir ki 1 évet sem a 2 éves nállam 5 évet is kibirt igaz fekete volt most szeretnénk majd feketefehér foliát kiprobálni..... erösebbnek tünik
Válasz #674. hozzászólásra
érteni értem csak nem hiszem, a 2 éves uv az 3-at se bír nem hogy 4-et.
Jelenleg így néznek ki a palántáim , kicsit elkésve vagyok vele...
Válasz #674. hozzászólásra
igen mert a 2 éves az ha minden jól megy akkor 3-4 évig ki szokta bírni legalább is akitől vettem a vázat az azt mondta hogy neki volt olyan hogy 5évig birta és mivel nekem csak felét kellett elhasználnom amit vettem így még egy ugyanekkora fólia megmaradt tartalékba... Tetszik érteni?
Válasz #673. hozzászólásra
8 évig?
Nekem a 7.5 x 15-ös került 180 ezerbe úgy hogy 16 x 50 méteres fóliát vettem 0.17 mikronos 2 éves Úv stabil amiből kb. 8 évig jó lesz fólia...
Válasz #671. hozzászólásra
vékonyabb drótot fűzzél bele a fóliába és kösd rá vele a a vascsőre de annál jobb minél több réteget fűzöl össze és ugyanezt szöggel is megcsinálhatod.
A végeinél amúgy rögzíts fel deszkákat a csövekre és ahhoz is hozzá birod szögelni.
Üdv. Zsolti
Köszi!
A colos vas csőnél a szeg nem igazán jó megoldás, nem létezik
valamilyen gyűrű ami át van vágva és úgy kell rá nyomni a csőre?
Válasz #669. hozzászólásra
Szia!
Mi régebben vasalóval olvasztottuk össze a két réteget, de most már szöggel szoktuk csinálni!
Üdv
Győzi!
Sziasztok!
A fóliát milyen megoldással tudom a végeken a vázra erősíteni?
Az egyik oldalon az ajtó teljes magasságba ér!
Aprohirdetésben is fent van de akit érdekel eladó egy fólia sátor 7m x 16m fóliasátor.(14db ív)
Anyaga horganyzott vascső, fehérre festve.Súlya kb 600kg
Minden alkatrésszel, stiffek,klipszek,1 éves uv fólia 15ös, rachel háló.
Mindkét oldalon ajtó és felette bukó ablakos szellőztetés.3m magas.
Jelenleg szétszerelve vihető tökéletes állapotban.
kecskemét érd:06309726672 csak délután 6után
240e
Milyen árakba mozognak a fóliasátrak a tanyátokon?
Válasz #665. hozzászólásra
lyukfúró
Köszi! még egy kérdés 75centi mélyre kéne leraknom, mivel csináljam? Lenyomni esélytelen , a csövek végei el vannak lapítva!
Válasz #663. hozzászólásra
Szia nekem a 12-es váz bordái 140re vannak egymástól most télen roggyant meg egy ív de azért mert valamiért nem csúszott le róla a hó és volt vagy 30centi a hó rajta.
Üdv. Zsolti
Sziasztok!
Vettem egy fóliasátrat, colos és 5/4 es átmérőjű vascsövekből áll! A kérdés az lenne hogy milyen távolságra rakjam a gerinceket egymástól?
Oké! Már el kezdtük kirakni ültetőgödörbe kaptam hozzá humuszos földet amiben gilisztát neveltek az biztos jó lesz nekik remélhetőleg összeszedi magát..
na???????????????igazam volt vagy igazamm volt????/szerintem enek adhatsz amit akarsz paradicsomon mindig jobban latszik.kipalantolod es kiheveri.no para nem lesz vele semmi
Általános virágföld volt egy kis érett marhatrágyával kevertük nem sokat tettünk bele , ha ez lenne a baj akkor mit lehet vele csinálni ?