Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.37 FtUSD389.71 FtCHF442.28 FtGBP495.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
bzsr
en szombaton fejeztem be az ultetest egy par kicsit eldolt a szel miatt mara is mondanak nagy szelet meg sok esot remelem nem lesz belole sok meg bajlodik egy kicsit de remelem nemsokara eszhez ter.
nurelle D...egy kicsit csoporgot az eso remelem nem mosta le ezt majd megismetlem az esozesek utan...ha esetleg tudnal valami tanacsot adni hogy egy par het mulva mikor kebzodnek a paprikak vagy az utan hogy mivel fujam ahoz hogy elosegitje az erest.?
Szerintem ne várj az esőzés végéig, mert addigra lehet kirágják az állományod nagy részét. Elvileg az esőzés nem befolyásolja a rovarölő hatástartamát és nem bántja a növényedet sem.
Pl: Mi amikor elpalántáztuk a pappert kb fél órára rá kapott a terület 5 mm csapadékot, semmi baja a paprikának.
Ha nem vagy biztos magadban kérdezz meg egy növényvédelmist telefonon.
Szerintem a rovarölővel ne igen várj tovább, ha már dolgoznak a kis kártevők...
Mi a rovarölő granulátumot a palántázás után rögtön a sor mellé szórjuk és bedolgozzuk (tolizzuk, kapáljuk vagy gereblyézzük...a cél szentesíti az eszközt!)
nem a rovarolot az esozes utan szorok mert ragja valami a levelek szarat.majd a rovarol is meg a bajos paprikakrol is kuldok kepet estere.egyelore csak tapacsak iletve bakteriumot adtam nekik tegnap meg ma azok is biok szoval atol tuti nem...
hello mindenkinek...
volna egy kerdesem
szombaton fejeztuk be a kiultetest es eszrevetem hogy a paprikanak a szara megbarnult de csak a deli felen....lehet ez korokozo wagy csak napsutestol wan?
kesob kuldok kepet is...elore is koszonom
Sorba szépen belátni...
Mi április 4-én tettük a magokat a földbe... az egyik táblában 3 cm mélyre 20 kg/ha mikro starter-rel együtt.(Valagro) A másik táblában pedig 4cm mélyre 15 kg/ha mikróval. (Próbaképpen hogy majd mit mutat)
A 3 centis 3 hétre kint volt, a 4 centis egy-két nappal a negyedik hét után zöldítette a sorát.
Ki milyen fajtát használ? Vetésmélység? Termesztés technológia?
Mi magról vetni "egyenlőre" csak erős fűszert (Szegedi 178) vetettünk. Az édeset palántázni szoktuk...
A www.homokigazda.com oldalon ami egy havonta megjelenő szaklap online formában, a 2014 április számban elég sok szó van a fűszerpapi termesztésről illetve a tavalyi hibákról. Ajánlom mindenki figyelmébe.
Én tavaly nem vártam meg, hogy megdöglik-e teljesen, vagy 3 hét sínylődés árán megerősödik, hanem újra ültettük.
A késést persze nem tudtuk behozni, de ahhoz képest, hogy április végén még belvíz állt a földemen....
kedves hali laci ismeros az erzes en is pont ugy jartam...egyszeruen nem hitem el hogy az en paprikam csak egy kicsivel nagyob mint a helyrevetet pl kiss paprika es a vegen meg el is fagyot raadasul az volt az elso evem de az iden is megprobaltam keveseb magot ultetem es dupla akora teruletre fogom kivetni jovo het elejen ma mar hozak ma nyolcadik levelet majd 20 centi magas az atlag szoval egyelore jol igerkezik a fenykepek elmaradnak nem talalom a kabelt a telomhoz :)most meg rohanok oszekotni az ontozocsoveket de majd talan estere feltoltom oket...
Gyerekek most visszaolvasva... akkor a Command 48-at virágzásig tolhatom a paprikára? Maradt 4 dl -em és ha nem muszály nem rakosgatom el jövőre inkább felhasználom, egy kapálásnyit spórolva rajta :)
Köszi az infót. Én is helyre vetettem. Az idén már majdnem 2,5 ha erős füszim van. Remélem hasonló lesz az idei év termést tekintve vagy jobb is a tavelyinál.
Egyébként volt még 200 négyszögöl reményem is meg szegedi 80 as fele-fele arányban. Öntözés nélkül 10 mázsát takarítottunk be összesen.
Igen ,ez egy jónak mondható termés .Itt két gazdának is volt tavaly erős.Nekik is a 100 mázsa körüli termés volt betakarítás után. Ők helyre vetették én palántáztam. Ők jártak jobban. Nekem fele lett a termés.Pont akkor hűlt vissza az idő mikor kipalántáztam és nem jutott egyről a kettőre a növényem.De majd az idén...
Március 10-én vetett paprikám már egy hete sorol. Command+Devrinolt kapott pre 3 hete, ma Panterával kínáltam meg, 3 nap múlva kapja az újabb Commandot....
sziasztok
en palantazok fuszerpaprikat szep kelesem wolt talan el is erte a 90% a 85% bisztos...nezegetem a palantakot es wan egy kis sanda gyanum hogy megnyulotak ami kepet talaltam rola ugy nez ki hogy megsem majd esetleg holnap holnaputan tltok fel kepet es ha lesztek olyan kedvesek akor velemenyt nyilvanitatok... :)
Üdvözlet Uraim,
Nálam is többsége már csírában van,de még totált nem kapott.Remélem vasárnap le bírjuk fújni,mert ha nem az nagyon nagy cumi lesz!Totálhoz raktok commandot?
Egy kérdés... erős füszerpaprikával foglalkozik valaki?
Az lenne a kérdésem 1ha -ról kinek mennyi jön le? Nekem tavagy majnem 100 mázsa.. Az jónak mondható?
3 hete lett eldugdosva a magocska a földalá... csírában van, de még a föld alatt.. Ez a 1-1.5 rosszidő nem kedvez a növekedésének.... Jöhetne egy kis napsütés és meleg. Az jót tenne :P :)
Szépen bújkál már nekem is a paprika /meg a gaz is /.
Ma vettem Command 48EC kegyszert akkor rá lehet fújni ha bújkál már a paprika?
A növényvédős azt mondta csírázásgátló ha ki van bújva a paprika nem tudja milyen hatással van rá.
6390 hozzászólás
Ilyenek most a palántáim. Délibáb F1 fajta most kapot ferticare-t és rezet..
Válasz #4337. hozzászólásra
Tejcsi! Milyen technológiát használsz? Fajta? Te mikor és mit adsz neki?
Válasz #4335. hozzászólásra
Szép! Jól sikerült a gyomírtás!
Válasz #4336. hozzászólásra
Nibexel nyomtuk ki és 45cm a sortáv.
Remélem jobb lesz mint a tavalyi
Válasz #4335. hozzászólásra
mivel vetetted ?
mennyi a sortáv ?
jó lesz ez
Üdv,
80-as helyrevetve,
na szep... en holnap megyekmelykutra egy kis anyagert
Akkor itt vagy a közelben. Én madarasi vagyok.
bzsr
en szombaton fejeztem be az ultetest egy par kicsit eldolt a szel miatt mara is mondanak nagy szelet meg sok esot remelem nem lesz belole sok meg bajlodik egy kicsit de remelem nemsokara eszhez ter.
koszi az emailt majd utana olvasok...
bezdan, a hatartol 10 km-rel baja alatt zombor mellett...
Ki hogy áll a palánta kiültetéssel?
Nálunk elég sok eső volt, úgyhogy csak jövő héten megy ki, még fóliát is kell fektetni...
Válasz #4326. hozzászólásra
Küldtem egy mail-t. Megkaptad?
Látom vajdasági vagy...pontosabban honnan? Én határmenti szomi vagyok!
Válasz #4325. hozzászólásra
Azt a betyár mindenit!
Sajnálom! Remélem valaki tud segíteni....
azta...hol volat az a jeg?nekem marat meg kb 5-6 ezer palantam de en vajdasagi vagyok ugyhogy az kapufa sajnalom nagyon remelem erre nem lesz:(
Üdv!
Elverte a fűszerpaprikámat a jég!
Tud valaki olyat, akitől tudok még palántát szerezni?
S.O.S.!
Köszönöm!
nurelle D...egy kicsit csoporgot az eso remelem nem mosta le ezt majd megismetlem az esozesek utan...ha esetleg tudnal valami tanacsot adni hogy egy par het mulva mikor kebzodnek a paprikak vagy az utan hogy mivel fujam ahoz hogy elosegitje az erest.?
Válasz #4322 hozzászólás
Igazán nincs mit!
Mit fújsz?
igazad wan most wetem meg a rovarolot es indulok is permetezni...koszi a hozaszolast
Válasz #4320. hozzászólásra
Szerintem ne várj az esőzés végéig, mert addigra lehet kirágják az állományod nagy részét. Elvileg az esőzés nem befolyásolja a rovarölő hatástartamát és nem bántja a növényedet sem.
Pl: Mi amikor elpalántáztuk a pappert kb fél órára rá kapott a terület 5 mm csapadékot, semmi baja a paprikának.
Ha nem vagy biztos magadban kérdezz meg egy növényvédelmist telefonon.
hat igen de most jonek az esozesek ugyhogy meg kel warnom a veget es utana fujom a kontaktot
Válasz #4318. hozzászólásra
Szerintem a rovarölővel ne igen várj tovább, ha már dolgoznak a kis kártevők...
Mi a rovarölő granulátumot a palántázás után rögtön a sor mellé szórjuk és bedolgozzuk (tolizzuk, kapáljuk vagy gereblyézzük...a cél szentesíti az eszközt!)
nem a rovarolot az esozes utan szorok mert ragja valami a levelek szarat.majd a rovarol is meg a bajos paprikakrol is kuldok kepet estere.egyelore csak tapacsak iletve bakteriumot adtam nekik tegnap meg ma azok is biok szoval atol tuti nem...
Válasz #4316. hozzászólásra
Rovarölőt szórtatok a tövek mellé?
Pl.: Force 1,5 G - mi ezt szoktuk használni.
hello mindenkinek...
volna egy kerdesem
szombaton fejeztuk be a kiultetest es eszrevetem hogy a paprikanak a szara megbarnult de csak a deli felen....lehet ez korokozo wagy csak napsutestol wan?
kesob kuldok kepet is...elore is koszonom
Válasz #4313. hozzászólásra
Sorba szépen belátni...
Mi április 4-én tettük a magokat a földbe... az egyik táblában 3 cm mélyre 20 kg/ha mikro starter-rel együtt.(Valagro) A másik táblában pedig 4cm mélyre 15 kg/ha mikróval. (Próbaképpen hogy majd mit mutat)
A 3 centis 3 hétre kint volt, a 4 centis egy-két nappal a negyedik hét után zöldítette a sorát.
Ki milyen fajtát használ? Vetésmélység? Termesztés technológia?
Mi magról vetni "egyenlőre" csak erős fűszert (Szegedi 178) vetettünk. Az édeset palántázni szoktuk...
Válasz #4312. hozzászólásra
Köszi az infót, nagyon hasznos!
Ezentúl rendszeresen olvasni fogom!
Üdv,
Sorol kifelé szépen,vetés ápr 5,majd tolok fel képet.
Ti hogy álltok?
A www.homokigazda.com oldalon ami egy havonta megjelenő szaklap online formában, a 2014 április számban elég sok szó van a fűszerpapi termesztésről illetve a tavalyi hibákról. Ajánlom mindenki figyelmébe.
Válasz #4310. hozzászólásra
Nálunk a palántaházban lassan ültetésre érett lesz. 1 hét múlva ültetjük ki, ha az idő is kedvez majd neki.
Kinek hogy áll a paprikája?
Nekem 4 hét után szépen sorol a 2 heki! :)
Válasz #4308. hozzászólásra
Köszi! Az Isten fizesse meg kendnek a jóságát!
06303593376. Cece, fejer megye. szegedi 80, kalocsai 622 6ft/db. hivd fel mert nem tudom, hogy mennyi van meg neki.Sohar Laszlot keresd.
Üdv!
Tud valaki 1000m2-re fűszerpapi palántát (édes)? Tudom, hogy soká szólok, de erre a területre most tenyereltem rá..
Válasz #4302. hozzászólásra
Én tavaly nem vártam meg, hogy megdöglik-e teljesen, vagy 3 hét sínylődés árán megerősödik, hanem újra ültettük.
A késést persze nem tudtuk behozni, de ahhoz képest, hogy április végén még belvíz állt a földemen....
kedves hali laci ismeros az erzes en is pont ugy jartam...egyszeruen nem hitem el hogy az en paprikam csak egy kicsivel nagyob mint a helyrevetet pl kiss paprika es a vegen meg el is fagyot raadasul az volt az elso evem de az iden is megprobaltam keveseb magot ultetem es dupla akora teruletre fogom kivetni jovo het elejen ma mar hozak ma nyolcadik levelet majd 20 centi magas az atlag szoval egyelore jol igerkezik a fenykepek elmaradnak nem talalom a kabelt a telomhoz :)most meg rohanok oszekotni az ontozocsoveket de majd talan estere feltoltom oket...
Gyerekek most visszaolvasva... akkor a Command 48-at virágzásig tolhatom a paprikára? Maradt 4 dl -em és ha nem muszály nem rakosgatom el jövőre inkább felhasználom, egy kapálásnyit spórolva rajta :)
Válasz #4302. hozzászólásra
Köszi az infót. Én is helyre vetettem. Az idén már majdnem 2,5 ha erős füszim van. Remélem hasonló lesz az idei év termést tekintve vagy jobb is a tavelyinál.
Egyébként volt még 200 négyszögöl reményem is meg szegedi 80 as fele-fele arányban. Öntözés nélkül 10 mázsát takarítottunk be összesen.
Válasz #4293. hozzászólásra
Igen ,ez egy jónak mondható termés .Itt két gazdának is volt tavaly erős.Nekik is a 100 mázsa körüli termés volt betakarítás után. Ők helyre vetették én palántáztam. Ők jártak jobban. Nekem fele lett a termés.Pont akkor hűlt vissza az idő mikor kipalántáztam és nem jutott egyről a kettőre a növényem.De majd az idén...
Válasz #4299. hozzászólásra
Remélem szellőztettél ezerrel éjjel-nappal, akkor nem lesz gond.
Március 10-én vetett paprikám már egy hete sorol. Command+Devrinolt kapott pre 3 hete, ma Panterával kínáltam meg, 3 nap múlva kapja az újabb Commandot....
sziasztok
en palantazok fuszerpaprikat szep kelesem wolt talan el is erte a 90% a 85% bisztos...nezegetem a palantakot es wan egy kis sanda gyanum hogy megnyulotak ami kepet talaltam rola ugy nez ki hogy megsem majd esetleg holnap holnaputan tltok fel kepet es ha lesztek olyan kedvesek akor velemenyt nyilvanitatok... :)
Válasz #4297. hozzászólásra
Az idén csak 1 heki de a fajta az változatlan,Remény /tudod az hal meg utoljára/
Válasz #4296. hozzászólásra
Köszi Barca,
Mekkora területen nyomd idén a papit és milyen fajtát?
Válasz #4295. hozzászólásra
5l/ha totál +3dl command
Üdvözlet Uraim,
Nálam is többsége már csírában van,de még totált nem kapott.Remélem vasárnap le bírjuk fújni,mert ha nem az nagyon nagy cumi lesz!Totálhoz raktok commandot?
Válasz #4291. hozzászólásra
Én hamarabb nem fújtam még mint kelés után 2 hét, vagy mikor már páran 4 levélben vannak.
Egy kérdés... erős füszerpaprikával foglalkozik valaki?
Az lenne a kérdésem 1ha -ról kinek mennyi jön le? Nekem tavagy majnem 100 mázsa.. Az jónak mondható?
3 hete lett eldugdosva a magocska a földalá... csírában van, de még a föld alatt.. Ez a 1-1.5 rosszidő nem kedvez a növekedésének.... Jöhetne egy kis napsütés és meleg. Az jót tenne :P :)
Válasz #4286. hozzászólásra
Szépen bújkál már nekem is a paprika /meg a gaz is /.
Ma vettem Command 48EC kegyszert akkor rá lehet fújni ha bújkál már a paprika?
A növényvédős azt mondta csírázásgátló ha ki van bújva a paprika nem tudja milyen hatással van rá.