Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD390.32 FtCHF442.87 FtGBP497.02 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz vila57 #27188. hozzászólásáraPassz alföldi vagyok túlnyomó részt homokos talajjal. Bencsiki a hegyvidéken lakik ő a 10 lovas isekivel a Kelet Agrós ekét húzza. de az Agrotechnikes hattyúnyakas bagodi eke is nagyon jó.
Segítsetek!
Van egy Tzk utáni kettes ekém ami kicsi a mitsu 22 trakimhoz- szeretném elcserélni nagyobbra (ráfizetéssel is ha kell)
Akit érdekel a csere az keressen e mailba és küldök képet az ekéről.
előre is köszi
Válasz gabi.gabor #27182. hozzászólásáraÉs ha elzárod az ülés alatt a lábad között levő csapot akkor leenged? Mert ha igen akkor ott valami gubanc van.
Nekem így van megoldva, lehet hogy parasztos de müködik, semmit nem kötözgetek!
Válasz Yanmar YM 2002D #27179. hozzászólásáraEmelni akkor is emel, de már nem engedi le! Felemelte egyszer és kész, fent marad és ennyi. Én így használom, nem kell lekötni vagy kikötni semmit!!!
Látom sokan már a hótoláson gondolkodtok. Én is.
Találtam egy érdekes teljesen mechanikus megoldást :
https://www.youtube.com/watch?v=JWMAa0s-8kg
Más : Yanmar F250-est ismeri valaki ? nagyon kevés adatot , infot találtam róla pedig jó pár fórumot végigböngésztem .
Ez versenyez nálam az FX255-el , nem tudok dönteni .
Válasz egymotoros #27166. hozzászólásáraNem kell úriembernek lenni, ahhoz, hogy legyenek az embernek normái, amit betart. Nekem természetesek azok a dolgok, amit az emailben leírtam neked.(nem kell feladni a dolgokat azonnal, próbálkozni kell !)
Válasz szamoca 1 #27169. hozzászólásáraaha értem ! nem szívesen meg hallgatok mindent én nem értek nagyon hozzá én egy mezei szakács vagyok aki othon hobbizik a trakival . azért szeretem ezt a fórumot mert itt segítetek nekem ha elakadok !!
koszi a hozzászólást lehet holnap csinálok is egy fixet van itthon anyagom hozzá.
Válasz gabi.gabor #27168. hozzászólásáraSzia. szerintem ez azért nem jó megoldás mert amikor leengeded a tolólapot akkor a hidraulika karok is lemennek vele együtt. Amikor meg emelsz akkor viszont mind a kettőt emelnie kell. Azért jobb a fix mert akkor direktbe nyomja az olajat a tolólaphoz. De ez csak saját tapasztalat. Nem szeretnék bele szólni.
Válasz Geresz1 #27163. hozzászólásáraEgyet ne felejts el,60 napig rálehet jelentkezni,sajnos/bármi lehet kifüggesztik!!/Én is így vagyok 9ha-ral 6db van,tehát 6 szerződés/ez mind bukó ha valaki rájelentkezik és előrébb van a sorrendbe,állattartó,családi gazdálkodó stb./Tehát
elvagyok keseredve,nem biztos,hogy kellett volna ajánlatot leadnom!!!,inkább utólag rájelentkezni abban az esetben,ha előrébb vagyok a sorrendben,na de mindegy utólag már könnyű okosnak lenni!!!!Sok sikert!!!cs.z
Válasz 74 Misi #27144. hozzászólásáraSzia!
Remek, az időpont szabi ügyben máris lefoglalva!
Ne felejtsd el a kultúrház előtti teret is lefoglalni! Dolgunk lesz ott!
Válasz gabi.gabor #27109. hozzászólásáraA lekötözést nálam úgy a legegyszerűbb megoldani, hogy az emelőkarokat és a függesztőket leakasztom, és a feszítő lakatjaikat fordítom fel, és stiftelem oda a függesztő helyére. (Fotót még nem tudok készíteni, mert a szántás sara még nincs lemosva róla.)
Válasz 74 Misi #27144. hozzászólásáraMisi, nem szeretnék belevauzni, de biztos vagy benne hogy abban az időpontban minket még érdekelni fog a találkozó?
Válasz egymotoros #27141. hozzászólásáraSzia !
Megpróbálok segíteni, ha tudok, de nem ígérek semmit ! A hozzászólásaim között megtalálod az email címem. Ha tudsz küldj képeket is!(2 fajta van belőle: egyenes és a döntött lámpás, gondolom a tiéd az egyenes változat)
Válasz 74 Misi #27142. hozzászólásáraSzép estét mindenkinek
Igen oda tettem,de a hashúzóhoz rögzítettem tuti ami fix. A másik amiért mertem ezt a mitsu hátulja vastag öntvény,na meg a konzolt 6db M16 csavar fogja igy bízom a szakitó szilárdságában. Ami itt van nálam yani arra nem merném ezt a megoldást alkalmazni mert 6db M10 csavar fogja.
Válasz egymotoros #27141. hozzászólásáraIgazad van, addig kellünk a kereskedőnek amíg a pénzt oda nem adjuk neki. Ha van, akkor tisztelet a kivételnek. Utána köd előttem, köd utánam.
Anno én is hasonló dolgon mentem keresztül. A másnap otthon felfedezett hibára azt mondták hogy azt már én rontottam el. Hát tiszta röhej. Ha a pofátlanság fájna akkor már belehalt volna az "úr" a fájdalomba. De meg is vettem volna az új alkatrészt de azt mondták mint Neked, hogy ilyennel ők nem foglalkoznak. De ajánlották hogy a VW Golf II-ről rá lehet a trakira igazítani azt a dolgot. De azzal sem foglalkoznak!
Hát ennyi.
35441 hozzászólás
Válasz Kismumus74 #27190. hozzászólására a kép lemaradt.
Sziasztok. Tegnap befejeztem én is a szántást, de a traki még nem pihenhet, most a favágási szezon következik.
Válasz vila57 #27188. hozzászólásáraPassz alföldi vagyok túlnyomó részt homokos talajjal. Bencsiki a hegyvidéken lakik ő a 10 lovas isekivel a Kelet Agrós ekét húzza. de az Agrotechnikes hattyúnyakas bagodi eke is nagyon jó.
Válasz 74 Misi #27187. hozzászólásáraTe milyen ekét javasolnál hegyvidéki kötött talajra?- Mitsubishi MT2201D a traktorom amihez kellene.
Válasz vila57 #27185. hozzászólásáraSzerintem ide is fel dobhatod a képet az ekéről.
Válasz Bencsiki #27184. hozzászólásáraEnnek örülök akkor a "tatával" nincs gond,
Segítsetek!
Van egy Tzk utáni kettes ekém ami kicsi a mitsu 22 trakimhoz- szeretném elcserélni nagyobbra (ráfizetéssel is ha kell)
Akit érdekel a csere az keressen e mailba és küldök képet az ekéről.
előre is köszi
Válasz bt66 #27183. hozzászólásáraÉn rendszeresen elzárom a lában között lévő csapot.
Válasz gabi.gabor #27182. hozzászólásáraÉs ha elzárod az ülés alatt a lábad között levő csapot akkor leenged? Mert ha igen akkor ott valami gubanc van.
Nekem így van megoldva, lehet hogy parasztos de müködik, semmit nem kötözgetek!
Válasz bt66 #27181. hozzászólásáraHát enyém nem ilyen emelgeti meg leengedi szal lekell kötöznöm :-D
Válasz Yanmar YM 2002D #27179. hozzászólásáraEmelni akkor is emel, de már nem engedi le! Felemelte egyszer és kész, fent marad és ennyi. Én így használom, nem kell lekötni vagy kikötni semmit!!!
https://youtu.be/V_Eq8tA9_pU
Szép estét!remélem sikerült.
Válasz gabi.gabor #27178. hozzászólásáraÉs ha elzárod az ülés alatt a lábad között levő csapot akkor is emeli a hátulját?
Válasz Gábor Gábor #27177. hozzászólásáraDe akkor is lekell kötni a hátulját mert akkor azt emeli.
Válasz gabi.gabor #27175. hozzászólásáraÖssze kell dugni oxt jónapot.
Látom sokan már a hótoláson gondolkodtok. Én is.
Találtam egy érdekes teljesen mechanikus megoldást :
https://www.youtube.com/watch?v=JWMAa0s-8kg
Más : Yanmar F250-est ismeri valaki ? nagyon kevés adatot , infot találtam róla pedig jó pár fórumot végigböngésztem .
Ez versenyez nálam az FX255-el , nem tudok dönteni .
Válasz Gábor Gábor #27174. hozzászólására de van gyorscsatlakozó
Válasz gabi.gabor #27168. hozzászólásáraMit kötözött? Miért? Nincs gyorscsatlakozó?
Válasz egymotoros #27166. hozzászólásáraEgyébként nincs mit!
Válasz egymotoros #27166. hozzászólásáraNem kell úriembernek lenni, ahhoz, hogy legyenek az embernek normái, amit betart. Nekem természetesek azok a dolgok, amit az emailben leírtam neked.(nem kell feladni a dolgokat azonnal, próbálkozni kell !)
Válasz Kismumus74 #27156. hozzászólására
Válasz szamoca 1 #27169. hozzászólásáraaha értem ! nem szívesen meg hallgatok mindent én nem értek nagyon hozzá én egy mezei szakács vagyok aki othon hobbizik a trakival . azért szeretem ezt a fórumot mert itt segítetek nekem ha elakadok !!
koszi a hozzászólást lehet holnap csinálok is egy fixet van itthon anyagom hozzá.
Válasz gabi.gabor #27168. hozzászólásáraSzia. szerintem ez azért nem jó megoldás mert amikor leengeded a tolólapot akkor a hidraulika karok is lemennek vele együtt. Amikor meg emelsz akkor viszont mind a kettőt emelnie kell. Azért jobb a fix mert akkor direktbe nyomja az olajat a tolólaphoz. De ez csak saját tapasztalat. Nem szeretnék bele szólni.
Na összejött a lekötözés mindkét oldalon egy ilyen drótsodronnyal sikerült megoldani remélem látszik ha esetleg nemjoo adhattok még tippet higy jobb .
Válasz zoli6886 #27165. hozzászólásáraSzia!
igen lehet hogy még megvétózzák de ,elővásárlási jogom van(helyben lakó földműves)
meglátjuk.
legfeljebb marad piára,:))
Válasz lakatosr66 #27155. hozzászólásáraúgy látom nincs még minden veszve ebben az országban, vannak még itt úriemberek.
köszönöm lakatosr66
Válasz Geresz1 #27163. hozzászólásáraEgyet ne felejts el,60 napig rálehet jelentkezni,sajnos/bármi lehet kifüggesztik!!/Én is így vagyok 9ha-ral 6db van,tehát 6 szerződés/ez mind bukó ha valaki rájelentkezik és előrébb van a sorrendbe,állattartó,családi gazdálkodó stb./Tehát
elvagyok keseredve,nem biztos,hogy kellett volna ajánlatot leadnom!!!,inkább utólag rájelentkezni abban az esetben,ha előrébb vagyok a sorrendben,na de mindegy utólag már könnyű okosnak lenni!!!!Sok sikert!!!cs.z
Válasz Geresz1 #27163. hozzászólásáraNincs itt semmi gond Darabra meg vannak a számok csak a sorrend furcsa egy kicsit.
Válasz Bencsiki #27162. hozzászólásáraSziasztok!
Jövünk:) kutyaszánnal!
Misinek gondjai vannak a számokkal?(MT20 stb)
Alakul a birtok ...nfa-val szerződök,2,3 HA ! szántó.
Válasz 74 Misi #27144. hozzászólásáraSzia!
Remek, az időpont szabi ügyben máris lefoglalva!
Ne felejtsd el a kultúrház előtti teret is lefoglalni! Dolgunk lesz ott!
Válasz 74 Misi #27158. hozzászólásáraFélreértés ne essék engem az az időpont is érdekel csak előbb fel kell vegyem a Danken Mcloud nevet...
Válasz gabi.gabor #27109. hozzászólásáraA lekötözést nálam úgy a legegyszerűbb megoldani, hogy az emelőkarokat és a függesztőket leakasztom, és a feszítő lakatjaikat fordítom fel, és stiftelem oda a függesztő helyére. (Fotót még nem tudok készíteni, mert a szántás sara még nincs lemosva róla.)
Hááát meg kérdés az is , hogy az a lovastanya meglesz e még 2106 - ban ?
Válasz Kismumus74 #27156. hozzászólásáraHa nem hát nem, nem erőszak a disznótor " csak a malacnak"
Válasz Kismumus74 #27156. hozzászólásáraHát igen, Misi nagyon előre tervez, de ennyire ???+ Még túl opti(p/m)ista is !!!
Válasz 74 Misi #27144. hozzászólásáraMisi, nem szeretnék belevauzni, de biztos vagy benne hogy abban az időpontban minket még érdekelni fog a találkozó?
Válasz egymotoros #27141. hozzászólásáraSzia !
Megpróbálok segíteni, ha tudok, de nem ígérek semmit ! A hozzászólásaim között megtalálod az email címem. Ha tudsz küldj képeket is!(2 fajta van belőle: egyenes és a döntött lámpás, gondolom a tiéd az egyenes változat)
Válasz 76 Ati #27153. hozzászólásáraKöszi!
Válasz Yanmar YM 2002D #27150. hozzászólásáraHolnap hozom a képet.
Válasz 74 Misi #27144. hozzászólásáraOk! Infó elmentve, "betegszabi" kódolva (megyünk!!!!!)
Válasz 76 Ati #27147. hozzászólásáraÉn a talajmaró helyére készitettem egy vonóhorog tartót.Az elég massziv hely!A kép magáért beszél!
Válasz 76 Ati #27147. hozzászólásáraKöszi az infót mindenkinek
Tudnál egy fotót dobni róla? Egyébként a hashúzónak mennyi lehet a teherbírása?
Válasz 76 Ati #27147. hozzászólásáraKöszi az infót mindenkinek
Tudnál egy fotót dobni róla? Egyébként a hashúzónak mennyi lehet a teherbírása?
Válasz 74 Misi #27144. hozzászólásáraMisikém a szokásos 3fö kerülhet a listára. És amit beszéltünk szivesen részt veszek benne.
Válasz 74 Misi #27142. hozzászólásáraSzép estét mindenkinek
Igen oda tettem,de a hashúzóhoz rögzítettem tuti ami fix. A másik amiért mertem ezt a mitsu hátulja vastag öntvény,na meg a konzolt 6db M16 csavar fogja igy bízom a szakitó szilárdságában. Ami itt van nálam yani arra nem merném ezt a megoldást alkalmazni mert 6db M10 csavar fogja.
Válasz 74 Misi #27144. hozzászólására
Válasz egymotoros #27141. hozzászólásáraIgazad van, addig kellünk a kereskedőnek amíg a pénzt oda nem adjuk neki. Ha van, akkor tisztelet a kivételnek. Utána köd előttem, köd utánam.
Anno én is hasonló dolgon mentem keresztül. A másnap otthon felfedezett hibára azt mondták hogy azt már én rontottam el. Hát tiszta röhej. Ha a pofátlanság fájna akkor már belehalt volna az "úr" a fájdalomba. De meg is vettem volna az új alkatrészt de azt mondták mint Neked, hogy ilyennel ők nem foglalkoznak. De ajánlották hogy a VW Golf II-ről rá lehet a trakira igazítani azt a dolgot. De azzal sem foglalkoznak!
Hát ennyi.
Urak 2106.06.25.-ére a lovas tanya le foglalva.
Szép estét mindenkinek!
Most sikerült megosztanom az első szántásomat.
Van még mit gyakorolni de majd jövőre megint lehet próbálkozni
Válasz Yanmar YM 2002D #27138. hozzászólásáraATI 76 is a támasztó orsó helyére csinálta meg a trágyaszóróhoz a vonószemet.