Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Zászlóslevél kiterülése után, kalász a házában, kitehető még az MCPA vagy 2,4D? Ha igen, milyen dózissal? Ősszel kapott Bizont, de most az esők után megindult a napra árvakelés, adat, szulák is benne.
Az állomány vegyes, 30-40 cm, és nem túl jól bokrosodott, szóval lesz fény.
lehet hülyeséget kérdezek....ugye permetezéskor szoktunk beleoldani a lébe karbamidot és van az hogy adblue - kipufogógáz kezeléshez szükséges karbamid oldat.
akkor az adbluet is használhatnánk a permetlébe tápanyag utánpótlásra?
Nálam idén van először repce így nincs összehasonlítási alapom. Szerintetek átlagos termésnél / nem olyan mint az idei,hogy aszály van/ 1.25ha ról learatott repce mekkora pótkocsira fér fel? Nekem van egy 7.5m3 es 3.5t magyar pót. Arra felférhet?
Válasz Gergő1 #19488. hozzászólásáraHa kalászvédelmet csinálsz ,ami hamarosan következik , tegyél bele egy olcsó pirretroidot.Hamar el tud fajzani.Ha esős idő lenne az letudná verni de ez most nincs.
Válasz Wilde #19493. hozzászólásáraSzia! Én ugy szoktam ,hogy belemegyek .Ha a lárvaösszekeni a nadrágot pöttyök lesznek akkor lehet fujni.Persze volt hogy nagyon belekapott és már meghámozta foltokat csinált. Eribea vagy Fendona esetleg Karate zeon lefujtuk.Levitte a lárvát .
Idén ha benne voltam mindig tettem egy dl Eribeat és most nincs bogár nyoma sem.
Válasz fexco #19486. hozzászólásáraMajdnem ugyanaz a kettő-43 g/l Triadimenol van a Sólyomba
53 g/l protiokonazol a Falcon Pro-ba.
Mindegy melyik megy.
Epso Top 5kg-12,5 kg-ig mehet.
Válasz Traktoros Jani #19482. hozzászólásáraEz jó kérdes.Azonnal kéne a pirretroid miatt.Viszont tavaly még 1-2 -3 nap
Mulva is döglődtek a csigak mire végleg raszáradtak a levélre.Lehet kezd ellenálló lenni.
Válasz agrogal #19478. hozzászólásáraAzospeed -amino javit a helyzeten./(Kwizda)De vizet az sem fakaszt.20% feletti N tartalom nem biuret formájú igy nem perzsel.Bezöldül ez biztos.A kalászolás szemképzéskor használom fehérje növelése céljából 10-20 l kell ha jára. 14-15 fehérjét ad egy Csillag vagy Nádor búzának pl
Válasz Sk Laci #19467. hozzászólásáraHát itt sajnos 10q néz ki hektáronként a fele árpából, a másfeléből meg 25-30 de szerintem optimista vagyok....főleg ha most sem fog kedden megázni, reggel meg újra fagy...
Őszieket elengedtem már, a többi érdekelne, csak esne le egyszerre végre valami értékelhető, hogy be tudjon minden indulni cseppet
Válasz gazda001 #19468. hozzászólásáraNálam is csak derékig ér. (meg ritka)Nem tudom eldönteni, hogy vegyszer utóhatás(leszántott caliban és csak tárcsázott sekator) vagy víz hiány. Lehet mindkettő. De ahogy néhány táblát nézek inkább a víz...
Válasz krokodil007 #19472. hozzászólásáravetőmag forgalmazónak mondom korainak találom a kalászolást azt mondta depresszió,vízhiány stb.én nem így látom.szerintem jól érzi magát és eljött az ideje.
Válasz határjáró #19460. hozzászólásáraMilyen fajta volt? Az Apache nalunk is akar kimenni, kapott 20 liter essot hetfon , jovo hetfoig varunk hanem megy ki. A Nador az tokeletes ( erdely)
25115 hozzászólás
Válasz B.Bali #19511. hozzászólásáraEz jó ötletnek tűnik, 1 liter adblue 100ft. Kérdés hogy ez mennyi karbamidnak felel meg?
Válasz tamás820 #19512. hozzászólásáraVirágzás után mcpa vagy meg inkább fluroxipir.
Válasz tamás820 #19512. hozzászólására*hasban
Zászlóslevél kiterülése után, kalász a házában, kitehető még az MCPA vagy 2,4D? Ha igen, milyen dózissal? Ősszel kapott Bizont, de most az esők után megindult a napra árvakelés, adat, szulák is benne.
Az állomány vegyes, 30-40 cm, és nem túl jól bokrosodott, szóval lesz fény.
Válasz kissanya #19510. hozzászólásáraIgen, van aki használja
lehet hülyeséget kérdezek....ugye permetezéskor szoktunk beleoldani a lébe karbamidot és van az hogy adblue - kipufogógáz kezeléshez szükséges karbamid oldat.
akkor az adbluet is használhatnánk a permetlébe tápanyag utánpótlásra?
Válasz kukaccsosz #19508. hozzászólásáraRészben csíkos a levél.
Válasz Traktoros Jani #19507. hozzászólásáraHa már lehámozgatta akkor nem!
Kizöldül a búza levele a gabonafehérítő leszórása után? Mennyi idővel utána?
Válasz Sz_Pisti #19505. hozzászólásáraigazad legyen!
Válasz feri6 #19504. hozzászólásáraHa 4 tonna/ha felett leszel, akkor úgyis kiröhögöd azt a kis bérfuvart
Válasz kissanya #19503. hozzászólásáraAkkor repcéből is 5 t megy fel rá. Közel azonos az árpával a térfogat tömege.
Válasz Sz_Pisti #19501. hozzászólásáraaz is idén fog kiderülni... tavaly vettük.árpából 5t fért fel.
Válasz kissanya #19500. hozzászólására De amúgy felfér
Válasz kissanya #19500. hozzászólásáraBúzából mennyi megy rá?
Sziasztok!
Nálam idén van először repce így nincs összehasonlítási alapom. Szerintetek átlagos termésnél / nem olyan mint az idei,hogy aszály van/ 1.25ha ról learatott repce mekkora pótkocsira fér fel? Nekem van egy 7.5m3 es 3.5t magyar pót. Arra felférhet?
Válasz fexco #19487. hozzászólásáraFalcon pro.
Szlovák megfelelőjét a Huttont használtam már többször is, én megvoltam vele elégedve.
Még valamit. Én első gombaölüzésnél használtam kb 1 hónapja 2 nóduszos állapotnál.
Kalászoláskor-virágzáskor Proszáro fog kimenni.
Válasz fexco #19487. hozzászólásáraElméletileg a FalconPro jobb. A Sólyom a Falcon 460EC-vel egyezik meg.
Válasz Gergő1 #19488. hozzászólásáraHa kalászvédelmet csinálsz ,ami hamarosan következik , tegyél bele egy olcsó pirretroidot.Hamar el tud fajzani.Ha esős idő lenne az letudná verni de ez most nincs.
Válasz Wilde #19493. hozzászólásáraSzia! Én ugy szoktam ,hogy belemegyek .Ha a lárvaösszekeni a nadrágot pöttyök lesznek akkor lehet fujni.Persze volt hogy nagyon belekapott és már meghámozta foltokat csinált. Eribea vagy Fendona esetleg Karate zeon lefujtuk.Levitte a lárvát .
Idén ha benne voltam mindig tettem egy dl Eribeat és most nincs bogár nyoma sem.
Válasz Devyd #19491. hozzászólásáraoké köszi!!
Válasz szantofold22 #19481. hozzászólásárahibrid,vadkár egyenlőre nincs.
Válasz szantofold22 #19484. hozzászólásáraa lárvát is viszi a piretroid?
Válasz Gergő1 #19488. hozzászólásáraMég várj vele.
Válasz fexco #19486. hozzászólásáraMajdnem ugyanaz a kettő-43 g/l Triadimenol van a Sólyomba
53 g/l protiokonazol a Falcon Pro-ba.
Mindegy melyik megy.
Epso Top 5kg-12,5 kg-ig mehet.
Válasz fexco #19489. hozzászólására1dl.
Válasz Traktoros Jani #19482. hozzászólásáraeribea-t nyomom a fendona helyett.teszi a dolgát.szotyira is azt nyomtunk,semmi barkó...
Ha csak itt-ott találni 1-1 fehérítő bogarat érdemes lefújni?
Nem tudom mekkora kárt okozhat 1-1 db/m2
melyik ajobb sólyom vagy falcon pro??
epso top-bol virágzáskor mennyit ajánlatos nyomni búzára?
Válasz szantofold22 #19484. hozzászólására1,5 dl/ ha adaggal
Válasz Traktoros Jani #19482. hozzászólásáraEz jó kérdes.Azonnal kéne a pirretroid miatt.Viszont tavaly még 1-2 -3 nap
Mulva is döglődtek a csigak mire végleg raszáradtak a levélre.Lehet kezd ellenálló lenni.
Válasz Traktoros Jani #19482. hozzászólására20perc
A gabonafehérítőt mennyi idő alatt takarítja el a Fendona?
Válasz Wilde #19471. hozzászólásáraEz milyen fajta?Látom tarr kalászú nem szálkás.Nincsen vadkár?
Válasz agrogal #19478. hozzászólásáraAzospeed -amino javit a helyzeten./(Kwizda)De vizet az sem fakaszt.20% feletti N tartalom nem biuret formájú igy nem perzsel.Bezöldül ez biztos.A kalászolás szemképzéskor használom fehérje növelése céljából 10-20 l kell ha jára. 14-15 fehérjét ad egy Csillag vagy Nádor búzának pl
Válasz agrogal #19478. hozzászólásáraRepcében használtam, semmit nem ért (Hagytam kontrollt), csak könnyített a pénztárcámon nem is keveset!
Activstart szántóföld lombtágya zölditene valamit a búzán?
Válasz Sk Laci #19467. hozzászólásáraHát itt sajnos 10q néz ki hektáronként a fele árpából, a másfeléből meg 25-30 de szerintem optimista vagyok....főleg ha most sem fog kedden megázni, reggel meg újra fagy...
Őszieket elengedtem már, a többi érdekelne, csak esne le egyszerre végre valami értékelhető, hogy be tudjon minden indulni cseppet
Ez gyerekek nagyon gaz, mar tényleg olyan mint valami random erő ami nem engedi hogy egy szinten túl lépj, mindig beüt valami...
Válasz gazda001 #19468. hozzászólásáraNálam is csak derékig ér. (meg ritka)Nem tudom eldönteni, hogy vegyszer utóhatás(leszántott caliban és csak tárcsázott sekator) vagy víz hiány. Lehet mindkettő. De ahogy néhány táblát nézek inkább a víz...
Válasz krokodil007 #19472. hozzászólásáravetőmag forgalmazónak mondom korainak találom a kalászolást azt mondta depresszió,vízhiány stb.én nem így látom.szerintem jól érzi magát és eljött az ideje.
Nalam ilyen a búza. Érdekes, hogy van par folt ahol mar virágzik, amugy meg ki se kalászolt a tobbi részen
Válasz Wilde #19471. hozzászólásáraSzép szép grat
ez a korai búzám. mai kép
Válasz tusalevi #19469. hozzászólásáraExotic.
Nálunk is kapott annyi esőt, de csak egyre rosszabb lett. Sajnos virus volt. Idén tuti nem vetünk október elején. Max a közepén vagy végén.
Válasz határjáró #19460. hozzászólásáraMilyen fajta volt? Az Apache nalunk is akar kimenni, kapott 20 liter essot hetfon , jovo hetfoig varunk hanem megy ki. A Nador az tokeletes ( erdely)
Válasz Nyomasek Bobo #19448. hozzászólásáraszárba indulás és virágzás alatt 9 hét eső nélkül milyen legyen? 50%, de ha nem kap vizet akkor azt sem neveli meg
Válasz szanberg #19449. hozzászólásáraNekem is van hasonló árpám, szerencsére csak foltokban /kb 4 ha a 30-ból/
Válasz szanberg #19456. hozzászólásáraSzántotban idén szebb a napraforgó, mint a lazítotban. De a nyulak müködnek....