Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.37 FtUSD390.47 FtCHF443.26 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem csak xart adnak el. Ha a gazdaság kinövi pl., akkor is eladják.
Meg kell nézni mit veszel, csak ami jól használható, azt vedd meg.Ehhez csak józan ész kell.
Misi várjuk a munkavideót az új ekével ja és tegnapra!Amúgy grat az ekevásárláshoz nekem az év eleje, de főként az első 4 hónap, nagyon nehéz szokott lenni anyagilag,így ilyenkor örülök ha a számlák be vannak fizetve.
Én most rendeltem meg a Mezőcsáti ekét nekem nagyon tetszik a munkája. A hozzá szólásaim között találsz videót a munkájáról , ha jól emlékszem a tied 35 lovas szerintem a 3-mas ekét is vinné 20-25 cm mélyen attól függ milyen a talaj.
Kettes ágyekéből újat mit lenne érdemes? Nem feltétlen kéne új ekkora területre, de ha veszek egy használtat, arra meg lehet, hogy költenem kell. Amúgy is én amondó vagyok, ha egy bármilyen gép hibátlan, miért adná el bárki? Én még sosem adtam el semmit. Még lovas eke is van a portán, pedig ló már nincs vagy 20 éve...
Válasz #8675. hozzászólásra A japán traktoroknál a kubota és a Yanmár adja a legjobb minöséget 15loerötöl felfelé gondolkozál és nézd meg a hidrolikályukat mert nem mindegyiknek van három pontos kiépítése a többi csak pénz fügö.
Szerintem elviszi,ha tudsz kölcsön kérni egyet ,próbáld ki. Talán ez a legjobb megoldás.
Anno a kisdutrával 2x30 as csővázas Lajtával(FE-3)olyan 40cm-t szántottam ,hogy csak na.
A Tiéd sem ügyetlen gép, mint a Gyaloggaloppban: elbírja,elbírja....
A 2x30 már sok, nem? azok már nehezek, nagy a kormánylemez, jobban fogja a gépet, nem? 2x30, 2x35 ekéket húznak az 50-es MTZ-k, azoknak meg azért komolyabb a saját tömegük, meg a motor lökettérfogata is 3x az enyémnek.
Én merem ajánlani a Yanmar traktorokat.A gép kiválasztása már komolyabb fejtörés mert a zseb nagysága ezt nagyon befolyásolja.Az én gépemről találsz a nevem alatt fotókat és videót is,előnye,hogy félautomata a váltója,így sima váltáskor nem szükséges kuplungozni.A gépem természetesen nem tökéletes amikor megvettem hamar hengerfejes lett,azóta viszont problémamentes a gép.A géped amikor megvan mekkora elég a munkákhoz és van is rávaló,akkor adj hozzá 2-3 lóerőt és azt vedd meg ami abból kijön.Tehát ha elég a 15 paci akkor 17-est vegyél.Nálam erre volt keret,így 16-ig jutottam nem bántam meg viszont,egy 20 LE már szükséges lenne,a meglévő és a vásárolni tervezett munkagépek miatt.
Üdv nektek.Tanácsot szeretnék kérni.KIstraktort akarok venni,közeljövőben és mlehetőleg összkerékhajtásosat.Melyik tipus a megbizhatóbb,könnyebb javitás ha elromlik vagy terhelhetőség szempontjából?
Üdv!
Ha valakit érdekel, eladó a 2 darab vadiúj sorkozmüvelő kocsim, ősszel voltak vásárolva és eddig még nem voltak használva! Az ár: 180 €. Se több, se kevesebb, nekem is ennyibe kerültek!
Bár nem japán traktorom van, de gondoltam hozzátok csapódom, mivel méretkategóriát tekintve a nagy gépes topicokba hiába írogatok.
Egy 35 pacis Valpadana 4035 traktorom van. Saját tömege azt hiszem 1,2 tonna talán.
Láttam itt valamelyik videón egy váltvaforgatós kettes ekét, tudja valaki, hogy az milyen típus volt?
Mekkora ekét rakhatok vajon a gépre? Eddig egy 2x20-as ekét használtam a fóliák alatt, de nem is fordít szépen, meg talán elbírna nagyobbat...
Fogalmam sincs hogy hogy müködik ez a Kubota, sose láttam még ilyet, de hogy nem (csak) a kerékcserével lehet emelni a hasmagasságon az 100%, ez jól látszik a képeken is. A kerékcsere már egy másik "plusz" megoldás a hasmagasság még magasabbra emelésére. Azért úgy látom sokunknak megmozgatta a fantáziáját ez a Kubota. Azt hiszem mindegyikünk ki tudná használni ezen gép nyújtotta lehetöségeket. http://dum.bazos.cz/inzerat/21491142/Malotraktor-4x4diesel-trivalec.php
Tudok gyárit, csak a nagy gépem után való 3+2fél sorost.
Persze 3-500e között.
A kicsi után gondolta egy kétsorost. Van néhány kis Ducatti itthon, majd azokból csinálok
Amíg nem túl nagy az állomány addig jó az is ha kiszeded a kapákat,a meglévő rotából.A végleges megoldás a vásárlás lesz.Próbáld meg a nagy beszerző kft-éket.Esetleg egy gyártás ha kisiparban van valami tehetséges lakatos ismerősöd.Két-három kis rotátor összebarkácsolása adapterré.A műszaki megoldást sajnos csak elképzelni tudom.Szöghajtóművekkel az állíthatóságot nem tudom,hogy lehetne megoldani.
Egyszerűbb egy kész adapter megvásárlása.
Éppen ezt mondom én is .Én még olyat nem láttam ,hogy az első futómű, magasságban állítható lenne. Főleg a hajtott első tengely.
Hajtatlan első hídnál, a gólyalábat meg lehetne hosszabbítani.De az már átépítés, nem gyári, amolyan sufni tuning.
Válasz #8649. hozzászólásra
Akkor ezek szerint az elsőhajtásnál a lehajtást el lehet fordítani mert máskép nem tudom elképzelni de egyépként énis kíváncsi lennék rá
Válasz #8642. hozzászólásra
Krumpliba jó lenne elférne jó nagy a hasmagassága nem kell attól félni hogy teltöri a krumpli szárát. és ráadásul hiró hajtásos.
35441 hozzászólás
Válasz #8687. hozzászólásra
Nem csak xart adnak el. Ha a gazdaság kinövi pl., akkor is eladják.
Meg kell nézni mit veszel, csak ami jól használható, azt vedd meg.Ehhez csak józan ész kell.
Misi várjuk a munkavideót az új ekével ja és tegnapra!Amúgy grat az ekevásárláshoz nekem az év eleje, de főként az első 4 hónap, nagyon nehéz szokott lenni anyagilag,így ilyenkor örülök ha a számlák be vannak fizetve.
Válasz #8687. hozzászólásra
Szia!
Én most rendeltem meg a Mezőcsáti ekét nekem nagyon tetszik a munkája. A hozzá szólásaim között találsz videót a munkájáról , ha jól emlékszem a tied 35 lovas szerintem a 3-mas ekét is vinné 20-25 cm mélyen attól függ milyen a talaj.
http://www.youtube.com/watch?v=XHKQEhYBaMY
Válasz #8681. hozzászólásra
Köszi, meg kéne próbálnom, jaja.
Kettes ágyekéből újat mit lenne érdemes? Nem feltétlen kéne új ekkora területre, de ha veszek egy használtat, arra meg lehet, hogy költenem kell. Amúgy is én amondó vagyok, ha egy bármilyen gép hibátlan, miért adná el bárki? Én még sosem adtam el semmit. Még lovas eke is van a portán, pedig ló már nincs vagy 20 éve...
Válasz #8685. hozzászólásra
Jogos! Én egy párszor húztam már be Mtz-t, a kicsivel is, meg ezzel is! Lenz remélem érted a lényeget! Itt a dutrára a bizonyíték.
Válasz #8684. hozzászólásra
Az én Micsum is elhuzza a 80.as Mtz-t ha hagyja magát!
Válasz #8681. hozzászólásra
Az Ue 28-as dutra képes elhúzni egy 80-as Mtz-t....Bitang egy gép!
Köszi.
Válasz #8675. hozzászólásra A japán traktoroknál a kubota és a Yanmár adja a legjobb minöséget 15loerötöl felfelé gondolkozál és nézd meg a hidrolikályukat mert nem mindegyiknek van három pontos kiépítése a többi csak pénz fügö.
Válasz #8680. hozzászólásra
Szerintem elviszi,ha tudsz kölcsön kérni egyet ,próbáld ki. Talán ez a legjobb megoldás.
Anno a kisdutrával 2x30 as csővázas Lajtával(FE-3)olyan 40cm-t szántottam ,hogy csak na.
A Tiéd sem ügyetlen gép, mint a Gyaloggaloppban: elbírja,elbírja....
Válasz #8679. hozzászólásra
A 2x30 már sok, nem? azok már nehezek, nagy a kormánylemez, jobban fogja a gépet, nem? 2x30, 2x35 ekéket húznak az 50-es MTZ-k, azoknak meg azért komolyabb a saját tömegük, meg a motor lökettérfogata is 3x az enyémnek.
Válasz #8669. hozzászólásra
Inkább egy 2x30 mint a 3 fej. Könnyebben fordulsz ,ha szűk a hely.
Válasz #8641. hozzászólásra
Válasz #8675. hozzászólásra
Szia
Én merem ajánlani a Yanmar traktorokat.A gép kiválasztása már komolyabb fejtörés mert a zseb nagysága ezt nagyon befolyásolja.Az én gépemről találsz a nevem alatt fotókat és videót is,előnye,hogy félautomata a váltója,így sima váltáskor nem szükséges kuplungozni.A gépem természetesen nem tökéletes amikor megvettem hamar hengerfejes lett,azóta viszont problémamentes a gép.A géped amikor megvan mekkora elég a munkákhoz és van is rávaló,akkor adj hozzá 2-3 lóerőt és azt vedd meg ami abból kijön.Tehát ha elég a 15 paci akkor 17-est vegyél.Nálam erre volt keret,így 16-ig jutottam nem bántam meg viszont,egy 20 LE már szükséges lenne,a meglévő és a vásárolni tervezett munkagépek miatt.
Válasz #8673. hozzászólásra
Na és az is fontos, hogy mennyit szánsz rá. Ha fuvarozásba is gondolkozol akkor a japán traki nem a száguldás bajnoka kb 15 KM/H max.
kiskertek művelésére túlnyomórészt.de itt helyben lenne ilyenkor fuvar is.
Válasz #8673. hozzászólásra az attól függ mireakarod használni?
Üdv nektek.Tanácsot szeretnék kérni.KIstraktort akarok venni,közeljövőben és mlehetőleg összkerékhajtásosat.Melyik tipus a megbizhatóbb,könnyebb javitás ha elromlik vagy terhelhetőség szempontjából?
Most már tuti, hogy jön a tavasz vetkőzik a medve.
Üdv!
Ha valakit érdekel, eladó a 2 darab vadiúj sorkozmüvelő kocsim, ősszel voltak vásárolva és eddig még nem voltak használva! Az ár: 180 €. Se több, se kevesebb, nekem is ennyibe kerültek!
Válasz #8669. hozzászólásra
Most nézem, hogy elnéztem a linket, nyilván nem kell réselt kormánylemez....
Komondor 3
Sziasztok!
Bár nem japán traktorom van, de gondoltam hozzátok csapódom, mivel méretkategóriát tekintve a nagy gépes topicokba hiába írogatok.
Egy 35 pacis Valpadana 4035 traktorom van. Saját tömege azt hiszem 1,2 tonna talán.
Láttam itt valamelyik videón egy váltvaforgatós kettes ekét, tudja valaki, hogy az milyen típus volt?
Mekkora ekét rakhatok vajon a gépre? Eddig egy 2x20-as ekét használtam a fóliák alatt, de nem is fordít szépen, meg talán elbírna nagyobbat...
Néztem ezt:
Komondor 3-as eke
Találkozott már valaki vele? Jó minőségű, tartós? Fóliák alatt használnám, illetve csemegekukorica és fűszerpaprika utáni tarlóhántásra sekélyen...
Válasz #8636. hozzászólásra
Fogalmam sincs hogy hogy müködik ez a Kubota, sose láttam még ilyet, de hogy nem (csak) a kerékcserével lehet emelni a hasmagasságon az 100%, ez jól látszik a képeken is. A kerékcsere már egy másik "plusz" megoldás a hasmagasság még magasabbra emelésére. Azért úgy látom sokunknak megmozgatta a fantáziáját ez a Kubota. Azt hiszem mindegyikünk ki tudná használni ezen gép nyújtotta lehetöségeket.
http://dum.bazos.cz/inzerat/21491142/Malotraktor-4x4diesel-trivalec.php
Válasz #8638. hozzászólásra
Na itt van hely a kerék súlynak rendesen .
Na emmá döfi.
Válasz #8660. hozzászólásra
Neked az a szaksajtó, Akkor értem már, hogy miért qrt meg az áram!
Krizol
Még csak beszéltünk róla de,ha te már le is gyártod az nem ér.Egyébként én is a lánchajtásosra gondoltam.
Válasz #8659. hozzászólásra
A mondás szerint,a másodikokra senki sem emlékszik.
Válasz #8658. hozzászólásra
Tudok gyárit, csak a nagy gépem után való 3+2fél sorost.
Persze 3-500e között.
A kicsi után gondolta egy kétsorost. Van néhány kis Ducatti itthon, majd azokból csinálok
Válasz #8658. hozzászólásra
Két rotahajtómü kapával, lánc,vagy szijhajtással!
Válasz #8659. hozzászólásra
Te is olvasod a Ludas Matyit ?
Válasz #8646. hozzászólásra
Ha téged zavar a szaksajtó szerint a második legjobb Japó márka ebmlémája, akkor természetesen nem.
Üdv
Amíg nem túl nagy az állomány addig jó az is ha kiszeded a kapákat,a meglévő rotából.A végleges megoldás a vásárlás lesz.Próbáld meg a nagy beszerző kft-éket.Esetleg egy gyártás ha kisiparban van valami tehetséges lakatos ismerősöd.Két-három kis rotátor összebarkácsolása adapterré.A műszaki megoldást sajnos csak elképzelni tudom.Szöghajtóművekkel az állíthatóságot nem tudom,hogy lehetne megoldani.
Egyszerűbb egy kész adapter megvásárlása.
Válasz #8652. hozzászólásra
ilyen két soros rotátort nem tud valaki eladót. A múltkor lemaradtam egyről. Az a T4K gyári sorművelő rotátora volt és 45eFt-ért adta oda a tulaj.
Válasz #8647. hozzászólásra
Éppen ezt mondom én is .Én még olyat nem láttam ,hogy az első futómű, magasságban állítható lenne. Főleg a hajtott első tengely.
Hajtatlan első hídnál, a gólyalábat meg lehetne hosszabbítani.De az már átépítés, nem gyári, amolyan sufni tuning.
Válasz #8654. hozzászólásra
Szerintem HÜLYÉNEK nézi az embert.
Válasz #8650. hozzászólásra
2007-es????????????
Na ez se normális, vagy éppen csak hülyének nézi az embereket.
http://tractorparts.ibero.co.jp/index_es_jpy_10.html?mode=category Nézzétek mit találtam.
http://motorcraft.ua/minitraktora/xb1-dt.html
Válasz #8649. hozzászólásra
Akkor ezek szerint az elsőhajtásnál a lehajtást el lehet fordítani mert máskép nem tudom elképzelni de egyépként énis kíváncsi lennék rá
http://aprod.hu/hirdetes/kubota-deluxe-xb-1-felujitott-japan-kistraktor-IDL3m7.html
Itt nem nagy kerék van alatta és mégis "magas" a gép
Válasz #8647. hozzászólásra
Manuálisan
Válasz #8645. hozzászólásra
Ezzel én is tisztában vagyok akor magyarázd el hogy állítya az első hídon a hasmagasságot.
Válasz #8641. hozzászólásra
Végre rájöttél!
Remélem most már nem lesz több bemásolt Iseki embléma...
Válasz #8636. hozzászólásra
A kerékcsere meg az állítható hasmagasság nem ugyanaz azért.
Lehet kapni itthon ilyen kerekeket?
Válasz #8643. hozzászólásra
Kukorica sorközművelésnél sem lenne hátrány.
Az egész traki sokat igér. A súlyát nem tudom.
Válasz #8642. hozzászólásra
Krumpliba jó lenne elférne jó nagy a hasmagassága nem kell attól félni hogy teltöri a krumpli szárát. és ráadásul hiró hajtásos.
Érdekes trükk. Valószinűleg a rizsföldeken alkalmzzák ezt a megoldást valamire.
Sorközművelésnél izgalmas, hasznos lehet.