Hirdetés
Fórum
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Grubber új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Napraforgó ára új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- AKG támogatás új
- Egészséges életmód, sport szabadidő... /fotelból nézve is/ új
690 hozzászólás
Válasz lac* #339. hozzászólásáraHány hektáron milyen átlagtermés mellett?
Az nem mindegy azért.
Hektáronként 2 mázsa mondjuk és vágunk 50-60 hektárt sokára jön ki a NAS azért belőle.
Válasz Ares 826 #337. hozzászólásáraElég egy gombásabb év,és az orossal(meg a gerivel is)elszórsz egy Nas adapter árát.
Válasz GREVEN #336. hozzászólásáratudunk olyan emberkét,aki átalakítja orzúzóssá,és felújítja az orost,jóárasítva
Válasz _NB_ #334. hozzászólásáraAkkor én azt mondom nektek az Oros megoldás a legjobb ahogy megcsinálták bele a betétet! Az igaz a "koporsó" lemez domború de mivel a napra magas nálam így szinte csutkára fel kell emelni az asztalt és már ki sem tud esni belőle a fej, sőt fel is kellett magsítani mert akkora volt hogy a nagy tányér kirepült az asztalból a lendület miatt.
Akkor csak köll itt egy NAS asztal . Nincs kecmec.
Kis kombájn nem bír el a Gerivel, pláne ha használt egy vagyon felújítani.
Ezek a betétes dolgok meg jók jók,de nem tökéletesek.
Az öreg Oros meg marad egyenlőre morzsolgatni komótos tempóban.
Válasz _NB_ #334. hozzászólásáraEz az MSC, a RotaDisc nem ilyen, ahhoz a naprakészlet olyan, mint a jobboldali képen van, csak ugye ott a szár már el van vágva.
A baloldali és a felső kép az MSc adapteré, ahol nincs a törőhenger elején tarlóvágó kés...
Válasz Ares 826 #332. hozzászólásáraA kuki asztalnál a lánc viszi be a csöveket a két lánc elvileg hozzá sem ér a szárhoz.
A szotyi átalakító általában egy betét ami a törő hengereket letakarja és csak az elején a spirális kúp marad szabadon, az egyik oldali lánchoz beszerelnek egy vezetőt hogy a két lánc közelebb legyen egymáshoz így a napra szárakat neki vezetik az takaró elejének ami egyben a kés és az elvágja szárat, van egy olyan változat is aminél a láncvezetőnél van egy forgó kés ami segít a szár elvágásánál.
Ami még probléma, hogy a kuki burkolatok domborúak és előre lejtenek ha neki csapódik egy érett szotyi fej az kipereg és nem az asztalba potyog hanem a földre.
Ha lehetne az ujjakat szögét központilag állítani és a kevésbé lennének domborúak burkolatok amiket átfordítva homorút kapnánk lehet fainabb lenne, a gond akkor van ha kuki és a napra egyszerre van és feszt szerelgetni kell.
Válasz Ares 826 #332. hozzászólásáraa geringhoff asztalokon a kukorica és a napraforgó szár is akkor vágódik el, amikor beér a két összeforgó csigalevél közé, itt:
ezt követően kukoricánál már az elvágott szárat húzza lefelé, napraforgónál meg mivel le van takarva a törőhenger nincs lehúzás, hanem minden megy be a kombájnba
Válasz .Feco. #331. hozzászólásáraakkor hol vágja el a szárat a betét a legelején??
Válasz Ares 826 #330. hozzászólásárateljesen máshogy működik. a Geringhoffnál a törőhenger közel a teljes hosszában le van takarva felülről egy lemezzel, nem találkozik a szárral szinte egyáltalán...
Válasz szanberg #329. hozzászólásáraCsak a napránál nem jó ha rajta vannak a fosztóhengerek, tudom ennél az asztalnál maga a fosztóhenger is egyben az aprítókés, ezért nem értem hogy hogyan lelet vele jól naprát aratni. Ismerős anno nem szedte le az Orosnál az egyik fosztóhengert és a szárlerántás miatt ötven méter után még a hajtóház fogaskerekei is széttörtek.
Válasz GREVEN #310. hozzászólásáraA Geringhoff-ot jól és könnyen átlehet szerelni napraforgóra és ügyesen lehet dolgozni vele.
Válasz rsándor #327. hozzászólásáraNem cserélem ki a rostákat maradnak a gabonáé, a dobhézag meg mindentől függ mekkorák a tányérok milyen vastag a szár stb.... de olyan 3-4-5 lyuk körül. reggel egyet fel napközben ha jó meleg van kettő lyukat le.
Válasz Ares 826 #326. hozzászólására Értem mert hosszabb kell a közbenső lánckerék féreesése miatt.Ddobhézagot mennyire állítod?Zsalus rosta van felül vagy pikkelyes? Én a kukit pikkelyessel vágom.
Válasz rsándor #325. hozzászólásáraÉn a régi láncokat szoktak feltenni, de nem kötelező. Csak azért rakom fel őket mert az újak annyira jók még hogy nincsenek semmit sem megnyúlva és rövid lenne a betéthez még akkor is ha teljesen visszaeresztem a feszítőket.
Válasz Ares 826 #321. hozzászólására Az aratást kb még egy hónap szerintem hegeszteni szerintem tudok acélt, miért kell kinyulott lánc a hajtáshoz?
Sziasztok! Szeretnek erdeklodni,h az oros kukorica adapterre az atszerelo keszlet napraforgora az jo vagy csak olyan ne? Koszike eloreis a segitseget:*
A forgó késes betét is leginkább száraz tiszta anyagban tökéletes. Ellenkező esetben az éle ha kopott, esetleg a pengék elállnak, akkor csak kínlódás !
Válasz Koszi. #320. hozzászólásáraAkkor ezt most kihagyom
...tálcán kivül másom nincs
Válasz rsándor #315. hozzászólásáraVegyél a Keletagrótól betéteket most akcióznak még a régi asztalokhoz is, az új Oroshoz is 37.000 áfásan a betét. Neked három balos és egy jobbos kell szerintem. Mikor kezdenéd az aratást? Vegyél még tarcsiba egy két tengelyt is a betéthez mert először ha gazosabb a napra akkor néha kitörik a kis tengely a házból, de ha jól tudsz hegeszteni nem fontos. ennyi hektárhoz felesleges a napra asztal több milláért szerintem. Először én is pengéket hegezgettem de szar megoldás szerintem mert a sok lánc utána nem használható másra. Így meg a kinyúlott lánc hajtja a betétet és csak egy darab kell hozzá, nem kettő.
Válasz csoppika #319. hozzászólásáraIgen, mindent átkell szerelni kukoricához csak a gabona ferdét kell visszatenni és a tálcás adaptert. Nekem állíthatós van alul felül, szomszéd kollégának alul 9 es lyukú van, jó mindkettő megoldás. Elvileg a tálcák ugyan olyanok ( lyuktávolság a kaszaújjaknál).
Válasz Koszi. #318. hozzászólásáraA naprát kukorica kosárral kell vágni(hülye kérdés:-)))??? Milyen rostát használtok?
Az 516 meg az 514 tálcája ugyanolyan?
Válasz rsándor #317. hozzászólásáraÉrtem, felénk van majd egy hónap a kukorica és a napra aratás között, csak a ferdét kell kicserélni és ráállni az asztalra. Hat sorral igaz kicsit lassabban de kevesebb fordulóból végzel. A tálcákon azért szokott lenni kaszat ami amúgy a földön landolna pedig itt nem is rántja meg semmi a fejet.
Tavaly 15 hektárt szedtünk le és egy pengét kellett cserélni. Idén ha elkészül lesz egy asztal csak napraforgóra tálcázva akkor nem kell szerelgetni minden évben a gabona asztalt.
Válasz Koszi. #316. hozzászólására Igen gyakorlatilag is 14 esem van. De most szereltem át kukira és azért szeretném kuki asztallal vágni mert úgy gyorsabb lenne a visszaszerelés napra után kukira,meg a gabona asztal pengéi állítólag nem bírnak a napra szárral, neómám van, hát elég vastag szárú .
Válasz rsándor #315. hozzászólásáraTálcázd fel a gabona asztalt (elvileg neked is 514 esed van). Engem valahogy kiráz a hideg a kukorica asztallal való napra aratástól. A tálcás megoldás bejött nekünk, szomszéd gazdával közösen vettünk egy napra szettet, idén több mint 30 hektár vár a két 14 esre, 8 liter körül alakul a fogyasztás , a szecskázó is megy hátul...
Válasz Ares 826 #308. hozzászólására Visszaolvastam.Ok megfelel esetleg pár kép is ha belefér elöljáróban mert még mindíg azon agyalok hogy megvegyem e az átszerelő készletet a 4011SA asztalhoz vagy vágassam le bérbe, 14 HA naprám van .
Válasz Ares 826 #313. hozzászólásáraAkkor nem tünik egy nyerő megoldásnak ez a gondolat.Akkor csak 2 asztal kell.
Válasz GREVEN #310. hozzászólásáraKi fognak esni a napra tányérok, nekem is fel kellett szerelni magasítást de az idén még a rácsokat be fogom takarni plexivel hogy ne potyogjon ki a szem ott sem.
Válasz GREVEN #311. hozzászólásáraEbbe a topicba nézz át: Melyik kombájn a jobb: Claas vagy New-Holland netán John deere ?
Ezekről témáznak a srácok napok óta.
Válasz GREVEN #310. hozzászólásáraÉn nem vagyok nagyon tisztába a Geringhoffnak a különböző típusaival.
Melyik mit tud és mik az előnyei hátrányai az egyes típusoknak?
Azon gondolkodám, hogy mivel nincsen rendes zúzós kuki asztalunk se, mi lenne ha az Oros-t becserélnénk egy Gerihoff-ra és azzal rendes napra betéttel vágnánk.
Mekkora macera azokat átszerelni és milyen hatékonysággal dolgoznak azok?
Mivel maga az asztal szélei nagyon alacsonyak nem hullik ki belőle sok fej?
FALСON
Gyárilag beépítette futópaddal, szezonon kívül kiadhatod jó pénzér csak úgy dőlne a lé
A vidió őszintére sikeredett, mert a napik a keretet fejelgetik egyik másik szögből már félzsák szotyi van rajta.
Falcon vidió
Válasz rsándor #307. hozzászólásáraMár régebben leírtam olvassál kicsit hátrébb. De hamarosan fogom átszerelni ha meg lesz készítek vidit ha az megfelel.
Válasz Ares 826 #303. hozzászólására Írd már le pár szóban hogy van JÓL megcsinálva a kuki asztal betéttel napra vágáshoz. Meg is van döntve?Agyalok rajta csinálni kéne egyet.
A gond az hogy hogy használt NAS eleve kevés van eladó, ami van az meg jól túlárazva , vicc hogy közel 20 éves NAS ért 2 fölött kérnek, és kapnak is.Újért(6 soros fix) 4-től nem sokkal kell többet perkálni.
Válasz Ares 826 #303. hozzászólásáraAzzal kezdtem , majd NAS most meg ez lessz.(25 szezon , sok-sok hektár)
Jó pár verzió van a piacon. Lényegében NAS-és pl:Zaffrani rendszerű fésűs adapterek verziói. A kialakításukat tekintve vályús rendszerű sorválasztós megoldások. Végül is ez volna a lényege. Tény, kevesebbet hagynak el mint az átépített kuk asztalok. Mennek még a gabona asztalos verziók. Kinek mi fér bele.
Válasz B.laca #301. hozzászólásáraArattál már jól megcsinált betétes asztallal napraforgót???
EZ a kit ami 5:35-től van? Nem hinném hogy így többet szór a gép, mint ezekkel a sorfüggetlen kifésülős adapterekkel. A motolla verhet ki valamennyit, de azt szerintem nem is nagyon kellene benne járatni az anyagban, a felemelt asztalba ugyanúgy bemennek a fejek, mint ahogy pl. a NAS-ba is. Végső soron ez olyan, mint régen a nálunk "kereplő"-nek nevezett átalakítás az E-kombájnokon, meg a 106-os dominátorokon. Árban meg töredéke bármelyik adapternek. Megnézném élőben!
Válasz Ares 826 #300. hozzászólásáraPedig hidd el, hogy sokkal jobb mint egy betétes kukorica asztal.
Válasz golyó 2 #299. hozzászólásáraazt mondják a kollégák hogy a kucca asztalból potyog a szem mert a koporsó fedél domború,m hát ez nem veri ki a szemet mikor eldönti a tányért a terelő felső rész???? Hát én nem hiszem hogy ez jobb mint egy jó kucca asztal betéttel.
Lassan megérkezik:
NARDI SUNSTORM 7.4 zúzós
https://www.youtube.com/watch?v=NPHMUm3B_Rs
Válasz bandigh #296. hozzászólásáraSzerintem is NAS !
Válasz GREVEN #294. hozzászólásáraAzzal legalább tovább bírja a kombájn gumija, az élesre levágott rövid szár szétszaggatja a gumit. Én nem is nagyon élezem a késeket csak néha néha mert hamar annyi az egymillás gumiknak!
Válasz _NB_ #295. hozzászólásáraAz utolsó az csavarra egy 15 éves nas adapter. A tálca széle csak azért van felhajtva mert alatta megy a behúzólánc. Mindenesetre ha nem full parlagfű a terület, akkor ez az egyik legjobb, legegyszerűbb gépezet.
Pár ötlet
CAPELLO Sunflower Kit
Sunflower Head
Drago
Sunmaster Header ez nem rossz ötlet hogy a napraforgót a tálcák szélével úgy próbálják megvezetni, hogy a tálca fölé hajoljanak.
Válasz Ares 826 #293. hozzászólásáraÉrtem értem. De egy átszerelős kuki asztal sose lesz egy napra asztal minőségű. Bár igazábol rendes kukca asztal sincs, csak egy hátsó zuzos oros. :S
Válasz GREVEN #292. hozzászólásáraNem értesz látom, egy kucca asztalod van akkor vegyél még egy darabot szereld át naprára és tudsz menni felváltva. De ha beszarik a kucca asztalod esetleg akkor a naprást vissza szereled kuccára és góóóóóóóóóóó! Értesz??
Válasz Ares 826 #291. hozzászólásáraDe egy kukori asztalunk van. Minek mégegy?
Már ezt az egyet is felmagosítottuk az égbe,de még mindig beakad vagy kihullik valahol a napra.
Válasz GREVEN #289. hozzászólásáraAz más tészta persze. akkor nincs más megoldás kell még egy asztal, de mi kucca vagy napra??? Én vennék egy kucca asztalt és átszerelném, ha meg nem kell naprában át lehet szerelni kuccára.