Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.37 FtUSD390.47 FtCHF443.26 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nálatok palántázáskor nem volt drótféreg? Mi eddig kb. 700m2-t palántáztunk el és volt kb. 10-15 db. Lehet, hogy van több is, mivel megjelent a területen a vakond is. Gondolom ha nem lenne kaja, nem jött volna... Van értelme még ilyenkor talajfertőtlenítőt kiadni?
Én szaktanácsadót kerdeztem, Ő azt mondta 0, 6l/ha dózissal is van aki fújja.
Kipróbaltam a minap én is ezzel az adaggal, majd kiderul kapitulál-e a paprika.
Talán a szakaszolás lesz a megoldás,közben beszélgettem egy ismerősömmel, eljön segít benne, különben elektromos szivattyúval dolgozom. Érdekelne az a kútfúrás, mert mifelénk kicsit drágábban fúrják, olyan 20 méteres a kút, és 70 ezerért fúrták, esetleg valaki nem tud 125-ös kutat olcsón fúratni?
Köszönöm a segítőkész hozzászólásokat!!
Szerintem a 30-35 liter kevés. Nem tudom ugyan, hogy mivel locsolsz, de benzines szivattyúval nagyon drága buli lesz. Nálam egy menetben 3cm öntözővíz megy ki minden m2-re. Ez a Te esetedben összesen 63m3 vizet jelentene. Ilyen vízhozam mellett ezt a mennyiséget 30 óra alatt tudnád kiadni. Ha elektromos szivattyúval locsolsz, akkor az előttem író ötlete talán a legjobb. (Megoldást jelenthet még két másik hasonló teljesítményű kút fúrása. Ezeket összekapcsolva lehet, hogy elég vízhozamod lenne. Nem tudom, hogy nálatok mennyiért fúrnak, de errefelé azt mondják, hogy 1200-1300.-Ft/m az ára.)
Mikroszórót tegyél bele, , úgy, hogy szakaszolni tudd. Akkor elég lesz a vized.
Biztos van öntözés technikás ceg felétek is, azok kiszámolják pontosan mi mennyi.
Zsííír...köszi az infót...
Én tavaly kóstoltam bele a Malagrow termékekbe... a Megafol az nagyon tetszett meg a plantafol is.... Az idén már az egész technológiát végig viszem.
Valami szaki segítsen már nekem!!!
Van egy kis kutam, olyan 30-35 l/p tud. A meteoritot múlt héten sikerült kipalántáznunk (és itt jön a lényeg), a föld mérete: 16 sor lett (kb:12 méter széles) és 175 méter hosszú. Az öntözéssel vagyok elakadva : Most még megoldom szalaggal (ha kell, mert 2 naponta esik), de később szeretném szórófejezni is.... Ezt mivel lehetne megoldani? Nagyobb kútra, nincs most lehetőségem, vagy hagyjam a fenébe, vagy hogy ?
Én használtam tavalyelőtt, 90-100 cm volt a növénymagasság, a mennyiség meg 22 t/ha....ja, és az 1/3-a kint maradt. Azóta már a Brexilt,Plantafolt,Viva-t és Control DMP-t és a MycoSolt is bevontam a technológiába. Tegyük hozzá: 700 négyzetméteren játszom, mondjuk így is elköltök a Malagrow-os cuccokra 60.000 Ft-ot évente......de 300000 árbevétel mellett ez semmiség.
Enyém is csávázott mag volt , nem bántotta senki semmi baja szép palánta lett , egy kicsit arrébb a fóliában volt fehér paprika palánta azt sorra basztatta valami...
2 dl/ha ... nem adok hozzá semmit... mert a rovarölőt, gombaölőt, lombtrágyát, megafolt...stb már csak háti permetezővel szórjuk rájuk.
Tegnap voltam kint megnézni a táblákat az esők után most tudtam kijutni kocsival... Vegyes a paprika... egyik tábla (3 cm-re vetett) 2-4 kezdeti 6 levélben pompázik, csak jön benne a gaz. - Ezt fújom.
A másik tábla (4 cm-re vetett) fele akkora... nagyjából 2 leveles, néhol még szikleveles. (Mondjuk ezt a táblát a május elsejei hétvégén jól le is verte a felhőszakadás) - Ezt tárcsás kultivátorral a 7végén megjárjuk, hogy ne takarjunk rá, hátha segít jobban megugrasztani is... viszont ez a terület fele annyira sem gazos mint a másik...
Bízom a legjobbakban..
Ja a palántázott szegedi 80-as tegnap előtt kapott rovarölöt, meg gombát... Szépen mutat. A jövőhéten megkapja az első lombtárgya és megafol adagját.
Fújtam még régebben a palántás ágyakra is mikor úgy kívánta a helyzet 4 levélben de csak max dózissal vagy csak 1,5 dl / ha ra vetített szermennyiséggel.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, tényleg nem létezik a fűszerpaprikára GYOMIRTÓ vegyszer a panterán és a kapán kívül ???
A segítséget előre is köszönöm !!!!!
Köszönöm a segítséget és a biztatást. Kézzel vetettem, lehet, hogy egy kicsit mélyebbre került, mint 3 cm. Nem adom fel! Palántára amúgy sem maradt pénzem, miután kifizettem a ZKI-s vetőmagokat.
sziasztok ep ma potolom a nagyon ronda paprikakat kiultetem tob mint egy hete de ha tudtam volna vartam volna idaig vele szoval ne szomorkodj nagyon jol jartal
Szerintem légy türelmes. A héten elvileg megjön a "jóidő"...a paprika pedik kifejezetten szereti a meleget. A melegben a sok eső után megugrik a prikád...
Én a múlthéten akartam kirakni a palántákat, de sajnos a "monszun" meghiúsította a tervemet, így a héten meló után leszek kénytelen ültetni. Ami viszont haladás számomra, hogy vettünk egy TZ4K-14B kistraktort talajmaróval, egy kis egyfejes forgós ekével, meg egy kultivátorral. Remélem, ezzel könnyebb lesz a munka. Így legalább a marózásért nem kell könyörögni senkinek.
Sziasztok! Kellene nekem szakmailag egy kis segítség. 300 m2 területen ültettem (kb. 4-5 hete) helyrevetéssel fűszerpapit (életemben először ). Itt-ott kelt ki eddig. Kérdésem a következő: lesz-e ebből még az idén paprika, vagy vásároljak be palántából? Előre is köszönöm a válaszokat.
6390 hozzászólás
Válasz #4359. hozzászólásra
Szia Zsoltee!
Nálatok palántázáskor nem volt drótféreg? Mi eddig kb. 700m2-t palántáztunk el és volt kb. 10-15 db. Lehet, hogy van több is, mivel megjelent a területen a vakond is. Gondolom ha nem lenne kaja, nem jött volna... Van értelme még ilyenkor talajfertőtlenítőt kiadni?
Az már mennyiség... 0,6/ha ... na majd kérlek oszt meg velünk a tapasztalatokat !
Válasz #4386. hozzászólásra
Én szaktanácsadót kerdeztem, Ő azt mondta 0, 6l/ha dózissal is van aki fújja.
Kipróbaltam a minap én is ezzel az adaggal, majd kiderul kapitulál-e a paprika.
Válasz #4385. hozzászólásra
Talán a szakaszolás lesz a megoldás,közben beszélgettem egy ismerősömmel, eljön segít benne, különben elektromos szivattyúval dolgozom. Érdekelne az a kútfúrás, mert mifelénk kicsit drágábban fúrják, olyan 20 méteres a kút, és 70 ezerért fúrták, esetleg valaki nem tud 125-ös kutat olcsón fúratni?
Köszönöm a segítőkész hozzászólásokat!!
Válasz #4379. hozzászólásra
4dl nem sok 1.5 hekire?
Válasz #4377. hozzászólásra
Szerintem a 30-35 liter kevés. Nem tudom ugyan, hogy mivel locsolsz, de benzines szivattyúval nagyon drága buli lesz. Nálam egy menetben 3cm öntözővíz megy ki minden m2-re. Ez a Te esetedben összesen 63m3 vizet jelentene. Ilyen vízhozam mellett ezt a mennyiséget 30 óra alatt tudnád kiadni. Ha elektromos szivattyúval locsolsz, akkor az előttem író ötlete talán a legjobb. (Megoldást jelenthet még két másik hasonló teljesítményű kút fúrása. Ezeket összekapcsolva lehet, hogy elég vízhozamod lenne. Nem tudom, hogy nálatok mennyiért fúrnak, de errefelé azt mondják, hogy 1200-1300.-Ft/m az ára.)
Válasz #4377. hozzászólásra
Mikroszórót tegyél bele, , úgy, hogy szakaszolni tudd. Akkor elég lesz a vized.
Biztos van öntözés technikás ceg felétek is, azok kiszámolják pontosan mi mennyi.
Válasz #4381. hozzászólásra
Ipam ami folyékony.
Válasz #4381. hozzászólásra
Force 1,5G?
Válasz #4380. hozzászólásra
Koresz nekem folyékony kellene,amit permetezővel ki lehetne juttatni,
Válasz #4379. hozzászólásra
Szia
Kentaurt talaj fertőtlenítő szert ajánlom.
3 napja adtam ki 4dl kommandot, 1,5 hekire.Szinte az összes gyom fehér és kókadt.A kibaxott drótférgeket kellene még pofán vágni valami pr anyaggal.
Válasz #4376. hozzászólásra
Zsííír...köszi az infót...
Én tavaly kóstoltam bele a Malagrow termékekbe... a Megafol az nagyon tetszett meg a plantafol is.... Az idén már az egész technológiát végig viszem.
Valami szaki segítsen már nekem!!!
Van egy kis kutam, olyan 30-35 l/p tud. A meteoritot múlt héten sikerült kipalántáznunk (és itt jön a lényeg), a föld mérete: 16 sor lett (kb:12 méter széles) és 175 méter hosszú. Az öntözéssel vagyok elakadva : Most még megoldom szalaggal (ha kell, mert 2 naponta esik), de később szeretném szórófejezni is.... Ezt mivel lehetne megoldani? Nagyobb kútra, nincs most lehetőségem, vagy hagyjam a fenébe, vagy hogy ?
Válasz #4375. hozzászólásra
Szia!
Én használtam tavalyelőtt, 90-100 cm volt a növénymagasság, a mennyiség meg 22 t/ha....ja, és az 1/3-a kint maradt. Azóta már a Brexilt,Plantafolt,Viva-t és Control DMP-t és a MycoSolt is bevontam a technológiába. Tegyük hozzá: 700 négyzetméteren játszom, mondjuk így is elköltök a Malagrow-os cuccokra 60.000 Ft-ot évente......de 300000 árbevétel mellett ez semmiség.
Kendal-t a Valagrotól használt már valaki?
Most tennék a paprikámra azt is a Megafol mellé..
A Megafolt azt tudom hogy nem szentelt víz
Sziasztok!
Mi most jöttünk be a földről. 3/4 részét kiraktuk a palántáknak és az eső hajtott be!
Remélem azért nem verte le a területet teljesen...
Válasz #4372. hozzászólásra
Enyém is csávázott mag volt , nem bántotta senki semmi baja szép palánta lett , egy kicsit arrébb a fóliában volt fehér paprika palánta azt sorra basztatta valami...
Válasz #4371. hozzászólásra
Fémzárolt magot vetettünk.... Hál' Istennek semmi baja!
Rohadt drótféreg nálatok nem okoz gondot,mert nálam elég sok magot kifúrt a dög,
Délibáb F1 3/4 része elpalántázva, majd ha kicsit összeszedte magát akkor teszek fel képeket !
Estére megkapja a commandot és a karatét,hétvégén meg jöhet a csapadék.
Válasz #4362. hozzászólásra
A növényvédős szakmérnököt kérdeztem meg... korábban is ő ajánlotta a Commandot. Ha ő hazudott akkor én is.
Nekem azt mondta hogy valódi 2 levéltől virágzásig használható a paprikában.
A növényvédős szakmérnököt kérdeztem meg... korábban is ő ajánlotta a Commandot. Ha ő hazudott akkor én is.
Nekem azt mondta hogy valódi 2 levéltől virágzásig használható a paprikában.
Válasz #4364. hozzászólásra
2 dl/ha ... nem adok hozzá semmit... mert a rovarölőt, gombaölőt, lombtrágyát, megafolt...stb már csak háti permetezővel szórjuk rájuk.
Tegnap voltam kint megnézni a táblákat az esők után most tudtam kijutni kocsival... Vegyes a paprika... egyik tábla (3 cm-re vetett) 2-4 kezdeti 6 levélben pompázik, csak jön benne a gaz. - Ezt fújom.
A másik tábla (4 cm-re vetett) fele akkora... nagyjából 2 leveles, néhol még szikleveles. (Mondjuk ezt a táblát a május elsejei hétvégén jól le is verte a felhőszakadás) - Ezt tárcsás kultivátorral a 7végén megjárjuk, hogy ne takarjunk rá, hátha segít jobban megugrasztani is... viszont ez a terület fele annyira sem gazos mint a másik...
Bízom a legjobbakban..
Ja a palántázott szegedi 80-as tegnap előtt kapott rovarölöt, meg gombát... Szépen mutat. A jövőhéten megkapja az első lombtárgya és megafol adagját.
Fújtam még régebben a palántás ágyakra is mikor úgy kívánta a helyzet 4 levélben de csak max dózissal vagy csak 1,5 dl / ha ra vetített szermennyiséggel.
Válasz #4363. hozzászólásra
Oles a mennyi commandot adsz ki hektárra vetítve és adsz-e mellé még valamit és mekkora a paprikád?
Jövőhét elején mi is Command-dal kommandózunk a földeken...
Válasz #4361. hozzászólásra
4 leveles korában még bánthatja a paprikát a command?
Válasz #4360. hozzászólásra
Én fújtam már 2,5dl/ha is, de az ültetés után 3-4 hétre volt. Szóval a paprika már jól meg volt erősödve. De amúgy 2dl rel szoktam.
Gyakorlati tapasztalatok szerint ti milyen dózist javasoltok a Commandra állományban?
Válasz #4358. hozzászólásra
Szerintem lehet, de a Command tájékoztatóján rajta kell lennie. Ha nem lehet, felhívják rá a figyelmet.
Palántázás kéész.
Válasz #4357. hozzászólásra
Mert van zöld hernyóm és már pajolt is láttam,na lehet?
Hogy állsz a palántázással?
Válasz #4356. hozzászólásra
Miért akarsz már ilyen korán rovarölőzni?
Üdv,
A Command 48 EC mellé lehet rakni rovarölőt,Pl
Karate Zeont?
Oles, köszönöm szépen nagyon sokat segítettél már meg is vettem !!!!!!!
Válasz #4353. hozzászólásra
De! A Command 48 EC használható valódi kétleveles állapottól a virágzás kezdetéig!
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, tényleg nem létezik a fűszerpaprikára GYOMIRTÓ vegyszer a panterán és a kapán kívül ???
A segítséget előre is köszönöm !!!!!
Köszönöm a segítséget és a biztatást. Kézzel vetettem, lehet, hogy egy kicsit mélyebbre került, mint 3 cm. Nem adom fel! Palántára amúgy sem maradt pénzem, miután kifizettem a ZKI-s vetőmagokat.
sziasztok ep ma potolom a nagyon ronda paprikakat kiultetem tob mint egy hete de ha tudtam volna vartam volna idaig vele szoval ne szomorkodj nagyon jol jartal
Válasz #4346. hozzászólásra
Szerintem légy türelmes. A héten elvileg megjön a "jóidő"...a paprika pedik kifejezetten szereti a meleget. A melegben a sok eső után megugrik a prikád...
Sziasztok!
Én a múlthéten akartam kirakni a palántákat, de sajnos a "monszun" meghiúsította a tervemet, így a héten meló után leszek kénytelen ültetni. Ami viszont haladás számomra, hogy vettünk egy TZ4K-14B kistraktort talajmaróval, egy kis egyfejes forgós ekével, meg egy kultivátorral. Remélem, ezzel könnyebb lesz a munka. Így legalább a marózásért nem kell könyörögni senkinek.
Nem lett mélyre vetve?
Szerintem légy türelmes.....én március 10-én vetettem el, és még a múlt héten is ugrott ki.... Előfordulhat, hogy nem 2013-as vetőmagot kaptál.....
Sziasztok! Kellene nekem szakmailag egy kis segítség. 300 m2 területen ültettem (kb. 4-5 hete) helyrevetéssel fűszerpapit (életemben először ). Itt-ott kelt ki eddig. Kérdésem a következő: lesz-e ebből még az idén paprika, vagy vásároljak be palántából? Előre is köszönöm a válaszokat.
Válasz #4344. hozzászólásra
Egy-egy hold mihálytelki és kalorez,megy egy hektár 80-as.
Válasz #4335. hozzászólásra
Szép!
Melyikből mennyid is van?
Válasz #4339. hozzászólásra
Map+Kálium szulfát márciusban,tegnap meg kapott nitrogént.A képen 80-as van,
Kasumint hogy lehet most beszerezni? Eseti engedély kell hozzá és csak június 1-től lehet kinyomni?
Aliette 80 WG jó lehet helyette?
Válasz #4340. hozzászólásra