Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz kissanya #19411. hozzászólásáraSzia... Szerintem adhatsz neki, ha van kilátásban eső.... Mi most szórjuk 200 kiló Péti vagy 150 Ammnitráttal, kinek mi az igénye
Sziasztok! Szerintetek erre a búzára érdemes még tenni pétit?
Genius, 3x15 2.5q ősszel. Februárban 2.5q péti+1x epson lombtrágya, meg permetezésekkor karbamid és keserűsó
Válasz Bobo77 #19378. hozzászólásáraMidas és ajánlott, már most bőven térd fölé ér és a héten kapott kb 20 milli esőt elosztva. félek h már nem lehet lefújni
Válasz Mtz 550E #19394. hozzászólásáraŐsszel kapott 250kg/ha komplexet
Jól emlékszem 5 20 30
1x 200kg 27es pétit
2x 150kg 27es
3x 1hete 200kg Peti
Kalász meg a beka seggébe van
Ellenben korai fajtáknak már bujik elő a Kalász Meg valakinek mar nagyon durván kint vannak május elején érdekes
Nagyra nem nőttek itt Csapi miatt se búza se zab 60 80 cm
Lombkakit 1x se kapott
1x gomba rovar
Fajta Genius persze volt rajta szeptoria de felső levelekre nem ment tisztán lehetett látni a gomba telepeket
Most kapott eső előtt 27es nitrogént
Szép zöld csak kep nem adja vissza
Van egy másik fajta az olyan színű mint a kalahari
220kg/ha lett vetve
MASIK hozzaszolonak
Minden évbe megkérdezni valaki :) ez és 10 éves sulky vetőgép 4m-es jobban nem lehet szét húzni a tarcsakat így ilyen dupla sorok vannak :) de attól szerintem nem probléma :) (szerintem)
Válasz K__K #19382. hozzászólásárajó ha lesz 5000 a malmi búza. Tavaly mákom volt, a malmi elment 5200 ért június végén, másnap már csak 4900 ért vették.
Sajnos hiába lesz kevés termés, az árak nem fognak emelkedni, régen legalább ha kevesebb termett akkor az árak is emelkedtek.
Válasz Jana11 #19380. hozzászólásáraMájus elsejére kikalászolt őszi árpa sem túl bíztató. Viszont. Tavaly a tak.búza 4100-ért ment el, majdnem rekord terméssel, most fél terméssel tuti lesz vagy 8000 a búza. Vagy nem.
Ilyesmi őszi árpa van, igazi "könnyűföldben" (nem kecskeméti vakolóhomok). Tuti ad 5 tonnát, csak az a kérdés, hogy ezt az önjáró arató-cséplőgép mennyin szedi össze.
A búza most kezdi tolni a zászlós levelet.
A tavaszi árpa valószínűleg 1 héten belül szomjan hal.
A hétvégi özönvízből 1.1mm lett.
Elég sok repce és búzaterületet látok,
néhányat területre bemenve vizslattam.
A repcénél mindenképp, a búzánál is eléggé "elszaladt az idő", a fenológiai állapot, a csapadékhiány miatt már az özönvíz sem hozna terméstöbbletet. Egy két-három héten belüli jelentős csapadék már csak
esetleg a leendő szemek méretét növelheti,
mennyiségét már nem, és ez nagy baj.
El kéne gondolkodni a kiviteli korlátozáson is az illetékeseknek, mert gyenge-közepes termés esélyes leginkább.
Válasz határjáró #19372. hozzászólásáraMárcius végén 3cm hó , április közepén 4mm eső és 2x4 mm a napokban.
Az ominózus rettenetes, tőzsdéket bedöntő ,malomjavító minőséget adó, nagy hozamokkal kecsegtető terület zöldítés után lett a "sziklák" közé gyötörve .
Válasz Vinkó 75 #19367. hozzászólásáraPersze, megfelelő körülményeknél mindegyik jól tljesit. Ha lenne lehetőségem rá már énis locsoltam volna a búzát egyes helyeken. Volt ahol már kiszáradt. Elég szomorú látvány volt.
25115 hozzászólás
Válasz Agronomus #19414. hozzászólásáraA rá szánt péti megvan itthon, azon filozok hogy kitegyem e..?
Válasz kissanya #19411. hozzászólásáraSzia... Szerintem adhatsz neki, ha van kilátásban eső.... Mi most szórjuk 200 kiló Péti vagy 150 Ammnitráttal, kinek mi az igénye
Válasz kissanya #19411. hozzászólásáraSzép
Válasz medikus #19410. hozzászólásáraEz hála istennek jóval több
Sziasztok! Szerintetek erre a búzára érdemes még tenni pétit?
Genius, 3x15 2.5q ősszel. Februárban 2.5q péti+1x epson lombtrágya, meg permetezésekkor karbamid és keserűsó
Válasz krokodil007 #19409. hozzászólásáraLáttam ilyet,25 centiset!
Agyagos vályog föld (búza)
Búzát ilyenkor lehet még fújni réz és cink lombtrágyával? Vagy ezek mikor jutatthatók ki?
Válasz t.peti #19403. hozzászólásáraMult héten fújtam le 120 L/ha tiszta nitroszollal, forgóban ahol "dupláztam" ott se volt égés.
Válasz Wilde #19402. hozzászólásáraCsakis tisztán a folyékonyt picit megkarcolja a hegyét de estefele fújd meg
Válasz Wilde #19402. hozzászólásáraCsakis tisztán a folyékonyt picit megkarcolja a hegyét de estefele fújd meg
Súlyos kérdés?
Napi 5mm párolgással számolva hány napja van ennek a csodás búzának?
Ekkora búzára mehet még Nitrosol?
Kb 35 centi magas, zászlós level még nem jelent meg.
Tisztán 130-140liter vagy 200 liter/ha felesbe víz/nitrosol ?
Vagy 180-200kg Mas a békesség kedvéért?
Válasz Vinkó 75 #19400. hozzászólásáravetés szept.28
Válasz Bobo77 #19378. hozzászólásáraMidas és ajánlott, már most bőven térd fölé ér és a héten kapott kb 20 milli esőt elosztva. félek h már nem lehet lefújni
Válasz Wilde #19399. hozzászólásáraEnyhe volt a tél..és a száraz április,nyilván ösztökélte. Ma találtam virágzó árpa kalászt.
Válasz krokodil007 #19396. hozzászólásáranálam is jön elő a kalász de rendesen.korai
MV Nádor 2019.10.11.-i vetés,
Válasz Mtz 550E #19394. hozzászólásáraŐsszel kapott 250kg/ha komplexet
Jól emlékszem 5 20 30
1x 200kg 27es pétit
2x 150kg 27es
3x 1hete 200kg Peti
Kalász meg a beka seggébe van
Ellenben korai fajtáknak már bujik elő a Kalász Meg valakinek mar nagyon durván kint vannak május elején érdekes
Nagyra nem nőttek itt Csapi miatt se búza se zab 60 80 cm
Lombkakit 1x se kapott
1x gomba rovar
Fajta Genius persze volt rajta szeptoria de felső levelekre nem ment tisztán lehetett látni a gomba telepeket
Most kapott eső előtt 27es nitrogént
Szép zöld csak kep nem adja vissza
Van egy másik fajta az olyan színű mint a kalahari
220kg/ha lett vetve
MASIK hozzaszolonak
Minden évbe megkérdezni valaki :) ez és 10 éves sulky vetőgép 4m-es jobban nem lehet szét húzni a tarcsakat így ilyen dupla sorok vannak :) de attól szerintem nem probléma :) (szerintem)
Válasz krokodil007 #19387. hozzászólásáraMennyi műtrágyát és lombtrágyát milyeneket kapott? Köszönöm!
Búzát ilyenkor lehet még fújni réz és cink lombtrágyával? Vagy ezek mikor jutatthatók ki?
Válasz krokodil007 #19387. hozzászólásáraMég mindig dupla sortávra vetitek a gabonát?
Válasz Gatti #19389. hozzászólásáraSzerintem genius de most már én is kíváncsi vagyok, hogy melyik lehet
Válasz Gatti #19389. hozzászólásáraVagy keserűsóból kapott bőven
Válasz krokodil007 #19387. hozzászólásárailyen kékes színe asszem a kalahárinak van, az a fajta?
Válasz krokodil007 #19387. hozzászólásáraNah most panaszkodj :D
Homok (búza)
Válasz K__K #19384. hozzászólásáraLegyen a gázolaj 330, csak essen minden 2. héten 20-30 mm
itt sok helyen kalászolnak a korai búzák
nincs túl korán még? :D
Válasz Gatti #19383. hozzászólásáraA gázolaj viszont csak 320huf/liter. Ennek örüljünk, ha más eső nem akar esni. :-D
Válasz K__K #19382. hozzászólásárajó ha lesz 5000 a malmi búza. Tavaly mákom volt, a malmi elment 5200 ért június végén, másnap már csak 4900 ért vették.
Sajnos hiába lesz kevés termés, az árak nem fognak emelkedni, régen legalább ha kevesebb termett akkor az árak is emelkedtek.
Válasz Jana11 #19380. hozzászólásáraMájus elsejére kikalászolt őszi árpa sem túl bíztató. Viszont. Tavaly a tak.búza 4100-ért ment el, majdnem rekord terméssel, most fél terméssel tuti lesz vagy 8000 a búza. Vagy nem.
Ilyesmi őszi árpa van, igazi "könnyűföldben" (nem kecskeméti vakolóhomok). Tuti ad 5 tonnát, csak az a kérdés, hogy ezt az önjáró arató-cséplőgép mennyin szedi össze.
A búza most kezdi tolni a zászlós levelet.
A tavaszi árpa valószínűleg 1 héten belül szomjan hal.
A hétvégi özönvízből 1.1mm lett.
Elég sok repce és búzaterületet látok,
néhányat területre bemenve vizslattam.
A repcénél mindenképp, a búzánál is eléggé "elszaladt az idő", a fenológiai állapot, a csapadékhiány miatt már az özönvíz sem hozna terméstöbbletet. Egy két-három héten belüli jelentős csapadék már csak
esetleg a leendő szemek méretét növelheti,
mennyiségét már nem, és ez nagy baj.
El kéne gondolkodni a kiviteli korlátozáson is az illetékeseknek, mert gyenge-közepes termés esélyes leginkább.
Sajna a fagy dolgozott...
Válasz Gergi03 #19376. hozzászólásáraMilyen Fajta búza? Egyáltalán igényli e?
Válasz Nyomasek Bobo #19370. hozzászólásáraAhogy nézem ez egy fekete rablólégy..(farkaskégy)A búzában nincs valami kártevő lárvaféle.Azt szereti .
Valsmikor Búza kártevőként volt a Hesszeni légy.De ez nem azhttps://www.orszagalbum.hu/legyfajok-22-kep_p_88897
szárszilárdítókat meddig lehet ráfújni búzára? esetleg melyik az a szer amit a legtovább rá lehet?
Válasz JDFERI #19373. hozzászólásáraCsak mert az eltüntette volna őket egy darabig.
Ez itt őszi búza. Elkezdett kalászolni
Válasz határjáró #19372. hozzászólásáraMárcius végén 3cm hó , április közepén 4mm eső és 2x4 mm a napokban.
Az ominózus rettenetes, tőzsdéket bedöntő ,malomjavító minőséget adó, nagy hozamokkal kecsegtető terület zöldítés után lett a "sziklák" közé gyötörve .
Válasz JDFERI #19371. hozzászólásáraNem volt eső arra?
Érkeznek az első kóstolók.
Milyen légyforma ez? Van a búza szélében rendesen...
Válasz Vinkó 75 #19367. hozzászólásáraHa lenne lehetőségem én is öntözném.....
Válasz Vinkó 75 #19367. hozzászólásáraPersze, megfelelő körülményeknél mindegyik jól tljesit. Ha lenne lehetőségem rá már énis locsoltam volna a búzát egyes helyeken. Volt ahol már kiszáradt. Elég szomorú látvány volt.
Válasz határjáró #19366. hozzászólásáraTalaj-tápanyag és a víz az úr. Főként az utóbbi. Itt volt ki múlt héten locsolta búzát.
Válasz Vinkó 75 #19365. hozzászólásáraUtána olvastam kicsit, jókat irnak róla. Bár inkább saját körülmények között derül ki hogy mit tud.