Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR413.56 FtUSD390.93 FtCHF443.85 FtGBP498.01 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz wernerj #29180. hozzászólásáraIgen, ismerős a dolog. Velem tavaly előtt kör alakban akart szántatni, mert az olyan szakrális!
Továbbra is úgy gondolom, hogy a 6 kiló mag el fog tűnni a magtérben. Még ha bekevered homokkal 1:1, vagy 1:3 arányban, még akkor is!
Továbbra is azt gondolom, hogy lucernát tolóhengeres lovas vetőgéppel érdemes vetni. Persze lehet, hogy a te géped nem olyan mint az enyém és feleslegesen agyalok ....
Válasz Bencsiki #29174. hozzászólásáraCsak el van simítózva a szántás,6 kiló mag van. A tulaj ragaszkodik a vetőgéphez,felvetettem neki hogy vesse kézzel, de véleménye szerint akkor foltos lesz. Biztos ismered a fajtáját, igazi internetparaszt.Kitalál valamit, én meg valósítsam meg.
Válasz Bencsiki #29174. hozzászólásáraJa! És figyelj, hogy ne kerüljön mélyre a mag. Nagyot szoptam miatta. Hagyd a magágyat kellően leülepedni.
Bocs, hogy belevaú!
Válasz wernerj #29173. hozzászólásáraKanalas vetőgéppel 400 öl lucernát vetni, az érdekes lesz. Már ha a te vetőgéped olyasmi mint az enyém. Akkora területre szükséges vetőmag meg sem tölti azt a teret, ahonnan a kanalak felszedik a magot.
400 öl lucernát jobb talán kézzel kiszórni, aztán beboronálni.
Üdv urak!
Mennyit lehet elkérni 1000 négyszögöl vetésért? Ebből 600 zab,400 lucerna. A vetőgép 12 soros kanalas Kühne. A tulaj ragaszkodik hozzám, én meg nem igazán szeretnék átszerelni maróról, tele vagyok kiskertekkel.
Válasz Bencsiki #29170. hozzászólásáraFigyelemre méltó ahogy küzdenek a multikkal, le a kalappal. Gond csak akkor lesz, ha a román komák nem szalonkára állnak ki, hanem sörvadászatra. "Megyek,lövök egy kis sört magamnak...."
Válasz Bencsiki #29167. hozzászólásáraSzerencsére nem, mondjuk nem volt 10 fok sem, az is derékig érő széllel. Az utolso fél hektárt már én is szemerkélő esőbe vetettem el, hengerezni nem kell holnap.
Válasz Krisztian kubota #29153. hozzászólásáraSzerintem az elektronikával nem érdemes nagyon küzdeni. Ha mechanikusan működik rendesen akkor használd úgy.
De talán akad itt a fórumon,akinek ilyen elektronikus vezérlésű a hidraulikája,ők jobb tanácsokat tudnak ebben adni.
a talajmaron van a mejseg meroo erzekeloo,es hiaba kapcsolom a kapcsolotol be semmi le van benulva,meg nem emel ha a zold gombot nyomom.viszont a kartol tokenletesen mukodik es a karon is ugyan ojan erzekeloo van mint a talajmaron(elektronikus)
Válasz Krisztian kubota #29145. hozzászólásáraNincs olyan,hogy legjobb. Egyformán jó mindegyik.
Tekintve,hogy ugyanazt a típust gyakran több márkanév alatt is gyártják.
Kubota a Hinomoto-val, Mitsubishi a Satoh-val stb
Válasz bice #29148. hozzászólásáraMeglátjuk, elvileg jövőhéten meglesz a keréksúly.
A gép önsúlya nem kicsi, mert 1t, plussz a homlokrakodó, de a rakodó húzza a hátulját, meg eleve könnyű szerintem a hátulja, így keveset fog a hátsó gumi...
Válasz Gulyas85 #29139. hozzászólására
Üdv.
Szerintem a szántáshoz elég hátra a + 2x50Kg keréksúly,mert az eke a hátsókereket húzza lefelé.Vagy kicsi a gép önsúlya?
Válasz Adis #29146. hozzászólásáraÉn meg hinomotot igaz nem feltétlenül E1804-et hanem nagyobbat de az E szériából vagy N-ből nagy robosztus jó kiállású gép szeretem.
Válasz Adis #29142. hozzászólásáraNálunk a Balaton-felvidéken is 5000,- az üzemóra kistraktoros talajmarózásért. Nagy géppel, 2,5 m széles talajmaróval pedig 6500,-
Válasz Gulyas85 #29139. hozzászólásáraSzia!
Anno vásároltam egy MTZ-trak vasútvontató traktort.Annak a kerekei egyszerű sós vízzel voltak feltöltve,egy defekt alkalmával nem folyik el egy vagyontérő fagyálló.De szerelés után úgy néz ki az ember mint egy varacskos disznó a dagonyában.
Üdv.:csuti
Szisaztok! A talajmarózás árára visszatérve. Én 5000Ft-ért marózok üzemőránként. Sajnos nem tudok többet elkérni, mert vannak konkurenciák, ezért az árammal alattuk kell maradnom. Ez elég jól sikerült idáig. Vasárnap reggel hatkor kezdtem dolgozni du. ötig 19db kertben voltam és a trakiba lett 8,5 üzemóra.
35441 hozzászólás
Esti trakizás :D
Kombinátort tesztelte a kolega:
Válasz pepitamotors1984 #29189. hozzászólásáraSzia. Probáld meg a traktor hatvan kft nél!
termosztátot hol tudnék venni a gépbe? Hinomoto E1804-ről lenne szó. Köszi a segítséget.
Esetleg ha valakinek hervadt a gumija és a közelbe lakik annak érdekes lehet.
http://www.jofogas.hu/bekes/Elado_japan_kistraktor_gumi_8_22_R_46681495.htm?first=1
Válasz Bencsiki #29186. hozzászólásáraAlakul a gyerek sört már tud inni.
Válasz 74 Misi #29185. hozzászólására
Na! Alakul ez!
Agrokidnek még van hova fejlődnie!
Válasz Bencsiki #29184. hozzászólásáraAz már tökéletes mert abból lehet sörsátrat is csinálni.
Válasz 74 Misi #29182. hozzászólásáraEjtőernyő?
Válasz wernerj #29180. hozzászólásáraIgen, ismerős a dolog. Velem tavaly előtt kör alakban akart szántatni, mert az olyan szakrális!
Továbbra is úgy gondolom, hogy a 6 kiló mag el fog tűnni a magtérben. Még ha bekevered homokkal 1:1, vagy 1:3 arányban, még akkor is!
Továbbra is azt gondolom, hogy lucernát tolóhengeres lovas vetőgéppel érdemes vetni. Persze lehet, hogy a te géped nem olyan mint az enyém és feleslegesen agyalok ....
Vagy esetleg kézi vetőgép ....
http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/gep/vetogep-ulteto-palantazo-gep/kezi-vetogep-fumagszoro-elado/h_6485391
Válasz Bencsiki #29179. hozzászólásáraIgen ez így van . Csak nagyon hirtelen fárad el és borzasztóan gyorsan száll le.
Válasz Bencsiki #29179. hozzászólásáraFelhívlak,ráérsz?
Válasz Bencsiki #29174. hozzászólásáraCsak el van simítózva a szántás,6 kiló mag van. A tulaj ragaszkodik a vetőgéphez,felvetettem neki hogy vesse kézzel, de véleménye szerint akkor foltos lesz. Biztos ismered a fajtáját, igazi internetparaszt.Kitalál valamit, én meg valósítsam meg.
Válasz 74 Misi #29178. hozzászólására
Azt hittem a drón olyan, hogy ha fárad és úgy érzi, hogy nem bírja tovább, akkor leszáll egy kicsit.
Válasz Bencsiki #29176. hozzászólásáraGumi üvegbe kell a sört palackozni abból nem lehet baj.
Válasz wernerj #29171. hozzászólására
Nem javasolnám a vadászatot. Nem jó a Csikiekkel x@rakodni. A 70-es évek végén jártam arra. Tudom ....
Válasz Bencsiki #29174. hozzászólásáraJa! És figyelj, hogy ne kerüljön mélyre a mag. Nagyot szoptam miatta. Hagyd a magágyat kellően leülepedni.
Bocs, hogy belevaú!
Válasz 74 Misi #29172. hozzászólásáraAjjaj!
Ezen nincs valami vész-izé?
Válasz wernerj #29173. hozzászólásáraKanalas vetőgéppel 400 öl lucernát vetni, az érdekes lesz. Már ha a te vetőgéped olyasmi mint az enyém. Akkora területre szükséges vetőmag meg sem tölti azt a teret, ahonnan a kanalak felszedik a magot.
400 öl lucernát jobb talán kézzel kiszórni, aztán beboronálni.
Üdv urak!
Mennyit lehet elkérni 1000 négyszögöl vetésért? Ebből 600 zab,400 lucerna. A vetőgép 12 soros kanalas Kühne. A tulaj ragaszkodik hozzám, én meg nem igazán szeretnék átszerelni maróról, tele vagyok kiskertekkel.
Válasz Bencsiki #29170. hozzászólásáraCsak le ne merüljön az aksi mert akkor szörnyű tragédia történhet.
Válasz Bencsiki #29170. hozzászólásáraFigyelemre méltó ahogy küzdenek a multikkal, le a kalappal. Gond csak akkor lesz, ha a román komák nem szalonkára állnak ki, hanem sörvadászatra. "Megyek,lövök egy kis sört magamnak...."
Agrokid és a többi drónos:
Figyelem!!!!!
Válasz Kismumus74 #29165. hozzászólásáraMenet közben nem emelgette az orrsúly a vetőgépet?
Válasz Bencsiki #29167. hozzászólásáraSzerencsére nem, mondjuk nem volt 10 fok sem, az is derékig érő széllel. Az utolso fél hektárt már én is szemerkélő esőbe vetettem el, hengerezni nem kell holnap.
Válasz Kismumus74 #29165. hozzászólásáraEz igen!
Nem melegedett túl a motor? Eléggé eltakartad a hűtőt a vetőmaggal.
Nekem meg az eső előtt még éppen sikerült kiszórnom egy kis nitrogént az őszi búzára. Néhány óra múlva már bele is mosta a földbe. Ahogy kell....
Ma végre meglett a talajmaróm gyorsan ki is próbáltam, szépen dolgozik
Sziasztok. Ma vetettem zabot, gondoltam lefotozom hogy mentem ki. Elég sokat birnak a japo trakik.
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a hozászolását a szántás és a marozás munkadíjjal kapcsolatban.
A hétre van 3 kert szántás és 8 marozás.
Válasz 74 Misi #29162. hozzászólásáraEz pont a múltkori hirdetés :) De valaki felhívta őket és már nem volt meg . Ha jól emlékszem .
Valaki a múltkor tetőt keresett.http://www.jofogas.hu/somogy/Nagyfenyteto_kistraktorra_46618423.htm?first=1
Ezt olvastatok?
Talan japo traki lehetett, reszvetem...
http://www.origo.hu/itthon/20160322-rotakapa-tepett-szet-egy-ferfit-alsonemedin.html
Válasz Agronomus #29159. hozzászólásáraSzia!
Engem leginkább a maró érdekelne h-h alakítottad át 3 pontosra.
Válasz -salátás- #29141. hozzászólásáraSziasztok.Holnap lefényképezem A simító egyébbként sima zártszelvény, láncal a maró mélységhatároló kerekének a tartójára kötve....
Válasz Krisztian kubota #29157. hozzászólásáraElküldtem neked privátba.
Válasz vrxlaci #29156. hozzászólásáranem tanalom a Szabo Gyozot, Szanto Gusztav ,mas telefonszam nics.koszonom
Válasz Krisztian kubota #29155. hozzászólásáraEsetleg a Keletagronál Szabó Győzőt érdemes lehet felhívni ez ügyben is.
Válasz vrxlaci #29154. hozzászólásárakoszonom a segycseget,remelem hogy lesz valaki a ki tudna segiteni.
Válasz Krisztian kubota #29153. hozzászólásáraSzerintem az elektronikával nem érdemes nagyon küzdeni. Ha mechanikusan működik rendesen akkor használd úgy.
De talán akad itt a fórumon,akinek ilyen elektronikus vezérlésű a hidraulikája,ők jobb tanácsokat tudnak ebben adni.
a talajmaron van a mejseg meroo erzekeloo,es hiaba kapcsolom a kapcsolotol be semmi le van benulva,meg nem emel ha a zold gombot nyomom.viszont a kartol tokenletesen mukodik es a karon is ugyan ojan erzekeloo van mint a talajmaron(elektronikus)
Válasz Krisztian kubota #29151. hozzászólásáraMi a probléma?
Biztosan tud valaki ötletet/megoldást.
lene egy kerdesem ha tud valaki egy vilanyszerelot kistraktorhoz vagy ha ert valaki segicseget kerek.koszonom.
Válasz Krisztian kubota #29145. hozzászólásáraNincs olyan,hogy legjobb. Egyformán jó mindegyik.
Tekintve,hogy ugyanazt a típust gyakran több márkanév alatt is gyártják.
Kubota a Hinomoto-val, Mitsubishi a Satoh-val stb
Válasz bice #29148. hozzászólásáraMeglátjuk, elvileg jövőhéten meglesz a keréksúly.
A gép önsúlya nem kicsi, mert 1t, plussz a homlokrakodó, de a rakodó húzza a hátulját, meg eleve könnyű szerintem a hátulja, így keveset fog a hátsó gumi...
Válasz Gulyas85 #29139. hozzászólására
Üdv.
Szerintem a szántáshoz elég hátra a + 2x50Kg keréksúly,mert az eke a hátsókereket húzza lefelé.Vagy kicsi a gép önsúlya?
Válasz Adis #29146. hozzászólásáraÉn meg hinomotot igaz nem feltétlenül E1804-et hanem nagyobbat de az E szériából vagy N-ből nagy robosztus jó kiállású gép szeretem.
Válasz Krisztian kubota #29145. hozzászólásáraSzerintem mindenki arra esküszik amivel dolgozik. Én személy szerint ismét mitsut vennék.
lene egy kerdesem ... melyik ceg gyartya a legg job japankistraktorokat.vagys mek az elso ? :iseki,yanmar,hinomoto,kubota ?koszonom
Válasz Adis #29142. hozzászólásáraNálunk a Balaton-felvidéken is 5000,- az üzemóra kistraktoros talajmarózásért. Nagy géppel, 2,5 m széles talajmaróval pedig 6500,-
Válasz Gulyas85 #29139. hozzászólásáraSzia!
Anno vásároltam egy MTZ-trak vasútvontató traktort.Annak a kerekei egyszerű sós vízzel voltak feltöltve,egy defekt alkalmával nem folyik el egy vagyontérő fagyálló.De szerelés után úgy néz ki az ember mint egy varacskos disznó a dagonyában.
Üdv.:csuti
Szisaztok! A talajmarózás árára visszatérve. Én 5000Ft-ért marózok üzemőránként. Sajnos nem tudok többet elkérni, mert vannak konkurenciák, ezért az árammal alattuk kell maradnom. Ez elég jól sikerült idáig. Vasárnap reggel hatkor kezdtem dolgozni du. ötig 19db kertben voltam és a trakiba lett 8,5 üzemóra.