Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.37 FtUSD389.71 FtCHF442.28 FtGBP495.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #184. hozzászólásra
pedig igaza van! adjunk meg mindent a növényekek, (tiszta lelkiismeret) majd aratás után elgondolkodunk hogy az időt szidjuk-e vagy a felvásárlókat kéne agyonütni.
Hallgassátok meg ezt a jó embert , általában jobban tudja mint mi , hogy mit beszél!!! Költ és kaszál is... Szakmailag szeretném a felét tudni és becsukott szemmel is mernék termelni...
Miért is bukta? mitől várnánk termést.
Egyébként is miért is alacsonyak a mostani terményárak? Ha levesszük a listáról az ominózus 2007-es évet, akkor mondjon 3 példát a mostanit egyáltalán elérő gabonaárakra. Én úgy gondolom, hogy egy kiegyenlítettebb terméshozam mellett ezek teljesen tisztességes árak, átlagos termelési feltételek mellett megfelelő megtérülést nyújtanak.
A kijuttatott mennyiségről pedig annyit, hogy ha ammónium nitrátra gondolunk, akkor 1 q ősszel+ 2,5q kora tavasszal + 2,5 a bokrosodás végén + 1 q a szárbainduláskor műtrágyaként teljesen normál technológiai folyamat. Ez együtt 238 kg, amihez egy borsó elővetemény vagy talajbaktériumok hozzátehetnek akár 30-50 kg-ot is. Ez együtt átlagos évben biztosíthat 8-9 to termést: ráköltött műtrágyára 63000 ft-ot, és 360 ezret. Melyik része nem egyértelmű?
Válasz #179. hozzászólásra
A nitrátérzékeny településeken meg lehet szórni 170kg hatóanyagot. Ki az a marha aki ennyit szór ilyen mostani gabona árakhoz!!!!!!!!!Mert az bukta az tutker!!!!!!!
Bármennyire hihetetlen, az összes növény közül a búzának a legnagyobb a fajlagos öntözési reakciója. Ugyanakkor azt tudni kell, hogy a vízigénye sajátságos. Nagyon fontos, hogy a tápanyagot, és a növényvédelmet hozzáigazítsd. Min. 200 kg N hatóanyag, három gombakezelés, és szárszilárdítás a belépő. Az ideális öntözési idő pedig bokrosodás vége, szárbaindulás, és ha ez mind tökéletes, akkor a szemkitelés időszaka fejezi be.
Ha ezt nem így csinálod, akkor kidobott pénz, ha nincsen meg a megfelelő kalász- és szemszám, akkor hiába a víz. Így azonban elérthető 10+ to terméshozam is, amely hát árbevételben már versenyképes akár a zöldborsóval, vagy a csemegekukoricával is (költségben is forma-forma)
Válasz #177. hozzászólásra
Nagyon nagyra becsülöm azokat akik mindent megprobáltak és menteték a menthetöt...De ezeknek ijen árakon!! Röhej Sajnos azt kell mondanom kár volt fiuk a meglévö kis tökét még pluszban rátenni.
Ugye-ugye !
Én meg mondtam a búza öntözést előre !!!
Nem hittél !
Szerintem ezt a búzát valamikor kibaxot korán el kell kezdeni öntözni, de nagyon-nagyon korán.
Válasz #170. hozzászólásra
nem három hete abbahagytam,a buzának nincs öntözési reakciója,kukoricákkal nincs nagyobb gond,aratás után ,ha szüség lezs akkor kezdjük!
Azon gondolkodom,hogy olaszból kelle venni öntöződobokat,meg apparátot kihagyni a magyar kereskedőket!Ugy hallottam,hody öszre öntözési támogatás lesz.Jó lenne fiatalitani a technikát!
Láttátok már MIKI bátyám mezőgazdasági gépgyüjteményét???????? Aki látta mi a véleménye róla, én már az öreget másfél éve fűzöm fogjunk hozzá a GÉPMÚZEUM építéséhez de csak halasztja a hozzáfogást, pedig sokan támogatnák,még lehet az önkormányzat vagy valamely gazdaszervezet is !!!!!!!!! Én úgy gondolom ilyen egész európában nics az tutker!!!!!!!!!!!!!
Miklós bátyó az jó szakerber csak tul nyogodt, én elfogadnál "haláli" pozícióba" mert még az is gyorsabb nála sokszor, de ez csak egy észrevétel belső csendes infó!!!!!!!!!
És eladók azok a gyűrűk,szimeringek?Ha igen és nem jutok düllőre baján akkor megkereshetlek?Amúgy Miklósbácsi merre található?Ha valami cucc kell elküldi póstán is?
4646 hozzászólás
Válasz #195. hozzászólásra
és ez csak egy átlagos évben !!!!
Válasz #193. hozzászólásra
9 tonna búza :)))))))
:DDDDD
Válasz #192. hozzászólásra
Nem valami valóság ízű nekem se.
Válasz #191. hozzászólásra
:-)))
meg az átlagos év !!!!!! (mint az idei????)
Válasz #183. hozzászólásra
olyan könyvízű illúzionista a szöveged nemde?
Fecó!
Te valami olyan tévhitbe ringatod magad, hogy mindenki kurva zsíros földeken termel.
Válasz #189. hozzászólásra
Milyen gépekkel nyomod haver és mennyi területen ? Az Offtopicba válaszolj légyszi... Ne kavarjuk be az öntöző témát...
Válasz #188. hozzászólásra
ez jó volt.
Válasz #187. hozzászólásra
Valami...:)
Válasz #186. hozzászólásra
írjá valamit komám.
Válasz #185. hozzászólásra
:)
Válasz #184. hozzászólásra
pedig igaza van! adjunk meg mindent a növényekek, (tiszta lelkiismeret) majd aratás után elgondolkodunk hogy az időt szidjuk-e vagy a felvásárlókat kéne agyonütni.
Hallgassátok meg ezt a jó embert , általában jobban tudja mint mi , hogy mit beszél!!! Költ és kaszál is... Szakmailag szeretném a felét tudni és becsukott szemmel is mernék termelni...
Válasz #181. hozzászólásra
Miért is bukta? mitől várnánk termést.
Egyébként is miért is alacsonyak a mostani terményárak? Ha levesszük a listáról az ominózus 2007-es évet, akkor mondjon 3 példát a mostanit egyáltalán elérő gabonaárakra. Én úgy gondolom, hogy egy kiegyenlítettebb terméshozam mellett ezek teljesen tisztességes árak, átlagos termelési feltételek mellett megfelelő megtérülést nyújtanak.
A kijuttatott mennyiségről pedig annyit, hogy ha ammónium nitrátra gondolunk, akkor 1 q ősszel+ 2,5q kora tavasszal + 2,5 a bokrosodás végén + 1 q a szárbainduláskor műtrágyaként teljesen normál technológiai folyamat. Ez együtt 238 kg, amihez egy borsó elővetemény vagy talajbaktériumok hozzátehetnek akár 30-50 kg-ot is. Ez együtt átlagos évben biztosíthat 8-9 to termést: ráköltött műtrágyára 63000 ft-ot, és 360 ezret. Melyik része nem egyértelmű?
Válasz #181. hozzászólásra
meg kell adni a növénynek ami jár neki.
A nitrátérzékeny településeken meg lehet szórni 170kg hatóanyagot. Ki az a marha aki ennyit szór ilyen mostani gabona árakhoz!!!!!!!!!Mert az bukta az tutker!!!!!!!
200 kg N hatóanyag !!!???????
Rohadjon meg az összes búza.......
Bármennyire hihetetlen, az összes növény közül a búzának a legnagyobb a fajlagos öntözési reakciója. Ugyanakkor azt tudni kell, hogy a vízigénye sajátságos. Nagyon fontos, hogy a tápanyagot, és a növényvédelmet hozzáigazítsd. Min. 200 kg N hatóanyag, három gombakezelés, és szárszilárdítás a belépő. Az ideális öntözési idő pedig bokrosodás vége, szárbaindulás, és ha ez mind tökéletes, akkor a szemkitelés időszaka fejezi be.
Ha ezt nem így csinálod, akkor kidobott pénz, ha nincsen meg a megfelelő kalász- és szemszám, akkor hiába a víz. Így azonban elérthető 10+ to terméshozam is, amely hát árbevételben már versenyképes akár a zöldborsóval, vagy a csemegekukoricával is (költségben is forma-forma)
Válasz #177. hozzászólásra
Nagyon nagyra becsülöm azokat akik mindent megprobáltak és menteték a menthetöt...De ezeknek ijen árakon!! Röhej Sajnos azt kell mondanom kár volt fiuk a meglévö kis tökét még pluszban rátenni.
Válasz #171. hozzászólásra
Ugye-ugye !
Én meg mondtam a búza öntözést előre !!!
Nem hittél !
Szerintem ezt a búzát valamikor kibaxot korán el kell kezdeni öntözni, de nagyon-nagyon korán.
Mennyire számolsz hektáronként búza átlagot kb ??????
Válasz #174. hozzászólásra
A "JÓZAN" az álltalam szerzői jogvédelem alatt áll, azt nem adom !!!!!!!!
Válasz #173. hozzászólásra
Helyes!
Micsoda meglátás.
( van a Ferinek józan paraszti esze e, még ha nem is mindig J. :-))))) )
Milyen alkatrész kopik rajtuk annyira?
Válasz #172. hozzászólásra
Környezetemben az RM,és az OCMIS dobok beváltak,jól dolgoznak,olyat kell venni amelyiket Mo-n forgalmazzák-alkatrész miatt!
Márkákban otthon vagy?
Uat vennéd ami van?
Válasz #170. hozzászólásra
nem három hete abbahagytam,a buzának nincs öntözési reakciója,kukoricákkal nincs nagyobb gond,aratás után ,ha szüség lezs akkor kezdjük!
Azon gondolkodom,hogy olaszból kelle venni öntöződobokat,meg apparátot kihagyni a magyar kereskedőket!Ugy hallottam,hody öszre öntözési támogatás lesz.Jó lenne fiatalitani a technikát!
Válasz #169. hozzászólásra
Öntözöl ????
Válasz #168. hozzászólásra
láttam.szerintem felbecsülhetetlen az értéke!Mondta neki az emberem,hogy van egy 35 éves MIB dizelmotorja.Erre azt válaszolta az öreg:az túl fiatal!
Válasz #166. hozzászólásra
Láttátok már MIKI bátyám mezőgazdasági gépgyüjteményét???????? Aki látta mi a véleménye róla, én már az öreget másfél éve fűzöm fogjunk hozzá a GÉPMÚZEUM építéséhez de csak halasztja a hozzáfogást, pedig sokan támogatnák,még lehet az önkormányzat vagy valamely gazdaszervezet is !!!!!!!!! Én úgy gondolom ilyen egész európában nics az tutker!!!!!!!!!!!!!
Válasz #166. hozzászólásra
Miklós bátyó az jó szakerber csak tul nyogodt, én elfogadnál "haláli" pozícióba" mert még az is gyorsabb nála sokszor, de ez csak egy észrevétel belső csendes infó!!!!!!!!!
Válasz #165. hozzászólásra
igen eladók,Miklós Batya Alsónémediben dolgozik!
Válasz #164. hozzászólásra
És eladók azok a gyűrűk,szimeringek?Ha igen és nem jutok düllőre baján akkor megkereshetlek?Amúgy Miklósbácsi merre található?Ha valami cucc kell elküldi póstán is?
Válasz #161. hozzászólásra
A szigma dobjaim ODRA 7528-sok voltak a képeden látható dob utódja! Van hozzá gumigyűrü,szimering kb 10 féle!
Válasz #162. hozzászólásra
Igen én vagyok,18-án lesz az első tárgyalás Kecskeméten.
Válasz #156. hozzászólásra
Ugye te vagy az én ismerős FERIM?? Mi van az ügyetekkel, van valami kedvező hír a folyamatban??????
Köszönök minden segítséget...
Válasz #158. hozzászólásra
Értem.Akkor hétfőn hívom Miklós bácsit...
Itt a munkahenger és a karmantyú..
Válasz #157. hozzászólásra
Miklósbácsitól
Válasz #156. hozzászólásra
Na az jó.Én Újmohácsi vagyok.Te hol szerezted hozzá a cuccokat?
Válasz #154. hozzászólásra
Bajától 25 km-re vagyok!
Válasz #154. hozzászólásra
szerintem Baja után ugorj be Ferihez Dusnokon
Válasz #152. hozzászólásra
Oké..Hétfőn bemegyek Bajára.Ha az axiálnál nem tudnak segíteni akkor megkeresem Miklósbácsit és ha ő sem tud akkor Téged.Jó?
Válasz #149. hozzászólásra
50 üzemórával vettem,müködő automatikával!
Válasz #150. hozzászólásra
Vannak szimeringek.és egyéb dolgok egy csokorban de most ne kivánd ,hogy méretre hozzam öket!
Válasz #148. hozzászólásra
Ebben a typusban nem tudsz segíteni ugye?Miklósbácsi tud?
Válasz #148. hozzászólásra
De szolgál becsülettel nem?
Nekem aztán nem számít a rozsda...
Válasz #147. hozzászólásra
20 év felett már nem fotógén a szerkezet!
Te Feri, a szivattyúdról nincs vlm. kép most hirtelenjében???