Gázolaj árak 628 Ft Benzin árak 608 Ft EUR 411.52 Ft USD 394.94 Ft CHF 442.09 Ft GBP 495.05 Ft

Fórum

GPS területmérés

Létrehozta: Vendég , 2008-02-10 18:39:36

Kedvencekhez Segítség

1045 hozzászólás
#545 Agrár-Titkár
2015-08-27 06:22:20

A mérés hasznosságáról:
Csináltam párszor, hogy a területi támogatáskor letöltött PDF-ből kiszedtem a körvonalakat, és átkonvertáltam úgy, hogy egy egyszerű androidos telefonra is fel lehessen tölteni. A pontossága úgy 2-6 méter.
Sokan voltak, akiknél kiderült, hogy teljesen rossz helyen művelnek, akár 20-30 méteres eltérésekkel is. Volt hogy kiderült, a szomszéd legelő fele is az övé.

#544 Radocz
2015-08-26 18:39:08

Válasz Istvánxxx #542. hozzászólására"Lehet, hogy meglátja a gazda a feltételeket aztán eszébe sem jut pályázni az AKG-ra."

Felénk a kicsik zöme így tett. Nem pályázott.

Nem lehetett őket meggyőzni, hogy ....

A nagyok mind pályáztak.

Valószínűleg azért, mert azt hirdettétek, hogy nem éri meg.

No comment.

smile cowboy

#543 Radocz
2015-08-26 18:36:28

Válasz Istvánxxx #542. hozzászólására"Hasznos a mérés, nagyon hasznos! "

Így jó.
A többi az megtévesztő. Nem kellett vona írnod, mert így sem lehet elhitetni a paraszttal, hogy mérje fel a saját földjét.

több oka is van, de itt nem akarom részletezni. Ha figyelmesen olvastál akkor azt is írtam, hogy a jó az ölfa.
Ha valakinek van segítsége, akkor ennél jobb a mérőszalag.

Mivel a területek hossza meg van a földhivatalnál, a Mepar.hu és egyéb helyeken.

A szélességet kimérni az nem túl bonyolult, és pontosabb, mint az 1 000 000 Ft alatti GPS mérés.

"akinek esze ágában sincs felméretni a földjét és csak az AKG miatt tenné, annak ráér akkor, ha már megkapta a jóváhagyó határozatot az MVH-tól. "

Ha közepes falugazdász vagy, akkor már láttad az új AKG kiírást.

Ha még nem láttad, akkor sajnálom.

Ha meg javaslod a területmérést, akkor minek összekötni a nyertes pályázattal?
A helyzet az hogy mindenki úgy csinálja, ahogy sikerül.

Most baráti áron a régi ügyfeleknek tudunk mérni.

Ez kb 8 000 ha volt számlára.

Ha megjelenik a kiírás, akkor felét el kell utasítani.

Te is szabadságon vagy, mint a mieink?

Ha most van gondom a falugazdásznál nincs senki az irodában aug. 31 ig.

Ez jól van így?

Van két naplóm, tápanyag gazdálkodási tervem, ami KAT, Natura ellenőrzés.

A terület fizikai felmérése már megtörtént.

Mivel egyezett a TERA igénylés és a valóság így az rendben.

És nem csak az AKG- nézték, hanem jóval bővebben.

smile cowboy

Nincs profilkép
#542 Istvánxxx
2015-08-26 11:34:49

Válasz Radocz #541. hozzászólásáraHasznos a mérés, nagyon hasznos! Most jó?

Csak akinek esze ágában sincs felméretni a földjét és csak az AKG miatt tenné, annak ráér akkor, ha már megkapta a jóváhagyó határozatot az MVH-tól.

Még a pályázati kiírás sem jelent meg, te meg már mennél földet mérni. Lehet, hogy meglátja a gazda a feltételeket aztán eszébe sem jut pályázni az AKG-ra. Akkor minek kapkodni a méréssel?

#541 Radocz
2015-08-26 11:11:26

Válasz Istvánxxx #540. hozzászólására"Annyiból hasznos még ez a területmérés,"

akkor most hasznos a mérés, vagy nem hasznos.

sok olyan területet mértünk már, amivel nem pályáztak, és nem is fognak pályázni.

Bocs hogy félre értettelek.

smile cowboy

Nincs profilkép
#540 Istvánxxx
2015-08-26 09:12:09

Válasz Radocz #539. hozzászólásáraEndypapa kérdezte, hogy mi értelme van a területmérésnek, arra írtam, hogy esetleg miért lehet hasznos.
Azt sehol nem írtam, hogy előre fel kell mérni a területeket, elég csak akkor, ha már tudja valaki, hogy nyert az AKG-ban.

Azért érdekes, hogy félreértelmezed a szavaimat, aztán még át is másolod más topicba, mintha én beszélnék folyamatosan félre.

Annyi azért kiderült az 533-as hozzászólásodból, hogy leginkább azért érdemes felmérni a területeket, mert te vettél 5 éve egy drága műszert, és szeretnél pénzt keresni vele.

Légyszíves az én hozzászólásaimat ne használd fel a saját reklámozásodra.

#539 Radocz
2015-08-26 08:31:04

Válasz Istvánxxx #538. hozzászólásáraaz 534 hozzászólásod:

"Válasz Radocz #533. hozzászólására

"Mi értelme van előre felmérni olyan területeket, amelyek lehet, hogy nem is nyernek?""

"Annyiból hasznos még ez a területmérés, "

Egyébként szerintem is hasznos, de ha én fogalmaztam volna meg, akkor ....

folytatom, a dühöngőben.

smile cowboy

Nincs profilkép
#538 Istvánxxx
2015-08-26 08:22:44

Annyiból hasznos még ez a területmérés, hogy megtudjuk mennyi a művelt terület nagysága pontosan. Az MVH-t a földhivatali nyilvántartás azért érdekli, hogy megnézze ki a jogszerű földhasználó. De a támogatás szempontjából a ténylegesen művelt területet nézik. Ez szinte mindig eltér valamennyire a papíron szereplő területtől. Inkább az elején derüljön ki, mint mondjuk 4, vagy 5 év után kelljen visszafizetni az AKG-t + SAPS-ot visszamenőleg a túligényelt területre.

#537 Radocz
2015-08-26 06:53:24

Válaszaim:

Agrár-Titkárt idézem.

"Egyszerűen nem lesz elég idő a mérések elvégzésére."

Ismerek olyat, aki nem pályázott, mégis kimérette a földjét földmérővel.

Gondolom azért, mert meg akart győződni róla, hogy jó helyen van-e a berajzolthoz képest. Vagy más oka is lehetett.

Ha most is hasonló pontosságú műszert ír elő a rendelet, akkor azt nem éri meg megvenni.

Sok helyen voltak, vannak, lesznek eltérések a rajz és a valóság közt.

Induláskor mondtuk, hogy adják ide a terület adatait és megmutatjuk, hogy hol kellene használni. Válasz: azt akarják, hogy a gazda mutassa meg, mely területet használja. Szerintem is igazad van.

Ezért vettük meg a terület adatokat, és méréskor alá tettük így egyből láttuk, hogy itt van a területének a széle, és nem ott, ahol Ő gondolja. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a hortobágyi pusztán bérel egy darabkát az illető. Te ott el sem tudod képzelni, hogy mi is van egy ekkora pusztában. Csabi fiam jobban tudta, mint a bérlő, hogy mettől meddig kellene neki legeltetni.

Olyan is volt, hogy le volt téve a villanypásztor több méter eltéréssel.

A saját kimérésről annyit, hogy amikor paradicsomot termeltem, felmértem a területet, mert pontosnak kell lenni.

Az AKG méréskor ugyanoda mentettem, és a korábbi mérést a dülő út közepére hozta. Szerinted oda mértem?

Az olcsó GPS a felmért területet, pontatlanul helyezi el a valóságban.

Ha szabályos az alak, akkor az ölfa tökéletes szerintem.

De ez sem érdekel senkit sem.

smile cowboy

#536 endypapa
2015-08-25 08:05:06

Nem értem ezt a területmérést. Ki a .asz találja ki az ilyen baromságokat? Ott a földhivatali adat, a földhasználat, a tul.lap. Akkor minek ez is?
Ha ellenőrzéskor nem jó úgy is szankcionálják.

#535 Agrár-Titkár
2015-08-25 05:49:21

Válasz Radocz #533. hozzászólásáraSzerintem egyre többen vannak olyanok, akik saját GPS-el maguknak fogják lemérni.

Nincs profilkép
#534 Istvánxxx
2015-08-23 09:58:44

Válasz Radocz #533. hozzászólására"Mi értelme van előre felmérni olyan területeket, amelyek lehet, hogy nem is nyernek?"

#533 Radocz
2015-08-23 09:39:02

Válasz Istvánxxx #532. hozzászólására"Miből gondoljátok, hogy most másképp lesz?"

Ha most is így lesz, akkor ki, mikor, mennyiért fogja a területeket felmérni?

Újra osztják ezt a piacot is?

Mivel mi vettünk egy "drága" GPS-t és szeretnénk most is használni, de ha nem lesz elegendő idő a mérések elvégzésére, vagy nem indul 2016-ban az AKG, (ezt egyiket sem szeretnénk) próbálok előre munkát elvégezni.

Mivel szaktanácsadás is folytatódni fog, abba belefér egy pár előre hozott mérés.

smile cowboy

Nincs profilkép
#532 Istvánxxx
2015-08-20 16:03:11

Válasz Radocz #531. hozzászólásáraAz előző AKG úgy működött, hogy először pályáztál, majd amikor kiderült, hogy nyertél, utána kellett felmérni a területeket és beadni egy területazonosítási kérelmet. Miből gondoljátok, hogy most másképp lesz? Vagy mi értelme van előre felmérni olyan területeket, amelyek lehet, hogy nem is nyernek?

#531 Radocz
2015-08-20 14:03:11

Válasz Agrár-Titkár #529. hozzászólására"Ezt azért annyira ne reklámozd, ha nem akarsz hívatlan látogatókat."

Megvettük, mert megérte.

"Egyszerűen nem lesz elég idő a mérések elvégzésére."

A falugazdászok is megoldották a hajrát, mi is megoldjuk.

Legfeljebb a későn ébredőknek a földmérők fognak mérni, az Ő áraikon.

Ezért szóltam az ügyfelemnek, hogy kezdjük el felmérni az idén.

Ő úgy gondolja, hogy ugyanazokkal a területekkel fog ismét pályázni és nem szükséges újra mérni.

És ezzel egyet kell, hogy értsek, még akkor is, ha ez nem jelent munkát a számunkra.

Meg van neki a kitűzött pont, amit igaz kétszer mutattunk meg, mert kapott egy AKG-s ellenőrzést, és az elsőt a birkák "lelegelték".

Ráadásul az előírásoknak megfelelően lett megvalósítva. Igaz van akinek ez másodjára sikerült, mert a "nyűhetetlen" betonoszlopot szintén át kellett cserélni, mert a HNP nem nézte jó szemmel.

smile cowboy

#530 Agrár-Titkár
2015-08-19 05:17:15

Válasz Radocz #528. hozzászólására"Apropó a korábbi mérések elfogadásra kerülnek, vagy újra kell őket jegyzőkönyvezni?"

Személy szerint azt remélem, hogy nem, ugyanis már csinálom a friss jegyzőkönyv készítő programomat.

#529 Agrár-Titkár
2015-08-19 05:12:05

Válasz Radocz #528. hozzászólására"Bizonyos megyékre nekünk meg van a földhivatalnál meglevő pontos koordináták."
Ezt azért annyira ne reklámozd, ha nem akarsz hívatlan látogatókat.

Az idei AKG területmérő akció legalább annyira "érdekes" lesz, mint az előző. Főleg, ha csak úgy lehet beadni a pályázatot, hogy már le vannak mérve a területek. A jogalkotók nem kapkodják el, csúszni fog az egész. Egyszerűen nem lesz elég idő a mérések elvégzésére.

#528 Radocz
2015-08-18 17:00:59

A mi GPS-ünk tud 50 cm-es körön belül mérni.

A térképről levett pont az 1-2 m-es hibával dolgozik.

Ha véletlen beleszaladsz egy ellenőrzésbe, akkor a büntetés sokkal többe fog kerülni, mintha most megbízol egy hozzáértőt.

Bizonyos megyékre nekünk meg van a földhivatalnál meglevő pontos koordináták.

Ha a terület szabályos alakú, akkor elegendő egy pontot megvenni, és ahhoz már ki tudjuk mérni a többit. _De ez drágább lesz, mintha megveszed a sarokpontokat, és azt kimérjük.

Mi óradíjjal és kiszállással számlázunk.

A földmérő Ő más kategória, de a műszere is többe kerül egy nullával.

Ja és minimum kell egy digiterra szoftver is, valamint több százezer forintos GPS.

A 2016-ban induló AKG területeket az idén elkezdjük mérni, mert nem fog időben beleférni, ha az ügyfelek hasonló nagyságúak lesznek, mint 6 évvel ezelőtt?

Apropó a korábbi mérések elfogadásra kerülnek, vagy újra kell őket jegyzőkönyvezni?

smile cowboy

#527 Agrár-Titkár
2015-08-18 09:18:46

Válasz jocek26 #524. hozzászólásáraHelyrajzi szám kimérésekor arra figyelj, hogy gyakran előfordul az a helyzet, amikor a tábla szélét már benőtte az erdő, bozótos, így nem tudsz pontosan a pontra állni, illetve a fák zavarják a GPS vételt.
Ilyenkor célszerű a két sarokpontot összekötő vonalra mérni ott, ahol metszi a mezsgyét.
Magasfeszültségű távvezeték alatt szintén nem fogsz tudni pontosan mérni.

#526 Agrár-Titkár
2015-08-18 09:14:08

Válasz jocek26 #524. hozzászólásáraAutós GPS-el még így nem dolgoztam, de turistával (pl Garmin) működik. Keress egy fix pontot, ami a MEPAR-ban jól látszik(pl focipálya középpontja).
Olvasd le a koordinátáját, aztán menj ki a helyszínre, és nézd megy ugyanazt.

Az olcsó GPS-eknél arra kell figyelni, hogy műholdváltásnál menet körben akár 10 métert is ugrik a pozíció. Ezért kell sokáig egy ponton mérni.
A mezőgazdasági GPS-ek ennél sokkal precízebbek, érdemesebb olyant használni.

Üdv
Bonnyai Péter

Nincs profilkép
#525 jocek26
2015-08-18 07:56:16

Már ilyet is találtam:

http://pf-prg.hu/trafo/trafo-4-f.php?mod=3

Eov wgs84 átváltás oda-vissza.

Nincs profilkép
#524 jocek26
2015-08-18 07:54:10

Válasz Agrár-Titkár #523. hozzászólásáraTehát ha egy autós Gps-be beütöm a kordinátát és odamegyek és várok 15-20 percet akkor pontosítja a helyet, arrébb megyek ahová mondja és akkor pontosabb lehet? Igazából az is jó lenne ha bérelni tudnék valami komolyabb gps-t nem földmérőset hanem pld. traktorba permetezőbe vannak már kicsit jobbak azzal kimérném nagyjából a földeket leütöm a karót és kész is lenne.

#523 Agrár-Titkár
2015-08-18 05:43:09

Válasz jocek26 #512. hozzászólásáraA területalapú támogatás leadásakor letöltött pdf-ből ki tudom halászni neked a körvonalakat. Ezután már shp,kml,gps stb formátumokba át tudom konvertálni.

A probléma a pontosság.
A rajzoláskor 1-2 méteres a pontosság.
Az mvh rendszere is tesz a pdf-be kb 2 m hibát.
A kiszedéskor is lehet 2-4 méteres pontatlanság.
Ha a hibák kiegyenlítik egymást, akkor elfogadható, de ha összeadódnak, akkor már nagy az eltérés.

Szóval tábla beazonosításához ez elég, de a sarokpontok kitűzéséhez már necces.

GPS:
Olcsó GPS-el úgy tudsz pontosan mérni, ha minden ponton kb 15-20 percig mérsz. Így le lehet vinni a pontatalanságor kb 1 m körülire.

Üdv
Bonnyai Péter

Nincs profilkép
#522 Batka
2015-08-17 23:22:35

Válasz Bárány #521. hozzászólásáraVan ez így néha, én is most cseréltem a routert, mert ha az én gépem ment, az ifjúságnál már kezdődött a sivalkodás, hogy gond van a nettel, az asszony pedig ilyenkor már nem is álmodott róla. Most úgy tűnik megoldódott a probléma.

#521 Bárány
2015-08-17 23:18:46

Válasz Bárány #520. hozzászólásáraBocsi! A claas topicban írtam, hogy xarakszik a zinternetem.
Többször rányomtam, mert azt hittem nem ment el...smile sweatdrop

#520 Bárány
2015-08-17 23:14:06

Válasz Batka #517. hozzászólásáraÍgy van. Itt van, aki ezt csinálja.

#519 Bárány
2015-08-17 23:14:05

Válasz Batka #517. hozzászólásáraÍgy van. Itt van, aki ezt csinálja.

Nincs profilkép
#517 Batka
2015-08-17 23:11:31

Válasz Bárány #516. hozzászólásáraLehetséges. Igazából én egy digitális térképet akartam csinálni, ahhoz meg bőven jó volt az ortofotó + a saját GPs-es mérés a maga korlátozott pontosságával.
De így utánagondolva ha megvan a koordináta, abból már lehet egy határvonalat húzni, ami betáplálható egy megfelelő pontosságú GpS-el ellátott automata kormányos trakiba és máris megvan a megközelítő pontosságú megye a két földdarab közt.

#516 Bárány
2015-08-17 22:53:52

Válasz Batka #515. hozzászólásáraNekem földmérő mondta, hogy bárki vehet.
Mellé kb. 2-3 milláért egy vevő, korrekciós jel, és lehet mérni.

Nincs profilkép
#515 Batka
2015-08-17 22:51:13

Válasz Bárány #514. hozzászólásáraIgaz van már jó pár éve, hogy próbálkoztam ilyesmivel, de a hivatalban igencsak húzták a szájukat, mikor elmondtam hogy mi kéne. A nem hivatalos válasz az volt, hogy csak földmérőknek szolgáltatnak adatot.

#514 Bárány
2015-08-17 22:36:27

Ha jól tudom, egy koordináta valahol 100 Ft a Földhivatalban.
A műszer már problémásabb.

#513 Antikaa
2015-08-17 22:05:06

Válasz jocek26 #512. hozzászólásáramár értem... köszönöm

Nincs profilkép
#512 jocek26
2015-08-17 21:05:03

Válasz Antikaa #511. hozzászólásáraNem a mepar hanem belépsz az mvh-ba mikor leadod a területalapút is ott a táblánál belépsz a térképbe és azon van kataszter fedvény. Ott bárhova húzod az egeret mutatja az eov-t gondolom az egérnyíl hegye a pont.

#511 Antikaa
2015-08-17 20:54:28

Válasz jocek26 #509. hozzászólásáraSzia!A mepar-ra gondolsz?smile confused
hogy lehet bekapcsolni a kataszter fedvényt?

Nincs profilkép
#510 Batka
2015-08-17 20:53:06

Válasz jocek26 #509. hozzászólásáraElsőre nem hangzik rosszul, bár a kateszteri feddvény nálam néha elég pixelesnek tűnik, de működhet.

Nincs profilkép
#509 jocek26
2015-08-17 20:42:12

Válasz Batka #508. hozzászólásáraAz mvh rendszer térképfelületén folyamatosan mutatja az eov kordinátákat ahová húzom az egeret. Bekapcsolom a kataszter fedvényt megkeresem a helyrajzi számot ráhúzom a sarokpontra az egeret és kiírom. Én ezt gondoltam megoldásnak, de ha van jobb azt szivesen venném. Valamit ki kell találnom hogy legalább 1-2 méter pontosággal oda ültessek ahová kellene.

Nincs profilkép
#508 Batka
2015-08-17 20:29:17

Válasz jocek26 #507. hozzászólásáraA GPS egy dolog, de a méréshez ismerni kellene a kordinátákat is, nem?

Nincs profilkép
#507 jocek26
2015-08-17 20:24:32

Sziasztok!

Az a problémám, hogy bérlek földeket és a tulajok sem tudják pontosan hol vannak a sarokpontok, eddig parlagföldek voltak a szomszédos területekkel együtt és szeretném felszántani de nem tudom mettől meddig tart. Szóval ki kell mérnem, de a kiméretés elég drága lenne. Jó lenne 1m-es tűréssel valami gps-es megoldás csak ezek a kütyük sem olcsók, esetleg bérelni lehet ilyet valahol? Ti ezeket a problémákat hogyan oldjátok meg?smile helpsmilie

Nincs profilkép
#506 Jocesz
2015-04-07 15:33:59

Válasz #504. hozzászólásra

MobileMapper 120 vagy 100 GPS em van amúgy

Nincs profilkép
#505 Jocesz
2015-04-07 15:30:30

Válasz #504. hozzászólásra

Húú ezt meg lehet csinálni digiterraval is?? Nekem is van asztalin is meg a műszeren is. 7 es verzió!

Jobb volna ha valahogy el tudnád magyarázni mert több mérést is kell csinálnom azt tudnom kéne nekem is. Meg mondták nekem azóta hogy jobb volna ha map helyet shp-ba mérném a területeket mert az mvh oldalára azokat tudom fel tölteni. Meg shp ból kml be mert az meg a flotta követéshez kell. Oda meg csak kml formátumba kell fel töltenem

#504 Csera
2015-04-07 15:12:23

Válasz #503. hozzászólásra

Küldd el, megcsinálom !

Ha Digiterra szoftverrel lett mérve,
akkor a .map file mellett kell lenni
egy .tab -nak is, egyező file-névvel.

pl: terulet.map terulet.tab

Küldd el ezeket a gps kukac mailbox pont
hu címre.

Ha csak a .map van meg, az is elég, azt hiszem.

Digiterra szoftverrel át tudom konvertálni.

Üdv: Csera

Nincs profilkép
#503 Jocesz
2015-04-07 11:31:38

Segítséget szeretnék kérni! Körbe járással le mértem egy területet és az eszköz .map formátumba mentette el. És nekem kml formátumba kéne át konvertálni. Hogy lehet ezt meg oldani???

#502 Csera
2015-03-10 14:30:46

Csak ezen a héten VILLÁMAKCIÓ keretében
a PROMARK 120 GPS csomaghoz a Digiterra
Advanced szoftvert és a prizmabotot, összesen
164 ezer Ft értékben AJÁNDÉKBA ADJUK.

Tudom így sem kevés az egymillió Ft, de csak ezzel a készülékkel lehet INGYENESEN 30 cm
körüli pontossággal mérni.

Nagyobb gazdaságok, szaktanácsadók figyelmébe ajánlom akciónkat !

#501 Csera
2014-12-09 12:54:51

Üdv Mindenkinek !

Most érdemes szétnézni a honlapunkon
www.gpsdebrecen.hu ,mert többféle területmérő gps
készüléket is nagyon kedvező áron adunk.

Az akció CSAK DECEMBER 15-ig tart.
Van olyan GPS csomag,amely több mint
100000.-Ft kedvezménnyel rendelhető.

A ProMark 120 csomaggal és a
MobileMapper 120 készülékkel 3 évig
INGYENES KORREKCIÓ jár, amellyel az
ország teljes területén 20-40 cm-es
pontosság érhető el.

A Tiszántúlon vállalok ingyenes bemutatót
is, hogy a gyakorlatban lássák milyen
egyszerű és hatékony a korrekció használata.

#500 Csera
2014-12-05 20:39:18

Bocs, nem olvastam figyelmesen...

"e az U-blox USB vevődet tudod valamilyen androidos kütyühöz csatlakoztatni ?"

-Ez hülye kérdés volt, mert úgy tűnik, pont ez az, ami nem megy...

Bocs már fáradt vagyok.smile surrender

#499 Csera
2014-12-05 20:34:15

Válasz #498. hozzászólásra
A területet meg tudom mérni a Digiterra demójával is,smile wink csak nem lehet elmenteni a térképet.

Viszont más programok nem számítják át olyan pontosan az EOV koordinátákat, mint a Digiterra...

Egyébként a BASIC változat még megfizethető és
azzal menteni is lehet a térképeket.

Jó lenne, ha futna androidon, talán egyszer..

Te az U-blox USB vevődet tudod valamilyen androidos kütyühöz csatlakoztatni ?

#498 Bárány
2014-12-05 18:28:34

Válasz #497. hozzászólásra

Próbáltam a Digiterra demojával, és rendben működik, csak én - mivel nekem a területmérés annyira nem életbevágó - ingyenes szoftvert keresnék. Ha lenne, akkor jó, ha nem, az se baj.
Azt találtam meglepőnek, hogy Androidra igen sok ilyen app van, PC-re meg nem találtam.
A vevő nem landasinos, ez egy fejlesztő kit. Az egyik (a jobbik) ötlet az lenne, ha Androiddal össze tudnám hozni. (Sok free app + mobilitás) De valójában komolyan még neki se feküdtem. Talán a télen...

#497 Csera
2014-12-05 16:25:42

Válasz #493. hozzászólásra
Egyszerűnek tűnik a megoldás.

A Digiterra ingyenes változatát kell
telepíteni egy Notebookra.
Ha a megfelelő baud és port értékeket
sikerül megtalálni, a gps jeleket fel
tudja dolgozni a program.

( Bár én ezzel a vevővel nem próbáltam még.
-Csak nem egy Landasin-os sorvezető tartozéka ?)

Megadott EOV koordinátára lehet a demó Digiterrával navigálni, területet viszont csak egy hektárig mér.

Ha eddig sikerül eljutni, majd továbblépünk...smile cool

-Úgyis terveztem valami hasonló vevő beszerzését...

#496 UE-28
2014-12-05 16:16:34

Válasz #495. hozzászólásra

Az egész területem nem sok, és 3 tábla az ami problémás lehet, abból 2 osztatlan, ezért gondoltam ha van valami olcsóbb eszköz akkor lehet, hogy érdemes megvennem. Debrecentől kb 160 km-re vagyok Borsod megye északi részén, így gondolom problémásabb a helyzet, de köszönöm a lehetőséget.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Repce helyett olajretek teremhet a Dél-Alföldön
Repce helyett olajretek teremhet a Dél-Alföldön
Jelentősen átalakulhat a vetésszerkezet.
Amerikának farmerekre van szüksége
Amerikának farmerekre van szüksége
A családi gazdaságok továbbra is a mezőgazdaság fontos részét képezik.
Merlo 32.6 plus
Merlo 32.6 plus

11.800.000 Ft

Agromasz / Agro-masz BT30 - függesztett rövidtárcsa - ROYAL TRAKTOR
Agromasz / Agro-masz BT30 - függesztett...

2.550.000 Ft

Lucfenyő,  fenyőfa
Lucfenyő, fenyőfa

7.000 Ft

Tornádó 5 tm
Tornádó 5 tm

2.250.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]