Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD390.32 FtCHF442.87 FtGBP497.02 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
...az én Mitsum 16-os, az ekém 2x20 centi fogású, a traki azért elhúzza azon a kb. 20 centi mélyen, de van mit neki csinálni ebben a kötött talajban ami itt nekem van.
Az attól is függ hogy milyen fogásszélességü az az eke, meg hogy milyen mélyen szeretnél vele szántani.
A 2x25 centivel szerintem ne próbálkozz, a 2x20 centit 15-18 centi mélyen biztos elhúzná. Szerintem ennek a 14 lónak az 1x25 centi az ideális.
Üdv én a te helyedben nem próbálkoznék kettes ekével. Sok lenne a 14 lovas kubotának. Ja nem mindegy milyen mélyen szeretnéd használni 10cm biztos elbírná.
Sziasztok
Ekét szeretnék venni, van Zalaegerszegen egy cég Mgtraktor ők árulnak ekét nemtudom milyen lehet nem vett már valaki ott ekét? A másik meg hogy a kubota b1400 elhúzná a kettesekét?
Köszi
Hiába veszel olyan tárcsát amit elméletileg el is bír, a talajt nem lehet ki számítani. Ahoz, hogy állandóan a hidraulikával játszál az emlgetéssel szerintem hosszútávon nem jó.
2 kerekes trakival is lehet szántani de csodát ne várjunk tőle.
Üdv.jo a szerkezeted az enyémet is nemrég probáltam ki.az a baj hogy a hátso sor csak piszkálja a tetejét a földnek es kicsit huzza a traktort oldalra.tudsz segiteni?
Válasz #23123. hozzászólásra
Üdv.AGROKID! Hát igen 4WD a tuti, de nekem "sajnos" ebből kell "főznöm". A kistrakim munkái után, mostanában meg egyre többen érdeklődnek és nem tudom mit merjek bevállalni eszközfejlesztésben.
Köszi.
Egyenesben is lehet vele dolgozni,a hajtómű 4 csavarját kell arrébb rakni és akkor egyenesen áll a hajtómű,a fülek is megvannak persze,ha pl szőlő közé kell bemenni,átrakom és úgy használom.
Egyébként innen a fórumról loptam egy csomó ötletet,az oldalra kirakható dolog az előző zúzómról jött.
A 3.pont kerete azért fix mert nálam élére állítva van tárolva a zúzó,ami plusz még az egy fül a hátulján, a videón is látszik,itt tudom megkötni ha daruzni akarom,pl egy utánfutóra felrakom simán.Az önsúlya elég nehéz arréb lehet rakni,de a vastag falú zártszelvény meg a 2-es lemez borítás nyomja a súlyt.
Sziasztok ma végre kipróbáltam a szárzúzót.
Szépen dolgozik,alacsony gazt országúti 3-ban is szépen vágta,a videón terep 2-ben 1-es fokozatban van a gép.A hátuljára majd valami felhajtható ponyvát,vagy lemezt gondoltam rakni,röpködnek ott dolgok...
Válasz #23111. hozzászólásra
Üdv. Roland! Kint lett állítva, meg a földben is néztük, hogy mennyire feszül a barázda falnak. Egyébként Lali86 nagyon jól leírta. Annak meg hogy nehezen húzod számos oka lehet. (ezt élőben kellene látni) De a legfőbb, hogy orron jár. (egy rosszul beállított, vagy életlen eke akár 30%-al is növelheti a vonóerőt)
A vonótengely szögét tudod állítani vele és ezáltal az egész ekefej, meg az ekenád szögét. Ha az eke csavarja a traktort valamelyik irányba, mondjuk húzza a traki elejét a szántás felé, akkor azon tudsz állítani, hogy hozzáfeszüljön az ekenád a barázdafalhoz. Talajfüggő is egyébként a dolog, kötött talajban a kisebb szögnél is támaszt a barázdafal, homok talajban meg lehet rá kell egy kicsit húzni, hogy megtámaszkodjon. Ezt szerintem szántáskor érzed úgyis meg látod, ha nincs ilyen gond, akkor szerintem nem érdemes piszkálni.
Válasz #23108. hozzászólásra
Üdv. Roland! Igen, párhuzamosnak kell lennie! Én ezt a beállítást pl így oldottam meg: Kőműves zsinórt használtam meg mérőszalagot, meg megnéztem szemre felülről a trakiülésből, mivel messze elhúztam tőle (kb 6m) látszott a legapróbb eltérés is. (szélcsendben) Nekem így sikerült! De nem biztos hogy ez a hivatalos eljárás, csak ez jutott eszembe.
Üdv mindenkinek.a komondor ekével kapcs kérdeznék illetve mindegyikre vonatkozolag.az ekefejeknek párhuzamosnak kell lennie a traktorhoz képest?a komondoron van állitási pehetöség az also két ponton csavarokal állithato az alsó vonoszárak mozgása ami az ek3t ugymond forgatja jabra ill.balra.
Válasz #23086. hozzászólásra
Üdv. Balu2! (köszi a dicsérő szavakat) Mi volt a gondod a Yani-val? Az erő fogyott el, vagy a súly? Amúgy nekem tetszik az eke!(látom a Levinek is tetszik)
Szia. Ebben sajna nem tudok segíteni, mert nekem nincs ilyen típusú ekém, mint a tiéd. Elég sok fórumozónak van itt viszont, ha visszaolvasol lehet hogy találsz is képeket, tavaly valaki rakott fel egy beméretezett gerendelyt.
Szia! Köszi a segítséget az eke beállításához, tudnál nekem csinálni, egy pár képet a vonórészről, méretezéssel, ha nem gond, mert nekem azt is nagyon átszabták, hogy hova jön rá a 3 pont, milyen messze van egymástól, és hova esik magának az ekének(gerendelynek) a rögzítése a 3. ponthoz.
Pénteken este csináltuk, nedves volt még a talaj, ragadt a kormánylemezre. Majd ha kifényesedik, meg lekopik róla a gyári festék meg rozsda, akkor szebben fog folyni rajta a talaj.
35441 hozzászólás
Sziasztok. Orakeres talajmaró késsel van valakinek tapasztalata?
Válasz #23137. hozzászólásra
Mondtam hogy kompressziohiányos.))
Válasz #23117. hozzászólásra
Üdv!
Ez Orakeres tárcsa?
(Oraker kft ,Hatvan)
Válasz #23127. hozzászólásra
küldtem e-mailt
Válasz #23136. hozzászólásra
Szia
Igen indul meg lett gyűrűzve azóta jó
Válasz #23134. hozzászólásra
Szia!
Egy régebbi dolog!
Indul már a géped?
Válasz #23134. hozzászólásra
Szerintem ez a megfelelő a géped után. Ezt kényelmesen el huzza. Ez az én tapasztalatom. De hátha vannak tapasztaltabb emberek is. Én ezt ajánlanám.
Egyes változat az ilyen a komondorra hasonlít árban kedvezőbb
Sziasztok
Megvettem elsö japán kistraktorom ha valaki tudna gépkönyvet használati útmutatót azt megkérném jelezzen felém.Yanmar YM 2020DKöszönet
Válasz #23130. hozzászólásra
...az én Mitsum 16-os, az ekém 2x20 centi fogású, a traki azért elhúzza azon a kb. 20 centi mélyen, de van mit neki csinálni ebben a kötött talajban ami itt nekem van.
Válasz #23128. hozzászólásra
Sziasztok!
Az csak véletlen lehet, hogy ennyire hasonlít a keletagros komondor ekére?
Az attól is függ hogy milyen fogásszélességü az az eke, meg hogy milyen mélyen szeretnél vele szántani.
A 2x25 centivel szerintem ne próbálkozz, a 2x20 centit 15-18 centi mélyen biztos elhúzná. Szerintem ennek a 14 lónak az 1x25 centi az ideális.
Üdv én a te helyedben nem próbálkoznék kettes ekével. Sok lenne a 14 lovas kubotának. Ja nem mindegy milyen mélyen szeretnéd használni 10cm biztos elbírná.
Sziasztok
Ekét szeretnék venni, van Zalaegerszegen egy cég Mgtraktor ők árulnak ekét nemtudom milyen lehet nem vett már valaki ott ekét? A másik meg hogy a kubota b1400 elhúzná a kettesekét?
Köszi
Válasz #23118. hozzászólásra
Igen tudok segíteni ha kell.
Válasz #23124. hozzászólásra
Hiába veszel olyan tárcsát amit elméletileg el is bír, a talajt nem lehet ki számítani. Ahoz, hogy állandóan a hidraulikával játszál az emlgetéssel szerintem hosszútávon nem jó.
2 kerekes trakival is lehet szántani de csodát ne várjunk tőle.
Üdv.jo a szerkezeted az enyémet is nemrég probáltam ki.az a baj hogy a hátso sor csak piszkálja a tetejét a földnek es kicsit huzza a traktort oldalra.tudsz segiteni?
Válasz #23123. hozzászólásra
Üdv.AGROKID! Hát igen 4WD a tuti, de nekem "sajnos" ebből kell "főznöm". A kistrakim munkái után, mostanában meg egyre többen érdeklődnek és nem tudom mit merjek bevállalni eszközfejlesztésben.
Válasz #23122. hozzászólásra
Bármit el lehet húzni 2WD-be max kicsit kapar. De a 4WD a tuti.
Üdv.Nektek! Jó ez a tárcsa! Itt most 4x4-be van a Yani? Lehetne ezt húzni 2WD-vel?
Válasz #23120. hozzászólásra
Köszi.
Egyenesben is lehet vele dolgozni,a hajtómű 4 csavarját kell arrébb rakni és akkor egyenesen áll a hajtómű,a fülek is megvannak persze,ha pl szőlő közé kell bemenni,átrakom és úgy használom.
Egyébként innen a fórumról loptam egy csomó ötletet,az oldalra kirakható dolog az előző zúzómról jött.
A 3.pont kerete azért fix mert nálam élére állítva van tárolva a zúzó,ami plusz még az egy fül a hátulján, a videón is látszik,itt tudom megkötni ha daruzni akarom,pl egy utánfutóra felrakom simán.Az önsúlya elég nehéz arréb lehet rakni,de a vastag falú zártszelvény meg a 2-es lemez borítás nyomja a súlyt.
Válasz #23116. hozzászólásra
Üdv. hspityu! Jó lett a zúzód! Tetszik hogy oldalra kirakható.
Válasz #23118. hozzászólásra
Itt kocsik vannak jó kocsik, ehhez csak egy jó váz kell!
Üdv!
Azt hiszem 76 Ati írta hogy valami ismerőse csinál sorközművelő kultivátort, vagy valaki tud ilyet esetleg használtat jó áron?
Tárcsázás
Sziasztok ma végre kipróbáltam a szárzúzót.
Szépen dolgozik,alacsony gazt országúti 3-ban is szépen vágta,a videón terep 2-ben 1-es fokozatban van a gép.A hátuljára majd valami felhajtható ponyvát,vagy lemezt gondoltam rakni,röpködnek ott dolgok...
Múltkor leírtam mik voltak a hibái, mik lettek kijavítva, nem tudom olvastad-e?
Válasz #23109. hozzászólásra
Ez nagyon jó
Válasz #23112. hozzászólásra
Üdv. Roland! Kint lett állítva, meg a földben is néztük, hogy mennyire feszül a barázda falnak. Egyébként Lali86 nagyon jól leírta. Annak meg hogy nehezen húzod számos oka lehet. (ezt élőben kellene látni) De a legfőbb, hogy orron jár. (egy rosszul beállított, vagy életlen eke akár 30%-al is növelheti a vonóerőt)
A beállitás a földben kell? Vagy a képen a már beállitot ekéhez nézted a párhuzamot.egy kicsit még nehezen huzom a komondor ekét.
Sziasztok.
A vonótengely szögét tudod állítani vele és ezáltal az egész ekefej, meg az ekenád szögét. Ha az eke csavarja a traktort valamelyik irányba, mondjuk húzza a traki elejét a szántás felé, akkor azon tudsz állítani, hogy hozzáfeszüljön az ekenád a barázdafalhoz. Talajfüggő is egyébként a dolog, kötött talajban a kisebb szögnél is támaszt a barázdafal, homok talajban meg lehet rá kell egy kicsit húzni, hogy megtámaszkodjon. Ezt szerintem szántáskor érzed úgyis meg látod, ha nincs ilyen gond, akkor szerintem nem érdemes piszkálni.
Üdv. Roland! Igen, párhuzamosnak kell lennie! Én ezt a beállítást pl így oldottam meg:
Kőműves zsinórt használtam meg mérőszalagot, meg megnéztem szemre felülről a trakiülésből, mivel messze elhúztam tőle (kb 6m) látszott a legapróbb eltérés is. (szélcsendben) Nekem így sikerült! De nem biztos hogy ez a hivatalos eljárás, csak ez jutott eszembe.
Üdv mindenkinek.a komondor ekével kapcs kérdeznék illetve mindegyikre vonatkozolag.az ekefejeknek párhuzamosnak kell lennie a traktorhoz képest?a komondoron van állitási pehetöség az also két ponton csavarokal állithato az alsó vonoszárak mozgása ami az ek3t ugymond forgatja jabra ill.balra.
Válasz #23103. hozzászólásra
Az erő kevés!
A súllyal nincs gond,elöl 80kg,hátsókerekeken 50kg + 100kg élősúly.
Sziasztok!
Valakinek nincs véletlenül Iseki Tx 1300- ashoz hütőmaszkja? Ha van akkor én megvenném.
Szép munka! Jól sikerült az eke úgy nézem!
Válasz #23098. hozzászólásra
Szevasztok!
Csak javaslat: mielőtt kaszát vesztek konzultáljatok Balu barátunkkal.
Csak jószándékból mondom ....
Üdv. Balu2! (köszi a dicsérő szavakat) Mi volt a gondod a Yani-val? Az erő fogyott el, vagy a súly? Amúgy nekem tetszik az eke!(látom a Levinek is tetszik)
Válasz #23101. hozzászólásra
Szia. Ebben sajna nem tudok segíteni, mert nekem nincs ilyen típusú ekém, mint a tiéd. Elég sok fórumozónak van itt viszont, ha visszaolvasol lehet hogy találsz is képeket, tavaly valaki rakott fel egy beméretezett gerendelyt.
Válasz #23089. hozzászólásra
Szia! Köszi a segítséget az eke beállításához, tudnál nekem csinálni, egy pár képet a vonórészről, méretezéssel, ha nem gond, mert nekem azt is nagyon átszabták, hogy hova jön rá a 3 pont, milyen messze van egymástól, és hova esik magának az ekének(gerendelynek) a rögzítése a 3. ponthoz.
Előre is köszönette!
Haver is hordott egy kis trágyát.
17-mázsa volt a pótkocsin.
Válasz #23071. hozzászólásra
Igen kb olyan 23 cm mély mert nem kérték hogy olyan mély legyen. De a traktor könnyen vitte nem erőlködött.
Ha valakinek aktuális. Mert lassan jön a szezon.
http://traktor60.hu/kistraktor-munkaeszkozok/fukaszak/ketdobos-fukasza-kistraktorhoz
Válasz #23095. hozzászólásra
Persze ha jól emlékszem tavaly is te ittál a kutyád meg rókázott.
Válasz #23095. hozzászólásra
Meg tudlak érteni. Jobb is csinálni.
Egyébként pedig attól, hogy ilyen a felület, még jó lehet benne a termés. Elmunkálod a szántást, és kész.
Válasz #23092. hozzászólásra
Nem rossz munka de a jó nem ilyen mi?
Mindegy bukfencnek jó lesz
Az már biztos hogy a nyelés az jobban megy!
..és jobban is szeretem csinálni!!
Válasz #23093. hozzászólásra
Pénteken este csináltuk, nedves volt még a talaj, ragadt a kormánylemezre. Majd ha kifényesedik, meg lekopik róla a gyári festék meg rozsda, akkor szebben fog folyni rajta a talaj.
Válasz #23091. hozzászólásra
Nem rossz, de nem ez a jó.
meg néztem vagy 5 alkalommal a videót, de úgy látom ez az eke nem szánt hanem dúr valami nem jó.
Válasz #23090. hozzászólásra
Szép munka. De - szerintem - inni azért szebben tudsz!