Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz trikolor5 #9846. hozzászólásáraEnyémen se volt beforgató,vettem rá gyárit tartóstol,megmelegítettük lángal a furatok helyét,utána kifurtuk,tökéletes a munkája az ekének.
Féderlapnak nem olyan az ívelése,mint a gyári beforgatónak..
Válasz trikolor5 #9846. hozzászólásáraVagy a kormánylemzre mint a kühnét vagy fölé mint az ih ekének. Nem tudom milyen kemény anyag a kormánylemez az ekéden kifúrni. Szomszéd a fortschritt ekéjére rá hegesztette a kühne eke beforgatóját
Válasz k-roy90 #9838. hozzászólásáraSzét fagy az kevés csapadékkal is. Tavaly brutàl rögösre sikerűlt a szàntás csont szárazon persze. Tavasszra soha rosszabb ne legyen . És nagyon kevés csapadékot kapott azon a télen. Majd rakok fel képet csak a másik telefononba van
Válasz misimokus #9832. hozzászólásáraNekem csak 2-35 van.
Jó kis eke, de idén azt vettem észre, elő kell neki tárcsázni.
Gabonatarlót totális gyomírtóztam, úgy szántottam meg, nem tárcsáztam még egyszer.
Nem egészen ért térdig az árpa árvakelés, permetezés előtt, a másik földem meg keserűfüves volt, azt hajlamos volt összetúrni.
Eddig 3 év alatt nem jártam így.
Amúgy tényleg jó, alkatrészt könnyen lehet hozzá kapni.
Azt hiszem, megtaláltam az ekéket. Ránéztem és minden tetszett rajta. Viszont fogalmam sincs róla hogy milyen a földön(ben).
Használt valaki ilyent?
Khüne KMF 3-35
Válasz misimokus #9824. hozzászólásáraVedd meg nyugodtan. A kis vogelhez hasonló méretekben, csak fele áron. + még a szárakat is lehet állítani, földtípushoz.
Válasz Mtz 550E #9825. hozzászólásáraUgyanúgy egyenesítel mint egy ágyekével
Vagy a szántott föld felé húzódsz, ha kel fel is mész rá, hogy kevesebbet vágjon az első ekefej, vagy esetleg semennyit. vagy a barázda felé, látni kell. Próbálj egy kicsit mindíg a barázdafelé kormányozni könnyebb egyenesen tartani . Háromszöget ,vagy a legrövidebb oldalról indulsz vagy a hosszabiktól
Válasz misimokus #9819. hozzászólásáraHa magyar akkor helti pecberg , eredti shir kormánylemezzel, nekem volt ilyen, magass a váza és jól foirgat
ilyen volt nekem 3 as ban ezt nyugottan merem ajánlani https://www.agroinform.hu/geppiac/helti-233-eke/h_1656109?ref=49970cb3
Válasz misimokus #9819. hozzászólásáraA tárcsájuk nagyon gyenge, a haverom kétszer örült neki mikor megvette meg mikor talált egy hülyét aki tőle megvette!
Válasz hegesztocsabi #9811. hozzászólásáraEz egy fix fogásszélességű eke.
Azzal a karral azt lehet beállítani, hogy az "uborkák" (kis lakat) szántás közeben lazák legyenek, tehát az eke ne akarjon egyik irányban sem kitörni. Tehát, addig kell állogatni, míg a kis lakatok lazák, nem feszülnek és így minden vonóerő hasznosul.
Válasz hegesztocsabi #9811. hozzászólásárajól gondold , excentrikusan eltolja a váz jobb oldalát, vagy magához húzza. ez az eke egy kverneland sekélyszántó eke, középmély szántás meggondoldó véle, a beforgató lemezei ugy látom, h utólagos felszereltségűek, gyárilag nem emlékszem, h épitették volna véle
Válasz Balázs. #9802. hozzászólásáraMivel nem tudtam dönteni, ezért vettem egy ismeretlen márkájú osztrák ekét {vas árban} Az idén megszántok vele, aztán majd kiderül.
Válasz Gumóka #9805. hozzászólásáraPersze hogy nem lehet az semmihez sem mérni( annyira változó a fogyasztás az összetevők miatt) , csak kíváncsi voltam rá harap e valaki.
Válasz mtz1221 #9804. hozzászólásáraKíváncsi leszek mit hoz talajon majd most, 4 év után, 2 éve adagoló és porlasztófelújítás után tegnap tűnt fel, hogy padlógáznál van még 1 centi az ütközőig
Hozzáteszem, ott még rajta a plomba az adagolón, tizenéve festették a traktort, de a gázkaron nincs nyoma az ütközőnek...
10055 hozzászólás
Válasz mtz1221 #9851. hozzászólására"Gyere már ide fiam, linkeld be ide apádnak ezt a videót ide a fórumra"
Válasz mtz1221 #9849. hozzászólásáraTúl van "bonyolítva", ennyit bármelyik befogatólemez tud
Válasz mtz1221 #9851. hozzászólására Nálunk nem élne meg ilyen szántással .....
Válasz trikolor5 #9846. hozzászólásáraEnyémen se volt beforgató,vettem rá gyárit tartóstol,megmelegítettük lángal a furatok helyét,utána kifurtuk,tökéletes a munkája az ekének.
Féderlapnak nem olyan az ívelése,mint a gyári beforgatónak..
Válasz Gumóka #9848. hozzászólásárahttps://youtu.be/LOl7v454gmo
Válasz trikolor5 #9846. hozzászólásáraVagy a kormánylemzre mint a kühnét vagy fölé mint az ih ekének. Nem tudom milyen kemény anyag a kormánylemez az ekéden kifúrni. Szomszéd a fortschritt ekéjére rá hegesztette a kühne eke beforgatóját
Válasz mtz1221 #9847. hozzászólásáraLaprugó?
Válasz trikolor5 #9846. hozzászólásáraTudok jobbat. Haza jön a gyerek, majd teszek fel videót.
Beforgató lemezt akarnék föltenni. Milyen fajta való vajon erre az ekére? Hogyan kéne felszerelni? Nem vélek felfedezni furatot.
Válasz Balázs. #9844. hozzászólásáraMegvan már vagy 4éve.Meg vagyok vele elégedve,csak erősebb traktor kellene elé,30cm mélyen terep 3
Válasz KISMASZEK77 #9843. hozzászólásáraÚj szerzemény az eke?
https://youtu.be/IW9du-SQ-Ls
Mai szántás,eső előtt...
https://youtu.be/IW9du-SQ-Ls
Mai szántás,eső előtt...
Ez van meg de ezen is látszik milyen volt
Válasz k-roy90 #9838. hozzászólásáraSzét fagy az kevés csapadékkal is. Tavaly brutàl rögösre sikerűlt a szàntás csont szárazon persze. Tavasszra soha rosszabb ne legyen . És nagyon kevés csapadékot kapott azon a télen. Majd rakok fel képet csak a másik telefononba van
Válasz misimokus #9837. hozzászólásáraKategóriájában jó, de ha teheted és most veszel ekét akkor váltvaforgatós legyen.
Sziasztok!
A rögösebb, csontszaraz szantasokat elmunkaljatok?
Jelentos csapadekra lenne szukseg ahhoz, hogy tavasszal jo munka legyen rajta…
Válasz RkTomi #9834. hozzászólásáraJó, nem jó?
Válasz misimokus #9832. hozzászólásáraNekem csak 2-35 van.
Jó kis eke, de idén azt vettem észre, elő kell neki tárcsázni.
Gabonatarlót totális gyomírtóztam, úgy szántottam meg, nem tárcsáztam még egyszer.
Nem egészen ért térdig az árpa árvakelés, permetezés előtt, a másik földem meg keserűfüves volt, azt hajlamos volt összetúrni.
Eddig 3 év alatt nem jártam így.
Amúgy tényleg jó, alkatrészt könnyen lehet hozzá kapni.
Válasz misimokus #9832. hozzászólásáraMondtam én neked, nekem is meg van még, nem volt szívem eladni. Jó választás!
Válasz misimokus #9832. hozzászólására2 darab is van nekünk. Mi a kérdés?
Azt hiszem, megtaláltam az ekéket. Ránéztem és minden tetszett rajta. Viszont fogalmam sincs róla hogy milyen a földön(ben).
Használt valaki ilyent?
Khüne KMF 3-35
Válasz mtz1221 #9830. hozzászólásáraIgen a cégnél olyan ekével szántunk csak érdeklődtem hogy ki hogy csinálja!
Milyen class kombájnozás?
Válasz Mtz 550E #9825. hozzászólásáraMesélj. Elmentél valahová dolgozni, vagy mi ez a Félfüggesztett váltvaforgatós eke meg claas kombájnozás ???
Válasz mtz1221 #9828. hozzászólásáraKell a fenének. Utolsó Ekevasra heggesz egy függőleges vágó élet.
Válasz misimokus #9824. hozzászólásáraVedd meg nyugodtan. A kis vogelhez hasonló méretekben, csak fele áron. + még a szárakat is lehet állítani, földtípushoz.
Ismét kérdésem lenne.
Az eĺővágó tárcsát azt hogyan kell helyesen,jól beállitani?
Válasz Mtz 550E #9825. hozzászólásáraUgyanúgy egyenesítel mint egy ágyekével
Vagy a szántott föld felé húzódsz, ha kel fel is mész rá, hogy kevesebbet vágjon az első ekefej, vagy esetleg semennyit. vagy a barázda felé, látni kell. Próbálj egy kicsit mindíg a barázdafelé kormányozni könnyebb egyenesen tartani . Háromszöget ,vagy a legrövidebb oldalról indulsz vagy a hosszabiktól
Hali!
Félfüggesztett váltvaforgatós ekével barázdát hogy egyenesítitek meg a hàromszöget hogy szántjátok ki? Köszönöm!
Överum eke.
Ismeri valaki ezt az eke márkát?
Válasz misimokus #9819. hozzászólásáraHa magyar akkor helti pecberg , eredti shir kormánylemezzel, nekem volt ilyen, magass a váza és jól foirgat
ilyen volt nekem 3 as ban ezt nyugottan merem ajánlani https://www.agroinform.hu/geppiac/helti-233-eke/h_1656109?ref=49970cb3
Válasz misimokus #9819. hozzászólásáraVegyél egy használt "márkásabbat" pl kühnét, vogelt,stb
Válasz misimokus #9819. hozzászólásáraA tárcsájuk nagyon gyenge, a haverom kétszer örült neki mikor megvette meg mikor talált egy hülyét aki tőle megvette!
Leták hármas ekéről van tapasztalata valakinek ?
Válasz Vén cigány #9817. hozzászólásáraNa ma kipróbálom,és megmondom a helyzetett.
Válasz hegesztocsabi #9811. hozzászólásáraEz egy fix fogásszélességű eke.
Azzal a karral azt lehet beállítani, hogy az "uborkák" (kis lakat) szántás közeben lazák legyenek, tehát az eke ne akarjon egyik irányban sem kitörni. Tehát, addig kell állogatni, míg a kis lakatok lazák, nem feszülnek és így minden vonóerő hasznosul.
Válasz mtz1221 #9814. hozzászólására
Válasz hegesztocsabi #9811. hozzászólásáraNagy fenéket. Ezzel csak a traktor utánjárást állítod be, van hogy táblánkét kell kicsit.
Válasz Balázs. #9813. hozzászólásáraHa nem sajnálod a gumikat, meg fel fújod minden szántás után az útra, akkor 1.2 a neki való.
Sziasztok! MTZ hátsó kerékből meddig lehet, vagy kéne szántáskor a nyomást leengedni?
Válasz hegesztocsabi #9811. hozzászólásárajól gondold , excentrikusan eltolja a váz jobb oldalát, vagy magához húzza. ez az eke egy kverneland sekélyszántó eke, középmély szántás meggondoldó véle, a beforgató lemezei ugy látom, h utólagos felszereltségűek, gyárilag nem emlékszem, h épitették volna véle
Ezzel a karral kell állítani a fogásszéleséget?
Most kaptam ezt az ekét.
Válasz mtz1221 #9809. hozzászólásáraMár megvettem
4 db elég hozzá.
Válasz misimokus #9808. hozzászólásáraEBBŐL is vegyél vagy 10 darabot hozzá.
Válasz Balázs. #9802. hozzászólásáraMivel nem tudtam dönteni, ezért vettem egy ismeretlen márkájú osztrák ekét {vas árban} Az idén megszántok vele, aztán majd kiderül.
Válasz Gumóka #9805. hozzászólásáraPersze hogy nem lehet az semmihez sem mérni( annyira változó a fogyasztás az összetevők miatt) , csak kíváncsi voltam rá harap e valaki.
Válasz mtz1221 #9804. hozzászólásáraKíváncsi leszek mit hoz talajon majd most, 4 év után, 2 éve adagoló és porlasztófelújítás után tegnap tűnt fel, hogy padlógáznál van még 1 centi az ütközőig
Hozzáteszem, ott még rajta a plomba az adagolón, tizenéve festették a traktort, de a gázkaron nincs nyoma az ütközőnek...