Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD390.32 FtCHF442.87 FtGBP497.02 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv!
Akkor légyszíves küldj egy Kubota B6000 gépkönyvet a sogi_hun@hotmail.com-ra. Ugyan már kaptam, de hátha a tiéd jobb minőségű. Cserébe vendégem vagy egy kupica barackra. Kösz!
Emberek :) Miért küzdötök itt ilyen fénymásolt szarok fel-le töltögetésével?
Kell egy kezelési a japán kistraktorodhoz? Írsz egy e-mailt a segitunk@keletagro.hu-ra és kapsz egy kezelésit a gépedhez (már ha van nekünk ahhoz a géptípushoz).
Bejött a cudar idő,nem fogunk tárcsázni ma és holnap...
de pálinkafőzésre kiváló
igaz h csak 50-et lehet már tehát az a felettit meg kell innom mindig.
No, mivel én ilyennel még sosem dolgoztam ezért tapasztalatom sincs vele, meg nem is az eszet akarom itt osztani, csak nagy általánosságban lettem fel ezt a kérdést. Lehet hogy valakinek kell, de másnak nem.
Volt egy egysoros tárcsa jó áron, azért érdeklődtem meg, hogy van-e itt valakinek ilyennel tapasztalata. A videomegosztókon csak ezek a disztillerek vannak, amik hasonlóak, egysoros tárcsa nincs fenn munkában valószínűleg ennek oka van. Azok alapján amiket írtatok már én is letettem róla hogy megveszem.
De egyébként szükséges ez a disztiller valakinek? Mert tarlóhántásra meg egyszerüen csak tárcsázásra jó a kétsoros tárcsa is, talán még jobb is mint ez, mert oda-vissza megfordítja a földet. Talán csak az olcsóbbsága miatt (de ezért sem tenném tüzbe a kezem) "jobb" mint a klasszikus tárcsa mert nem kell a második sor. Ha meg eke helyett "szántásra" kell, hát ott sem látom nagy értelmét mert ezzel becslésem szerint meg ahogy látszik is hát kb. 12 centi mélyen ha lehet szépen-rendesen dolgozni, ekével meg azért legalább 18, de akár 25 centin is. Persze ennél is meg annál is minden traki, eke (tiller) és talajfüggő.
Kötött talajon amiket láttam volt szenvedős is, itt van egy. Ezek a barna úriemberek is szenvednek vele. 3 percnél kezd egy húzást, és látszik hogy amikor a vezetőtárcsa nem támaszkodik meg akkor rögtön kidobja a traktor elejét. https://www.youtube.com/watch?v=CqUUa5ysjN0
Valószínűleg a Gábor által említett vezetőtárcsa lehet a titok nyitja. Ennek is ott van az utolsó lapjánál, megtámasztja a barázdafalnál az eszközt.
Bár csak messziről látni, de itt is úgy néz ki ezen a nagyobb gépen, hogy nem küzd a 82-es eleje vele, ezen is rajta az a vezetőtárcsa: https://www.youtube.com/watch?v=yipEdH4VmRc
Lali86:
mailcímem : jozsef.gereszabo@sberbank.hu vagy gereszabo14@gmail.com
kérlek dobj egy mailt és tudunk értekezni,nem a srácokat fárasztjuk.
A vetőgépet eladtad ha jól értem az érdekelt volna...
Üdv.
Kicsi a világ, a kistraktorosoké meg még kisebb. Mendén lakom én is, csak ahogy írtam nem tősgyökeres vagyok. Teljesen egyetértek veled, valahogy azt látom a környéken, hogy az embereknek van földjük, telkük, de két szál sárgarépát lusták megtermelni maguknak. Én szeretek kinn lenni, traktorozni, a saját terményemet enni, sokáig keresgéltem művelésre alkalmas telket Mendén, de 4-5 milliót nem adok 800 m2-ért, annyiért hadd egye tovább a gaz meg a dzsungel. Fenn a lovastanya feletti zártkerti részen is keresgéltem, kérdezősködtem de nem találtam eladót, pedig azok is már csak el vannak vadulva ahogy néztem. Monoron vettem egy nagyobb zártkertet, rendszámos a kisgép, így nem gond hogy közúton kell menni, kicsit messze van ezért hátul szoktam átjárni a Tetepuszta felé vezető részen. Elnézést-ért.
Szia Lali!
Üdv a fórumon merre lax (ezért kapok) Pest-megyében?
Én Mendén.Teljesen igaz amit leírtál mindenki sír, hogy drága a gyümölcs stb.de a kertjét nem műveli senki,tisztelet egy két kivételnek.
A jó földeken autópálya+benzinkút+tecsó épül...
Álattartás már szinte kizárt..gyerkkoromban volt mindenkinek tyúkja,malackája most meg eszik a sok sz..rt..
Valóban nehéz jó területhez jutni mert mindenki arra vár hogy ott majd iparterület(kamionparkoló,logisztika) lesz.
Nagyon elkeserítő....
bocs az offért...
Eke+maró kombinációval dolgozom ,bár szívesen látnék egy tárcsát is az udvaron de nem sokszor használnám...
Geresz
Szamóca!
Jobbulást kívánok neked!
Audista! Köszönöm a linket, le is töltöttem, ha minden igaz, elég lesz a rendszámhoz. Kérdésem mindenkihez: a kezelési útmutató 15W40 motorolajat ír a váltóba is. Lehetséges ez? Olyat már hallottam, hogy a hidraulikába motorolajat raktak, de váltóba? Én hajtóműolajat használtam eddig, amivel be is fürödtem kb 1 hónapja. A kúton a Motul automata hajtómű-olaj akciós volt, így meg is vettem a 8 litert, azon elv alapján, hogy úgysem pörög annyit, mint egy automata váltó, kb 1 hét után az olaj beszürkült. Leeresztve tiszta volt, nem volt benne sem szilánk, sem olajsár, csak szürke lett, pedig amikor beletöltöttem, még átlátszó volt. Azóta a normál hajtómű-olajjal semmi színeződés.
Akkor azt mondod, hogy ha mondjuk egy egysoros tárcsa vázára rászerelek egy ilyen nagyobb előhántó tárcsát, úgy hogy párhuzamosan áll a traktorral, akkor nem fogja csavarni a gép orrát?
Ez igaz. Meg írtam is hogy a tárcsa az jó szerszám, csak nekem nincs rá nagy szükségem. De nem lenne nagy baj ha lenne. Ha a hirdetések közt találnék valami olcsó darabot akkor talán még vennék is újra egyet. De hogy mégegyszer 100 ezer vagy több Ft-ot adjak érte, hát az kizárt.
Köszi a tanácsokat. Megnézem akkor azzal ami van, ez még az asszonyomnak is tetszeni fog, hogy nem jön új munkaeszköz az udvarra. Tárcsával ha meg van hántva azért szebb a szántás, de megnézem mit mutat majd így ahogy írtátok.
A kistraktorral elég sok munkaeszközt vettem, így nálam is van ami csak a helyet foglalja, meg hát nem hiányzik a felesleges kiadás. Van egy egyes ekém, egy jó nagy ekefejjel, talajmaróm, rögtörős kombinátor, krumplikiszántó, sorközművelő, ami hagymahúzóra és bakhátolóra is szerelhető. Volt egy gyári 3 soros szemenkénti vetőgépem is, hasonló mint a keletagro-s, csak a traktorral egyidős 22 éves, de azt el is adtam, mert azzal egyszer se dolgoztam.
Válasz #20141. hozzászólásra
Igaza van 74 Misi -nek, minek az a sok kóceráj szerszám. Nekem is csak ekém van meg talajmaróm a talajmüveléshez, és elég. Igaz nem volt mindig így, mert volt nekem is tárcsám is meg kultivátorom is, mert azt hittem hogy minden kell, de egy fenét! Amióta megvan a japó a rotával és elkezdtem vele dolgozni akkor eladtam a tárcsát is meg a kultit is mert nekem tovább egyik sem kellett, elég lett a japó rota. A tárcsa azért nem rossz szerszám de az én 20-30 ár területemre nem nagyon szükséges, a kultira meg megharagudtam, mert az mindig csak ősszehúzta a dudvát ha már kicsit elgyökeresedett. De ezt már egyszer régebbenl leírtam, ha az adatlapomat átböngészed ott megtalálod képekkel együtt.
Bocs hogy bele vau. De nézetek megy egy disztiller tárcsát közelről. Soha nem fogja keresztbe forditani a gépet mert van rajta egy alkatrész ami nem engedi.
35441 hozzászólás
Válasz #20190. hozzászólásra
Üdv!
Akkor légyszíves küldj egy Kubota B6000 gépkönyvet a sogi_hun@hotmail.com-ra. Ugyan már kaptam, de hátha a tiéd jobb minőségű. Cserébe vendégem vagy egy kupica barackra. Kösz!
Válasz #20161. hozzászólásra
Emberek :) Miért küzdötök itt ilyen fénymásolt szarok fel-le töltögetésével?
Kell egy kezelési a japán kistraktorodhoz? Írsz egy e-mailt a segitunk@keletagro.hu-ra és kapsz egy kezelésit a gépedhez (már ha van nekünk ahhoz a géptípushoz).
Egyszerű mint az 1x1...nem?
Sziasztok!
Bejött a cudar idő,nem fogunk tárcsázni ma és holnap...
de pálinkafőzésre kiváló
igaz h csak 50-et lehet már tehát az a felettit meg kell innom mindig.
Válasz #20187. hozzászólásra
No, mivel én ilyennel még sosem dolgoztam ezért tapasztalatom sincs vele, meg nem is az eszet akarom itt osztani, csak nagy általánosságban lettem fel ezt a kérdést. Lehet hogy valakinek kell, de másnak nem.
Válasz #20186. hozzászólásra
Volt egy egysoros tárcsa jó áron, azért érdeklődtem meg, hogy van-e itt valakinek ilyennel tapasztalata. A videomegosztókon csak ezek a disztillerek vannak, amik hasonlóak, egysoros tárcsa nincs fenn munkában valószínűleg ennek oka van. Azok alapján amiket írtatok már én is letettem róla hogy megveszem.
De egyébként szükséges ez a disztiller valakinek? Mert tarlóhántásra meg egyszerüen csak tárcsázásra jó a kétsoros tárcsa is, talán még jobb is mint ez, mert oda-vissza megfordítja a földet. Talán csak az olcsóbbsága miatt (de ezért sem tenném tüzbe a kezem) "jobb" mint a klasszikus tárcsa mert nem kell a második sor. Ha meg eke helyett "szántásra" kell, hát ott sem látom nagy értelmét mert ezzel becslésem szerint meg ahogy látszik is hát kb. 12 centi mélyen ha lehet szépen-rendesen dolgozni, ekével meg azért legalább 18, de akár 25 centin is. Persze ennél is meg annál is minden traki, eke (tiller) és talajfüggő.
Válasz #20182. hozzászólásra
Szia.
Ez amit te is felraktál ez inkább közelebb van a tárcsás ekéhez.
Itt van egy link a tárcsákról.
http://www.mezogeparchivum.hu/tema_tarloap.html
Válasz #20183. hozzászólásra
nagyon csesznye ez a dúrkálás...
Válasz #20178. hozzászólásra
Kötött talajon amiket láttam volt szenvedős is, itt van egy. Ezek a barna úriemberek is szenvednek vele. 3 percnél kezd egy húzást, és látszik hogy amikor a vezetőtárcsa nem támaszkodik meg akkor rögtön kidobja a traktor elejét.
https://www.youtube.com/watch?v=CqUUa5ysjN0
Válasz #20180. hozzászólásra
Válasz #20175. hozzászólásra
Valószínűleg a Gábor által említett vezetőtárcsa lehet a titok nyitja. Ennek is ott van az utolsó lapjánál, megtámasztja a barázdafalnál az eszközt.
Bár csak messziről látni, de itt is úgy néz ki ezen a nagyobb gépen, hogy nem küzd a 82-es eleje vele, ezen is rajta az a vezetőtárcsa:
https://www.youtube.com/watch?v=yipEdH4VmRc
Válasz #20178. hozzászólásra
ezt kipróbálnám
Válasz #20177. hozzászólásra
Ati 76 -tal vedd fel a kapcsolatot ő szokott ilyen szerkezetet gyártani: Ö biztos tud neked segíteni.
Válasz #20175. hozzászólásra
ez nem homok? kötöttbe hogy dolgozna???
Válasz #20173. hozzászólásra
pont ilyen kellene kép jobb lenne no meg pár méret kiindulási pontnak....
Válasz #20174. hozzászólásra
Köszi,de ez nekem kicsi (nem fér bele a xenon).
Hát nem úgy tünik mintha tekerné el a trakit egyoldalra.
Válasz #20155. hozzászólásra
balu!
6cm
Válasz #20171. hozzászólásra
http://indavideo.hu/video/foliafektetes_Fenyves
Válasz #20171. hozzászólásra
Néz vissza a fórumon, mert nekem ugy rémlik, hogy egy fórumtársunk épitett fóliafektetőt.Ott több fotót is találsz.
Válasz #20159. hozzászólásra
valami kép kellene meg valami méret ha lehetséges köszi
Sziasztok!
Lali86:
mailcímem : jozsef.gereszabo@sberbank.hu vagy gereszabo14@gmail.com
kérlek dobj egy mailt és tudunk értekezni,nem a srácokat fárasztjuk.
A vetőgépet eladtad ha jól értem az érdekelt volna...
Zolyko . nincs mit.
Válasz #20166. hozzászólásra
Geresz1 köszi az infót.
Válasz #20165. hozzászólásra
Üdv.
Kicsi a világ, a kistraktorosoké meg még kisebb. Mendén lakom én is, csak ahogy írtam nem tősgyökeres vagyok. Teljesen egyetértek veled, valahogy azt látom a környéken, hogy az embereknek van földjük, telkük, de két szál sárgarépát lusták megtermelni maguknak. Én szeretek kinn lenni, traktorozni, a saját terményemet enni, sokáig keresgéltem művelésre alkalmas telket Mendén, de 4-5 milliót nem adok 800 m2-ért, annyiért hadd egye tovább a gaz meg a dzsungel. Fenn a lovastanya feletti zártkerti részen is keresgéltem, kérdezősködtem de nem találtam eladót, pedig azok is már csak el vannak vadulva ahogy néztem. Monoron vettem egy nagyobb zártkertet, rendszámos a kisgép, így nem gond hogy közúton kell menni, kicsit messze van ezért hátul szoktam átjárni a Tetepuszta felé vezető részen. Elnézést-ért.
Ha csak motorolajat akarsz sztem bármelyik jobb olaj megfelel.(diesel)
Abba pl tettem Castrolt is most a STOU van benne.
Válasz #20163. hozzászólásra
Zolyko!
Üdv!
STOU vagy STU (traktor univerzalis) olajat keerss.
Olvass vissza sok infó van.
Kelet-Agronál kapsz AGIP stb.jó áron van.
Szia Lali!
Üdv a fórumon merre lax (ezért kapok) Pest-megyében?
Én Mendén.Teljesen igaz amit leírtál mindenki sír, hogy drága a gyümölcs stb.de a kertjét nem műveli senki,tisztelet egy két kivételnek.
A jó földeken autópálya+benzinkút+tecsó épül...
Álattartás már szinte kizárt..gyerkkoromban volt mindenkinek tyúkja,malackája most meg eszik a sok sz..rt..
Valóban nehéz jó területhez jutni mert mindenki arra vár hogy ott majd iparterület(kamionparkoló,logisztika) lesz.
Nagyon elkeserítő....
bocs az offért...
Eke+maró kombinációval dolgozom ,bár szívesen látnék egy tárcsát is az udvaron de nem sokszor használnám...
Geresz
Eladó. 703736221
Sziasztok!
HINOMOTO E 2304 trakiba milyen motorolajat javasoltok? Előre is köszönöm a segítséget!
Szamóca!
Jobbulást kívánok neked!
Audista! Köszönöm a linket, le is töltöttem, ha minden igaz, elég lesz a rendszámhoz. Kérdésem mindenkihez: a kezelési útmutató 15W40 motorolajat ír a váltóba is. Lehetséges ez? Olyat már hallottam, hogy a hidraulikába motorolajat raktak, de váltóba? Én hajtóműolajat használtam eddig, amivel be is fürödtem kb 1 hónapja. A kúton a Motul automata hajtómű-olaj akciós volt, így meg is vettem a 8 litert, azon elv alapján, hogy úgysem pörög annyit, mint egy automata váltó, kb 1 hét után az olaj beszürkült. Leeresztve tiszta volt, nem volt benne sem szilánk, sem olajsár, csak szürke lett, pedig amikor beletöltöttem, még átlátszó volt. Azóta a normál hajtómű-olajjal semmi színeződés.
Válasz #20121. hozzászólásra Üdv, Kubota b 5-6-7000 kezelési útmutató:
http://data.hu/get/5857512/Kezelesi_utmutato_Kubota_B7000.pdf
Más Kubotákhoz itt lehet vadászni:
http://www.kubotabooks.com/AutoIndex/index.php?dir=Tractor%20Owners%20Manuals/
megmértem: 6cm
Válasz #20154. hozzászólásra
Mi a gondod vele?
Válasz #20157. hozzászólásra
ja a kép
Válasz #20156. hozzászólásra
ez a hátulja
Szia!
Holnap csinálok képet. Lemerült a fényképező.
Válasz #20152. hozzászólásra
Szia!
Egy képet élére állítva kérhetek,hogy lássam milyen mély.
segítsen mér valaki a fóliafaktető ügyben...
Válasz #20150. hozzászólásra
valami komoly kell van ám ott feszítés! na meg lesúlyozni hogy egy mélységbe legyen a tárcsákkal sztem....
Üdv!
Valakit esetleg nem érdekel? (2db)
Válasz #20149. hozzászólásra
a tengerentúl elterjedt a disc plow az az a tárcsás eke az se lehet rossz....
Válasz #20149. hozzászólásra
Akkor azt mondod, hogy ha mondjuk egy egysoros tárcsa vázára rászerelek egy ilyen nagyobb előhántó tárcsát, úgy hogy párhuzamosan áll a traktorral, akkor nem fogja csavarni a gép orrát?
Válasz #20148. hozzászólásra
Igy igazzz))
Válasz #20143. hozzászólásra
a vezetőtárcsa a kulcs....
Ez igaz. Meg írtam is hogy a tárcsa az jó szerszám, csak nekem nincs rá nagy szükségem. De nem lenne nagy baj ha lenne. Ha a hirdetések közt találnék valami olcsó darabot akkor talán még vennék is újra egyet. De hogy mégegyszer 100 ezer vagy több Ft-ot adjak érte, hát az kizárt.
Rota lassabb,gépnyüvő. Tárcsa gyorsabb még két soral is.
Válasz #20144. hozzászólásra
Köszi a tanácsokat. Megnézem akkor azzal ami van, ez még az asszonyomnak is tetszeni fog, hogy nem jön új munkaeszköz az udvarra. Tárcsával ha meg van hántva azért szebb a szántás, de megnézem mit mutat majd így ahogy írtátok.
A kistraktorral elég sok munkaeszközt vettem, így nálam is van ami csak a helyet foglalja, meg hát nem hiányzik a felesleges kiadás. Van egy egyes ekém, egy jó nagy ekefejjel, talajmaróm, rögtörős kombinátor, krumplikiszántó, sorközművelő, ami hagymahúzóra és bakhátolóra is szerelhető. Volt egy gyári 3 soros szemenkénti vetőgépem is, hasonló mint a keletagro-s, csak a traktorral egyidős 22 éves, de azt el is adtam, mert azzal egyszer se dolgoztam.
Köszönöm mégegyszer mindenkinek!
Igaza van 74 Misi -nek, minek az a sok kóceráj szerszám. Nekem is csak ekém van meg talajmaróm a talajmüveléshez, és elég. Igaz nem volt mindig így, mert volt nekem is tárcsám is meg kultivátorom is, mert azt hittem hogy minden kell, de egy fenét! Amióta megvan a japó a rotával és elkezdtem vele dolgozni akkor eladtam a tárcsát is meg a kultit is mert nekem tovább egyik sem kellett, elég lett a japó rota. A tárcsa azért nem rossz szerszám de az én 20-30 ár területemre nem nagyon szükséges, a kultira meg megharagudtam, mert az mindig csak ősszehúzta a dudvát ha már kicsit elgyökeresedett. De ezt már egyszer régebbenl leírtam, ha az adatlapomat átböngészed ott megtalálod képekkel együtt.
Bocs hogy bele vau. De nézetek megy egy disztiller tárcsát közelről. Soha nem fogja keresztbe forditani a gépet mert van rajta egy alkatrész ami nem engedi.
Szia !
Ha van talaj maród akkor minek a tárcsa? Szántsd meg és marózd meg, én így csinálnám.