Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szerintem ne a 120 tol parázz hanem atol hogy kib tul meg ál a földeden a viz...Vagy ha besokal a kuki a viztöl és besárgul.. Vagy nem tudsz belemeni a permetezövel és kibb gazos lesz Na a gond ekor van..Nem akor hogy huu 120 let és mi legyen vele... Az már csak kereskedelem..Meg akor már csak papiron kell tologatni..De az még kibb mesze van...
Legyen igazad és legyen 120-as kukorica ha éget ha perzsel, akkor is Bár én még azért félek egy kicsit ettől az évtől, amíg a termény a mi birtokunkban van és az ára nem csücsül a zsebünkben addig még parázok
Azt tudom, itt is beérett az árpa szinte, de a kuki aratás még odébb kicsit, ha fejre áll az idő és jön egy nagy meleg ami megszorítja a kukoricát akkor aki vetett az is szinte cseszheti ha nem tud öntözni...
Szabi ez igy igaz!!De már félek elöre mert mindig bejön amit megtipelsz... Szerintem itt még a muzeumban áló T 34 alól is ki kell majd veni a lánctalpat a kombi alá!!! Szoval a kukorica ár hamarosan felfut!!De szerintem elöte még azt akarják hogy gazdát cseréljen..Majd utána Mindenk csak néz...
Válasz #846. hozzászólásra
ez így van .Én attól tartok már hogy hiába küzdöttem agabonával mert eddig nagyonjó, de ottfog a földön megrohadni mert nemlehet learatni.
Hát akinek vízállása vagy netán még zsákban van a magja az kevéssé fogja élvezni.
Sajnos megint csak a gazdák 1-2%-a az + a görbe orrúak akinek gyümölcsöt termet a raktározás.
Ha ez az időjárás marad(amire napról napra nagyobb az esély)aratásig-kor akkor kérdéses lesz a tak. árpa-búza betakarítása és raktározása is és akkor még ússzuk meg fuzarium nélkül a dolgot, mert ha az is "bevágódik" akkor talán halastóba el lehet adni, vagy már most kéne telepíteni a vízállásokhoz a halakat, hogy megegyék a gabonánkat.........
Szóval ha a kalászos aratás is bebaxik akkor a kukorica (a megmaradt állattartóknál) kibaxott nagy létkérdés lesz........
Szerintem úgy hogy akinek van raktáron annak tuti jól jön, de aki az idei termésre hagyatkozik az nem biztos hogy megtalálja a számítását, mert még közelbe sincs az aratás.
Itt van a környéken akinek még tavaly előtti kukoricája is van és úgy néz ki hogy az is el fog kelleni, voltak nála maszekok és mondták hogy mindegy hogy mikor csak adja el nekik mert már nincs honnan beszerezni lassan. Szóval ha ez igaz, akkor a hiány kezd előállni rendesen. Ami nekünk lehet hogy nem annyira rossz most.
Válasz #829. hozzászólásra
Igen ez jellemző,ez volt a mák aratással is.Azt mondták azért vágják 40 000-ért hek-ját mert nekünk is jól fizet.Csakhogy amikor 15mázsás termés helyett 6-lett nemmondták hogy vissza adnak a 40-ből.
Válasz #827. hozzászólásra
úgy gondolom hogy nincsen sok eladó kukorica az országba, de ha nem így van az majd megcáfolja,biztosan a hiánynak árfelhajtó hatása lessz.
Válasz #825. hozzászólásra
Természetesen +áfával.Jól is van ez így, ne mindig csak a kereskedők keresenek rajta mig besem viszik a raktárba máris tul adtak rajta,a szegény termellö meg majd egy évet küzd vele és jó ha a
bele invesztált pénzét visszakapja.
Válasz #823. hozzászólásra
Helló.Kössz a választ, korrekt voltál.remélem jól eltudod majd adni.Egyébbként nem nekem, hanem egyik ismerősömnek kellett volna,3500ig mondta az árat.Nekem még bolhám sincsen nem hogy ami meg egye.
Olyan infókat kaptunk ma,hogy inkább úgy döntöttünk,hogy várunk még az eladással.
Boccs nem akartalak lódítani,de itt sokan visszavitték a vetőmagot a zsákjában az integrátoroknak,és ma már a 3.300-at is kimondták,az lett a döntés,hogy kivárunk lessz ami lessz.
14459 hozzászólás
Válasz #857. hozzászólásra
csak az esősben olvastam hogy valaki húzott egy dobot, gondolom nem locsolni
Válasz #855. hozzászólásra
Szerintem ne a 120 tol parázz hanem atol hogy kib tul meg ál a földeden a viz...Vagy ha besokal a kuki a viztöl és besárgul.. Vagy nem tudsz belemeni a permetezövel és kibb gazos lesz Na a gond ekor van..Nem akor hogy huu 120 let és mi legyen vele... Az már csak kereskedelem..Meg akor már csak papiron kell tologatni..De az még kibb mesze van...
Válasz #853. hozzászólásra
adobot?
Válasz #854. hozzászólásra
Lesz itt még probléma ,itt a termelők többsége leszerződte a kukit,csak legyen annyi termés...
Válasz #851. hozzászólásra
Legyen igazad és legyen 120-as kukorica ha éget ha perzsel, akkor is Bár én még azért félek egy kicsit ettől az évtől, amíg a termény a mi birtokunkban van és az ára nem csücsül a zsebünkben addig még parázok
Válasz #852. hozzászólásra
de hova?
Válasz #850. hozzászólásra
lehet hogy te húztad adobot?
Válasz #847. hozzászólásra
Ment!!
Válasz #850. hozzászólásra
Mijen öntözésröl beszélsz te???Ijen csapadék tartalékal??? Mikor most is keni..Ugyan már...
Válasz #845. hozzászólásra
Azt tudom, itt is beérett az árpa szinte, de a kuki aratás még odébb kicsit, ha fejre áll az idő és jön egy nagy meleg ami megszorítja a kukoricát akkor aki vetett az is szinte cseszheti ha nem tud öntözni...
Szabi ez igy igaz!!De már félek elöre mert mindig bejön amit megtipelsz... Szerintem itt még a muzeumban áló T 34 alól is ki kell majd veni a lánctalpat a kombi alá!!! Szoval a kukorica ár hamarosan felfut!!De szerintem elöte még azt akarják hogy gazdát cseréljen..Majd utána Mindenk csak néz...
ez így van .Én attól tartok már hogy hiába küzdöttem agabonával mert eddig nagyonjó, de ottfog a földön megrohadni mert nemlehet learatni.
Válasz #844. hozzászólásra
bankos.istvan@hdsnet.hu
Válasz #838. hozzászólásra
Hát akinek vízállása vagy netán még zsákban van a magja az kevéssé fogja élvezni.
Sajnos megint csak a gazdák 1-2%-a az + a görbe orrúak akinek gyümölcsöt termet a raktározás.
Ha ez az időjárás marad(amire napról napra nagyobb az esély)aratásig-kor akkor kérdéses lesz a tak. árpa-búza betakarítása és raktározása is és akkor még ússzuk meg fuzarium nélkül a dolgot, mert ha az is "bevágódik" akkor talán halastóba el lehet adni, vagy már most kéne telepíteni a vízállásokhoz a halakat, hogy megegyék a gabonánkat.........
Szóval ha a kalászos aratás is bebaxik akkor a kukorica (a megmaradt állattartóknál) kibaxott nagy létkérdés lesz........
Válasz #843. hozzászólásra
Vicelsz!!Az már szinte a nyakunkon..Érik az árpa szépen....!!De hogy a kukoricábol mi lesz még azt szinte senki nem tudja...
Válasz #841. hozzászólásra
Dobj elérhetöséget!
Válasz #838. hozzászólásra
Szerintem úgy hogy akinek van raktáron annak tuti jól jön, de aki az idei termésre hagyatkozik az nem biztos hogy megtalálja a számítását, mert még közelbe sincs az aratás.
Válasz #839. hozzászólásra
Szabi ha ijen marad az idö akor job ha ráülsz és kitartod a készletet...
Válasz #839. hozzászólásra
add el.kell mind.
750t kuk eladó 35000+fa h-bihar
Válasz #835. hozzászólásra
Van még jó pár "szekérrel".
Válasz #836. hozzászólásra
Ezt hogy érted?
Válasz #836. hozzászólásra
mi ez a vizügyi válság? mit tudsz róla?
Válasz #834. hozzászólásra
Ezzel a vízügyi válsággal is csak az jár-t jól aki kitartotta.....
Válasz #831. hozzászólásra
mennyi van még?
Válasz #833. hozzászólásra
Most ezt a vízügyi válságot nem ártana ha egy kicsit ki mentené.
Válasz #828. hozzászólásra
Itt van a környéken akinek még tavaly előtti kukoricája is van és úgy néz ki hogy az is el fog kelleni, voltak nála maszekok és mondták hogy mindegy hogy mikor csak adja el nekik mert már nincs honnan beszerezni lassan. Szóval ha ez igaz, akkor a hiány kezd előállni rendesen. Ami nekünk lehet hogy nem annyira rossz most.
Válasz #831. hozzászólásra
Attól több.
Válasz #828. hozzászólásra
Szerintem sincs sok.....sőt!!!!!....szinte nincs is kuki raktáron. Én még hezitálok, hogy kiszálljak-e ennyiért a maradékból.
Mennyi kellene ???????
Válasz #829. hozzászólásra
Igen ez jellemző,ez volt a mák aratással is.Azt mondták azért vágják 40 000-ért hek-ját mert nekünk is jól fizet.Csakhogy amikor 15mázsás termés helyett 6-lett nemmondták hogy vissza adnak a 40-ből.
Nemsokáig lenne a zsebedben, a műkaki 2szeresébe kerülne rögtön.
úgy gondolom hogy nincsen sok eladó kukorica az országba, de ha nem így van az majd megcáfolja,biztosan a hiánynak árfelhajtó hatása lessz.
Reméljük még emelkedik, jól jönne most egy magas kukorica ár.Nálunk eddig minden a legnagyobb rendben...
Sajnálom azokat akiket súlyt ez az időjárás.
Válasz #825. hozzászólásra
Természetesen +áfával.Jól is van ez így, ne mindig csak a kereskedők keresenek rajta mig besem viszik a raktárba máris tul adtak rajta,a szegény termellö meg majd egy évet küzd vele és jó ha a
bele invesztált pénzét visszakapja.
3500-3600 közt megy felénk + ÁFA
Helló.Kössz a választ, korrekt voltál.remélem jól eltudod majd adni.Egyébbként nem nekem, hanem egyik ismerősömnek kellett volna,3500ig mondta az árat.Nekem még bolhám sincsen nem hogy ami meg egye.
Válasz #822. hozzászólásra
Kedves István!
Olyan infókat kaptunk ma,hogy inkább úgy döntöttünk,hogy várunk még az eladással.
Boccs nem akartalak lódítani,de itt sokan visszavitték a vetőmagot a zsákjában az integrátoroknak,és ma már a 3.300-at is kimondták,az lett a döntés,hogy kivárunk lessz ami lessz.
Válasz #821. hozzászólásra
Csak is úgy, Áfás vagy?
Válasz #820. hozzászólásra
Ja és kizárólag papírral eladó.
Válasz #819. hozzászólásra
ok.
Válasz #818. hozzászólásra
Akkor holnap.
Válasz #817. hozzászólásra
Csongrád megye.
Válasz #816. hozzászólásra
Jó még annyit hogy helyileg mere van?
Válasz #815. hozzászólásra
Holnap kapok még árajánlatot, attól tenném függővé,ha nem baj.
Válasz #814. hozzászólásra
És mennyiért adod?
Válasz #813. hozzászólásra
Most 3.200-ért vinnék,de ez kombájntiszta.
Válasz #812. hozzászólásra
Ár?
Válasz #811. hozzászólásra
kb 150 t.
Válasz #810. hozzászólásra
az mennyi lehet?
Válasz #809. hozzászólásra
Vmennyi még van.