Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
loire völgy kaput azért van ez a felfutás.itthon a túlművelés+sok műtrágya a kevés terület miatt éget ki mindent mert víz az nem volt mellé.akinek van tavalyi kuki 6000 ft alatt ne álljon szóba senkivel mert a búza ára és hiánya miatt nincs ami lehúzza az árát.az árpa már elillan napokon belül.
Hát igen. Nem csak a pollenekkel lesz gond. Hanem azzal is hogy átvészelje ezt a 7 napot. De ha átvészeli is akkor az tuti maradandó lesz a kukoricánál.
Válasz Drisa #11598. hozzászólásáraÍgy van nézzék már mit ír 15-ig be..arunk olyan meleg lesz Nyírségben nagyon silány a helyzet pláne most mit hoz a hőhullám
Bizony eső nemvolt xarse melegnek meg már most is meleg van, ha bejön hétvégére a kánikula akkor minden elszárad. Miskolc mellett ahol jól megázott a kukorica, két nap elteltével már kezdi tolni a címerét, mintha az esőre várt volna. A mienk mondjuk az 1mm-re hiába várt...
Ha van ó anyag akkor azt tartani kell ha nem szorít a pénztárca.
Én is elcsesztem igaz már nem sok volt de odaadtam amikor a tavalyi eladottat vitték nagyban, hozzácsaptuk a tételhez.
Annyi, hogy így legalább minden magtárat tudok azóa pucolni fertőtleníteni.
Egy biztos errefelé az elmúlt tíz évben sose volt még ennyire kevés a kukorica vetésterülete, és ami van az is nagyon gyenge! ha nem lesz hozzá egy elfogadható ár akkor nagy lesz a bukta!
itt van minden lejarat MATIFen:
http://www.barchart.com/futures/exchanges.php?exch=matif
USA-ban ma emelkedett 32 centet! Az kb 8 %!
http://finviz.com/futures_charts.ashx?t=ZC&p=d1
Ez az emelkedes csak reszben van benn mai MAtif arban, holnap meg feljebb kell mennie. Pikk pakk 200 EUR lesz Parizsban. Akkor Maon 50.000-et kell adniuk erte minimum!
Ma jelent meg egy USDA report, azt kell atnezni, valami gebasz van vilag kuki es buza varhato termesevel, azert lott ki minden.
Az idei ev kis szerencsevel kedves lesz a Gazdakkal! Kov hetekben meglatjuk meddig verik fel az arakat. Jo lenne meg vagy 20-30 % emelkedo USA es Matif. És maris 60.000 Ft/tonna kuki es buza
De varjuk ki a veget.
MAgyar kereskedok ugy is kesve arazzak fel, legalabb 1-2 hettel, vagy meg tovabb szaroznak. Nagy kukik, de hat ertheto, minel tobb penzt akarnak csinalni, ahogy mi is.
Nezzetek a vilagpiaci arakat mielott eladnatok! Nagy mozgasok is lehetnek! Ne benazza el senki!
Válasz kaygee #11577. hozzászólásárailyen árokparti és egyébb füvek ellen nincs is esélye.tápanyagot elszedik tőle a gyomok a víz ha locsoltad is nem minden.a szomszéd ugyanígy termelt amíg le nem beszéltem a levélzet állandó locsolgatásáról.azóta árkol és áraszt nem kap tüdőgyulladást a kuki.
Egy év tárolási díja kb. 300 Ft./q, ezzel az emelkedéssel meg is érte tárolni, sőt aratáskor 35-36 E között volt az ár.
Azt gondolom, aki korán, április első felében vetett, annak erősebb az állomány, de 70-80 q/ha-nál nem igen lesz több. Későbbi vetések 50-70 q/ha körül saccolom. Persze, ha lenne eső......
Hát ez a pár nap 30-35 fok kikészíti a kukoricát rendesen. A korai vetésnek nem jó mert nem kőt majd rendesen a nagy uv miatt károsodnak a pollen. A kései vetés meg kicsi még hogy maradandó károsodás nélkül átvészelje. Főleg ahol kevés csapadék volt és laza a talaj.
Válasz kukaccsosz #11578. hozzászólásáraA fű sajnos szinte kiirthatatlan, mellette amúgyis egy füves rész van. :) Trágyázva volt, arra gondoltam, hogy kevés lehetett, meg ez a hideg sem lehetett túl jó, volt, hogy 7-8 fok körül volt reggel, és látszott a leheletem.
Jómagam csak egy egyszerű kerti csemegekukorica termesztő vagyok, néhány sort szoktam csak vetni saját felhasználásra.
Idén kb. 2 hete nagyon leromlottak szegénykéim, és nem tudom, hogy miért. Gondoltam, itt kérhetek profiktól tanácsot.
Május 4-én vetettem, gyönyörűen kelt, és gyorsan is, minden szép zöld volt, és jól is nőtt. Mostanra teljesen elengedték az alsó leveleket, növekedésbeli gondok is vannak, a színük is rossz.
A nitrogén úgy gondolom, hogy rendben volt, tavaly ugyanígy nem volt hasonló gond velük.
Csináltam néhány képet, remélem, átmennek (bocsánat, ha túl sok).
Előre is köszönöm, nagy segítség lenne, ha tudnátok nekem tanácsolni valamit.
UI: Elnézést, de nem tudom, hogy melyik fórumba kell írnom, ezért mindkét aktívba átküldtem, amit találtam.
Válasz cimbike. #11567. hozzászólásáraIgen De nem muszáj 1-1 sor Lehet 3-3 persze ha 6 soros vetőgéppel vettek. Mi idén így csináljuk.A kísérlet is úgy van elrendezve hogy egymás mellet Más FAO van. A leg szélsőségesebb az egy 290-420 van egymás mellet. Tavaly tártunk úgy hogy kevés eső volt megvolt a porzás egy csőnél majd jött egy kiadós eső és megindította a második csövet is de nem volt mi beporozza.
Válasz Bán Zsolt #11564. hozzászólásáraEz sem lett nagy kb 2 meter lehet de szepnek tunik...eddig mindig 3 meter felett voltak magassagba ez most hatha csobe tobbet nyom :)
Válasz Pici #11559. hozzászólásárana én meg azon csodálkozom hogy 2m magas gyönyörű haragos zöld de címert még nem láttam
közvetlen szomszéd meg 170cm de már virágzik ok 10 nappal hamarabb vetette
24596 hozzászólás
Válasz tehenes gazda #11604. hozzászólásáraMost vettem 4000 -ért árpát meg kukit, búza már sehol sincs. Ezek szerint igen jó bizniszt csináltam.
Válasz oprita #11603. hozzászólásáranemnem
Máté
loire völgy kaput azért van ez a felfutás.itthon a túlművelés+sok műtrágya a kevés terület miatt éget ki mindent mert víz az nem volt mellé.akinek van tavalyi kuki 6000 ft alatt ne álljon szóba senkivel mert a búza ára és hiánya miatt nincs ami lehúzza az árát.az árpa már elillan napokon belül.
Válasz szanberg #11599. hozzászólásáraJános?
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Hát igen. Nem csak a pollenekkel lesz gond. Hanem azzal is hogy átvészelje ezt a 7 napot. De ha átvészeli is akkor az tuti maradandó lesz a kukoricánál.
Válasz Drisa #11598. hozzászólásáraÍgy van nézzék már mit ír 15-ig be..arunk olyan meleg lesz Nyírségben nagyon silány a helyzet pláne most mit hoz a hőhullám
Válasz Drisa #11598. hozzászólásáraA szerintünk extr korán vetett kukoricád hozta az elvárásaidat? vagy orrbaverte a hideg?
Bizony eső nemvolt xarse melegnek meg már most is meleg van, ha bejön hétvégére a kánikula akkor minden elszárad. Miskolc mellett ahol jól megázott a kukorica, két nap elteltével már kezdi tolni a címerét, mintha az esőre várt volna. A mienk mondjuk az 1mm-re hiába várt...
Ha van ó anyag akkor azt tartani kell ha nem szorít a pénztárca.
Én is elcsesztem igaz már nem sok volt de odaadtam amikor a tavalyi eladottat vitték nagyban, hozzácsaptuk a tételhez.
Annyi, hogy így legalább minden magtárat tudok azóa pucolni fertőtleníteni.
Válasz Dinnyés Laci #11597. hozzászólásáraTartsad ha így halad az idő idén nem is lesz kukorica.
akkor mi legyen a tavalyit tartsam még?
MAtif 196 EUR kuki novemberre
de volt 205 EUR is, igaz csak par percre :)
durva, az ujabb 8 EUR emelkedes, az 2.400 Ft/t emelkedes tegnap ota
A kukorica piaci ara jelenleg Maon 196-(35v40)=161-156 EUR
49.000-50.500 Ft/tonna
ha ennyit ad erte kereskedo, mar akkor megerte neki megvenni!
Ma a kukorica piaci ara Maon 49.000 Ft/tonna korul van.
Hmm, 7-8 nap alatt emelkedett 10.000-et.
Most mondta az időjós, hogy Spanyol, Fro. 40 fok van. Ez biztos közrejátszik.
Válasz Cafi #11592. hozzászólásáramajd mintát vesznek...a közösből, ahol van fuzárium..aztán bevírítanak egy 110 euros árat megint....
Egy biztos errefelé az elmúlt tíz évben sose volt még ennyire kevés a kukorica vetésterülete, és ami van az is nagyon gyenge! ha nem lesz hozzá egy elfogadható ár akkor nagy lesz a bukta!
Válasz tuto1 #11589. hozzászólására2015 november, azaz uj kuki!
De azota tovabb szarnyalt, mar 188 EUR!
itt van minden lejarat MATIFen:
USA-ban ma emelkedett 32 centet! Az kb 8 %!
http://finviz.com/futures_charts.ashx?t=ZC&p=d1
Ez az emelkedes csak reszben van benn mai MAtif arban, holnap meg feljebb kell mennie. Pikk pakk 200 EUR lesz Parizsban. Akkor Maon 50.000-et kell adniuk erte minimum!
Ma jelent meg egy USDA report, azt kell atnezni, valami gebasz van vilag kuki es buza varhato termesevel, azert lott ki minden.
Az idei ev kis szerencsevel kedves lesz a Gazdakkal! Kov hetekben meglatjuk meddig verik fel az arakat. Jo lenne meg vagy 20-30 % emelkedo USA es Matif. És maris 60.000 Ft/tonna kuki es buza
De varjuk ki a veget.
MAgyar kereskedok ugy is kesve arazzak fel, legalabb 1-2 hettel, vagy meg tovabb szaroznak. Nagy kukik, de hat ertheto, minel tobb penzt akarnak csinalni, ahogy mi is.
Nezzetek a vilagpiaci arakat mielott eladnatok! Nagy mozgasok is lehetnek! Ne benazza el senki!
http://finviz.com/futures_charts.ashx?t=GRAINS&p=d1
Válasz kaygee #11577. hozzászólásárailyen árokparti és egyébb füvek ellen nincs is esélye.tápanyagot elszedik tőle a gyomok a víz ha locsoltad is nem minden.a szomszéd ugyanígy termelt amíg le nem beszéltem a levélzet állandó locsolgatásáról.azóta árkol és áraszt nem kap tüdőgyulladást a kuki.
Válasz Cafi #11588. hozzászólásáraA Kwizda nincs összhangban a Matif-fal, itt minimális esést mutat.
http://www.kwizda.hu/termenyar
Válasz Cafi #11588. hozzászólásáraEz 2014-es termésű kukorica ára? Vagy az idei kötés?
Egy év tárolási díja kb. 300 Ft./q, ezzel az emelkedéssel meg is érte tárolni, sőt aratáskor 35-36 E között volt az ár.
Azt gondolom, aki korán, április első felében vetett, annak erősebb az állomány, de 70-80 q/ha-nál nem igen lesz több. Későbbi vetések 50-70 q/ha körül saccolom. Persze, ha lenne eső......
elozo het csutortoktol maig 19 EUR-t emelkedett MATIF-en kukorica novemberi lejaratra
http://www.barchart.com/quotes/futures/XBX15
most 183,5 EUR
elozo heten penteken meg 39.000-et adott IKR, TRIGO Tolnaban kukiert, ma mar 41-42.000-ot
szoval nagy kukik :)
mert:
BET-en ma mar 47.000-en kotottek
ebbol az arbol es Matifbol visszaszamolva 43-45.000-nek kellene lennie kuki aranak.
szoval ez alatt eladni, rafizetes
Hát ez a pár nap 30-35 fok kikészíti a kukoricát rendesen. A korai vetésnek nem jó mert nem kőt majd rendesen a nagy uv miatt károsodnak a pollen. A kései vetés meg kicsi még hogy maradandó károsodás nélkül átvészelje. Főleg ahol kevés csapadék volt és laza a talaj.
Válasz Traktoros Jani #11584. hozzászólásáraEz a 10-nap eldönti a kukoricák sorsát
Válasz Traktoros Jani #11584. hozzászólásáraLekötésre?
kukorica ár 4300+komp
Válasz kaygee #11582. hozzászólásáraLevél analízis elvégeztetése után okosabb lennél.
Növény és talajvédelmi szolgálat csinált ilyet. Ha jövőre is lesz, akkor megéri és már az őszi trágyázásnál tudsz készülni rá.
Válasz Pici #11580. hozzászólásáraA vizet nem érteném, az rendben volt, de nem kizárt.
A cink is lehet, bármilyen tápanyag hiányt el tudok képzelni (sajnos).
Válasz kukaccsosz #11578. hozzászólásáraMeg talán diszkrét cinkhiány is van, 3-4. képen a levél csíkozódás.
Válasz kaygee #11579. hozzászólásárasima viz hiány meg egy kis trágya is jol jönne neki....
Válasz kukaccsosz #11578. hozzászólásáraA fű sajnos szinte kiirthatatlan, mellette amúgyis egy füves rész van. :) Trágyázva volt, arra gondoltam, hogy kevés lehetett, meg ez a hideg sem lehetett túl jó, volt, hogy 7-8 fok körül volt reggel, és látszott a leheletem.
Válasz kaygee #11577. hozzászólásáraMeg kellene kapálni nem csak a tövét és megöntözni.
A műtrágya is csodákra képes!
A képek innen lemaradtak.
Kedves Fórumozók!
Jómagam csak egy egyszerű kerti csemegekukorica termesztő vagyok, néhány sort szoktam csak vetni saját felhasználásra.
Idén kb. 2 hete nagyon leromlottak szegénykéim, és nem tudom, hogy miért. Gondoltam, itt kérhetek profiktól tanácsot.
Május 4-én vetettem, gyönyörűen kelt, és gyorsan is, minden szép zöld volt, és jól is nőtt. Mostanra teljesen elengedték az alsó leveleket, növekedésbeli gondok is vannak, a színük is rossz.
A nitrogén úgy gondolom, hogy rendben volt, tavaly ugyanígy nem volt hasonló gond velük.
Csináltam néhány képet, remélem, átmennek (bocsánat, ha túl sok).
Előre is köszönöm, nagy segítség lenne, ha tudnátok nekem tanácsolni valamit.
UI: Elnézést, de nem tudom, hogy melyik fórumba kell írnom, ezért mindkét aktívba átküldtem, amit találtam.
Köszönettel,
kaygee
[kep1][kep2][kep3][kep4][kep5]
Válasz isti70 #11573. hozzászólásáraMikor lett vetve?
Válasz cimbike. #11567. hozzászólásáraÉn tavaly 3-3 sorba vetettem,390,meg 400 fao számút.Ha melléfordulsz,6-6 sor lesz fajtánként.
9025 kuki
9025 kuki
Ma kikerültek a táblák is. :)
Válasz cimbike. #11567. hozzászólásáraIgen De nem muszáj 1-1 sor Lehet 3-3 persze ha 6 soros vetőgéppel vettek. Mi idén így csináljuk.A kísérlet is úgy van elrendezve hogy egymás mellet Más FAO van. A leg szélsőségesebb az egy 290-420 van egymás mellet. Tavaly tártunk úgy hogy kevés eső volt megvolt a porzás egy csőnél majd jött egy kiadós eső és megindította a második csövet is de nem volt mi beporozza.
Válasz Bán Zsolt #11564. hozzászólásáraEz sem lett nagy kb 2 meter lehet de szepnek tunik...eddig mindig 3 meter felett voltak magassagba ez most hatha csobe tobbet nyom :)
Lenne ertelme mas fao szamu kukoricat vetni 1-1 sorba a porzas miatt.
Válasz djohn #11565. hozzászólására
Válasz Bán Zsolt #11564. hozzászólásáraTenyészidő, virágzáshoz szükséges hőösszeg a kulcsszavak a kérdésed megválaszolásához.
Válasz Pici #11559. hozzászólásárana én meg azon csodálkozom hogy 2m magas gyönyörű haragos zöld de címert még nem láttam
közvetlen szomszéd meg 170cm de már virágzik ok 10 nappal hamarabb vetette
Válasz Dinnyés Laci #11561. hozzászólásáranálunk van olyan rész ahol már most furujáznak
Válasz GREVEN #11557. hozzászólásáraa cambionak minimális a talajhatása.egy alsó levélpárod hová lett?
kukoricák hogy állnak?
hétvégére jön a finom 35 fok
erre most tolják a címert,de ha kisüt a nap már furujáznak
Válasz GREVEN #11557. hozzászólásáraAz idén sajnos nem csak ez nem bizonyított
Válasz GREVEN #11557. hozzászólásáranállam eddig szép igaz trágyázott földben mára cimert kitolta kiváncsi vagyo ka mázsa majd mit mond ....
Válasz GREVEN #11556. hozzászólásáraSzép
Válasz GREVEN #11556. hozzászólásáraMv277 Jumbo turbo-val kezelve. Idén nem bizonyított