Hirdetés
Fórum
Fóliasátor építése, művelése
Létrehozta: Goldoni Euro 30 , 2009-03-12 17:56:45
Kedvencekhez
Segítség
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Napraforgó vetőmag új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- AKG támogatás új
- Milyen traktort érdemes venni? új
- Magtisztítás új
- OVP-20 régi szovjet gyártmányú magtiszítógép... új
- RS-09 eszközhordozó új
- Epertermelés új
Cikkajánló
Közel 40 százalékos hozamnövekedés a kukoricában? Mutatjuk, mi kell hozzá
Az öntözés termésnövelő hatását bizonyították magyar kutatók.
Sajtóközlemény
1509 hozzászólás
szerintem nem a fazas,ha a palanta fazik akkor sargas a szine..........de a foszfor hiany az tuti hogy igaz..............milyen foldet hasznaltal?mert egy haver megjarta mikor virag foldbe tete a kis palantjait pontosan igy neztek ki..........
Válasz #657. hozzászólásra
Fáznaaaaak? van vagy 30fok a sátorba, kivéve ha lehűl ilyen 10fokra kint a hőmérséklet, akkor 20fok van bent. kaptak ferticare-t vízben oldódót permetezve meg rezet meg még valamit csak annak most nem ugrik be a neve...
Válasz #656. hozzászólásra
Foszfor hiány -fáznak a palánták.....
Üdv!
Az mitől van hogy a paradicsom palántáknak lila a szára és levele is ronda meg a paprika palánták is rondák....
Válasz #654. hozzászólásra
http://www.kenderfono.hu/termekeink/raschel-lapkelme/
Válasz #652. hozzászólásra
Magyar kender fono kft ha jól tudom gyárt.
Válasz #652. hozzászólásra
Már vettünk de szerintem szélesebb mint 7.5méter 22ezer volt...
Válasz #650. hozzászólásra
Én is ezt néztem, gondoltam hátha van olcsóbban máshol, gyártó cégnél pl.
én is innen vettem
Válasz #649. hozzászólásra
raschel.
http://www.gazdabolt.hu/T02156-Raschel-halo-7-5x50-m-36g-m-s-zold
Válasz #646. hozzászólásra
A 45 fok az sok, elrúgja a virágot, de ha megfelelő a páratartalom, akkor még az is beleférhet.
Zöld raschel hálót hol vegyek? 7,5-8m széles, és 30-50m hosszú kiszerelés kéne.
Sziasztok!
Ha húztok a fóliára zöld raschel hálót, akkor sokkal hűvösebb lesz bent. Mi régen meszeltük, de ugye ha jött egy eső akkor lehetett megint! Remélem tudtam segíteni.
Üdv!
Itt hogy értelmezik hogy 35fok felett nem köt termést a paprika?http://www.hermesmag.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1285&Itemid=802
Válasz #645. hozzászólásra
Üdv!
Hát 27fokos hőmérséklet mellett nekem is van 36fok de 35nél már van 45fok az nem sok ? nem lesz gond belőle?
Válasz #632. hozzászólásra
Nekem is nagy ajtók vannak rajta a 7,5 széles fólián elöl-hátul 4m széles nyílást tudok varázsolni, ma 27 fokos kinti hőmérséklet mellett bent 36 fok volt.
Válasz #642. hozzászólásra
a kép melett baloldalt van egy kis zöld szöveg hogy beilleszt azt meg kell nyomni és cska akkor teszi be a képet neked
hat en nem tudom feltoltotem elkuldtem megse teszi ki:(
itt,remelem most sikerul:(
Válasz #639. hozzászólásra
Hol van? :)
itt van:)egyszeru es nagyszeru
Válasz #636. hozzászólásra
ha van felul leengedheto szelozteto elol hatul ajto..sot az enyem komplekt kilehet nyitni mind a ket veget ajtokal volt megoldva,van rachel halo rajta bent kelemesebb mint kint:)
még nem láttam olyat de szerintem úgy nézhet ki hogy az 2ív közé csinálsz szűkebben 2ívet persze rövidebbet és a szélsőkre raksz zsanért és megvan oldva a nyitás alulról meg kitámasztod
lehet hülyeséget írtam demég nem láttam ilyet
Válasz #635 hozzászólás
És hogyan?
Válasz #634. hozzászólásra
megoldható azis
Válasz #633. hozzászólásra
Hát már megvannak az ajtók nem akarok már bontani rajta!! felűre nem lehet valami szellőzőt tenni?
Válasz #632. hozzászólásra
nagyobb ajtó kell neked rá nekem ha kivan nyitva elől hátul akkor 30foknál van bent 40
Üdv!
Zsolt! Neked mennyivel magasabb a hőmérséklet a fóliákban mint kint? Nekem ha kint van 30fok akkor bent legalább 50 ugy hogy minden ajto nyitva elöl hátul. ....
Szerintetek egy olyan megoldás milyen lenne, ami úgy néz ki:
Van egy gázmelegítő (kézi) arra tennénk egy konzerv dobozt, azt melegítené fel...és úgy!
Szerintetek????
Válasz #626. hozzászólásra
Üdv!
Elektromos forrasztópáka!
Nagyon jól és gyorsan vágja, nem foszlik utána.
Válasz #628. hozzászólásra
Két emberes meló. Két rúd kell. Az egyiken forog a tekercs, a másikra meg rá kell tekerni a kész szövetet. Megy ám gyorsan. 10000 lyukat 1 nap alatt meg lehet csinálni. Ha vagytok 3an, akkor csinálsz két lyukasztót, és egy ember folyamatosan felmelegíti a vasat, így nincs idő kiesés, csak cseréltek. Szerintem lehet kapni előre lyuggatott terméket is, nem tudom, mekkora lehet a felára.
Válasz #627. hozzászólásra
10 ezer db lyuk az úgy nem idő igényes?
Válasz #626. hozzászólásra
Asszonytól lenyúlod a pogácsaszaggatót, csinál rá egy nyelet és tűzben hevíted. Szépen ki lehet vele lyukasztani, és a szélein se indul foszlásnak.
Valaki Segítsen!
Hogyan lehet agroszövetet lyukasztani (gyorsan)?
Van valamiféle szamárvezetős megoldás, vagy lehet- e házilag valami lyukasztót csinálni???
Mit javasoltok????
Válasz #624. hozzászólásra
kisebb lesz a hasznos terület, vagy alacsony lesz, kisebb lesz a légtér. más baj nem lehet..
Köszönöm!
Az baj nem lehet ha nagyobb a hézag ugye?
Válasz #622. hozzászólásra
20cm. Hogyan tegyek fel képet? Palást van mindkét vázon, nem látszik semmi különös. Egyszerűen kicsit rövidebbre kell venni a belső vázat és 20cm-rel bejjebb lebökni.
Sziasztok!
Valaki rakna fel dupla fóliáról képet
Készülök csinálni egyet csak nemtudom hogy a 12es vázon belülre a belső vázat mekkorára csináljam mennyi hézagnak kéne a két fólia között lennie
előre köszönöm a segítséget
Üdv. Zsolti
Válasz #620. hozzászólásra
Paradicsomból petula, thomas fajtákat szoktam, ezek beváltak. Paprikából van valami szegedi fajta, mindig egy nagytermelő ismerősön keresztül veszem a magot, így nem 20Ft, hanem csak 7Ft.... fogalmam sincs, mi a neve. Ezen kívül PCR (enyhén csípős, vastag húsú), kápia (szedni szoktam a magját...), Pritamin (ebből olcsót szoktam venni, a topepo-t), na meg a lényeg, a dulce italiano fajták, mint a palermo. Ez olyan, mint a bocskor, de sokkal többet terem, nem aprósodik. Olyan lesz, mint a képen az avataromon.
Válasz #619. hozzászólásra
Remélem az árÁt kitermeli azé. .... melyik paradicsomot és melyik fajta fehér paprikát érdemes termeszteni ami folytonnövő és jó magasra nől ?
Válasz #617. hozzászólásra
1. Szokott, tavaly nem jutott az egyik paradicsomosra, a déli oldalon egy teljes sor szénné égett.
2. 1 éves fóliát ne vegyél. A 2 éves kibír 4 évet szimplára húzva és precízen megfeszítve, hogy ne tudja a szél mozgatni a csöveken. Ja és a csöveket érdemes betekerni ronggyal. Nem kell telibe, hogy ki se látszódjon a cső, de ne érjen a vashoz, így nem feketedik, rozsdásodik, koszolódik és ég el a fólia.
Felvetődött még egy kérdés, hogy az UV-1es fólia meddig
jó remélem két 3évig biztos használható.
Válasz #614. hozzászólásra
Üdv Zsolt!
Azt szeretném kérdezni, hogy neked szokott a fóliasátrakon rashel háló lenni?
legfokep ugy hogy megvarod hogy szelcsend legyen,a meleted levo food mele szeteterititek.nalam karabinert kototunk tiz meterenkent kotelel felhajitottuk a vaz tetejere ahol egy masik elkapta majd tovabb huzta a masik oldalara.........................................de a legfontosabb nagyon vigyaz hogy legyen meg a 18 fok minimum,de ne legyen 30 fok mikor rahuzod......
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Ötleteket várok, hogy egy
8m x 30m -es fóliavázra, hogy tudom a legkönnyebben felhúzni a fóliát?!
Előre is köszönöm!
Válasz #613. hozzászólásra
Ja ok. Az enyémek 12m ívek és 60cm-t van lebökve a földbe. Az a 60cm elég szokott lenni a földeléshez két oldalt.
Válasz #612. hozzászólásra
12Méter széles nem elég mert az ív 11körül van mert, a váz közepén megy a merevítő és az egyik felét lemértük durván 5.30m volt.
Válasz #611. hozzászólásra
Hány méter az ív a föld felszínéig? Földelésre 80cm elég két oldalt. 30cm széles árokba behajtod, szórsz bele földet, azután a föld súlyának segítségével megfeszíted a vázon a palástot, ráhajtod, megint föld, taposás.
Na megmértem 16x25méter fólia kell hozzá...
Sziasztok!
16-os fóliavázat nem tud valaki eladót?(ősszel vevő lennék rá)