Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR413.22 FtUSD390.63 FtCHF443.85 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hat akkor nagyon lemeny foldnek kell lenni hogy szagatja a csavart,nekunk kegyetlen kotott foldek vannak,de eggyett szakitott el az is 5 eve hasznallt foldut! Milyen m pottingefed van ,jo olcson vetted ,tehetnel kepet!
Válasz #2082. hozzászólásra
Lemkelböl nézd meg a Thoritot ha még sikerülne venned, de a Karatjuk se rossz csak a 12 kapa helyett csak 10 van. A Pöttinger Syncro 3003 11 kapás, és nagyon jó. Ezek a grúberek magas rámamagaságal vannak, nem tömödnek el mint némelyik más márkáé. Nékem Pöttinger van, az elsö próba álló kukoricaszár volt, és nem tömte be, ráadásul elég jól bedolgozta. Nyugodtan vegyél nyírócsaposat, a rugós fölöslegesen drága, és a helyett hogy a tömörödött részt átszakítaná inkáb kibiztosít. Az elsö évben fog egy pár csavart eltépni, de már a továbbiakban nagy ritkaság lessz ha már egyszer átszagatad a földet. Én azért vettem Pöttingert, mert akcióban volt, grúber plusz vetögép zöldtrágyára 5600 euró volt.
Nyírócsapos,normál körülménybe nem szakad.Van rugós is,de ahol nem indokolt,ott felesleges pénzkidobás.Bedenektől vettem,bemutató gép volt.A lemken drága,regent nem néztem .
Válasz #2083. hozzászólásra
Nyírócsapos biztosítású jó ezekből? Vagy van rugós biztosítású is? A hasonló Regentről vagy Lemkenről nem hallottál? Ja és mellik forgalmazótól vetted? Kösz különben az infót!
Válasz #2075. hozzászólásra
max. 3 méteres grúbert vegyél a NH 160 után. 7 késes 2 gerendással gond nélkül fog dolgozni, 3 gerendás, 10-12 kapás grúber már nagyobb falat neki. Laza és középkötött talajoknál egyböl mehetsz 20-25 cm mélységig, de kötöttnél gond lesz. Miért épen Kun? A kiálitáson néztem nem tetszik a meredek kapaállás. Emiatt több lehet a Le igénye. De ez csak az én véleményem. Nézzél szét más gyártó termékkínálatánál is.
Válasz #2076. hozzászólásra
Hol szoktál hozzá kopóalkatrészt venni és mibe kerül? Föleg a kapahegyek érdekelnek, mivel az oldalsó szárnyakat nem használom. Vettem már rá karbidbetétes véggel is, de ha követ fog egyböl kitörik a keményitett részböl. Kavicsos parcellánál a gyári közönséges kapa jobb, de gyorsan kopik. Esetleg más gyártó kapái amik a Pöttinger 3003-as grúberre paszol?
Ne aggódj, nem annyira kötött talajon dolgoztok. Mi a 110 Le-ős géppel 105 cm fogásszéleségű ekét húzunk és 2méteres grubbert ideális esetben 20-25 cm mélyen, rosszabb esetben 15-20centin.
Ha felemeli akkor menni fog simán.
A Dakora emelő valószínűleg megoldást jelentene. Azonban a talajok kötöttsége aggasztóbb tényező. Tavaly a száraz időben altalajlazítottunk, egyes lazítóval azt viszonylag szépen vitte. Nem tudom mi lenne a megoldás amivel 25cm-es munkamélységet legalább el tudnánk érni.
25-30 centit kicsit sok lesz, inkább a 20-ba esetleg a 25-be gondolkodj. Két fogásba lehetne elvileg, kereskedők szájából többször hallottam, de gyakorlatban nem használjuk, próbáltam de szerintem hülyeség.
Igaza van Dénesnek, ezt nehéz emelgetni. Amúgy az ára szerintem reális, esetleg az osztrák határ mellett kapsz olcsóbban. Ezt itt mtz nem vinné el. Régebben írtam, hogy 3 gerendelyes 9 kapásat húzunk 110 lóval kb 20 cm mélyen és kb 6 km/h-val búza után.
Hát én se nagyon hiszem hogy elbírná! Az 5 késes szárnyas 2.2 méteressel viszont szerintem elboldogulna kötött talajon 25-30 centin! Olyat hallottam hogy ilyen mélyen kb. 20 ló kell egy kapára!
nem nagyon hiszem hogy elég lenne, 110 Le kevés a 3m 7 késes Lemken smaragdra csak sekéjen kapergatni 12cm, a 3m 11késes Pöttingerrel meg már totál ki van hegyezve 8cm-es tallózásnál középkötött talajon. A 11 késes grúber kötöttben 25-30 cm-nél képes megállítani a 180Le traktort.
Ez elég jó állapotban van sztem nem adják 300 alatt, de még 350 is reális ára lenne. Inkább azzal lehet baj MTZ-nél, hogy 4 gerendás és nagyon hosszú, egész nap biztos nem fogja tudni emelgetni.
De amúgy tuti
7244 hozzászólás
Válasz #2093. hozzászólásra
Hú. Elkopott a klaviatúrád? Vagy miezmi?
Hat akkor nagyon lemeny foldnek kell lenni hogy szagatja a csavart,nekunk kegyetlen kotott foldek vannak,de eggyett szakitott el az is 5 eve hasznallt foldut! Milyen m pottingefed van ,jo olcson vetted ,tehetnel kepet!
Válasz #2091. hozzászólásra
Annyiért jöhetne ide is!
Válasz #2082. hozzászólásra
Lemkelböl nézd meg a Thoritot ha még sikerülne venned, de a Karatjuk se rossz csak a 12 kapa helyett csak 10 van. A Pöttinger Syncro 3003 11 kapás, és nagyon jó. Ezek a grúberek magas rámamagaságal vannak, nem tömödnek el mint némelyik más márkáé. Nékem Pöttinger van, az elsö próba álló kukoricaszár volt, és nem tömte be, ráadásul elég jól bedolgozta. Nyugodtan vegyél nyírócsaposat, a rugós fölöslegesen drága, és a helyett hogy a tömörödött részt átszakítaná inkáb kibiztosít. Az elsö évben fog egy pár csavart eltépni, de már a továbbiakban nagy ritkaság lessz ha már egyszer átszagatad a földet. Én azért vettem Pöttingert, mert akcióban volt, grúber plusz vetögép zöldtrágyára 5600 euró volt.
Válasz #2089. hozzászólásra
ócsóbb mint a tied,mert ilyen volt és alapárba alkudtam
Válasz #2088. hozzászólásra
Nagyon drága az a szebb munka.
Válasz #2085. hozzászólásra
A rugóztatásnak nem csa kbiztosítás feladata van ,remeg a kés és szebb munkát végez
Válasz #2086. hozzászólásra
Üdv! A rugós tényleg felesleges ha nincsenek kövek a talaj felső rétegében. Mennyi pénzed lenne kultivátorra?
Válasz #2085. hozzászólásra
Kösz, nagyon hasznos infók voltak! A Kuhnt el kell felejtenem.
Valakinek még ötlet grubber kérdéskörben?
Válasz #2084. hozzászólásra
Nyírócsapos,normál körülménybe nem szakad.Van rugós is,de ahol nem indokolt,ott felesleges pénzkidobás.Bedenektől vettem,bemutató gép volt.A lemken drága,regent nem néztem .
Válasz #2083. hozzászólásra
Nyírócsapos biztosítású jó ezekből? Vagy van rugós biztosítású is? A hasonló Regentről vagy Lemkenről nem hallottál? Ja és mellik forgalmazótól vetted? Kösz különben az infót!
Válasz #2081. hozzászólásra
Igen,3003-as kopp mélyen viszi,7-8km/ha val.45-55AK kötöttségű földön.Nézd meg a videóim,van egy pár róla.
Válasz #2078. hozzászólásra
Mit javasolnál?
A tiéd 3003-as? Milyen talajon húzod, mennyivel, milyen mélyen viszi a gép?
Ket gerendelyeset meg ne vegyel,ha grubbert akarsz akkor legalabb minimum 3 legyen.
Válasz #2077. hozzászólásra
Itt nincs kő,kopóalkatrész nem kell egy pár évig.
max. 3 méteres grúbert vegyél a NH 160 után. 7 késes 2 gerendással gond nélkül fog dolgozni, 3 gerendás, 10-12 kapás grúber már nagyobb falat neki. Laza és középkötött talajoknál egyböl mehetsz 20-25 cm mélységig, de kötöttnél gond lesz. Miért épen Kun? A kiálitáson néztem nem tetszik a meredek kapaállás. Emiatt több lehet a Le igénye. De ez csak az én véleményem. Nézzél szét más gyártó termékkínálatánál is.
Hol szoktál hozzá kopóalkatrészt venni és mibe kerül? Föleg a kapahegyek érdekelnek, mivel az oldalsó szárnyakat nem használom. Vettem már rá karbidbetétes véggel is, de ha követ fog egyböl kitörik a keményitett részböl. Kavicsos parcellánál a gyári közönséges kapa jobb, de gyorsan kopik. Esetleg más gyártó kapái amik a Pöttinger 3003-as grúberre paszol?
Nekem pöttinger van,160 LE ferga,éppen elbírja.11,5 mázsa a grúber+540 kg a rögtörő rajta.
Válasz #2074. hozzászólásra
Ettől tartok én is. Holland M160 után kellene valami. 7000 kg a traktor. A Cultimer 19 mázsa. Ötlet esetleg valakinek?
Válasz #2073. hozzászólásra
Elég vaskos ám az....
Traktor se legyen nyeszlett fajta 160.........
Főleg ha 12vel akarsz menni 30 centin......
Kuhn Cultimer 300-a van valakinek? Mekkora lóerő kell hozzá szerintetek? 160 lóerőhöz kellene valami hasonló eszköz.
Válasz #2069. hozzászólásra
nálunk Horsch rendszerű vékony kapákkal szerelt grubber kapható, az tudja a 25 CM-t minimum
Ne aggódj, nem annyira kötött talajon dolgoztok. Mi a 110 Le-ős géppel 105 cm fogásszéleségű ekét húzunk és 2méteres grubbert ideális esetben 20-25 cm mélyen, rosszabb esetben 15-20centin.
Ha felemeli akkor menni fog simán.
ehez hasonlóval el éred a 25cm-rt
Válasz #2068. hozzászólásra
A Dakora emelő valószínűleg megoldást jelentene. Azonban a talajok kötöttsége aggasztóbb tényező. Tavaly a száraz időben altalajlazítottunk, egyes lazítóval azt viszonylag szépen vitte. Nem tudom mi lenne a megoldás amivel 25cm-es munkamélységet legalább el tudnánk érni.
Miért nem szereltek mtz-re segédemelőt? Hirdetnek többfélét is dakota,bohr...
Válasz #2065. hozzászólásra
akkor az nem igazi kötött réti talaj nyugodj meg......
Válasz #2065. hozzászólásra
Akkor a 9 kapás 2 méterest simán viszi, az a kérdés, hogy a 3 gerendelyest felemeli-e? Ezt kellene valahonnan megtudni.
Kötött réti talajon gazdálkodunk. 3 fejes ágyeke 120cm-es fogásszélességgel.
Válasz #2062. hozzászólásra
25-30 centit kicsit sok lesz, inkább a 20-ba esetleg a 25-be gondolkodj. Két fogásba lehetne elvileg, kereskedők szájából többször hallottam, de gyakorlatban nem használjuk, próbáltam de szerintem hülyeség.
Válasz #2062. hozzászólásra
Mennyire kötött arra a talaj? Mtz-vel mekkora fogásszélességű ekét húzol?
Válasz #2052. hozzászólásra
Köszi a helpet! akkor tudnál ajánlani, olyat amit felénk elbír a 82-es 25-30 centin és a hidraulika is bírja?
Válasz #2056. hozzászólásra
5kevés,7 meg sok...
5kevés,7 meg sok...
az a 2200-as modell, az megy a MTZ 80-90-es szériához
Válasz #2054. hozzászólásra
szia! a 2,6 m müvelési szélesség és, hogy 90-100 paci kell hozzá
Válasz #2053. hozzászólásra
az szép. köszönöm
Válasz #2055. hozzászólásra
Hát, ha más nincs, akkor talán. De akkor miért nem 5? Azzal még vígabban szaladna.
Válasz #2054. hozzászólásra
A mtz véges izomereje mint érv megfelel he?
Válasz #2035. hozzászólásra
Milyen érvek szólnak a páros számú kapák mellett?
Válasz #2038. hozzászólásra
szia! ez a változat: 1.631 e Ft+áfa
Válasz #2048. hozzászólásra
Igaza van Dénesnek, ezt nehéz emelgetni. Amúgy az ára szerintem reális, esetleg az osztrák határ mellett kapsz olcsóbban. Ezt itt mtz nem vinné el. Régebben írtam, hogy 3 gerendelyes 9 kapásat húzunk 110 lóval kb 20 cm mélyen és kb 6 km/h-val búza után.
Válasz #2050. hozzászólásra
Hát én se nagyon hiszem hogy elbírná! Az 5 késes szárnyas 2.2 méteressel viszont szerintem elboldogulna kötött talajon 25-30 centin! Olyat hallottam hogy ilyen mélyen kb. 20 ló kell egy kapára!
Válasz #2049. hozzászólásra
nem nagyon hiszem hogy elég lenne, 110 Le kevés a 3m 7 késes Lemken smaragdra csak sekéjen kapergatni 12cm, a 3m 11késes Pöttingerrel meg már totál ki van hegyezve 8cm-es tallózásnál középkötött talajon. A 11 késes grúber kötöttben 25-30 cm-nél képes megállítani a 180Le traktort.
Válasz #2034. hozzászólásra
Bács agrogépes grúberrel van valakinek tapasztalata? Ott azt írják elég 100 ló a 3méteres 7 késéshez...
Válasz #2045. hozzászólásra
Nekünk 12-18 AK földjeink vannak, arra kellene!
Válasz #2040. hozzászólásra
Ez elég jó állapotban van sztem nem adják 300 alatt, de még 350 is reális ára lenne. Inkább azzal lehet baj MTZ-nél, hogy 4 gerendás és nagyon hosszú, egész nap biztos nem fogja tudni emelgetni.
De amúgy tuti
Válasz #2045. hozzászólásra
Ezért 370-et szeretne kérni a gazdája! :)
Válasz #2043. hozzászólásra
45-50 AK földön húzza.2-300 at érhet.