Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz JD 4630 #4487. hozzászólásáraA laza fedelet felhegesztik újramunkálják,és már tuti is,vagy vonalfúrás elött raksz rá egy bontott jót,és máris megoldva a gond
Válasz mtz1221 #4489. hozzászólásáraAmit a képen látsz az a 2. henger mellől való, amelyik megforgult azt nem bírtam kivenni sem, be volt fordulva szépen.
Válasz JD 4630 #4487. hozzászólásáraüdv nem nagy gond a laza csapágy fedél,meg a megfordult csapágy sem Taszáron meg oldják de majd Gépesitett meg mondja,nekem is ott csinálták
Válasz Fsanyi88 #4486. hozzászólásáraAzt nèzd meg, hogy laza e a csapágyfedèl a blokkban, ha ki be tudod rakni akkor az már baj, akkor kell vele kezdeni valamit, pl mi átalakìtottuk az egyik blokkot tőcsavarosra preciz illesztèssel a csavarnál. A felújìtós cègek csinálnak olyat jogy prèssel megnyomatják a csapágyfedelet, de az nálunk nem jött be kb10üóra alatt visszalazult a fedèl.
Válasz JD 4630 #4485. hozzászólásáraMotort szét kell borítanom, de Pistával telefonos kapcsolatban vagyunk. Bár jelenleg úgy meg vagyok fázva, mire a kiscsővel, kulcssal hátramentem a másik nyugvót levenni, mellé kellett ülni megpihenni. 6. henger és a kuplung közti megforgott, ez a fő gond egyenlőre.
Válasz JD 4630 #4467. hozzászólásáraA silózókban mindhárom motor típus megtalálható. Pl az 5440-esben 6404-es motorok vannak. Ahogy egyre fiatalabb vagy nagyobb gépeket nézel megtalálod a 6466 vagy 6619-est motorokat is.
Válasz John Deere Power Shift #4465. hozzászólásáraA silózókbaásik volt, az amelyik a törzscsuklós règi 8000trakikba, egyszer majdnem lett egy ilyen motorunk a portán csak eltaktikáztuk ès bekerült a mèhtelepre ott meg megrendezték.
Válasz JD 4630 #4456. hozzászólásáraLétezik valóban !! Utána néztem már,mert volt alkalmam több ilyen 8400-al és egyikben sem volt ezek szerint ilyen eredeti motor/cserélve lettek egy nagyobb lóerősre az elmondások alapján/
Akkor ez is letisztult.....
Válasz Fsanyi88 #4458. hozzászólására5 kèses jympa kb 55-60cm mèlyen, a földnek jót tett a trakinak sok volt, le kellett volna 2kèst szedni, meg az ikerkerekeket, csak lusta voltam, meg úgysem lessz baja ennyitől
Válasz Horváth Róbert_55088 #4451. hozzászólásáraÈn nem vagyok rá büszke, de egy vàltót kinyirtam 17ha lazìtózás 2.ben a 4630-assal, ès vège volt egy napot mèg szántott, de úgy kellett szètflexelni annyira rásültek a fogaskerekek a tengelyre.
Válasz Horváth Róbert_55088 #4451. hozzászólásáraMiért nem megy bele a fejedbe, hogy akkora vonóerőt igénylő munkánál, ahol a gép az ereje miatt csak 7kmph alatt tud haladni, a munkagép méretét kell csökkenteni???
Válasz John Deere Power Shift #4450. hozzászólásárasszóval akkor a talajmarózást, ásógépezést, forgó-lengőboronázást is 7km-el kell csinálni?! Na és a lézeres önszintezős szképerládát az autópályáknál!!? Ja, és akkor ezekhez vonóerő se kell + vontatási ellenállás sincs! Ahaaaaaa!
Na jó, ebből ennyi elég! Én
ide 4630 infóért jöttem, nem 40 éves gépkönyvből idézett idejétmúlt dogmákért + kioktatásért!
Én ide többet nem jövök, buzerálgassatok mást, mert én "másik csapatban játszom"!
Válasz Horváth Róbert_55088 #4447. hozzászólásáraMászó fokozatot többnyire TLT-t igénylő melónál használsz.Bakhátazás, palántázásvagy árok ásásnál:
De ebben az esetben szinte a gép csak a saját és a munkagép súlyát viszi. Ha egy kicsit rászámolsz/ végig gondolod szántás esetén is jobban jársz, ha csuksz be az ekén s lendületesen tudsz menni, mint rígatni végig, vagy kapcsolgatni, ha lehet. Jobb a fogyasztásod, terület teljesítményed mindamellett a szántás képed is!
Válasz John Deere Power Shift #4446. hozzászólásáraakkor minek építenek be mászósebességeket, 4630-nak is van ilyen sebváltó változata!? nem szeretem a váltót kapcsolgatni, mert a szikfolt megfogja a traktort, 4. bírja végig semmi erőlködés, semmi fordulatvisszaesés. de nem cserélgetjük a kereket. 2 éve már a 6910-el szántok, az + viszi a 4 fejet.
5196 hozzászólás
Válasz Fsanyi88 #4493. hozzászólásáraKezd szineződni a kezed,ez már jó jel
Válasz 4755 #4488. hozzászólásáraÜdv Kolléga!
Minden rendben a "vassal" ?
Válasz JD 4630 #4487. hozzászólásáraA laza fedelet felhegesztik újramunkálják,és már tuti is,vagy vonalfúrás elött raksz rá egy bontott jót,és máris megoldva a gond
Válasz mtz1221 #4489. hozzászólásáraAmit a képen látsz az a 2. henger mellől való, amelyik megforgult azt nem bírtam kivenni sem, be volt fordulva szépen.
Válasz 4755 #4488. hozzászólásáramegbeszéltünk az útirányt, csak még a "-os kulcs hasrarántott pár napja, most meg esik, a nagy garázsomban is!
Válasz csoppika #4490. hozzászólásáraA kis ablaknak nincsen meg a csapja, az volt kikötve a kardán kapcsolóhoz
Válasz Fsanyi88 #4484. hozzászólásáraAz a kék bálamadzagnak látszó biztosító mit tart?
Válasz Fsanyi88 #4484. hozzászólásáraA becsületes kupecok az ilyet egy zsilettpengével megszokták oldani.
Válasz JD 4630 #4487. hozzászólásáraüdv nem nagy gond a laza csapágy fedél,meg a megfordult csapágy sem Taszáron meg oldják de majd Gépesitett meg mondja,nekem is ott csinálták
Válasz Fsanyi88 #4486. hozzászólásáraAzt nèzd meg, hogy laza e a csapágyfedèl a blokkban, ha ki be tudod rakni akkor az már baj, akkor kell vele kezdeni valamit, pl mi átalakìtottuk az egyik blokkot tőcsavarosra preciz illesztèssel a csavarnál. A felújìtós cègek csinálnak olyat jogy prèssel megnyomatják a csapágyfedelet, de az nálunk nem jött be kb10üóra alatt visszalazult a fedèl.
Válasz JD 4630 #4485. hozzászólásáraMotort szét kell borítanom, de Pistával telefonos kapcsolatban vagyunk. Bár jelenleg úgy meg vagyok fázva, mire a kiscsővel, kulcssal hátramentem a másik nyugvót levenni, mellé kellett ülni megpihenni. 6. henger és a kuplung közti megforgott, ez a fő gond egyenlőre.
Válasz Fsanyi88 #4484. hozzászólásáraGratulálok szép vasat vettél, kis munka is lesz vele, de legalább összeismerkedtek egymással
Még néhány kép az új szerzeményről. Van mit csinálni.
Válasz csoppika #4482. hozzászólására46! De amúgy tolta láncon a 77-est,
Válasz Fsanyi88 #4481. hozzászólásáraMelyik melyik???
Nagy a csend itt mostanság. 30-as 1970, 30-as 2000 után.
Válasz John Deere Power Shift #4479. hozzászólásáraAbból nekem is elfèrne a v8 as ha már ìgy álmodozunk,
Válasz JD 4630 #4478. hozzászólásáraJaaaa,megvan
abból egy motor "kevés" egy gép már elég
Válasz John Deere Power Shift #4477. hozzászólásáraA törzscsuklos szèria mèg
Válasz JD 4630 #4467. hozzászólásáraMit értesz régin és hogy hogy 8000-ben
Válasz Fsanyi88 #4466. hozzászólására
Válasz Fsanyi88 #4474. hozzászólásáraRègen láttam hála ègnek, de a csoport rèmlik felül.
Válasz JD 4630 #4472. hozzászólására4630-asnál a felső " váltókar" a váltó oldalán miért felelős? A csoportokért? Vagy a szinkron Hi-low-ért?
Válasz csoppika #4471. hozzászólásáraAzért tolatott a kocsihoz. 8.ban ballagott itt, de nagy volt a szlip. 3 fejjel 9-10.
Válasz csoppika #4471. hozzászólásáraIgen, és kicsit a munkája is szebb lenne, ha lenne rendes sebessèg.
Válasz Fsanyi88 #4470. hozzászólásáraItt egy fej lekívánkozna, nem?
https://www.youtube.com/watch?v=8WgRxd5LNqc
Válasz Fsanyi88 #4468. hozzászólásáraÉrtem.
Válasz JD 4630 #4467. hozzászólásáraA silózókban mindhárom motor típus megtalálható. Pl az 5440-esben 6404-es motorok vannak. Ahogy egyre fiatalabb vagy nagyobb gépeket nézel megtalálod a 6466 vagy 6619-est motorokat is.
Válasz John Deere Power Shift #4465. hozzászólásáraA silózókbaásik volt, az amelyik a törzscsuklós règi 8000trakikba, egyszer majdnem lett egy ilyen motorunk a portán csak eltaktikáztuk ès bekerült a mèhtelepre ott meg megrendezték.
Válasz John Deere Power Shift #4465. hozzászólásáraA csatornás "nagy" lineárban 6619 es van. A kissebbikben 6466-os.
Válasz JD 4630 #4463. hozzászólásáraOlasz hidas?nem semmi ! Matrot ??
Szerelték JD silózóba ,Valey lineár öntözőaggregátjába,st,stb
Válasz 4755 #4462. hozzászólásáraÉrtelek!
Válasz John Deere Power Shift #4461. hozzászólásáraDe a 4755 ugye volt a kombájnba, öntözőszivattyúba, aggregátorba és hidas permetezőbe is valami olasz típusba.
Jó motorok ezek nem hiába.
Válasz John Deere Power Shift #4452. hozzászólásáraÜdv azt nem tudom meg mondani itt vannak a szomszédba akik vágják a csemegét a régit ki ütötték amibe 7.6-os motor volt a többi már fiatalabb
Válasz JD 4630 #4456. hozzászólásáraLétezik valóban !! Utána néztem már,mert volt alkalmam több ilyen 8400-al és egyikben sem volt ezek szerint ilyen eredeti motor/cserélve lettek egy nagyobb lóerősre az elmondások alapján/
Akkor ez is letisztult.....
Válasz Horváth Róbert_55088 #4451. hozzászólásáraEz nem egy idejétmúlt 40 éves kezelésiböl van hanem egy éppen aktuálisból...
Válasz Fsanyi88 #4458. hozzászólására5 kèses jympa kb 55-60cm mèlyen, a földnek jót tett a trakinak sok volt, le kellett volna 2kèst szedni, meg az ikerkerekeket, csak lusta voltam, meg úgysem lessz baja ennyitől
Válasz JD 4630 #4455. hozzászólásáraMilyen lazítót húztál vele? Régi IH-t?
Válasz Horváth Róbert_55088 #4451. hozzászólásáraHa 4630-ashoz jöttél infóért, akkor miért nem hiszed el ami ennek a gépnek a gépkönyvébe le van írva feketén-fehéren?
Válasz John Deere Power Shift #4452. hozzászólására8400 szerintem,de ritka ès drága gèp.
Válasz Horváth Róbert_55088 #4451. hozzászólásáraÈn nem vagyok rá büszke, de egy vàltót kinyirtam 17ha lazìtózás 2.ben a 4630-assal, ès vège volt egy napot mèg szántott, de úgy kellett szètflexelni annyira rásültek a fogaskerekek a tengelyre.
Ennyit az idejèt mùlt dogmákról.
Válasz Horváth Róbert_55088 #4447. hozzászólására4.fokozat alatt a muszkával is kínszenvedés a szántás
Válasz Horváth Róbert_55088 #4451. hozzászólásáraMiért nem megy bele a fejedbe, hogy akkora vonóerőt igénylő munkánál, ahol a gép az ereje miatt csak 7kmph alatt tud haladni, a munkagép méretét kell csökkenteni???
Válasz 4755 #4442. hozzászólásáraMelyik byron szériából van a motor?
Válasz John Deere Power Shift #4450. hozzászólásárasszóval akkor a talajmarózást, ásógépezést, forgó-lengőboronázást is 7km-el kell csinálni?! Na és a lézeres önszintezős szképerládát az autópályáknál!!? Ja, és akkor ezekhez vonóerő se kell + vontatási ellenállás sincs! Ahaaaaaa!
Na jó, ebből ennyi elég! Én
ide 4630 infóért jöttem, nem 40 éves gépkönyvből idézett idejétmúlt dogmákért + kioktatásért!
Én ide többet nem jövök, buzerálgassatok mást, mert én "másik csapatban játszom"!
Válasz John Deere Power Shift #4446. hozzászólásáraA pontos adat- 4.4 mile /óra vagyis 7.1 km/óra......
Válasz Horváth Róbert_55088 #4447. hozzászólásáraMászó fokozatot többnyire TLT-t igénylő melónál használsz.Bakhátazás, palántázásvagy árok ásásnál:
De ebben az esetben szinte a gép csak a saját és a munkagép súlyát viszi. Ha egy kicsit rászámolsz/ végig gondolod szántás esetén is jobban jársz, ha csuksz be az ekén s lendületesen tudsz menni, mint rígatni végig, vagy kapcsolgatni, ha lehet. Jobb a fogyasztásod, terület teljesítményed mindamellett a szántás képed is!
Válasz Horváth Róbert_55088 #4447. hozzászólásáraVan mászó, vsak tilos vele kemèny munkæt vègezni.
Hogy akkor mire van pl csúszós domboldalon lejönni, vagy a gèpudvarban közlekedni.
Nem a váltot kène buzerálni, hanem az ekèt szerintem
Válasz John Deere Power Shift #4446. hozzászólásáraakkor minek építenek be mászósebességeket, 4630-nak is van ilyen sebváltó változata!? nem szeretem a váltót kapcsolgatni, mert a szikfolt megfogja a traktort, 4. bírja végig semmi erőlködés, semmi fordulatvisszaesés. de nem cserélgetjük a kereket. 2 éve már a 6910-el szántok, az + viszi a 4 fejet.