Hirdetés
Fórum
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Grubber új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Napraforgó ára új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- AKG támogatás új
- Egészséges életmód, sport szabadidő... /fotelból nézve is/ új
223 hozzászólás
üdv mindenkinek a vetőgép nyomjelző szerkezete érdekelne ha valaki tudna segíteni?Vagy valakinek eladó szerkezete nincs eladó?
Válasz vinchi #221. hozzászólásáraSzia! Elvileg Kecskeméten a KUHN-nál kellene érdeklődnöd, mert a Nodet beleolvadt annakidején. Lehet találni alkatrészt hozzá a Habinál, Krampon és a Graniton is.
Sziasztok. Nodet gougis gabona vetőgép mag leeresztő nyelv. amit lehet nyitni a mag leengedéséhez. honnan lehet beszerezni?
Válasz Gergő1 #202. hozzászólásáraszia olyan kérdésem volna amibe a hatos csavar és a rugó be van fogatva egy csőszerű műanyagba nem találtál már valahol mert nekünk eltört 2 db
Válasz Isssti #218. hozzászólásáraNem fogod megbánni ha kiismered. Szabadkát nem hiszem, de Zentán ha lesz vásár ott megoldható szerintem.
Válasz mtz1221 #217. hozzászólásáraIgazából gyors döntés volt, eddig Becker volt és megláttam ezt a nagyon jó állapotban lévő gépet, gyorsan meghirdettem a Beckert így meglett a zsebpénz a nodetra, de csak kukorica tárcsái vannak 22 és 27*5.5 méretben. Szabadkán a piacon a kisboltban van esély vasárnap szerinted?
Válasz Isssti #216. hozzászólásáraItt bruttó annyi. Hogy nem mondat előbb, eljöttél volna Topolyára a vásárra és vittél volna pár alkatrészt is hozzá, fillérekből ???
Válasz mtz1221 #215. hozzászólásáraNálunk 10 és 20e nettó Ft között találtam.
Válasz mtz1221 #214. hozzászólásáraJut eszembe olyan 10-12 euró körül mennek itt az új tárcsák, nehogy nagyon meg akarjon vágni.
Válasz Isssti #213. hozzászólásáraVan cirok tárcsám az 48x 2 mm-es, az a jó neki.
Válasz mtz1221 #210. hozzászólásáraA 2-es furat sűrűn még akár cirokhoz is jó lehet?
Válasz mtz1221 #211. hozzászólásáraKüldtem emailt.
Válasz Isssti #208. hozzászólásáraViszont ha ez a kezelési útmutató magyarul és digitális formában van meg, azt elkérném.
Válasz Isssti #208. hozzászólásáraAhogy Futár mondja, nem kell szarakodni sem a tlt fordulattal, sem a maglesodrókkal, olyan sokat mind a 3 mm-sel. A 27-es meg azért ne forogjanak sokat a fogaskerekek, lehet 10 felett is vetni vele.
10.5 és 24.5 centi között lehet vele tőtávot, szerintem nem kell jobb.
Válasz Isssti #208. hozzászólásáraTúl nagy a furat és sokat fog duplázni vagy triplázni . Anno spc-hez 2mm-es furatú tárcsát csináltam saját részre olyan jól sikerült hogy még a maglesodrókat sem kellet állítani sehava szinte nem is duplázott a gép .
Válasz mtz1221 #207. hozzászólásárabasszus Én a 18*3.5-est terveztem a leírás alapján. De akkor mi a tapasztalatod?
Válasz Isssti #206. hozzászólásáranapraforgóból ne ereszd magad a 22x3-as tárcsára rábeszélni. 27x2.5 a neki való.
Válasz mtz1221 #204. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz Gergő1 #202. hozzászólásáraAlkatrészt hol vettél hozzá egy ismerősömnek is van hasonló problémája
Válasz Isssti #203. hozzászólásárahttps://yu-belt.business.site/
Válasz mtz1221 #195. hozzászólásáraSzia, nodet Pneumasem II alkatrész ügyben tudnál segíteni vagy magyarul beszélő bolt elérhetőséget adni? A mikrogranulátum adagoló műanyag ventilátor ház lenne érdekes, meg napraforgó vetőtárcsák. Köszönöm!
Válasz szakacs.norbi20 #197. hozzászólására Jó munkát hozzá ! :)
Kicsit időigényes, de nem nehéz
Válasz szakacs.norbi20 #199. hozzászólásáraSzia kaptál már üzenetet ,ha nem írjál te nekem.
Válasz szakacs.norbi20 #199. hozzászólására most írtam
Válasz vasvarikriszta #198. hozzászólásáraNem kaptam semmit,mégegyszer megpróbálod? Légyszives
Válasz szakacs.norbi20 #197. hozzászólásáraírtam privátba
Segítséget szeretnék kérni!
Valaki már cserélt Nodet vetőgépben olyan fekete tömítőt,hogy a mag ne folyjon ki a földre?
És mi lenne az eljárás?
Nehéz azt kicserélni?
Valami rálátásom van,de nem teljes..
Tudom,hogy lekell venni a magtartályt,de azt sem tudom hol kezdjem :))
Esetleg egy email címet kaphatok,akivel feltudom venni a kapcsolatot,hogy érdeklődjek részletesebben a tömitőről?
Köszönöm a segítséget :)
Válasz szakacs.norbi20 #189. hozzászólásáraa lucerna vetésben teljesen nem tudok segíteni mert mi most cseréltük le a belsejét és egy kis változás van a régihez képest,de ha a csavart berakod pv be a kurblival letekered 14 szer vagy a kereket forgatod 33 szór a kapott mennyiség 100 m2 való aszt megszorzod 100 és megkapod 1 ha való mennyiséget
Ral színét tudja e valaki a nodettnak, a zöldet ??? Milyen festéket használhattak a gyárban a 80-as években ??? Vettem egy majdnem újat, igaz 40-éves, de olyan a festése, hogy a drótkefés flex korong nem szedi le.
Helló!
Nodet gabonavetőgéppel valaki már vetett fűmagot? Egyáltalán képes rá?
Válasz vasvarikriszta #190. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget :)
Válasz i.batyity #191. hozzászólásáraKöszi szépen a segítséget :)
Válasz szakacs.norbi20 #189. hozzászólásárahttps://www.agrarkereso.hu/ad/?ad=236486
Ha ez a fajta a géped van, akkor a Nodet feliratú fedelet vedd le. Van alatta egy tànyérketék, amibe bele van tekerve 2 csavar. Az egyik egy csap, a màsik csak egy dugó. A csapot tedd át a másik furatba, ezzel kb. harmadára csökken a tengely fordulata, ami lekaparja a magot. Mindkét oldalon át kell állítani. Gabonára állítsd vissza.
Válasz szakacs.norbi20 #189. hozzászólásáraki kell egyszerűen csavarni és amelyiket akarod használni abba rakod a hosszú csavart ebbe még nem tudok segíteni mert most javítottuk fel de a héten még mi is leforgatjuk
Jó reggelt!
Van egy Nodet vetőgépem
17 soros
Szélessége : 2.85
Ki tudna nekem segíteni,hogy hogyan lehet GV-ről PV-re átváltani a fogaskereket?
Lucernát hogyan tudnék vetni vele?
Válasz Tom250 #187. hozzászólásáraköszönöm a segítséget
Válasz vasvarikriszta #185. hozzászólásáraLeforgatás alapján lett beállítva.
Nem írtam fel a beállításokat, fejből meg sajnos nem tudom.
olyan kérdésem volna a kramp oldalán találtam magkihordót de két fajta van ebbe tudna valaki segíteni?
Válasz Tom250 #184. hozzászólásáraszia olyan kérdésem volna milyen állással és hány kiloval vetettél lucernát? köszönöm válaszodat
Válasz Tom250 #183. hozzászólásáraNo meg a kopottas elemek miatti apró mag problémára egy nevetségesen egyszerű, de működő megoldás
Még tavaly repcénél tűnt fel hogy a nyíllal jelölt részen szóródik a mag, még álló helyzetben is.
És a megoldás: Az összes tolóhengerhez beragasztottam egy egyszerű papírnyelvet, ahogy a képen is látszik.
Repce vetésnél, és most a lucerna vetésnél is teljesen bevált.
Válasz Tom250 #182. hozzászólásáraHa esetleg valakit érdekel,
lassú fokozaton, 12-esen vetett 30kg-t hektáronként.
Lucernára tud valaki kiinduló beállítást mondani?
Válasz D-032a #39. hozzászólásáraÜdv.
Láttam a fórumon hogy írtál a nodet gabona vetőgép beállításához!
Ha tudnál nekem segíteni hogy, hogyan kell beállítani megköszönném!
Egy 19 soros nodet vetőgépem!
Vetődik a repce
Üdv gabona vetőgéphez magvezető csövek. A gyári fémet a tulaj ledarabolta. És a Lajta gumi csöveivel operált. De nem igazán tetszetős a dolog. Köszi !
Válasz hevesiferi #174. hozzászólásáraSzia ! Lucernát nem vetettél még vele ?? Szerinted milyen beállítással kell vetni ?? Én kb 10 re gondoltam . Szerinted ??
Jó lenne valami kiindulási pont
Aki szokott repcét vetni Nodet gabona vetőgéppel, az milyen beállítással teszi??
Válasz tamaskocsis5 #175. hozzászólásáraHa vajdaság is jó,akkor olvass vissza. Tavaly valakinek kerestem tel számot,minden van náluk.
Sziasztok, nodet 19soros gabonavetőgéphez valaki tud alkatrész beszerzési forrást? Eljött a felújítás ideje de sajnos nem találtam hozzá semmit.
Szeretnék segítséget adni a Nodet Gougis 19 soros tárcsás gabonavetőgép beállításához. 5 éve használom, majdnem minden kultúrát vetettem már vele.
Kultúra / nyelv állás / osztat / csíraszám/hektár
Szudáni fű dupla gabona sortávra / kis rés / 7 / 450 ezer (kb 12 kg/ha)
Takarmányborsó gabona sortávra / nagyobb rés / 20 / 450-500 ezer (kb 200 kg/ha)
Szója dupla gabonasortávra / nagyobb rés / 20 / 450-500 ezer (kb 90-100 kg/ha)
Tavaszi árpa gabonasortávra / kis rés / 31 / 4,5 millió (kb 180 kg/ha)
Búza gabonasortávra / kis rés / 30 / 4,5 millió (kb 220 kg/ha)
Azért nem kg-ot adok meg elsőre, mert mindig darabszámot vetünk, nem tömeget, a tömeg az ezermagtömeg függvényében lehet változó.