Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.37 FtUSD390.47 FtCHF443.26 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az MA-12 kéthengeres Csepel motoros szivattyú, ami elvileg 1200l/min vizet tud, de csak max 6bar nyomással.
Most próbálom kiszámolni, utánanézni, hogy mekkora nyomáscsökkenést okozna maga 300m cső.
Kössz az infókat, sajnos nem túl bizatóak.
Válasz #808. hozzászólásra
Azt is vedd számításba, hogy az öntöződobok,és a vízágyúk nem ilyen kis üzemi nyomáshoz lettek kitalálva.Ez azt jelenti,hogy a dob turbinája valószínűleg el sem fog indulni ( én a Nerthust ismerem annál ez így van),a vízágyú meg megáll egyhejben és nem forog.
Lehet, hogy rosszul gondolom, de ha mondjuk kisebb átmérőjű fúvókát használok a vízágyúba és legfeljebb kisebb sugarú területet locsolok egyszerre, akkor menne a dolog.
Véleményket szeretnék kérni, hogy MA-12-es öntöző szivattyúhoz milyen méretű dobot és vízágyút érdemes használni.
Én 90/300-as körülire gondoltam, mert hosszban elég lenne a területekhez, de tapasztaltaim még nincsenek ezekkel az eszközökkel.
Így van 290/125-ös. Az egyik át van alakítva turbinásra, a másik még az eredeti. A csövek jók, vízmentesek, stb. Csak az egyikhez van vízágyú, és a szintén az egyik alól ki vannak szedve a kerekek (kellett a vágóasztalkocsihoz)
öntöztünk velük, de azt hiszem meghibásodás után álltak le 2007-ben...
van csővezeték is, hidránsok, és egy közel tiszta új Caprari (?) kardános szívattyú. holnap küldj egy e-mail a kardosferenc@me.com-ra, ha gondolod, és nézd meg...
4646 hozzászólás
Válasz #845. hozzászólásra
Konzolod?
Válasz #844. hozzászólásra
Van 2 E 21 , de azokat nem adom, az Odrák az eladók.
Válasz #843. hozzászólásra
Nincs is K.
BauRok. T,E?
Válasz #841. hozzászólásra
Mi a T és mi a K?
Válasz #841. hozzászólásra
nem használom őket, de mit rejt a kódod?
Válasz #840. hozzászólásra
Nemköllenek?
Amazok milyenek?
T-k?
Van E is?
Válasz #839. hozzászólásra
Mondjuk 500 kiló körül darabja
Válasz #838. hozzászólásra
Saccár milyen ezekre?
Válasz #837. hozzászólásra
Neked majdnem ingyen! Csaknem érdekel?
Válasz #826. hozzászólásra
Mennyiért vesztegeted?
hawaiiclub@freemail.hu
Válasz #834. hozzászólásra
még nem hirdettem, de adj egy mailt,küldök képeket
Mintha a déli apróban láttam volna a hirdetést.
Válasz #827. hozzászólásra
sima sigma odra 275/75
Válasz #827. hozzászólásra
a cső az maradt, de ledobtam az energiafaló hidromechanikus meghajtást, kicseréltem turbinásra
valószínűleg össze kell hoznom egy próbát, az a tuti
Válasz #829. hozzászólásra
mint írtam a turbina után van 6 bár,max gáznál 7 is!
Azt hiszem az MA200 sem tud nagyobb nyomást, mint 6bar, csak több vizet nyom?
Válasz #824. hozzászólásra
szerintem nem lesz elég dobhoz a technikád,de egy próbát megérne.
Márhogy mi van átalakítva rajta és milyen hosszú, és keresztmetszetű a cső rajta?
Válasz #822. hozzászólásra
nekem van 2 átalakitott turbinás, eladók ha vlkit érdekel, eredeti cipa turbinákkal
Békésből
Válasz #822. hozzászólásra
akkor dobonként még elveszik 1-1,2 atmoszf. nyomás
Valószínűleg eléggé csúcson kellene járatni, bár nálam max 150m lenne a gerinc
Válasz #820. hozzászólásra
hidrósak
Válasz #819. hozzászólásra
próbáld ki,honnan írsz?
Válasz #817. hozzászólásra
a sigmás dobjaid turbinássak vagy a régi hidraulikus rendszerüek?
Akkor elvileg egy ilyen dobot az enyém is elvinne.
Válasz #815. hozzászólásra
130as a gerinc és általában 300méter hosszú.
az ma 120 volna ,mi ma 200 as-sal öntöztünk sokat sigma 280/75dobokkal 20as fúvókával a turbina után 6 bar van 2-3 dobot elvisz.
0,5 100 méterenként 105 mm csőnél
Az MA-12 kéthengeres Csepel motoros szivattyú, ami elvileg 1200l/min vizet tud, de csak max 6bar nyomással.
Most próbálom kiszámolni, utánanézni, hogy mekkora nyomáscsökkenést okozna maga 300m cső.
Kössz az infókat, sajnos nem túl bizatóak.
Válasz #812. hozzászólásra
nekem a bauerok 2,5 nél megadják magukat, a cipák 1,8 ig húznak
Válasz #812. hozzászólásra
Az turbina, vagy vízágyú?
Válasz #810. hozzászólásra
Az ocmis 1,5 bar-nál forog.....kevesebbet nem tudtam nézni, mert kevesebbet nem tud a szivattyú.
Válasz #806. hozzászólásra
milyen szivattyú az ma 12?
Azt is vedd számításba, hogy az öntöződobok,és a vízágyúk nem ilyen kis üzemi nyomáshoz lettek kitalálva.Ez azt jelenti,hogy a dob turbinája valószínűleg el sem fog indulni ( én a Nerthust ismerem annál ez így van),a vízágyú meg megáll egyhejben és nem forog.
Persze !
Tovább tart......r-go......több gázolaj fogy !
Nem baj, van mol részvényem !
Lehet, hogy rosszul gondolom, de ha mondjuk kisebb átmérőjű fúvókát használok a vízágyúba és legfeljebb kisebb sugarú területet locsolok egyszerre, akkor menne a dolog.
Az sajnos kevéske... A vízágyúnál 7-9 Bar kell, és számold bele a csövek, és a turbina miatti nyomásvesztést is...
Egy átlagos vízágyúhoz a szivatty- kilépő oldalán kellene 12 bar
Elvileg az MA 5-6 Bar nyomást tud, az nem lenne elég?
Válasz #804. hozzászólásra
semmilyet,azért mert nem tud nyomást produkálni a szivattyú,esetleg öntözö konzol jöhet szóba!
Üdv.
Véleményket szeretnék kérni, hogy MA-12-es öntöző szivattyúhoz milyen méretű dobot és vízágyút érdemes használni.
Én 90/300-as körülire gondoltam, mert hosszban elég lenne a területekhez, de tapasztaltaim még nincsenek ezekkel az eszközökkel.
Köszönöm
Válasz #798. hozzászólásra
Vagypedig középen gerincre dobsz 1et és xarsz az öntözésre.........
Ok. Érdekelne.Küldök mailt.b
Válasz #795. hozzászólásra
Így van 290/125-ös. Az egyik át van alakítva turbinásra, a másik még az eredeti. A csövek jók, vízmentesek, stb. Csak az egyikhez van vízágyú, és a szintén az egyik alól ki vannak szedve a kerekek (kellett a vágóasztalkocsihoz)
öntöztünk velük, de azt hiszem meghibásodás után álltak le 2007-ben...
van csővezeték is, hidránsok, és egy közel tiszta új Caprari (?) kardános szívattyú. holnap küldj egy e-mail a kardosferenc@me.com-ra, ha gondolod, és nézd meg...
Válasz #797. hozzászólásra
középen gerincet raksz és már mehet is
Elég sovány az a 290méter 400-670 közöttiek a parcelláim.