Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD390.32 FtCHF442.87 FtGBP497.02 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Sanyee #2677. hozzászólásáraNyugodtan veheted 3. fokot, nem lesz azzal gond, illetve ha már el lenne vetve nem lenne vele gond! Szórod vagy vetőgép? 300 kg/ha simán mehet!
Csillag 3. Fok magot èrdemes lenne még a héten vetni?
Egyáltalán 3. Fok vélemények. ?
Illetve mennyi vetőmag/ha-t számítsunk, most jó egy hónap késéssel.
Válasz Földönfuto #2665. hozzászólásáraDisznóra nem jó! A disznó túr! Nem a búzádra kiváncsi hanem a földben lévő dolgok érdeklik ami a búza alatt van a földben! Férgek, kukorica darabok... Amire igazán azt mondják hogy jó napraforgóban szarvas, nyúl ellen, káposztában nyúl ellen, illetve ugye őz és kalászos kombináció! Jövőre nekem is vennem kell a szarvasok miatt! Ha ahogy írtátok 20g/ha a dózis akkor 1 kg 50 hektárra elég! Úgy már elég baráti az ára!
Válasz SanyóÓ #2669. hozzászólásáraNekem volt, március elején sikerült elvetni, nyers vizes magágyba..
viszont vetés után majd másfél hónapig semmi eső..
Válasz medikus #2667. hozzászólásáraNem használják eleget a vadászok, díboltak is rendesen a kukszikban, de még a tarlóján is sok a túrás, + a gyepeken .
Válasz Földönfuto #2661. hozzászólásáraEnnek a szernek nagyon keserű íze van. Nem mérgező csak iszonyat kellemetlen. Patkánymérgekben használják hogy a háziállatok ne egyék meg. Állítólag a rágcsálók nem érzik ezt az ízt csak a nagyobb testűek. Árban elég húzós viszont.
Válasz Géza15 #2655. hozzászólásáraFújd le denatónium benzonáttal.Az én búzámba állandóan ott volt egy csapat őz.Fújás utáni nap,már a szomszédén voltak.
Többségében egészségesek az állományok. A korai vetések esetében (2020.10.11.), elsősorban a szegélyeken láthatóak sárguló foltok a leveleken, illetve a leveleken a levéltetvek jelen vannak, ami gabona vírus tüneteire utalhat. Az utóbbi években ez tendenciává vált. Érdemes lehet a jövőben kitolni a vetés időpontját 1-2 héttel, mert az október 2. felében vetett állományokon nem tapasztalni hasonló tüneteket!?
Válasz shr.miklos #2641. hozzászólásáraDurumbúzát még nem vetettem, de a normált még decemberben is lehet, ha muszáj. Én az árpavetéssel csúszok nagyon, de nem is az idő a legnagyobb gond. Tárcsa idénre már felejtős annyira ragad. Szántani kéne valahogy utána borona majd műtrágyaszóróval elvetni.
Válasz Ares 826 #2642. hozzászólásáraMúlt szerda/csütörtök vetettem el. Csöpögős időben. Hengerezni nem tudtam. De legalább 2x esett rá(kb 10mm)... Sehol semmi. A kertben lesegettem ma. A föld feletti szemeknek 4mm a csírája
Válasz mkacsidil02 #2638. hozzászólásáraNyugodtan vessél, teljesen jó az idő a vetésre! Én is ma vetettel el a búzát délelőtt, most meg esik rá az eső, meleg az idő azt gondolom egy hét múlva ki is fog kelni!
Sziasztok, szerintetek érdemes még mondjuk Nov. közepéig elvetni a durumbúzát ? A mütrágya elszórva a napratarlóra, várom mikor lehet legalább 1x megtárcsázni aztán elvetném mondjuk 300kg/ha vetömag adaggal. Köszönöm a tanácsokat/ tapasztalatokat !
Válasz mkacsidil02 #2638. hozzászólásáraMinimális talajmunka,ne legyen hantos. Sok foszfor ,min hatóanyag 100kg . Lehetőleg DAP . Vetőmag norma +20%. Vetés mélység éppen csak a felszín alá, lezáró hengerezés. Nálam ezek be szoktak válni . Volt már hogy a Genius januárban sorolt ki és lett rajta 6tonna. De nem kockázat mentes.
Helló eddig a gépünk szerelőnél volt illetve az idő nem tette lehetővé a búza vetést és még csak most vetnénk el lehet még vagy már inkább hagyjuk és vessünk mást tavasszal esetleg van még aki most is vett?
Válaszokat előre is köszi.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #2630. hozzászólásáraSzámítottam rájuk, de ebben a takony időben mikor lehet ellenük védekezni...? Legato trio , vagy Bizon lesz a gyomirtó és egy menetben már ezeket is etetni kell.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #2634. hozzászólásáraAz enyám fejlettebb, de megvárom a 2-3 teljesen kifejlett levelet gyomirtózásra. Gyomflóra szerint nekem elég diflufenikan hatóanyagot használnom, de ha megy ki teszek hozzá 10 g Glean-t erősítésnek.
Nálatok milyen melegek vannak mostan napközben, hogy megjelentek a levéltetvek?
Eddig nálam még nem láttam, de talán átjárom a határt, nem e jelentek meg.
3135 hozzászólás
Válasz jamo #2679. hozzászólásáraHello! Nem Sárospatakról van a vetőgép?
Válasz jamo #2683. hozzászólásáraAkkor a 300-al nem lőttem nagyon mellé, ajkát még én is lehetnék ugrómókus
Válasz Sanyee #2681. hozzászólására260 aztán agronómus javaslatára emeltem 280ra.
Válasz Sanyee #2680. hozzászólásáraÉn a 300 kg odatenném! Csak késő van már kicsit. Így a kifagyót és a gyengébb gondoskodást kompenzálhatod kicsit!
Válasz jamo #2679. hozzászólására
Mennyivel vetetted?
Válasz A.I. #2678. hozzászólásáraVetőgép.
Sekély szántásba.
Dec3. Napratarlóba. És gruberozottba is elment tegnap 40ha fagyon.
Válasz Sanyee #2677. hozzászólásáraNyugodtan veheted 3. fokot, nem lesz azzal gond, illetve ha már el lenne vetve nem lenne vele gond! Szórod vagy vetőgép? 300 kg/ha simán mehet!
Sziasztok!
Csillag 3. Fok magot èrdemes lenne még a héten vetni?
Egyáltalán 3. Fok vélemények. ?
Illetve mennyi vetőmag/ha-t számítsunk, most jó egy hónap késéssel.
Válasz Bigyófelügyelő #2673. hozzászólásáraNapraforgóban nyúl ellen semmit sem ér.
Válasz Nyomasek Bobo #2668. hozzászólásáraAttól biztos nem,mert csak 1 fél marad!
Válasz Tom250 #2672. hozzászólásáraÉs ekkor mit tud? Vagy valamit bővebben?
Válasz Földönfuto #2665. hozzászólásáraDisznóra nem jó! A disznó túr! Nem a búzádra kiváncsi hanem a földben lévő dolgok érdeklik ami a búza alatt van a földben! Férgek, kukorica darabok... Amire igazán azt mondják hogy jó napraforgóban szarvas, nyúl ellen, káposztában nyúl ellen, illetve ugye őz és kalászos kombináció! Jövőre nekem is vennem kell a szarvasok miatt! Ha ahogy írtátok 20g/ha a dózis akkor 1 kg 50 hektárra elég! Úgy már elég baráti az ára!
Válasz Tom250 #2671. hozzászólásáraNem rossz fajta, de legkésőbb január végéig el kell vetni!!
Válasz SanyóÓ #2669. hozzászólásáraNekem volt, március elején sikerült elvetni, nyers vizes magágyba..
viszont vetés után majd másfél hónapig semmi eső..
épphogy meglett a 20q/ha
Válasz medikus #2667. hozzászólásáraNem használják eleget a vadászok, díboltak is rendesen a kukszikban, de még a tarlóján is sok a túrás, + a gyepeken .
Sziasztok! Kérdezném, hogy Lennox búza fajtát vetett e már valaki tavasszal? Ha igen milyen eredménnyel?
Válasz medikus #2667. hozzászólásáraNem igaz...
Attól se fog(tud) elmenni
Válasz Zoli 63 #2666. hozzászólásáraVaddisznóra a 12-es Brenneke a jó!
Válasz Mf-es? #2664. hozzászólásáraVaddisznóra is jó e, és mennyi ideig tartja a riasztást / ismételni kell időnként / ??
Válasz Mf-es? #2664. hozzászólásáraKöszi.Kár,hogy csak kilós kiszerelés van.
Válasz Földönfuto #2663. hozzászólásáraItt!65000ft nettó/kg.
Válasz sirhanzoltan #2662. hozzászólásáraHello.Hol lehet beszerezni,és kb. milyen árban?
Válasz Földönfuto #2661. hozzászólásáraEnnek a szernek nagyon keserű íze van. Nem mérgező csak iszonyat kellemetlen. Patkánymérgekben használják hogy a háziállatok ne egyék meg. Állítólag a rágcsálók nem érzik ezt az ízt csak a nagyobb testűek. Árban elég húzós viszont.
Válasz Mf-es? #2657. hozzászólásáraEz valami vadriasztó szer?
Válasz Mf-es? #2659. hozzászólásáraDisznó ellen is próbáltad, nekem arra kellene
Válasz sirhanzoltan #2658. hozzászólásáraAmennyit akarsz.Én 20 g/ha. tettem.
Válasz Mf-es? #2657. hozzászólásáraHány gramm kell / ha?
Válasz Géza15 #2655. hozzászólásáraFújd le denatónium benzonáttal.Az én búzámba állandóan ott volt egy csapat őz.Fújás utáni nap,már a szomszédén voltak.
Vadliba kártétel hála az új vizes élőhelynek..
Őszi búza 2020.10.11.
Válasz erdeklodo2222 #2651. hozzászólásáraVagy rovarölővel lefújni
Sziasztok!
Mai határszemle eredménye őszi búzában:
Többségében egészségesek az állományok. A korai vetések esetében (2020.10.11.), elsősorban a szegélyeken láthatóak sárguló foltok a leveleken, illetve a leveleken a levéltetvek jelen vannak, ami gabona vírus tüneteire utalhat. Az utóbbi években ez tendenciává vált. Érdemes lehet a jövőben kitolni a vetés időpontját 1-2 héttel, mert az október 2. felében vetett állományokon nem tapasztalni hasonló tüneteket!?
Üdv!
2-3 hete szórva vetett búzára, amit nem tudtunk bedolgozni a talajba kirakható a Bizon?
Szemek nagy része kicsírázva, de a föld felszínén vannak
Október 23-án lett vetve. MV Ménrót
Válasz shr.miklos #2641. hozzászólásáraDurumbúzát még nem vetettem, de a normált még decemberben is lehet, ha muszáj. Én az árpavetéssel csúszok nagyon, de nem is az idő a legnagyobb gond. Tárcsa idénre már felejtős annyira ragad. Szántani kéne valahogy utána borona majd műtrágyaszóróval elvetni.
Válasz Gatti #2646. hozzászólásáraA nagyobb darab nem lett fasza...de ha akkor hagyom, kb ma talán tudtam volna vetni...
Válasz Nyomasek Bobo #2645. hozzászólásárafelénk még a határ 70-80% a nincs elvetve. Én is örülnék már ha a földbe lenne de még csak egy része került elvetésre.
Válasz Ares 826 #2642. hozzászólásáraMúlt szerda/csütörtök vetettem el. Csöpögős időben. Hengerezni nem tudtam. De legalább 2x esett rá(kb 10mm)... Sehol semmi. A kertben lesegettem ma. A föld feletti szemeknek 4mm a csírája
Válasz Tom250 #2643. hozzászólásáraIdén nagyon jó idő van rá. Nálunk is minden vetés nagyon szép.
Válasz Tom250 #2573. hozzászólásáraOkt 23
Ásóboronázott vetés.
Eddig jót mutat
Talán eddig ilyen egyenletes kelésem még nem is volt.
Válasz mkacsidil02 #2638. hozzászólásáraNyugodtan vessél, teljesen jó az idő a vetésre! Én is ma vetettel el a búzát délelőtt, most meg esik rá az eső, meleg az idő azt gondolom egy hét múlva ki is fog kelni!
Sziasztok, szerintetek érdemes még mondjuk Nov. közepéig elvetni a durumbúzát ? A mütrágya elszórva a napratarlóra, várom mikor lehet legalább 1x megtárcsázni aztán elvetném mondjuk 300kg/ha vetömag adaggal. Köszönöm a tanácsokat/ tapasztalatokat !
Válasz mkacsidil02 #2638. hozzászólásáraMinimális talajmunka,ne legyen hantos. Sok foszfor ,min hatóanyag 100kg . Lehetőleg DAP . Vetőmag norma +20%. Vetés mélység éppen csak a felszín alá, lezáró hengerezés. Nálam ezek be szoktak válni . Volt már hogy a Genius januárban sorolt ki és lett rajta 6tonna. De nem kockázat mentes.
Válasz mkacsidil02 #2638. hozzászólásáraÉn mikuláskor is vetettem már.
Helló eddig a gépünk szerelőnél volt illetve az idő nem tette lehetővé a búza vetést és még csak most vetnénk el lehet még vagy már inkább hagyjuk és vessünk mást tavasszal esetleg van még aki most is vett?
Válaszokat előre is köszi.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #2630. hozzászólásáraSzámítottam rájuk, de ebben a takony időben mikor lehet ellenük védekezni...? Legato trio , vagy Bizon lesz a gyomirtó és egy menetben már ezeket is etetni kell.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #2634. hozzászólásáraAz enyám fejlettebb, de megvárom a 2-3 teljesen kifejlett levelet gyomirtózásra. Gyomflóra szerint nekem elég diflufenikan hatóanyagot használnom, de ha megy ki teszek hozzá 10 g Glean-t erősítésnek.
Nálatok milyen melegek vannak mostan napközben, hogy megjelentek a levéltetvek?
Eddig nálam még nem láttam, de talán átjárom a határt, nem e jelentek meg.