Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR413.22 FtUSD390.63 FtCHF443.85 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
baján a solymós hidrolika 25darab magyar ezresért le akarta nekem gyártani...Mondtam neki köszike még átgondolom....:)pedig valamit lépnem kell mer nagyon meg van már keményedve és folyik....
Válasz #494. hozzászólásra
Hihetetlennek tűnik.
A szomszéd kisvárosban van olyan csapácsbolt,hogy szimeringet,ékszíjat,karmantyút egyedi méretben is legyártatják.
Max 2-3 nap alatt.
Válasz #492. hozzászólásra
Semmi nem maradt minden tartalék cuccot odaadtam hozzájuk.:(
Egyébként az 1 sima karmantyú,semmi extra bármely csapágyüzletbe kapható.
Válasz #485. hozzászólásra
Hali hali.
2darab 75/280-as dobom volt,most tavasszal váltam meg tőlük.
1 éve nem kellett a kutyának sem,most meg elkapkodták mint a cukrot.
Na látod erre én is gondoltam.esztergáltatni egy élesmenetű /perselyt/ballos-jobbos külsőmenettel ahogy mondod és összehuzatni...És az úgy farnakó?Ez már nekemis mefordúlt a fejembe..De ez a sütés is jó.szinte alig látszik a javítás...csak akkor van baj ha nincs sütő a közelbe...Melyik fajta sigma dobod van?
Válasz #482. hozzászólásra
Nekem a Sigma dobon a 75-ös cső 1 darab vas csővel volt toldva.
A művelet úgy néz ki,hogy a 2 cső vége levan spaniferezve 1-1 vasbakra véggel egymás felé.
a toldó vascső 1-ik végére bal másik végére jobb menet lett vágva,kb 6-8cm hosszon.
A betekeréshez 2-en kelletek.
Egymásal szemben állva összehangoltan 1/2-1/2 foddítotok 2 colos csőfógóval a vascsővön.
Ügyelve arra,hogy ki ne essetek a rimusból mert ha megálltok szinte lehetetlen úra elindulni a tekeréssel.
Ez a kb 15-18cm-es vascső nem akadájoz a le és felcsévélésben.
Hali B Peti
Hát megmondom miért...Mert rossz helyre húztam be és nem kapott 8 báron teljes szélességbe...9bárral pont jó volt...csak a cső nem bírta..:(((legközelebb nem lesz 9bár...Amúgy 7báron már szépen megy...
Ne csodálkozz.
Ezekből nincs 1 db ami ép lenne.
Lejárt az iedejük......
De minek a 9?????????????????????????????
Kellett neked a 9!!!
Csak az ne mond h. AKKOR TERÍT, PORLASZT JÓL.......
ott ahol összelett már egyszer sütve ott szált el...a melegítéstől kicsit megkeményszik és a fől le tekeréstől előbb vagy utóbb elreped...De már úgy vettem hogy meg volt toldva...az első gazdája olan sérüléseket rakott rá hogy fogalmam sincs mit csinált vele..
kirepedt a cső...spriccel a kis genya....most arra vár hogy betömjem a lukat.nem mai gyerek szegény.felnyomadtam 9bárra és nembírta a strapát.hát ez van...gondolkodok nagyon csőcserén,de sok péz.egyenlőre még fótozgatok...
hello!!!Szakadt már el valakinek az öntöződobon a cső?Ha igen hogy lett megjavítva?nekem egyszer már csinálták régebben.úgy lett összesütve...Csak az a faszi eltünt aki javította most meg bajban vagyok.csak az a baj hogy a gép nevét sem tudom amivel összelett sütve.vennék egy sütőt csak nem tudom mi a pontos neve a gépnek..
semekkora. ez nyílt-csatornás, azaz egy csatorna partján vándorol, van rajta saját motor, szivattyú, generátor, hidraulika, vezérlő, stb. Van egy flexi szívócső, amit belógat a csatornába, és azon egy úszó. Magának veszi fel a vizet, annak függvényében mennyire van szüksége. Arról fogalmam sincs, hogy ez mekkora lehet, mindenesetre úgy lesz méretezve, hogy a 400 m-es szélességben tudja az 5-50 mm-es tartományt biztosítani.
maga a szintkülönbség nem sok, mindössze 1-1,5 m, ami viszont érdekesebb része, hogy mivel nyílt csatornás, a teljes csatorna hosszában tartani kell a vízszintet, ugyanakkor ha elkap egy felhőszakadást, akkor ugyanennek a csatornának kell levinnie is a földről, ami egy esetlegesen duzzasztott fogadó esetén megint nem megy gravitációs úton. Amúgy amit én néztem, az egy Caprari átemelő szivattyú volt, 380 m3/h teljesítménnyel. Ez normál körülmények között kb. 36 óránként 8 órát dolgozva tudja a csatorna szintjét tartani...
nem szimmetrikus, az egyik oldalon ( a csatornával párhuzamosan nézve lemarad egy 1425x40 m-es szakasz, mert a zöme egy másik gazdáé, aki nem hajlandó se cserélni, sem tárulni. A másik oldalon egy olyan szakasz marad le, ami 1425x50x90-es trapéz, valamint az egyik végén lemarad két 400x18 m-es háromszög.
amúgy nagyságrendeket tévedsz az árával. maga a gép olyan 20-25 közé esik, plusz az csatorna, plusz zsilipek, és egy átemelő szivattyú a szintkülönbség miatt. viszont ősszel megint lesz rá támogatás...
107 ha lenne alatta, hosszára a csatorna metszi el, amelyből a vizet veszi, keresztbe pedig egy út van rajta, így alapvetően 4 teljesen azonos tábla kerül alá, de azon belül annyi parcellát csinálhatok, amennyi szimpatikus...
ja nem, nincs. mi elég nagy távolságon utazunk, főutakon, keresztbe-kasba az autópályán, így nagyon macerás. Helyette 710-es abroncsok vannak, mag 1,2 bar nyomás, és igen sok keréksúly (az egész 18 tonna)
Az 5 m-etől? szerintem úgy 15 cm alatt. A Tedej Rt-nek van 5 m-ese, és sekélyen szokták húzni a 310-es Magnummal, de mélyen a Quad-track is megizzad vele. Azért ezek nem könnyű gépek, munkaminőség pedig csak nagy sebesség mellett van.
Mi anno azért vettünk 8530-ast, mert a demo-s 8330-ast kicsinek találtuk. Aztán rá kellett jönnünk, hogy a 8530-as határit is tudja boncolgatni a 4 m-es TD is.
4646 hozzászólás
Válasz #495. hozzászólásra
baján a solymós hidrolika 25darab magyar ezresért le akarta nekem gyártani...Mondtam neki köszike még átgondolom....:)pedig valamit lépnem kell mer nagyon meg van már keményedve és folyik....
Válasz #494. hozzászólásra
Hihetetlennek tűnik.
A szomszéd kisvárosban van olyan csapácsbolt,hogy szimeringet,ékszíjat,karmantyút egyedi méretben is legyártatják.
Max 2-3 nap alatt.
Válasz #493. hozzászólásra
Na azért ez könnyelmű kijelentés volt.sehol nem kapok.axiál,csapágybolt,dorcer mindenhol kérdeztem már.
Válasz #492. hozzászólásra
Semmi nem maradt minden tartalék cuccot odaadtam hozzájuk.:(
Egyébként az 1 sima karmantyú,semmi extra bármely csapágyüzletbe kapható.
Válasz #490. hozzászólásra
itt a!!!
Válasz #490. hozzászólásra
aha.ez csak majdnem olyan..van egy nagy karmantyú fenn a könyöknél.amott ahol forog a dob..olyanod nincs véletlenűl?
Válasz #489. hozzászólásra
illetve így.
Lemaradt a beillesztés
Válasz #488. hozzászólásra
Hali Jani.
Így nézett ki.
Válasz #487. hozzászólásra
A levehető kerekű???
Válasz #485. hozzászólásra
Hali hali.
2darab 75/280-as dobom volt,most tavasszal váltam meg tőlük.
1 éve nem kellett a kutyának sem,most meg elkapkodták mint a cukrot.
Válasz #484. hozzászólásra
Igérem óvatos leszek...Nem fogom a két cső közé besütni...:-)))
Válasz #483. hozzászólásra
Na látod erre én is gondoltam.esztergáltatni egy élesmenetű /perselyt/ballos-jobbos külsőmenettel ahogy mondod és összehuzatni...És az úgy farnakó?Ez már nekemis mefordúlt a fejembe..De ez a sütés is jó.szinte alig látszik a javítás...csak akkor van baj ha nincs sütő a közelbe...Melyik fajta sigma dobod van?
Ja!
És még annyit, h. vigyázz le ne perzseld a lomposról a Sirt a hatalmas melegítések közepette!!!!! :-DDDDDDDDDDD
Nekem a Sigma dobon a 75-ös cső 1 darab vas csővel volt toldva.
A művelet úgy néz ki,hogy a 2 cső vége levan spaniferezve 1-1 vasbakra véggel egymás felé.
a toldó vascső 1-ik végére bal másik végére jobb menet lett vágva,kb 6-8cm hosszon.
A betekeréshez 2-en kelletek.
Egymásal szemben állva összehangoltan 1/2-1/2 foddítotok 2 colos csőfógóval a vascsővön.
Ügyelve arra,hogy ki ne essetek a rimusból mert ha megálltok szinte lehetetlen úra elindulni a tekeréssel.
Ez a kb 15-18cm-es vascső nem akadájoz a le és felcsévélésben.
Hali B Peti
Válasz #481. hozzászólásra
Na akkor remélem bennem egy művész veszett el...:)))
Válasz #480. hozzászólásra
Ezeket az öregeket MŰVÉSZET már összeragasztani.
Majdcsakhogynem lehetetlen.......
Válasz #479. hozzászólásra
Hát megmondom miért...Mert rossz helyre húztam be és nem kapott 8 báron teljes szélességbe...9bárral pont jó volt...csak a cső nem bírta..:(((legközelebb nem lesz 9bár...Amúgy 7báron már szépen megy...
Válasz #478. hozzászólásra
Ne csodálkozz.
Ezekből nincs 1 db ami ép lenne.
Lejárt az iedejük......
De minek a 9?????????????????????????????
Kellett neked a 9!!!
Csak az ne mond h. AKKOR TERÍT, PORLASZT JÓL.......
Válasz #477. hozzászólásra
ott ahol összelett már egyszer sütve ott szált el...a melegítéstől kicsit megkeményszik és a fől le tekeréstől előbb vagy utóbb elreped...De már úgy vettem hogy meg volt toldva...az első gazdája olan sérüléseket rakott rá hogy fogalmam sincs mit csinált vele..
Válasz #476. hozzászólásra
Új helyen vagy ott ahol már volt ragasztva?
Válasz #475. hozzászólásra
kirepedt a cső...spriccel a kis genya....most arra vár hogy betömjem a lukat.nem mai gyerek szegény.felnyomadtam 9bárra és nembírta a strapát.hát ez van...gondolkodok nagyon csőcserén,de sok péz.egyenlőre még fótozgatok...
Válasz #474. hozzászólásra
Imádlak.
Mi a baja a cuccnak???
Válasz #473. hozzászólásra
de má...Egy faszi kölcsibe adja a sütőt,vagy holnap vagy hétfőn.majd akkor lefotózom.csak neked...
Válasz #472. hozzászólásra
Nincs most kép?????????
Na nemá!!!!!
Válasz #470. hozzászólásra
de ha tényleg nagyon akarod,holnap megmutiszthatom....:)
/vagy hétfőn/
Válasz #470. hozzászólásra
Nem mutiba találtam:))
Válasz #469. hozzászólásra
Mutasd mi az.
Válasz #468. hozzászólásra
köszönöm de már megtaláltam amit akartam.....
hello!!!Szakadt már el valakinek az öntöződobon a cső?Ha igen hogy lett megjavítva?nekem egyszer már csinálták régebben.úgy lett összesütve...Csak az a faszi eltünt aki javította most meg bajban vagyok.csak az a baj hogy a gép nevét sem tudom amivel összelett sütve.vennék egy sütőt csak nem tudom mi a pontos neve a gépnek..
Válasz #466. hozzászólásra
Persze!!!!
Ennek mekkora a percenkénti teljesítménye arra gondoltam....
semekkora. ez nyílt-csatornás, azaz egy csatorna partján vándorol, van rajta saját motor, szivattyú, generátor, hidraulika, vezérlő, stb. Van egy flexi szívócső, amit belógat a csatornába, és azon egy úszó. Magának veszi fel a vizet, annak függvényében mennyire van szüksége. Arról fogalmam sincs, hogy ez mekkora lehet, mindenesetre úgy lesz méretezve, hogy a 400 m-es szélességben tudja az 5-50 mm-es tartományt biztosítani.
Válasz #463. hozzászólásra
Akkor 1400 m árkot kell kikotortatni?
Válasz #463. hozzászólásra
És mekkora nyomja bele a monsterbe a vizet????
maga a szintkülönbség nem sok, mindössze 1-1,5 m, ami viszont érdekesebb része, hogy mivel nyílt csatornás, a teljes csatorna hosszában tartani kell a vízszintet, ugyanakkor ha elkap egy felhőszakadást, akkor ugyanennek a csatornának kell levinnie is a földről, ami egy esetlegesen duzzasztott fogadó esetén megint nem megy gravitációs úton. Amúgy amit én néztem, az egy Caprari átemelő szivattyú volt, 380 m3/h teljesítménnyel. Ez normál körülmények között kb. 36 óránként 8 órát dolgozva tudja a csatorna szintjét tartani...
Válasz #461. hozzászólásra
15 milla ideoda! :-)))))))
Miféle szintkül.???????
Mennyire van a VÍZ??????
Mekkora átemelő kell oda?
nem szimmetrikus, az egyik oldalon ( a csatornával párhuzamosan nézve lemarad egy 1425x40 m-es szakasz, mert a zöme egy másik gazdáé, aki nem hajlandó se cserélni, sem tárulni. A másik oldalon egy olyan szakasz marad le, ami 1425x50x90-es trapéz, valamint az egyik végén lemarad két 400x18 m-es háromszög.
amúgy nagyságrendeket tévedsz az árával. maga a gép olyan 20-25 közé esik, plusz az csatorna, plusz zsilipek, és egy átemelő szivattyú a szintkülönbség miatt. viszont ősszel megint lesz rá támogatás...
Válasz #459. hozzászólásra
Pont szimetrikus?
Olyan a parcella mint a 2x2-es négyzetháló?
Mennyi lé 1 ilyen monster?
40-be nemigen fér bele mi?
107 ha lenne alatta, hosszára a csatorna metszi el, amelyből a vizet veszi, keresztbe pedig egy út van rajta, így alapvetően 4 teljesen azonos tábla kerül alá, de azon belül annyi parcellát csinálhatok, amennyi szimpatikus...
Válasz #457. hozzászólásra
És ez hány ha-t öntözne?
1 parcellán lenne?
Valmont, 400 m-es, nyílt csatornás, GPS vezérelt, tápanyag és vegyszerkijuttatással, átforduló kivitelben....
(és ekkor beleért az ujjam a bilibe, és felkeltem)
azért még vagy kétszer be kell ülni a traktorba, amire ez elkészül....
Válasz #455. hozzászólásra
Ok nem kell magyarázkodni.
Mindent vágunk.
Figyelünk mint a sasfalka.
És mi lesz Bauer?
igazából ez a beszélgetés Jani X-el ugyanezen topic 179-es hozzászólása nyomán indult el, csak aztán elkalandoztunk....
amúgy változó, jelenleg elvétve öntözünk, de most tervezünk lineár-t...
Válasz #453. hozzászólásra
Király.
És öntözni szoktál?
Mert itt az a Tma elvileg. :-))))
ja nem, nincs. mi elég nagy távolságon utazunk, főutakon, keresztbe-kasba az autópályán, így nagyon macerás. Helyette 710-es abroncsok vannak, mag 1,2 bar nyomás, és igen sok keréksúly (az egész 18 tonna)
Válasz #451. hozzászólásra
( már vártam! :-))))))) )
Dupla=duplakerék=iker=.......stbstbstb
A 85ösön.....
Válasz #449. hozzászólásra
ez most mire vonatkozik?
Válasz #448. hozzászólásra
Akkor nekem lesz igazam !! :-))
Én megmondtam az illetőnek, hogy csak csillogásra lesz alkalmas akár az egyik, vagy a másik.......
Válasz #448. hozzászólásra
Nincs duplád???
Válasz #442. hozzászólásra
Az 5 m-etől? szerintem úgy 15 cm alatt. A Tedej Rt-nek van 5 m-ese, és sekélyen szokták húzni a 310-es Magnummal, de mélyen a Quad-track is megizzad vele. Azért ezek nem könnyű gépek, munkaminőség pedig csak nagy sebesség mellett van.
Mi anno azért vettünk 8530-ast, mert a demo-s 8330-ast kicsinek találtuk. Aztán rá kellett jönnünk, hogy a 8530-as határit is tudja boncolgatni a 4 m-es TD is.
Válasz #446. hozzászólásra
Ingyen !!! Az más ! Ad a címet és holnap indítom a konvolyt !!!