Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.37 FtUSD390.47 FtCHF443.26 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz fexco #10017. hozzászólásáraHát azt én sem tudtam eldönteni hogy melyik oldalra is huzz. De borzaszto egy látvány. Pár éve vettem 5 angusz bikát, volt 5 másik mellette. Azok ch, limo vegyes volt. Az anguszokat külön 70ft al kevesebbe vitték mint a másikakat. Ha jol emlékszem azonos koruak is voltak. De volt köztük vagy 60-70kg különbség. Persze nem az angusz javára. De lehet hogy valaki más tudd valami jobb hizlalást vagy jó felvásárlót rájuk. De én inkább maradok francia keresztezésű Irombáimnál. most is alakulgat pár db. Meg lesznek öszre 750kgsak. De már van utánpotlás is.
Válasz antoni.antonek #10008. hozzászólásáramár multkor is emlegetted ezeket.az értékesitésről is regélhetnél mostmár egy picit!!!ha a 700fölötti extra egyszinű mongyuk 750huf,akkor ez mennyi??(ha megnő egyáltalán700ig-vagy 800ig???
Sziasztok!
Végig olvastam a fórumot hátha az előző hozzászólásokból választ kapok az engem foglalkoztató kérdésre...de nem kaptam így megkérdezem, hogy: Van közületek olyan aki nem leadja a marhát kereskedőnek/vágóhídnak hanem feldolgozza a húst?
Illetve aki nem dolgozza fel a húst azoktól kérdezném, hogy miért nem ezt teszik? Ha lehet kifejtős használható válaszokat várnék segítség képen!
Válasz Marci3 #9987. hozzászólásáraDara előttük van mindig. Lucerna és rétiszéna felváltva ami beléjük fér + szenázs és siló reggel este. Fekete nem tudom mit kezd vele nekünk húsmarha van, azok nőnek mint a bolondgomba.
Válasz antoni.antonek #10005. hozzászólásáraA bolha ha megigazitaná a kecske szakáladat akkor azt birnám nagyon. Te ide csak kötözködni meg okoskodni jársz. Jobb lenne ha ténleg a saját dolgoddal foglalkoznál.
Válasz Diesel Tibor #10007. hozzászólására"Aberdeen Angus. Húshasznosítású fajta. Skóciai eredetű, a világban széles körben elterjedt húsmarha fajta, amelyet napjainkban több típusban tenyésztenek. Elnevezése arra a két grófságra utal (Aberdeen és Angus), ahol ennek a fajtának a legfontosabb vonalait nemesítették."
Válasz fexco #10002. hozzászólásáraÉn még azt sem biznám rá! Inkább felvinném a Halnára válogatni. Kb oda való. Ott jól érezné magát, ha az sem lenne neki jó akkor kivinném Előszállás és Alap kőzé ahoz a ..... hoz. Na az biztos jó lenne neki.
Válasz Marci3 #9990. hozzászólásáraSzia!
Én úgy etettem, hogy 70% kukorica, 20% búza, és 10 % szója. Ez mindig előttük volt. Csak arra kell vigyázni, hogy tényleg mindig legyen előttük, mert ha elfogy, és úgy adsz nekik, akkor be tudnak zabálni. Nekem húsmarháim voltak. Ezzel a módszerrel kb 100-120 kilót híztak három hónap alatt. Akkor adtam el 320kg. átlaggal őket. 12 darab volt, és ezek kb 80-90-100 kilót ettek meg egy nap alatt. Természetesen a széna is előttük volt mindig. Ja! Mindig volt előttük nyalósó is, azt ne felejtsd ki!
Válasz mtarka #9988. hozzászólásáraAzért kérdezem, hogy csinálta-e már valaki, mert ha 1-2 hónappal hamarabb hízik ugyanarra a súlyra, akkor lehet, hogy ugyanott vagyok. Számolgatásba nem megyek bele, mert már most látom, hogy a fig pályázat életem legnagyobb ballövése volt, minden téren.
Válasz Marci3 #9987. hozzászólásárainkább hívd fel a premixet forgalmazót hogy állítson össze egy receptet számodra.
amire rálátok napi szinten hízalaldára ott is előttük áll igaz ott a sano által összeállított keverék
Válasz Marci3 #9987. hozzászólásáraSzia!
Nem lesz egy kicsit sok nekik, ha mindig előttük van az abrak?
Mellesleg Neked is elég megterhelő lehet anyagilag, számoltad már, hogy ez így mennyibe kerül naponta, hetente, havonta?
Új vagyok a marhatartásban, egy kis segítségre lenne szükségem, takarmányozás szempontjából. Hogy jobb az abrak, ha előttük van mindig, vagy ha adagolom? 14 db fríz van, amik 3-4 hónaposak, meg 7 magyar tarka-illetve egyéb húshasznú, ezek 4-6 hónaposak. Árpa-kukorica-tritikálé 30-30 %-ban, 3 q darához 3 fángli borsó és 3 fángli premix. Meg persze széna. Jelenleg "önetetős" a dolog, jó így, vagy inkább több kukorica, és adagoljam?
12673 hozzászólás
Válasz fexco #10017. hozzászólásáraHát azt én sem tudtam eldönteni hogy melyik oldalra is huzz. De borzaszto egy látvány. Pár éve vettem 5 angusz bikát, volt 5 másik mellette. Azok ch, limo vegyes volt. Az anguszokat külön 70ft al kevesebbe vitték mint a másikakat. Ha jol emlékszem azonos koruak is voltak. De volt köztük vagy 60-70kg különbség. Persze nem az angusz javára. De lehet hogy valaki más tudd valami jobb hizlalást vagy jó felvásárlót rájuk. De én inkább maradok francia keresztezésű Irombáimnál. most is alakulgat pár db. Meg lesznek öszre 750kgsak. De már van utánpotlás is.
Válasz fexco #10017. hozzászólásáraKerüld a tükröt!
Válasz fexco #10018. hozzászólásáraMivan???
Válasz fexco #10018. hozzászólásáravagy mongyuk:sarolin vs angus
Válasz fexco #10018. hozzászólásárateheneket láttam,azok kibaszottnagyok,meg agresszivak...
Válasz antoni.antonek #10008. hozzászólásáramár multkor is emlegetted ezeket.az értékesitésről is regélhetnél mostmár egy picit!!!ha a 700fölötti extra egyszinű mongyuk 750huf,akkor ez mennyi??(ha megnő egyáltalán700ig-vagy 800ig???
Válasz Jago #10003. hozzászólásáraüdv!szoktam látni néha,de senki se tudta eldönteni hogy ez milyen ivarú...de inkább úgynéz ki mint 1rossz köcsög....
Válasz Diesel Tibor #10014. hozzászólásáraÜmmm, de fájin, jó állású nyakas jószág, majd' kicsattan
Válasz Bán Zsolt #10010. hozzászólásáraNem hajaztam rá ,de azért kössz
Válasz antoni.antonek #9999. hozzászólásáraA másik nem került a szemem elé,ezek viszont dolgoznak ezerrel
Sziasztok!
Végig olvastam a fórumot hátha az előző hozzászólásokból választ kapok az engem foglalkoztató kérdésre...de nem kaptam így megkérdezem, hogy: Van közületek olyan aki nem leadja a marhát kereskedőnek/vágóhídnak hanem feldolgozza a húst?
Illetve aki nem dolgozza fel a húst azoktól kérdezném, hogy miért nem ezt teszik? Ha lehet kifejtős használható válaszokat várnék segítség képen!
Moderálási elveink miatt törölve: 2018-04-03 20:34:03
Válasz Marci3 #9987. hozzászólásáraDara előttük van mindig. Lucerna és rétiszéna felváltva ami beléjük fér + szenázs és siló reggel este. Fekete nem tudom mit kezd vele nekünk húsmarha van, azok nőnek mint a bolondgomba.
Válasz Diesel Tibor #10000. hozzászólásáragratulálok a 10ezredik hozzászóláshoz Tibi!
Válasz antoni.antonek #10005. hozzászólásáraA bolha ha megigazitaná a kecske szakáladat akkor azt birnám nagyon. Te ide csak kötözködni meg okoskodni jársz. Jobb lenne ha ténleg a saját dolgoddal foglalkoznál.
Válasz Diesel Tibor #10007. hozzászólására"Aberdeen Angus. Húshasznosítású fajta. Skóciai eredetű, a világban széles körben elterjedt húsmarha fajta, amelyet napjainkban több típusban tenyésztenek. Elnevezése arra a két grófságra utal (Aberdeen és Angus), ahol ennek a fajtának a legfontosabb vonalait nemesítették."
Válasz antoni.antonek #10006. hozzászólásáraHmmmm???,,,,,amerikaiak szeretik,de ők nem vesznek tőlem,egyszer biztos lesz.
Válasz Diesel Tibor #10004. hozzászólásáraKöszi Tibibácsi! Angus tenyészbikád mikor lesz?
Válasz Jago #10003. hozzászólásáraBírom, amikor köhög a bolha
Válasz antoni.antonek #10001. hozzászólásáraEzek vannak pihenőbe,,,holnap majd kattintok neked vagy kettőt.
Válasz fexco #10002. hozzászólásáraÉn még azt sem biznám rá! Inkább felvinném a Halnára válogatni. Kb oda való. Ott jól érezné magát, ha az sem lenne neki jó akkor kivinném Előszállás és Alap kőzé ahoz a ..... hoz. Na az biztos jó lenne neki.
Válasz antoni.antonek #9999. hozzászólásáraneked mik vannak,fehér kecskéid????elég nagy mellénnyel vagy....
Válasz Diesel Tibor #10000. hozzászólásáraAkkor mér a limókkal rajoskodsz Tibibácsi?
Válasz antoni.antonek #9999. hozzászólásáraHogyne volna.
Válasz Diesel Tibor #9997. hozzászólásáraFehér bikád nincsen Tibibácsi?
Válasz Diesel Tibor #9997. hozzászólásáraszépek
Válasz broll79 #9995. hozzászólásáraTöbben vannak a lányok csak nem látszanak.Már hasasok,, a bikáknak csak levezetés,nyugalom 1-2 hónap pihi.
március 20.
Válasz Diesel Tibor #9994. hozzászólásáraNem zaklatják szexuálisan a kis üszőt? vagy ez a cél?
Válasz máris szomszéd #9993. hozzászólásáraAz üsző 5q a szarvtalan bika 960 a szarvas 10q20kg,csak ,hogy lásd az arányokat.
Válasz Diesel Tibor #9992. hozzászólásáraBeszökött egy bölény bika?
Nézd a nyakát.
Válasz Marci3 #9990. hozzászólásáraSzia!
Én úgy etettem, hogy 70% kukorica, 20% búza, és 10 % szója. Ez mindig előttük volt. Csak arra kell vigyázni, hogy tényleg mindig legyen előttük, mert ha elfogy, és úgy adsz nekik, akkor be tudnak zabálni. Nekem húsmarháim voltak. Ezzel a módszerrel kb 100-120 kilót híztak három hónap alatt. Akkor adtam el 320kg. átlaggal őket. 12 darab volt, és ezek kb 80-90-100 kilót ettek meg egy nap alatt. Természetesen a széna is előttük volt mindig. Ja! Mindig volt előttük nyalósó is, azt ne felejtsd ki!
Válasz mtarka #9988. hozzászólásáraAzért kérdezem, hogy csinálta-e már valaki, mert ha 1-2 hónappal hamarabb hízik ugyanarra a súlyra, akkor lehet, hogy ugyanott vagyok. Számolgatásba nem megyek bele, mert már most látom, hogy a fig pályázat életem legnagyobb ballövése volt, minden téren.
Válasz Marci3 #9987. hozzászólásárainkább hívd fel a premixet forgalmazót hogy állítson össze egy receptet számodra.
amire rálátok napi szinten hízalaldára ott is előttük áll igaz ott a sano által összeállított keverék
Válasz Marci3 #9987. hozzászólásáraSzia!
Nem lesz egy kicsit sok nekik, ha mindig előttük van az abrak?
Mellesleg Neked is elég megterhelő lehet anyagilag, számoltad már, hogy ez így mennyibe kerül naponta, hetente, havonta?
Sziasztok!
Új vagyok a marhatartásban, egy kis segítségre lenne szükségem, takarmányozás szempontjából. Hogy jobb az abrak, ha előttük van mindig, vagy ha adagolom? 14 db fríz van, amik 3-4 hónaposak, meg 7 magyar tarka-illetve egyéb húshasznú, ezek 4-6 hónaposak. Árpa-kukorica-tritikálé 30-30 %-ban, 3 q darához 3 fángli borsó és 3 fángli premix. Meg persze széna. Jelenleg "önetetős" a dolog, jó így, vagy inkább több kukorica, és adagoljam?
Köszi a segítséget előre is!
Válasz Bán Zsolt #9985. hozzászólásáraVagy Dabasra, vagy az Eszik elviszi.
Válasz Jago #9984. hozzászólásáraKalocsára viszik általában. Kérdezd meg ott mit adnak.
Kényszervágos tehén árat-helyet tudd valaki?
Válasz Bán Zsolt #9982. hozzászólásáraköszönöm!!
Válasz szogibeka #9981. hozzászólására700
Üdv! valaki tudja hogy a hunland milyen árba veszi a nagy hushasznu bikákat??
Válasz sanyi1965 #9979. hozzászólásáraÁ, dehogy.Csak az üszők mennek el!
Válasz Bockós #9978. hozzászólásáracseréled az angus állományt?
Válasz broll79 #9968. hozzászólásáraÈs ha őstermelőkènt vásárlok őstermelőtől marhát akkor hogyan kell azt lepapirozni?
Válasz mtarka #9972. hozzászólásáraKöszönöm.
Válasz Pippó89 #9975. hozzászólására1ml/50kg marhánál
tavasszal ősszel
Válasz Bán Zsolt #9974. hozzászólásáraÉvi egyszeri kezelés elég ebből?
Elég belőle a javallott 1ml/10ttkg?
Válasz Pippó89 #9973. hozzászólására14 napra vissza kell oltani úgy az igazi.