Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Érdekes amit írsz, de annak nagy része GMO, az nem számít szerinted csak olcsó legyen??????????? Én nem kérnék abból az olcsó GMO kukoricából!!!!!!!!!!!
Válasz #9138. hozzászólásra
A kulso hatas (nem elsosorban az USA, inkabb Ukrajna es Romania, ahol tovabbra is nagy termest varnak) nem ugy jelentkezik, hogy importalunk kukoricat. Az is megeshet, ha nagy az arkulonbseg es itthon nincs kinalat (alacsony aron), de egyelore nem errol van szo. Az exportor cegek leszerzodtek tobb millio tonna kukoriva leszallitasara. Ezt valahonnan be kell szerezni. Onnan szerzik be, ahol olcsobb. Amig jelentos arkulonbseg van, addig mondjuk ukran jukoricat vesznek, es azt szallitjak Olaszorszagba, vagy Eszak Afrikaba vagy Kozel Keletre. Ha a kornyezo orszagokban is rossz lenne a termes, akkor magasabb aron vennek itthon is (lasd a tavalyi evet), mert a szallitasi szerzodesnek eleget kell tenniuk.
Remélem, hogy csak kacsa a 3200.
Nézegettem a tőzsdés oldalt, ilyen 4400 körüli legutolsó árat láttam.
Viszont tak. búzára augusztus szeptemberre 4400-at ír átlagárra, ennek ellenére 3800-nál jobb áron nem lehetett eladni a környéken. Úgy tűnik az itteni kereskedők nem követik a BÉT ármozgását.
A csöves tengerinek lesz piaca ha tényleg ilyen alacsony lesz az ár :-(
Tüzelőnek fogják venni !
Ez nagyon szomorú hol van a kamara ? Vagy az EU ?
Nincs semmi ami a gazdát védi csak magunkra számíthatunk!
Remélem mindenki ki tudja ezt az évet huzni valahogy 0-ra .Mert itt haszon nem lesz sajnos.
Oda kell billenteni a Kossuth Lajos térre, az Országház elé!
Meg pár száz trakorral traktorozni pesten, úgyis megakartam tanulni driftelni a kőrforgóban:DD
Lehet itt érvelni,hogy a chichagoi tözsde meg rekordtermés.Ok duma! Az itt a helyzet okor tözsdebrokerek,hogy tanult a 3 nagy felvŕsŕrlo,a tavalyi egymŕsra igčrgetčsböl KARTELEZNEK MEGEGYEZETT A HUNGRANA,CALLGILL,MEG A GLENCORN,HOGY NEM VERIK AZ ÁRAT. Na ezért nincs ŕra. DE TENGERI SINCS ELSÜLT TUDJA EZT MINDENKI.Mŕr hogy lenne rekordtermčs,öklömnyi csövek,meg van ahol csö sincs.EGYÉRTELMÜ KARTEL VAN,CSAK HOL A GAZDASŔGI HIVATAL,MEG VANNAK KENVE MILIŔRDOS ÜZLET. Rŕadŕsůl tavaly volt felénk črezhetöen erös piaci kihatŕsa ezeknek az amerikai cégeknek.Hiŕba a az ŕllitolagos rekord,ha nem čri meg hozni vinni. Üresek az autopŕlyŕk alsň utakon döcögnek a kamionok az E utdij+ a stb. Nagyon eröss Kartel vang! Nincs tengeri ez biztos,hŕt lŕtom!! Mĺr kupec is hivott van e? Mondtam 5e vagy felette van. Amugy nincs!. Szernencse van egy kis tökém,nincs adossŕgom,igy vŕrok!
Úgy lesz ez lassan úgy látom ,mint valamelyik évben tüzeltem a kukoricával olyan gyenge ára volt ,ha eléri megint azt a szintet ,mint az akácfa mázsája simán eltüzelem jobb a kalóriája is és nem kell fát vennem .Ha ez jó a kupecoknak csak tessék megfagyni nem fogok
A szárazság ellenére jó a kukoricám,amit eleve silónak vetettem--Coralva. Ápr.20.-án vetettem,így ki tudott fejlődni ,mire rájött a szárazság. 10-ből 6 száron dupla cső van,2-száron egy és 2-száron semmi. Na nem egy sorban,hanem úgy,hogy az egyik soron 2 vagy 1 cső van,míg a mellette lévő soron 10-12 száron semmi.Na ezt aztán nem értem ,hacsak az nem,hogy az Spc egyik eleme nem vetett rendesen és gabonavetőgép egy sorával felül vetettem 11 nap múlva,amikor kikelt. Ez a 11 nap elég volt ahhoz,hogy ne hozzon csövet???
Válasz #9096. hozzászólásra
Szerencsére nem, számolni kell, de az első megoldás jobbnak tűnik , mert a másodikat már nem lehet jól megcsinálni.....most itt, most amott....az már a gányolásos topikba való....véleményem szerint........
24596 hozzászólás
Válasz #9148. hozzászólásra
Érdekes amit írsz, de annak nagy része GMO, az nem számít szerinted csak olcsó legyen??????????? Én nem kérnék abból az olcsó GMO kukoricából!!!!!!!!!!!
A kulso hatas (nem elsosorban az USA, inkabb Ukrajna es Romania, ahol tovabbra is nagy termest varnak) nem ugy jelentkezik, hogy importalunk kukoricat. Az is megeshet, ha nagy az arkulonbseg es itthon nincs kinalat (alacsony aron), de egyelore nem errol van szo. Az exportor cegek leszerzodtek tobb millio tonna kukoriva leszallitasara. Ezt valahonnan be kell szerezni. Onnan szerzik be, ahol olcsobb. Amig jelentos arkulonbseg van, addig mondjuk ukran jukoricat vesznek, es azt szallitjak Olaszorszagba, vagy Eszak Afrikaba vagy Kozel Keletre. Ha a kornyezo orszagokban is rossz lenne a termes, akkor magasabb aron vennek itthon is (lasd a tavalyi evet), mert a szallitasi szerzodesnek eleget kell tenniuk.
Válasz #9144. hozzászólásra
Remélem, hogy csak kacsa a 3200.
Nézegettem a tőzsdés oldalt, ilyen 4400 körüli legutolsó árat láttam.
Viszont tak. búzára augusztus szeptemberre 4400-at ír átlagárra, ennek ellenére 3800-nál jobb áron nem lehetett eladni a környéken. Úgy tűnik az itteni kereskedők nem követik a BÉT ármozgását.
Válasz #9137. hozzászólásra
A cd106 bevállt mert látom árulod ?
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/kukorica_nagy_a_szoras_a_megyeben/2348105/?
Válasz #9141. hozzászólásra
,nézz rá a Bét áruszekcióra,ne írj baromságokat
A csöves tengerinek lesz piaca ha tényleg ilyen alacsony lesz az ár :-(
Tüzelőnek fogják venni !
Ez nagyon szomorú hol van a kamara ? Vagy az EU ?
Nincs semmi ami a gazdát védi csak magunkra számíthatunk!
Remélem mindenki ki tudja ezt az évet huzni valahogy 0-ra .Mert itt haszon nem lesz sajnos.
Oda kell billenteni a Kossuth Lajos térre, az Országház elé!
Meg pár száz trakorral traktorozni pesten, úgyis megakartam tanulni driftelni a kőrforgóban:DD
igaz-e vagy sem, itt már 3200-t hallani...
Szerintem is kartel van!!
Üdv Mindenkinek.Csöves kukoricát szeretnék venni.Mi lehet az ára,
Lehet itt érvelni,hogy a chichagoi tözsde meg rekordtermés.Ok duma! Az itt a helyzet okor tözsdebrokerek,hogy tanult a 3 nagy felvŕsŕrlo,a tavalyi egymŕsra igčrgetčsböl KARTELEZNEK MEGEGYEZETT A HUNGRANA,CALLGILL,MEG A GLENCORN,HOGY NEM VERIK AZ ÁRAT. Na ezért nincs ŕra. DE TENGERI SINCS ELSÜLT TUDJA EZT MINDENKI.Mŕr hogy lenne rekordtermčs,öklömnyi csövek,meg van ahol csö sincs.EGYÉRTELMÜ KARTEL VAN,CSAK HOL A GAZDASŔGI HIVATAL,MEG VANNAK KENVE MILIŔRDOS ÜZLET. Rŕadŕsůl tavaly volt felénk črezhetöen erös piaci kihatŕsa ezeknek az amerikai cégeknek.Hiŕba a az ŕllitolagos rekord,ha nem čri meg hozni vinni. Üresek az autopŕlyŕk alsň utakon döcögnek a kamionok az E utdij+ a stb. Nagyon eröss Kartel vang! Nincs tengeri ez biztos,hŕt lŕtom!! Mĺr kupec is hivott van e? Mondtam 5e vagy felette van. Amugy nincs!. Szernencse van egy kis tökém,nincs adossŕgom,igy vŕrok!
Válasz #9136. hozzászólásra
Elkezdték,de silózóval! 20.6 a legjobb még! Vagy 28!
Üdv jo estét. Elkezdte már vágni valaki a kukoricát bkkun megyében? Milyen vizekkel?
Válasz #9134. hozzászólásra
hát ezaz
ilyen árak mellett nem kapkodik senki majd 14-es körül hadd száradjon nemigaz ?
hanyad vízzel kezditek vágni a kukoricát?
Válasz #9129. hozzászólásra
Tavalyi ár Bruttó 6000Ft/t tarlón.
kb 40t/Ha
Amit mondott a haver az 10 kg/Ft+ áfa vagy kompenzáció!
Tavaly a kb 3 tonnás kukoricát 200e/ha.A vevő takarította le.
Amin itt ott volt cső az meg 150e ft/ha.
Tud-e valaki siló kukorica árat megadni???
Válasz #9118. hozzászólásra
Nagy faszt lesz 6 millió tonna, max 5!!!!!!!!!!! Ez csak azért van mondva szerintem hogy le lehessen verni az árat!!!
Válasz #9123. hozzászólásra
Úgy lesz ez lassan úgy látom ,mint valamelyik évben tüzeltem a kukoricával olyan gyenge ára volt ,ha eléri megint azt a szintet ,mint az akácfa mázsája simán eltüzelem jobb a kalóriája is és nem kell fát vennem .Ha ez jó a kupecoknak csak tessék megfagyni nem fogok
Válasz #9125. hozzászólásra
csak akkor tol le, ha pont nem az írigység dolgozik nálla
Válasz #9120. hozzászólásra
Ne mondj ilyet mert jön az ezereszű paradicsommag barátunk és letol mert mindig mást hibáztatunk és nem ismerjük a tözsdét
Válasz #9123. hozzászólásra
Válasz #9122. hozzászólásra
Már nem is olyan Tündi bündi http://www.youtube.com/watch?v=eTYd5CFDMl8
Válasz #9119. hozzászólásra
Besz...ás Mi lessz így???? Mondjuk Tündi-Bündi nem kap tőlem semmit....
A szárazság ellenére jó a kukoricám,amit eleve silónak vetettem--Coralva. Ápr.20.-án vetettem,így ki tudott fejlődni ,mire rájött a szárazság. 10-ből 6 száron dupla cső van,2-száron egy és 2-száron semmi. Na nem egy sorban,hanem úgy,hogy az egyik soron 2 vagy 1 cső van,míg a mellette lévő soron 10-12 száron semmi.Na ezt aztán nem értem ,hacsak az nem,hogy az Spc egyik eleme nem vetett rendesen és gabonavetőgép egy sorával felül vetettem 11 nap múlva,amikor kikelt. Ez a 11 nap elég volt ahhoz,hogy ne hozzon csövet???
Válasz #9119. hozzászólásra
Mert kupec .... ez mind
Moderálta: (3932) 2013-11-12 09:11:57
Válasz #9117. hozzászólásra
Tünde 36 ért veszi.
Válasz #9114. hozzászólásra
már 39
Válasz #9113. hozzászólásra
Írogatott ide a Fórumba nem olyan régen ( már nem emlékszem a nicknevére),
de nekem hiteltelennek tűnt akkor......
ez???
Válasz #9108. hozzászólásra
Régen azt mondták aki piros kukoricát talál, az mára abbahagyhatja a munkát.
Válasz #9110. hozzászólásra
huuu csodálatos :/ azért köszönöm a választ :) remélem megy feljebb az ára :/:)
Válasz #9109. hozzászólásra
szept 16-ig 42 utána 40. egyenlőre
Szevasztok :) kukorica árakról érdeklődnék szabadegyháza felöli árak érdekel :) választ előre is köszönöm :)
Válasz #9106. hozzászólásra
Kimész és kézzel le töröd , bár kérdés mekkorák a foltok ahol van rajta ?
Ezen én is gondolkoztam, és a mai napig nem tudom, hogy mit csináljak a 9 hektáros homoki kukival, ahol foltokban van rajta 1-2 cső, utána meg semmi.
Szerencsére nem, számolni kell, de az első megoldás jobbnak tűnik , mert a másodikat már nem lehet jól megcsinálni.....most itt, most amott....az már a gányolásos topikba való....véleményem szerint........
szép estét mindenkinek! kérdezném kinek milyen let a kukoricája ha le letvágva ?
Válasz #9102. hozzászólásra
Úgy néz ki a brazilok ok is kapnak az szájból. Már megy a sírás....ha így marad akkor a kuk és a szója is megsínyli.
Válasz #9100. hozzászólásra
Még köll pár100 2010 2012 2013 szezon nyeresig ahhoz.....
Válasz #9099. hozzászólásra
Lehet, annyira egyforma a 2, mindig összekeverem.
Válasz #9098. hozzászólásra
Az a Micoo tanya vót tuti......
Válasz #9097. hozzászólásra
Csak távolról láttam de mintha valami szinesbőrüek arany rudakat ragasztottak volna fel a Hecc tanya homlokzatára.
Válasz #9095. hozzászólásra
kódolva mi is neki az eredménye?