Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD390.32 FtCHF442.87 FtGBP497.02 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok!
Tanácsért fordulnék hozzátok.
Az Rs csigás kormányművét szétszedve azt tapasztaltam, hogy a csiga közép tartománya jobban kopott, mint a két széle (ez a használat miatt érthető is). A szemes csavar ami a csigában fut viszont nagyon alaktalan (jelentős kopás miatt)
Kérdéseim:
1)Lehet-e ilyet még valahol beszerezni, gyártatni
2)A hajtóműben olaj, zsír, vagy olajos zsírt kell tenni?
Tanácsot kérnék az mitől lehet hogy olyan kegyetlen nehéz kormányozni ezt a szekeret nehéz fordítani a kereket pedig az elején semmi súly nincs teljesen kopasz
Sziasztok, 4 hengeres RS-em van. milyern motorolajat használjak bele?? W45 ös kevés amint bemelegszik az olaj leesik 0-ra az olajnyomás. Tudtommal az ilyen régi gépekbe sűrűbb olaj kell ( 60-80) honnan tudnák ilyet szerezni vagy mit ajánltok? Válaszotokat előre is köszönöm! :)
Válasz geryke1986 #2364. hozzászólásáraSzia.
Én jártam már így.
Az írányváltó kar akadt ki. Csavard ki a 3 csavart a kar körül. Emeld ki a kart. Nézd közben hogy volt a vége ami mozgatja a váltót. Lehet hogy a vége is meg van kopva. De inkább az a baj hogy ahol mozog a kar az egy u betű,és a belső sarkok ivesre van kopva. Szögletesnek kéne lennie. Leírva lehet hogy bonyolult de ha leveszed látod majd. Ha sikerül jól összerakni utána figyelj hogy sarkosan húzd az irányváltó kart. Akkor nem ugrik ki.
KB ennyi
Üdvözletem mindenkinek!
A hétvégén hengereztem a trakival és az utolsó fordulónál sebesség váltás után valami meg adta magát,nem megy se előre,se hátra,sebességet úgy érzem be veszi,de ha a kuplungot rá engedem lefullad a motor.
Kérnék egy pár tanácsot,hogy merről induljak neki a javításnak illetve,hogy járt-e már így valaki?
Még egy kérdés,szelep hézag állítás menetét illetve a hézagokat leírná esetleg valaki.
jah és hol tudnék beszerezni a géphez alkatrészeket,webshop vagy bolt,esetleg bontva magánszemélytől(pl.:dugattyú gyűrű,kuplungszerkezet,kinyomócsapágy stb.)
Előre is köszönöm
Válasz G60 #2346. hozzászólásáraHello.
Próbáld meg a Nagy traktor Kft-t.
Én ott veszek mindent az Rs-hez.
Felhívom elmondom hogy mi kell és kipostázzák.
Ha szépen kérem, leírja nekem valaki pontosan a tlt hajtás kapcsolók kezelését. Vissza olvastam, de nem értem pontosan. Tudom kapcsolni a kaszámat, de a sebesség függő hajtás kapcsolás még nem megy rendesen, a hátulját nem használtam még, de szeretném.
Előre is köszönöm a válaszra szánt időt mindenkinek.
Szervusztok!
Ha van valakinek használható hátsó gumija , kérem ne fogja vissza magát, egyre mindenképp vevő lennék sürgősen, ha kettő van jó áron, az sem baj.
Hello.
valaki tudna nekem segíteni hátsó emelőkar beállítással kapcsolatban?
Ha leengedem teljesen akkor a földet nyomja.
Kellene valami gyári beállítás meg hogy hogyan kell?
Előre is köszönöm.
3433 hozzászólás
Sziasztok!
Tanácsért fordulnék hozzátok.
Az Rs csigás kormányművét szétszedve azt tapasztaltam, hogy a csiga közép tartománya jobban kopott, mint a két széle (ez a használat miatt érthető is). A szemes csavar ami a csigában fut viszont nagyon alaktalan (jelentős kopás miatt)
Kérdéseim:
1)Lehet-e ilyet még valahol beszerezni, gyártatni
2)A hajtóműben olaj, zsír, vagy olajos zsírt kell tenni?
Válasz atti212. #2381. hozzászólásáraKöszönöm a választ
Válasz D4kb #2378. hozzászólásáraKezdd el szétbontani a rudazatot stb, és rájössz hol a hiba, nem egy bonyolult szerkezet.
Válasz medikus #2379. hozzászólásáraHát ez szuper jó válasz
Válasz D4kb #2378. hozzászólásáraBiztos ezek a savas zsírok okozzák,amivel kenegeted!
Tanácsot kérnék az mitől lehet hogy olyan kegyetlen nehéz kormányozni ezt a szekeret nehéz fordítani a kereket pedig az elején semmi súly nincs teljesen kopasz
Válasz apailaci99 #2374. hozzászólásáraNekem a 20W50 bevált. Esetleg tegyél bele viszkozitás növelőt - ha nem akarsz még motorfelújítást
Válasz apailaci99 #2374. hozzászólásáraLehet főtengelyt kellene köszörülni!
Válasz apailaci99 #2374. hozzászólásáraItt nézd meg esetleg! https://olajshop.hu/
Sziasztok, 4 hengeres RS-em van. milyern motorolajat használjak bele?? W45 ös kevés amint bemelegszik az olaj leesik 0-ra az olajnyomás. Tudtommal az ilyen régi gépekbe sűrűbb olaj kell ( 60-80) honnan tudnák ilyet szerezni vagy mit ajánltok? Válaszotokat előre is köszönöm! :)
Ha valakinek van pengesora alternáló kaszához, kérem jelezze, vevő lennék egyre, tartaléknak szeretném!
Válasz medikus #2368. hozzászólásáraSzia úgy néz ki mint egy boxer motor, kéthengeres és 6bordás hüvelyes, a tlt-re kell rá húzni.
Válasz geryke1986 #2370. hozzászólásáraAkkor elvileg nincs 2 sebességben!Vedd le a váltó fedelet,akkor szerintem rá lelsz a hibára!
Válasz medikus #2365. hozzászólásáraIgen haza vontattuk egy Nívával
Válasz Raphy #2367. hozzászólásáraSzia!
OK Köszönöm megfogom nézni
Válasz Török József_51487 #2366. hozzászólásáraAz tudod milyen volt?
Válasz geryke1986 #2364. hozzászólásáraSzia.
Én jártam már így.
Az írányváltó kar akadt ki. Csavard ki a 3 csavart a kar körül. Emeld ki a kart. Nézd közben hogy volt a vége ami mozgatja a váltót. Lehet hogy a vége is meg van kopva. De inkább az a baj hogy ahol mozog a kar az egy u betű,és a belső sarkok ivesre van kopva. Szögletesnek kéne lennie. Leírva lehet hogy bonyolult de ha leveszed látod majd. Ha sikerül jól összerakni utána figyelj hogy sarkosan húzd az irányváltó kart. Akkor nem ugrik ki.
KB ennyi
Sziasztok ! RS-hez való kompresszort vásárolnék.0620 32 99430 köszi.
Válasz geryke1986 #2364. hozzászólásáravontatni lehet?
Üdvözletem mindenkinek!
A hétvégén hengereztem a trakival és az utolsó fordulónál sebesség váltás után valami meg adta magát,nem megy se előre,se hátra,sebességet úgy érzem be veszi,de ha a kuplungot rá engedem lefullad a motor.
Kérnék egy pár tanácsot,hogy merről induljak neki a javításnak illetve,hogy járt-e már így valaki?
Még egy kérdés,szelep hézag állítás menetét illetve a hézagokat leírná esetleg valaki.
jah és hol tudnék beszerezni a géphez alkatrészeket,webshop vagy bolt,esetleg bontva magánszemélytől(pl.:dugattyú gyűrű,kuplungszerkezet,kinyomócsapágy stb.)
Előre is köszönöm
Első szántás a gépnek!
Üdvözletem!
Nincs valakinek elfekvőben kurblija eladó?
Sziasztok!
Van egy Rs-90 1965-ös, alkatrészkatalógusom
Moderátor által módosítva: 2017-03-16 13:52:41
Válasz csernovics1986 #2358. hozzászólásáraLucerna is csak az álló!A fűvel ne is nagyon próbálkozz!Eleve a kaszapenge sem egyforma hozzá!
Válasz medikus #2357. hozzászólásáraA lucerna megy, de a fűvel nem boldogulok rendesen.
Válasz csernovics1986 #2356. hozzászólásáraMit akarsz kaszálni!?
Ki milyen sebességi fokozatban kaszál az alternálóval? Motorarányos tlt-vel használjátok?
Válasz Janek17 #2353. hozzászólásáraKöszi!
Válasz Janek17 #2353. hozzászólásáraKomplett hajtás,tengelytokkal biztos hogy nincs!Szerintem hirdetnek bontott Rs-t!
Válasz G60 #2346. hozzászólásáraHello.
Próbáld meg a Nagy traktor Kft-t.
Én ott veszek mindent az Rs-hez.
Felhívom elmondom hogy mi kell és kipostázzák.
Válasz csernovics1986 #2350. hozzászólásáraAkkor menj vissza 1901 hsz-re!!!!
Válasz csernovics1986 #2349. hozzászólásáraJó áron jó neked egy rehült,használt?
Ha szépen kérem, leírja nekem valaki pontosan a tlt hajtás kapcsolók kezelését. Vissza olvastam, de nem értem pontosan. Tudom kapcsolni a kaszámat, de a sebesség függő hajtás kapcsolás még nem megy rendesen, a hátulját nem használtam még, de szeretném.
Előre is köszönöm a válaszra szánt időt mindenkinek.
Válasz medikus #2348. hozzászólására
De gyártanak, de a hangsúly a jó áron volt :)
Válasz csalabek #2347. hozzászólásáraMiért?Nem gyártanak ilyen méretűt?Új biztos van!
Válasz csernovics1986 #2344. hozzászólásáraCsatlakozom :) sőt, ha egy lerakatot találsz picinke országunkban, szólj. Én is vennék "hátsót" Köszönettel: Csalabek
Itt egy kép róla:
Köszönettel:G.
Moderátor által módosítva: 2017-03-02 15:15:36
Ki milyen sebessegi fokozatban kaszál az alternálóval. Én még csak most ismerkednék a dologgal.
Szervusztok!
Ha van valakinek használható hátsó gumija , kérem ne fogja vissza magát, egyre mindenképp vevő lennék sürgősen, ha kettő van jó áron, az sem baj.
Válasz medikus #2341. hozzászólásáraMunkahenger eredeti de a támasztokar 35 cm hosszú. Szerintem ez a probléma ennek kellene a gyári mérete.
Válasz nandorfrank #2281. hozzászólásáraSzervusz!
Érdekelne a homlokrakodó, tudsz küldeni egy telefonszámot?
Köszönettel:
Gábor
Válasz Janek17 #2340. hozzászólásáravalami ott biztos nem eredeti!(munkahenger)?
Az a baj hogy ha felakasztok bármilyen munkaeszközt akkor nem emeli fel csak a földtöl 10 cm-re, és magasabbra kellene.
Válasz Janek17 #2338. hozzászólásáraNe engedd le!Ha nem kell,minek?
Hello.
valaki tudna nekem segíteni hátsó emelőkar beállítással kapcsolatban?
Ha leengedem teljesen akkor a földet nyomja.
Kellene valami gyári beállítás meg hogy hogyan kell?
Előre is köszönöm.
Válasz komarl #423. hozzászólásáraSzia érdekelnének a felnik.Hol van és mennyi az ára? Köszönöm.
Moderálási elveink miatt törölve: 2017-02-28 09:21:21
Válasz atti212. #2334. hozzászólásáraAzért van!
Az irányváltó alatt ha nincs bent a műanyag olajhordó fogaskerék az gond? Anélkül nem szórja ide fel az olajat a többi kerék?