Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.37 FtUSD390.47 FtCHF443.26 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Mf-es? #3942. hozzászólásáraNemtom mi bajod a szárnyakkal , még a fostalicska fergaszony is elhúzza 10-15 centin hehe.
https://www.youtube.com/watch?v=RkdfzttzXJg
Válasz rsandor #3940. hozzászólásáraEketalpat csinál,és olyan nehéz húzni,hogy az első 10 méterbe leszeded róla.
Meg ahogy néztem,a szárnyas kapával szereltet,nagy osztásra csinálják.Ezért,nagyot fog szaggatni.Minél kisebb kapa osztás,annál apróbb a talaj utána.
Válasz rsandor #3940. hozzászólására5-10cm gyomirtásra jó lehet, de nedves talajban könnyű vele talpat csinálni, mélyebben semmi értelme és még nehéz húzni is.
Válasz 5465 #3938. hozzászólásáraMinimum 3 gerendelyes,és max. 27 cm,legyen a kapa osztás.Szárnyakat felejtsd el.
Munkaszélességet a talajodhoz,meg a LE-höz kitalálod.Jó munkához elég a 2,5 méteres.
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni attól, akinek van tapasztalata. 120 Le-es trakihoz kötött - középkötött talajba milyen grubert ajánlanátok?
Szárnyas kapás vagy sima, hány késes, milyen széles, milyen rögtörővel? Eddig csak szántás, tárcsázás ment, nincs tapasztalatom ilyen eszközzel.
Előre is köszi a hasznos javaslatokat.
Csak tippelek, de szerintem a Pötti is innen veszi
Otico
- link
gondolom lehet venni darabokban is
- link
Ami legjobban árthat neki, az amikor a telepakolt vetőgéppel a hátán egy bakhátas földúton tízen kilométereket megy, akkor a középső pár kerék valszeg hamar elhalálozik a túlterhelés miatt.
Válasz Mf-es? #3932. hozzászólásáraMiért adtad el a maschio pinocchiot?
Nem volt jó munkája? Egy 130 lóerős traktor elboldogulna szerinted a 2,5méteres 5 késessel?
Amúgy nekünk meg ilyesmi pöttinger vitasem vetőgépünk van mint a videóba amit beraktál.
Válasz Mf-es? #3923. hozzászólásáraNem vagyok oda ezekért a hengerekért, de szerintem te nem nagyon fogod elkoptatni. Inkáb maradjál a mostani grúberod mellet, mert ezzel amit betettél videón ügyetleneb a forgolódás mint a függesztettel. És ne is beszéljünk egy saras időszakról, olyan év is beköszönthet. Lásd 2014
Válasz Mf-es? #3914. hozzászólására3m-es Vader Rapid P (gatyába rázva 2,9m-ért már viheted,az elején még lazító kapák is vannak+monitor. De ha kultivátor jellegű kel akkor CO. Kérdeztem a direkt vetőgép árakat. Egy sima "házi" monitor nélküli vasér mi 2m, bruttó 3 millát kellene kb leszurkolni. Ezért már van új Pöttinger vitasem mi 3 méteres. Igaz ez hagyományos vas.
Válasz Sk Laci #3921. hozzászólásáraLehet hogy a ráma bírná, de gondolom a csavarok durrognának...
Kár hogy nincs 1000 juróm rá...(az a kiváló idei termés)
Válasz csoppika #3920. hozzászólásáraAz első képen levő, amelyik fel van fügesztve a traktora
Kár hogy kevés a ráma alatti hasmagasság, mert lazitóként is megálná a helyét, ha a ráma bírja.
Válasz Pilátus #3917. hozzászólásáraInput van egy alap,se több,se kevesebb nem lesz.Ha esik ennyivel is terem,ha nem esik,semennyivel se fog.Tapasztalat.Most is a kukorica,ott sült meg,ahol kapott őszi kaját.
RTK.nyomjelző miatt is gondoltam.Lehet először nyomjelzővel megpróbálnám.
Kevés a megbízható ember,öreg a géppark,nem mindegy mennyit van hajtva.Egy menetbe,2 munkaművelet,egy emberrel,egy traktorral kevesebb kel.
Válasz Pilátus #3915. hozzászólásáraOlyan sok nincs belőle, ami van apróba most fent az meg nem fillérekért, ráadásul a 9 méteres eláé kell majd 300 ló
Óha,input és talajmnka nélküli termelés DE RTK-val azért "flancolva"!?
Az rtk árát inkább költsd karbamidra!
8mázsa karbamid mindehová és dupla bevételed lesz az ideihez képest.4millóból kb 120 hektárra elég
Válasz fendt309 #3908. hozzászólására
Ezen talán látszik. A másik egy régi Regent gruber 9 kapás ha rákeresel látod azon majdnem függőben vannak a kapák mint a videon is. Jah és azt sem a gyári dupla szív vassakkal húzom leflexeltem egyenesre így olyan 5-6cm széles.
Válasz Pilátus #3904. hozzászólásáraNem a típusáról van szó, hanem hogy milyen szögben áll a vége, belekap a földbe vagy csak a függőleges kapa durja csak. Itt a vontathatóság sokat számít, 2,2m grubert 13 kapával húzok ugyan azzal a sebességek mint a 1,8m 9 kapásat.
Válasz Pilátus #3901. hozzászólásáraNem tudom, mi lehet a lényegi különbség. Nekünk anno volt lehetőség a Farmetet demózni, ezért is döntöttünk mellette, amit mai napig nem bántam meg, csak kopó alkatrészek vannak cserélve. Ami új korában előjött konstrukciós hiba, azt a gyár cserélte. A hengertartó zártszelvény nyílt szét alulról. Azóta azzal sincs gond. Én igazából a vontathatóságok közötti különbséget próbáltam érzékeltetni a videóval.
Válasz *** HM *** #3899. hozzászólásáraNem látom értelmét a plusz kapasornak. A duolent munkájában nem lehet kivetni valót találni. A 40-es kapát még nem próbáltam, arról nem tudok véleményt mondani, a 75-sel sem szakad még a vén bogrács, és kever annyit, hogy egy jól zúzott tarlón nem gond utána a vetés.
Válasz otis #3893. hozzászólásáraMos ne szorakozatok már mert azt sem tudom melyik mi!!
A videón LT van és a piacom meg FX-et lehet venni és majdnem nem figyeltem erre sem!Valami lényeges különbség lehet benne azért és elég nagy baj hogy nem lehet demot kérni mindketőből!Hogy a francba lehet így döndeni(em)??
Válasz otis #3898. hozzászólásáraTök ua a kapaszárak?
Triolent értékelhető lehet mint vas a portán mitszósz?
Ezekhez van legalább 2 4 centis cucc kivinnék a Zetorok a világból 20al...
Válasz *** HM *** #3896. hozzászólásáraDínó mesterné aki azt is bemutatja, hogy kell földbe eresztett munkagépe kanyarodni hehe.
https://www.youtube.com/watch?v=8gQ0YaIsxSg
7244 hozzászólás
Válasz Dave #3941. hozzászólására Értem köszönöm
Válasz Mf-es? #3942. hozzászólásáraNemtom mi bajod a szárnyakkal , még a fostalicska fergaszony is elhúzza 10-15 centin hehe.
https://www.youtube.com/watch?v=RkdfzttzXJg
Válasz rsandor #3940. hozzászólásáraEketalpat csinál,és olyan nehéz húzni,hogy az első 10 méterbe leszeded róla.
Meg ahogy néztem,a szárnyas kapával szereltet,nagy osztásra csinálják.Ezért,nagyot fog szaggatni.Minél kisebb kapa osztás,annál apróbb a talaj utána.
Válasz rsandor #3940. hozzászólására5-10cm gyomirtásra jó lehet, de nedves talajban könnyű vele talpat csinálni, mélyebben semmi értelme és még nehéz húzni is.
Válasz Mf-es? #3939. hozzászólására Mi a baj a szárnyas kapával nehéz húzni??? /Még nincs gruberem de én is agyalok rajta./
Válasz 5465 #3938. hozzászólásáraMinimum 3 gerendelyes,és max. 27 cm,legyen a kapa osztás.Szárnyakat felejtsd el.
Munkaszélességet a talajodhoz,meg a LE-höz kitalálod.Jó munkához elég a 2,5 méteres.
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni attól, akinek van tapasztalata. 120 Le-es trakihoz kötött - középkötött talajba milyen grubert ajánlanátok?
Szárnyas kapás vagy sima, hány késes, milyen széles, milyen rögtörővel? Eddig csak szántás, tárcsázás ment, nincs tapasztalatom ilyen eszközzel.
Előre is köszi a hasznos javaslatokat.
Válasz otis #3936. hozzászólásáraJól,még a lucerna is jól kelt .
Válasz Mf-es? #3932. hozzászólásáraAz Agromasz-os aprómagvetőd hogy vált be?
Válasz Gergő, #3933. hozzászólásáraJó volt a munkája,csak az utolsó 2-3 évben nem volt használva.
Lehet elvinné a 130-as traki.Ki kellene próbálni.
Válasz Mf-es? #3923. hozzászólására
Csak tippelek, de szerintem a Pötti is innen veszi
Otico
- link
gondolom lehet venni darabokban is
- link
Ami legjobban árthat neki, az amikor a telepakolt vetőgéppel a hátán egy bakhátas földúton tízen kilométereket megy, akkor a középső pár kerék valszeg hamar elhalálozik a túlterhelés miatt.
Válasz Mf-es? #3932. hozzászólásáraMiért adtad el a maschio pinocchiot?
Nem volt jó munkája? Egy 130 lóerős traktor elboldogulna szerinted a 2,5méteres 5 késessel?
Amúgy nekünk meg ilyesmi pöttinger vitasem vetőgépünk van mint a videóba amit beraktál.
Válasz Sk Laci #3929. hozzászólásáraMost várom az árat.Amúgy gabona vetőgépet is kell cserélnem.
Válasz Vinkó75 #3930. hozzászólásáraEgy sor grúber kell,mindenképp.Így meg lenne oldva egy menetbe,egy géppel,egy emberrel.
Válasz Mf-es? #3928. hozzászólásáraNem olcsóbb sávtisztítóval és nyitótárcsával ellátni a kuk vetőgépet ?
Válasz Mf-es? #3928. hozzászólásáraEz újból egy rakás pénz. Átszámoltad mikorra jönne vissza az ára? Valóban meg e éri beleinvesztálni.
Válasz Vinkó75 #3926. hozzászólásáraA lényeg az volna,hogy a vetőgép helyére tenném a szemenkénti vetőgépet.
Ahogy lentebb írtam.
Válasz Mf-es? #3923. hozzászólásáraNem vagyok oda ezekért a hengerekért, de szerintem te nem nagyon fogod elkoptatni. Inkáb maradjál a mostani grúberod mellet, mert ezzel amit betettél videón ügyetleneb a forgolódás mint a függesztettel. És ne is beszéljünk egy saras időszakról, olyan év is beköszönthet. Lásd 2014
Válasz Mf-es? #3914. hozzászólására3m-es Vader Rapid P (gatyába rázva 2,9m-ért már viheted,az elején még lazító kapák is vannak+monitor. De ha kultivátor jellegű kel akkor CO. Kérdeztem a direkt vetőgép árakat. Egy sima "házi" monitor nélküli vasér mi 2m, bruttó 3 millát kellene kb leszurkolni. Ezért már van új Pöttinger vitasem mi 3 méteres. Igaz ez hagyományos vas.
Válasz Pilátus #3924. hozzászólásáraIlyen van nekem,és 11 kés az.
Ezt te kizárt hogy elhúzod itthon bárhol egy ilyen tarlóban mivel 12 kés dolgozik és nem ám 9
Ez a gumis rögtörő,egyben szállító henger,mit bír?Mikor lesz cserés?Ha elkopik,javítható,vagy eldobós?
Válasz Sk Laci #3921. hozzászólásáraLehet hogy a ráma bírná, de gondolom a csavarok durrognának...
Kár hogy nincs 1000 juróm rá...(az a kiváló idei termés)
Válasz csoppika #3920. hozzászólásáraAz első képen levő, amelyik fel van fügesztve a traktora
Kár hogy kevés a ráma alatti hasmagasság, mert lazitóként is megálná a helyét, ha a ráma bírja.
Válasz Dave #3909. hozzászólásáraHali. E kettő közül szerinted melyik könnyebb húzású?
Válasz Pilátus #3917. hozzászólásáraInput van egy alap,se több,se kevesebb nem lesz.Ha esik ennyivel is terem,ha nem esik,semennyivel se fog.Tapasztalat.Most is a kukorica,ott sült meg,ahol kapott őszi kaját.
RTK.nyomjelző miatt is gondoltam.Lehet először nyomjelzővel megpróbálnám.
Kevés a megbízható ember,öreg a géppark,nem mindegy mennyit van hajtva.Egy menetbe,2 munkaművelet,egy emberrel,egy traktorral kevesebb kel.
Válasz Pilátus #3915. hozzászólásáraOlyan sok nincs belőle, ami van apróba most fent az meg nem fillérekért, ráadásul a 9 méteres eláé kell majd 300 ló
Óha,input és talajmnka nélküli termelés DE RTK-val azért "flancolva"!?
Az rtk árát inkább költsd karbamidra!
8mázsa karbamid mindehová és dupla bevételed lesz az ideihez képest.4millóból kb 120 hektárra elég
Válasz Pilátus #3915. hozzászólásáraMert a gabonavető helyére,teszem a szemenkénti (kuk,napra)vetőt.
RTK-val vetnék.
Most komolyan ez miért jóbb mint egy sima CO Horsc vetőgép és fillérekért kapható itthon is
Ilyen,van valahol,használtban?
Válasz Dave #3909. hozzászólásáraKöszönöm szépen!
Válasz Dave #3909. hozzászólásáraIlyen kapaszárak vannak rajta?
Válasz Pilátus #3910. hozzászólásáraEzt pl 15cm-nél mélyebben nem húztam még soha, de nem is volt indokolt. 5. éve nem is volt szántva a legtöbb föld.
Én 2,5 méter szélesen tudom húzni az öt fejes ekét 270 lóval és te meg itt egy MTz-vel húzol 2,2métert!!??
Nagyon "lemaradtam"
Válasz fendt309 #3908. hozzászólására
Ezen talán látszik. A másik egy régi Regent gruber 9 kapás ha rákeresel látod azon majdnem függőben vannak a kapák mint a videon is. Jah és azt sem a gyári dupla szív vassakkal húzom leflexeltem egyenesre így olyan 5-6cm széles.
Válasz Dave #3905. hozzászólásáraA 13 kapásról nincs képed?
Hogyan állnak a kapák?
Válasz 5465 #3906. hozzászólásáraMtz, középkötött de van pár hektár kötöttebb is.
Válasz Dave #3905. hozzászólásáramivel húzod, milyen talajban?
Válasz Pilátus #3904. hozzászólásáraNem a típusáról van szó, hanem hogy milyen szögben áll a vége, belekap a földbe vagy csak a függőleges kapa durja csak. Itt a vontathatóság sokat számít, 2,2m grubert 13 kapával húzok ugyan azzal a sebességek mint a 1,8m 9 kapásat.
Válasz otis #3898. hozzászólásáraNa kkor lássuk(a medvét9 azokat a kapákat meg a gépet is ahogy kapar"!
Válasz Pilátus #3901. hozzászólásáraNem tudom, mi lehet a lényegi különbség. Nekünk anno volt lehetőség a Farmetet demózni, ezért is döntöttünk mellette, amit mai napig nem bántam meg, csak kopó alkatrészek vannak cserélve. Ami új korában előjött konstrukciós hiba, azt a gyár cserélte. A hengertartó zártszelvény nyílt szét alulról. Azóta azzal sincs gond. Én igazából a vontathatóságok közötti különbséget próbáltam érzékeltetni a videóval.
Válasz *** HM *** #3899. hozzászólásáraNem látom értelmét a plusz kapasornak. A duolent munkájában nem lehet kivetni valót találni. A 40-es kapát még nem próbáltam, arról nem tudok véleményt mondani, a 75-sel sem szakad még a vén bogrács, és kever annyit, hogy egy jól zúzott tarlón nem gond utána a vetés.
Válasz otis #3893. hozzászólásáraMos ne szorakozatok már mert azt sem tudom melyik mi!!
A videón LT van és a piacom meg FX-et lehet venni és majdnem nem figyeltem erre sem!Valami lényeges különbség lehet benne azért és elég nagy baj hogy nem lehet demot kérni mindketőből!Hogy a francba lehet így döndeni(em)??
Válasz 5465 #3880. hozzászólásáraigen
Válasz otis #3898. hozzászólásáraTök ua a kapaszárak?
Triolent értékelhető lehet mint vas a portán mitszósz?
Ezekhez van legalább 2 4 centis cucc kivinnék a Zetorok a világból 20al...
Válasz Dave #3895. hozzászólásáraUgyan ilyen kapákkal szerelt grúberral dolgozom én is
Válasz *** HM *** #3896. hozzászólásáraDínó mesterné aki azt is bemutatja, hogy kell földbe eresztett munkagépe kanyarodni hehe.
https://www.youtube.com/watch?v=8gQ0YaIsxSg
Új cenius hol van a sorban emberek?
Válasz otis #3893. hozzászólásáraEz igaz a gyakorlatban is nem csak a videon.