Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.37 FtUSD390.47 FtCHF443.26 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Johny B. #2547. hozzászólásáraAkkor feléd jó idő lehet... mi nem vetünk amíg nem jön az eső, itt lassan 4. Hete nincs értelmes csapadék már le álltunk a talaj munkákkal is, csak pocsékoljuk a gázolajat. Helyette készülünk az aratásra mert pikpakk eljön ahogy a kilátások mutatják...
Keleten el sem kezdjuk a talajmunkat mig nem hul az ido vagy jonne komolyabb eso, szantani azert nem fogok hogy ölnyi rogoket kelljen szetverni, .
Utobbi ket hetben nem volt 10mm csapadek, de elotte sem volt csak par perc zapor.
Válasz blink #2543. hozzászólásáraTavaly, tavaly előti augusztus 12-15. vetés nagyon jól bejött, olyan terméseim sohase voltak, mint a korainál. De akor mondta az országos esőket, mostan csak a szárazságot meleg riasztásal országszerte. A szombatra igért "hatalmas özönvízszerü" esőből úgyszintén kimaradtunk
Pedig a talaj elő volt készitve.
Válasz Sk Laci #2540. hozzászólásáraMag sehol, talajok készülnek. Mondjuk én nem vetek aug. vége előtt az tuti. Szeptember szinte biztos, hogy kánikula, ez most már több éve így van felénk, azért nem vetem el hogy két levélben kiszáradjon... Igaz, én délebbre vagyok min. 170 km-el.
Válasz cross #2541. hozzászólásáraÉn simán kiraknám. Ilyen kloridos dolgokból nem sokat játszadozok klaszikus szántóföldi kultúránál. Kertészetben már meggondolnám.
Mag még sehol. Remélem időben itt lesz.
Na most van itt nekem 6-20-30-as kimaradt műtrágyám, viszont kloridos a kálium benne. Kiszórhatom én ezt vajon a repce alá? Nem tudom mennyire érzékeny a repce a kloridos cuccokra.
Ki hogyan áll a repcevetéshez felkészülve?
Nekem már a magágy is megvan, nem valami rögmentes, de vetetem már repcét sokal roszab magágyba is. Vetőmag otthon, mostan csak várom az esőt "startra" készen.
Válasz Gox #2533. hozzászólásáraLehet nekem fog kelleni 2 foltot újravetni a parcellán. Nagyon porosra sikerült abban a részben a magágy, és a sok eső ellenére csak gyengén kelt ki bene a repce. Nagyon becserepesedet az első eső után. 26 mm 8 perc alatt. Leverte nagyon a földet, majd jötek a 35 fokok egy hétig.
Válasz Ferror #2528. hozzászólásáraHát ebben a röghalmazban nem is ér sokat a 11 mm az biztos, hengerzettben kicsit más a helyzet, az jobban megfogja. De ha 8-10 napon belül nem lesz újra akkor még a kikeltel is baj lehet
Válasz borda77 (Joe) #2526. hozzászólásáracsanakon nem mérem, itt nekem nincs semmi, csak a fű a ház előtt, a 13 mm-t azt pázmándfalun telephelyen mértem, onnét a repcém légvonalban kb. 800 méter, tehát remélem azon belül már nagy különbség nem volt, bár volt már rá példa
Válasz decsi #2508. hozzászólására8 centiről kijött??
Ha jól rémlik,vetettél mér repcét striptill-be is,milyen lett? Jövőre én is ki szeretném próbálni.
Egy hete vetettem el 8cm mélyre. Aránylag jól sikerült,kivéve a forgót.
Azt utólag kellett volna vetni mert a letaposott földböl nagyon ritkán kelt ki.0.3 mm eső volt most...
Válasz Pilátus #2506. hozzászólásáraTavasszal multitiller majd vetés és hengerezés, gyönyörűen kelt és fejlődött így hogy nem háborgattuk mélyen a talajt. De 1 évvel korábban volt szántva mert a repce zab után került a földbe.
Milyen műveletek után ment a napra?Lehet hogy egy-két vidéken ez lesz a térképet nézve...
Mi 17 millivel(és a napokban egy kettővel) talán jók vagyunk.
Valamit viszont rosszul csinálunk mert aDrávától az északi Dunáig repcevetéskor mindig végigrohanom a területeket és hajszálra egyforma száraz volt minden magágy... kivéve egyet.
Nem nem véletlen mert ezt négyszáz hektáron tökéletesen nedves volt és egységesen(most van mit elemeznem hogy miért is,főleg hogy láttam a technikájukat)
nekünk tavaly kapott olyan 6-7 mm-t vetés után , majd ezután semmi nem volt és van ahol csírájába van ahol később száradt el így nem sok tőszám lett , ment helyére a napraforgó ami most nagyon ígéretesnek néz ki :)
Válasz blink #2500. hozzászólásáraNo para.Én is meglepődtem a múltkor.Szomszéd elvetette por szárazba,15 cm-en volt neki nedvesség.Utána kapott 6 mm. esőt.Héten néztem,már sorolt neki.
3499 hozzászólás
Válasz Johny B. #2547. hozzászólásáraAkkor feléd jó idő lehet... mi nem vetünk amíg nem jön az eső, itt lassan 4. Hete nincs értelmes csapadék már le álltunk a talaj munkákkal is, csak pocsékoljuk a gázolajat. Helyette készülünk az aratásra mert pikpakk eljön ahogy a kilátások mutatják...
Keleten el sem kezdjuk a talajmunkat mig nem hul az ido vagy jonne komolyabb eso, szantani azert nem fogok hogy ölnyi rogoket kelljen szetverni, .
Utobbi ket hetben nem volt 10mm csapadek, de elotte sem volt csak par perc zapor.
Én jövő hét szerdán kezdem a vetést...mag héten meglesz...
Válasz blink #2543. hozzászólásáraTavaly, tavaly előti augusztus 12-15. vetés nagyon jól bejött, olyan terméseim sohase voltak, mint a korainál. De akor mondta az országos esőket, mostan csak a szárazságot meleg riasztásal országszerte. A szombatra igért "hatalmas özönvízszerü" esőből úgyszintén kimaradtunk
Pedig a talaj elő volt készitve.
Válasz .Feco. #2544. hozzászólásáraTeljes felületre vetve, vagy elzárol minden második, vagy több sort vetésnél? /sortávolság/
Válasz cross #2541. hozzászólásáraSemennyire, mi magarok melle teszünk rapiddal vetessel egy menetben 200 kg-ot ugyanilyent. Évek óta jól működik.
Válasz Sk Laci #2540. hozzászólásáraMag sehol, talajok készülnek. Mondjuk én nem vetek aug. vége előtt az tuti. Szeptember szinte biztos, hogy kánikula, ez most már több éve így van felénk, azért nem vetem el hogy két levélben kiszáradjon... Igaz, én délebbre vagyok min. 170 km-el.
Válasz cross #2541. hozzászólásáraÉn simán kiraknám. Ilyen kloridos dolgokból nem sokat játszadozok klaszikus szántóföldi kultúránál. Kertészetben már meggondolnám.
Mag még sehol. Remélem időben itt lesz.
Na most van itt nekem 6-20-30-as kimaradt műtrágyám, viszont kloridos a kálium benne. Kiszórhatom én ezt vajon a repce alá? Nem tudom mennyire érzékeny a repce a kloridos cuccokra.
Ki hogyan áll a repcevetéshez felkészülve?
Nekem már a magágy is megvan, nem valami rögmentes, de vetetem már repcét sokal roszab magágyba is. Vetőmag otthon, mostan csak várom az esőt "startra" készen.
Válasz Gox #2533. hozzászólásáraLehet nekem fog kelleni 2 foltot újravetni a parcellán. Nagyon porosra sikerült abban a részben a magágy, és a sok eső ellenére csak gyengén kelt ki bene a repce. Nagyon becserepesedet az első eső után. 26 mm 8 perc alatt. Leverte nagyon a földet, majd jötek a 35 fokok egy hétig.
Válasz blink #2537. hozzászólásáraHanyadik szélességi körön vagytok?
Mi lenne helyette?
Válasz Gox #2533. hozzászólásáraHa ebben a hónapban lesz eső akkor elvetjük. Ha nem, akkor marad zsákban...
Válasz Gox #2533. hozzászólásáraReményeim szerint szombaton...
Válasz Pilátus #2534. hozzászólásáraDehogy, repce mind! Vetettünk fajtakisérletet, és más volt a csávázószer színe. A maradékot kevertük.
A Vader egyik oldalában repce ésa másikban meg búza vagy mi ez a mix??
Vet még valaki a héten?
Mixeltünk, még mindig bevált.
1 hete vetettem délután, most néztem szépen bújkál, csütörtökön megkapta a sultant vasárnap meg 30 mili esőt. Jobban nem is lehetett volna időzíteni.
Válasz Ferror #2528. hozzászólásáraHát ebben a röghalmazban nem is ér sokat a 11 mm az biztos, hengerzettben kicsit más a helyzet, az jobban megfogja. De ha 8-10 napon belül nem lesz újra akkor még a kikeltel is baj lehet
Vetett valaki ezekből a pio repcéből? Px128? X12W735l?
11mm
Válasz borda77 (Joe) #2526. hozzászólásáracsanakon nem mérem, itt nekem nincs semmi, csak a fű a ház előtt, a 13 mm-t azt pázmándfalun telephelyen mértem, onnét a repcém légvonalban kb. 800 méter, tehát remélem azon belül már nagy különbség nem volt, bár volt már rá példa
Válasz gazda001 #2522. hozzászólásáraÉn is remélem... Csanakon mennyi volt? Oda is tettem repcét?
Válasz bendix #2523. hozzászólásáraakkor hogyhogy 76? átvariáltátok?
Válasz lac* #2520. hozzászólásáravalahogy én is ritkának találom,volt a szomszédnak tavaly az sokkal sűrübbnek nézett ki
Válasz lac* #2519. hozzászólásáraMonosem
éjszaka kapott 13 mm esőt, csak kikel....
Válasz lac* #2520. hozzászólásárajav:300e nél
Válasz bendix #2518. hozzászólásáranemhiszem,hogy sűrű lenne,76sortávnál 4,4 cm a tőtáv,330e nél
Válasz bendix #2518. hozzászólásáraJd vetőgép?
Válasz lac* #2517. hozzászólására350 ezer körül, de kissé sűrűnek látom.
Válasz bendix #2514. hozzászólásáramekkora tőszámmal vetetted?
Válasz erik686 #2515. hozzászólásáraPersze!
Sziasztok uj vagyok itt a fórumon egy kis segitségetszertnék kérni cl repcét lehet e gyomirtani butisanal előre is köszönöm
Itt eddig ilyen ami nedvesbe lett elvetve. Éjszaka kapott esőt. Ez 76 centire ment.
Válasz decsi #2511. hozzászólásáraÉs direkt tetted le 8 centire?
Válasz decsi #2508. hozzászólásáraSzép!
Válasz lac* #2509. hozzászólásáraNem sikerült mert kiette a fekete tücsök. Pedig szépen kisorolt.
Ezt most rapidal vetettem.
Válasz decsi #2508. hozzászólásáraSzemenkénti géppel vetetted?
Válasz decsi #2508. hozzászólására8 centiről kijött??
Ha jól rémlik,vetettél mér repcét striptill-be is,milyen lett? Jövőre én is ki szeretném próbálni.
Egy hete vetettem el 8cm mélyre. Aránylag jól sikerült,kivéve a forgót.
Azt utólag kellett volna vetni mert a letaposott földböl nagyon ritkán kelt ki.0.3 mm eső volt most...
Válasz Pilátus #2506. hozzászólásáraTavasszal multitiller majd vetés és hengerezés, gyönyörűen kelt és fejlődött így hogy nem háborgattuk mélyen a talajt. De 1 évvel korábban volt szántva mert a repce zab után került a földbe.
Milyen műveletek után ment a napra?Lehet hogy egy-két vidéken ez lesz a térképet nézve...
Mi 17 millivel(és a napokban egy kettővel) talán jók vagyunk.
Valamit viszont rosszul csinálunk mert aDrávától az északi Dunáig repcevetéskor mindig végigrohanom a területeket és hajszálra egyforma száraz volt minden magágy... kivéve egyet.
Nem nem véletlen mert ezt négyszáz hektáron tökéletesen nedves volt és egységesen(most van mit elemeznem hogy miért is,főleg hogy láttam a technikájukat)
nekünk tavaly kapott olyan 6-7 mm-t vetés után , majd ezután semmi nem volt és van ahol csírájába van ahol később száradt el így nem sok tőszám lett , ment helyére a napraforgó ami most nagyon ígéretesnek néz ki :)
1,5mm esett csontszáraz földre. Szerintetek ettől már kikel? Remélem nem...
Válasz blink #2500. hozzászólásáraNo para.Én is meglepődtem a múltkor.Szomszéd elvetette por szárazba,15 cm-en volt neki nedvesség.Utána kapott 6 mm. esőt.Héten néztem,már sorolt neki.
Válasz blink #2500. hozzászólására4mm től megindul szerinted?
Válasz blink #2500. hozzászólásáraNehéz eldönteni. Mi sem húztuk el, inkább meghengereltük. Ma reggelre esett 9 mm. Holnap vetünk, ha lehet.
Válasz gazda001 #2498. hozzászólására4 mm volt. Aki itt kapkodva elvetette annak mehet a mag a levesbe.