Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.37 FtUSD390.47 FtCHF443.26 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Állítólag(már vagy 20 éve) egy ilyen gépbemutatón az ürgét fejbe nyomta úgy a puska, hogy tepsibe vitték a végső helyére. Szóval figyelni a puskákra, mert a nyomás nagy úr ! Az én puskám oda vissza dolgozik így nem csap, csak a csatogóly ami léptetgeti szépen lassan. Remélem értitek.
A szivattyú és a dob belépő nyomás között lehet minimum 1,5 bar különbség. Minuszba. Vegyél egy 2, vagy 3 lépcsős szivattyút és a meglévő víz kapacitásodból tudsz bőven nyomást csinálni, és ezt akár kevesebb motor fordulat mellet is. Rengeteg szivattyú változat van már gyártásban, csak ki kell választani a megfelelőt.
a puskánál van szép nagy nyomás.Egyszer mikor állítottam a szöget a puskán nyomás közben homlokon húzott a sugár úgy 20centiről...Nem ér röhögni...:)))
Hát úgy könnyű...Én 110es kútról erölködök.8-9bárral.Menne nagyobb nyomással is,de akkor elég jól kell pörgetnem a motort,és így sokkal nagyobb a fogyasztás.Avval a 8-9bárral már nem veri a földet anyira...Aztán a dobhoz tűzoltótömlővel viszem a vizet.Az meg nem bírja az olyan nagy nyomást.Főleg ha kicsit el van öregedve...
A múltkor kipróbáltuk a kicsikéket.
38-as fúvival a dobnál a belépő nyomás 13,7 bar volt !
Iszonyatosan gyönyörű 120-130 méteres eső függöny volt !!!! Fantasztikus látvány volt számomra. Jobban nem mertem, pedig a motorban még volt tartalék bőven.
Te is dobbal öntözől?Ha igen mekkora nyomáson?Én most naon agyalok a konzolon...Nem kellene úgy pörgetnem a szivattyút mivel nincs szükség nagy nyomásra.Kevesebb gázolaj fogyna.Ja és ugye a konzol kíméli a földet.szélbe is lehet kenyni neki....
500 m-re van a patak?
Pataaaaaaaaaak????
Már ez gyanús.
Jóhogy nem csermelyecske vagy erecske!
Van abban víz 1 általán?
Nehogy bevásárolj aztán vized sincs. :-)))))))))
Hát kb 1200*700méter a 700 a patakkal párhuzamosan és a legközelebbi része 4-500méterre... A másik ugyanilyen méretű . ugyan ilyen messzire csak fordított elhelyezkedésű...
Nem lehet megfordítani a művelést ?
Miért necces ? Há mert 500 méterre elnyomni a vizet, meg ha még gerinc, meg még ez az 1000 éteres akkor oda nyomás kell, a nyomás hoz meg diesel. Könnyebb, illetve kevesebb diesel,a nagy átmérőjű föszárnyon oda vinni a viet, mint 110-es csőben még 500 méteren tartani a nyomást. Tényleg jó lenne tudni még egy két adatot a területeidről, a víz kivételi lehetőségről, a domborzati viszonyokról stb., hogy mi is lenne oda az ideális.
De, csak ugye ugy dolgoznának mint a boxer motor(ha lehet) és még ugye a sugara is hozzá jön az 500 méterhez ... Az ugye 2*500méter meg mittom én 2*50-70 méter sugár... De lehet hogy sorozatosan fa...ágokat írok...csak tippelgetek , mert nem értek hozzá... laikusként találgatom , hogy lenne a jó...
Vágom , tehát akkor nekem egypár 110/500-as dob elég lenne? Vagy ez is sok? A föl hossza kb1200méter , ezért gondoltam a fő nyomót középre és akkor balró-jobbról mehetne egyszerre... így kb 4-5 hidrással végeznénk is mert kb 6-700 méter széles a föld...
A dobcső átmérője az az, hogy milyen gyorsan tudsz-akarsz öntözni. Mennyi vized van-áll rendelkezésre. Milyen a talaj víz befogadó képessége. Na most ha te rohanni akarsz az öntözéssel, akkor a legnagyobb átmérő kell, egy hatalmas szivattyú és egy hatalmas fúvóka. De kérdés, hogy lesz-e ehhez elég vized a patakból ?? Ha nincs elég nyomásod akkor a víz szarrá döngöli a földedet és beton kemény lesz. Ilyen hatalmas dobokat nem igazán szoktak párban üzemeltetni a felsoroltak miatt.
A dobot méretét értem , hogy a földek hossza határozza meg. De a dob-cső átmérőjét hogy kell meg választani , mi alapján? Miben különbözik az új vario dob?
4646 hozzászólás
Válasz #338. hozzászólásra
Állítólag(már vagy 20 éve) egy ilyen gépbemutatón az ürgét fejbe nyomta úgy a puska, hogy tepsibe vitték a végső helyére. Szóval figyelni a puskákra, mert a nyomás nagy úr ! Az én puskám oda vissza dolgozik így nem csap, csak a csatogóly ami léptetgeti szépen lassan. Remélem értitek.
Válasz #343. hozzászólásra
hehe !!
ha jukat találtál volna nem is tudtad volna :)))))
Válasz #342. hozzászólásra
mi 3 lépcsös rovatival nyomjuk 6 hengeres zts motoros
1550 fordulat 10 bár nyomás
Válasz #339. hozzászólásra
Ja az...De semmi fájdalamt nem éreztem.Csak kerestem utánna a lukat a homlokomon.De hála nem találtam semmi gyanus alakváltozást a búrámon...:)))
Válasz #341. hozzászólásra
milyen agregátod van szabi ??
Válasz #336. hozzászólásra
A szivattyú és a dob belépő nyomás között lehet minimum 1,5 bar különbség. Minuszba. Vegyél egy 2, vagy 3 lépcsős szivattyút és a meglévő víz kapacitásodból tudsz bőven nyomást csinálni, és ezt akár kevesebb motor fordulat mellet is. Rengeteg szivattyú változat van már gyártásban, csak ki kell választani a megfelelőt.
az 1-ik havert meg fejbe verte a bologató puska !!
ugy leesett mint a füge a fáról :)))
Válasz #338. hozzászólásra
sterimo nagyban !!!:D
a puskánál van szép nagy nyomás.Egyszer mikor állítottam a szöget a puskán nyomás közben homlokon húzott a sugár úgy 20centiről...Nem ér röhögni...:)))
Válasz #335. hozzászólásra
biztos volt 6-7 bár szerintem
mi 4,5 tudunk kicsikarni
Válasz #333. hozzászólásra
Hát úgy könnyű...Én 110es kútról erölködök.8-9bárral.Menne nagyobb nyomással is,de akkor elég jól kell pörgetnem a motort,és így sokkal nagyobb a fogyasztás.Avval a 8-9bárral már nem veri a földet anyira...Aztán a dobhoz tűzoltótömlővel viszem a vizet.Az meg nem bírja az olyan nagy nyomást.Főleg ha kicsit el van öregedve...
Válasz #334. hozzászólásra
Nem mentem be a puskához. Távolról gyönyörködtem, úgy az igazi. Amúgy lehetett nyomás mert csapott akkorákat mint az ...... !
Válasz #331. hozzászólásra
az tényleg brutális nyomás !!
nemigen bir sokkal többet a dob kötések
a puskánál mennyi volt a nyomás ??
Válasz #332. hozzászólásra
Csatorna.
Kútról is nyomtam egy dobbal. Ott csak 28-as fúvóka, mert nincs több víz, és megvolt a 10 bar a bemenőnél.
Válasz #331. hozzászólásra
Miről öntözől?Kút,csatorna?
Válasz #330. hozzászólásra
530 méter !!!! Atya világ !!!!!!!
A múltkor kipróbáltuk a kicsikéket.
38-as fúvival a dobnál a belépő nyomás 13,7 bar volt !
Iszonyatosan gyönyörű 120-130 méteres eső függöny volt !!!! Fantasztikus látvány volt számomra. Jobban nem mertem, pedig a motorban még volt tartalék bőven.
Válasz #329. hozzászólásra
32-es
nekünk sokat esik a nyomás a KP-e csöben
530 méteres a dob
Válasz #328. hozzászólásra
A dobnál ? 36 fúvival ????
Válasz #326. hozzászólásra
az már fasza nyomás !!!!!
mi is jó 10-el nyomjuk
HALI !
néz be a búzás topickba tettem tegnap képet..........
Válasz #324. hozzászólásra
Dob belépő nyomása 10-11 bar.
A konzolos dolog tetszik, csak idő és ember igényes. Ami felénk egyikből sincs.
Válasz #324. hozzászólásra
Jövőre lehet én is beruházok egy konzolra egy kisebb dobbal!
Válasz #323. hozzászólásra
Te is dobbal öntözől?Ha igen mekkora nyomáson?Én most naon agyalok a konzolon...Nem kellene úgy pörgetnem a szivattyút mivel nincs szükség nagy nyomásra.Kevesebb gázolaj fogyna.Ja és ugye a konzol kíméli a földet.szélbe is lehet kenyni neki....
Léptem.
Válasz #320. hozzászólásra
Ez a nagy szivattyú átka. :-DD
( lehet Ő szívja ki mindünk alól a talajvizet????????? )
Válasz #317. hozzászólásra
az lenne a legjobb, ha enyhe lejtésű dombtetőn lenne a patak és közvetlen mellette a föld :-))))))
Válasz #319. hozzászólásra
Én ilyenből 2 és fél óra alatt kiszívtam a vizet 4 km hosszan !
Hát a fax se tudja , de be kell ebbe vonni komolyan valakit majd mielőtt... Amúgy 1 méter mély mindig megvan a víz kb 2-3 méter szélesen... na megyek!
Válasz #316. hozzászólásra
500 m-re van a patak?
Pataaaaaaaaaak????
Már ez gyanús.
Jóhogy nem csermelyecske vagy erecske!
Van abban víz 1 általán?
Nehogy bevásárolj aztán vized sincs. :-)))))))))
Válasz #316. hozzászólásra
Akkor én a patakkal párhuzamosat választanám. Minden szempontból pénztárca kímélőbb.
Válasz #313. hozzászólásra
Hát kb 1200*700méter a 700 a patakkal párhuzamosan és a legközelebbi része 4-500méterre... A másik ugyanilyen méretű . ugyan ilyen messzire csak fordított elhelyezkedésű...
Válasz #312. hozzászólásra
Az 500 méterest nem tudok teljesen letekerni. Illetve le tudod, csak nem ajánlott. Képes szétszakítani. És ez minden hosszúságúra érvényes.
Válasz #312. hozzászólásra
Sugarárral esetleg a végén számolhatsz.
Az a hiteles ha kint van a végén egészen...
Válasz #310. hozzászólásra
Nem lehet megfordítani a művelést ?
Miért necces ? Há mert 500 méterre elnyomni a vizet, meg ha még gerinc, meg még ez az 1000 éteres akkor oda nyomás kell, a nyomás hoz meg diesel. Könnyebb, illetve kevesebb diesel,a nagy átmérőjű föszárnyon oda vinni a viet, mint 110-es csőben még 500 méteren tartani a nyomást. Tényleg jó lenne tudni még egy két adatot a területeidről, a víz kivételi lehetőségről, a domborzati viszonyokról stb., hogy mi is lenne oda az ideális.
Válasz #311. hozzászólásra
De, csak ugye ugy dolgoznának mint a boxer motor(ha lehet) és még ugye a sugara is hozzá jön az 500 méterhez ... Az ugye 2*500méter meg mittom én 2*50-70 méter sugár... De lehet hogy sorozatosan fa...ágokat írok...csak tippelgetek , mert nem értek hozzá... laikusként találgatom , hogy lenne a jó...
Válasz #308. hozzászólásra
1200 hoz nem kevés a 500????
Válasz #309. hozzászólásra
Miért necces? Keresztbe az a baj ellenkezne a művelési iránnyal...
Válasz #308. hozzászólásra
Vagy keresztbe.
Az a 110/500 az necces.
Válasz #307. hozzászólásra
Vágom , tehát akkor nekem egypár 110/500-as dob elég lenne? Vagy ez is sok? A föl hossza kb1200méter , ezért gondoltam a fő nyomót középre és akkor balró-jobbról mehetne egyszerre... így kb 4-5 hidrással végeznénk is mert kb 6-700 méter széles a föld...
Válasz #305. hozzászólásra
A dobcső átmérője az az, hogy milyen gyorsan tudsz-akarsz öntözni. Mennyi vized van-áll rendelkezésre. Milyen a talaj víz befogadó képessége. Na most ha te rohanni akarsz az öntözéssel, akkor a legnagyobb átmérő kell, egy hatalmas szivattyú és egy hatalmas fúvóka. De kérdés, hogy lesz-e ehhez elég vized a patakból ?? Ha nincs elég nyomásod akkor a víz szarrá döngöli a földedet és beton kemény lesz. Ilyen hatalmas dobokat nem igazán szoktak párban üzemeltetni a felsoroltak miatt.
Válasz #305. hozzászólásra
Legnagyobb változás a dizajn ! Meg a vízturbina. Meg lehet 1 miskával hosszabb. Több opciót lehet rá rendelni.
Válasz #304. hozzászólásra
A dobot méretét értem , hogy a földek hossza határozza meg. De a dob-cső átmérőjét hogy kell meg választani , mi alapján? Miben különbözik az új vario dob?
Válasz #303. hozzászólásra
Agroko
Válasz #296. hozzászólásra
Nem sok... és még hol adják?
Válasz #301. hozzászólásra
Má mint a vágás ! :-))
Válasz #300. hozzászólásra
Nanááá h. vágom.(kicsit)
Ez a szakmám.
Válasz #299. hozzászólásra
Na ez az ! Érted te !
Egy 110-es ami már kielégíti a kisebb hóbortokat kb. 3,6-4 miska.
Válasz #298. hozzászólásra
Hol lenne jó!
Mi nincs a 3asban?
Mi van a 6osban?
Válasz #297. hozzászólásra
3-6-ig ! Így jó ?
Válasz #294. hozzászólásra
Dob árat nyomj saccra.
Mondjuk 100 vagy 110S 400as.