Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD390.32 FtCHF442.87 FtGBP497.02 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nagyobbakcska szóját lehet vmivel fújni még? Egy kis parlagfű, egy sávban disznóparé:-( Egyenetlenül kelt a szója, meg a gyom is... Fagyok előtt korán vetettem, 120kg/ha sikerült, és így is ritka lett....gondolom a fagy betett neki. Kikaparva találtam döglöttet 1cm gyökerecskével:-(((
Ilyen elbaxott gyomirtásom nem volt még. Volt Wing, meg Pulsar is már...
Válasz szanberg #3276. hozzászólásáraNekem szója(homokosabb föld) után levő búza szép, ami szotyi(bakszaros inkább) után van, az gatya, nem bokrosodott, "ritka szép". Mindkettő gruberozott földbe vetve...
Haver szerint pulsar fogja... szerintem víz hiány lehetett...
Válasz tajbor89 #3288. hozzászólásáraHa nagyon odarakod neki akkor nem akar majd beéredni ősszel, főleg ha azért esőcskét is kap közben, egyébként erre én is kíváncsi lennék. Az biztos, hogy amikor semmi műtrágyát nem adtunk ki neki akkor azért meglátszott rajta, annyi legalább kell amit az elővetemény szárbontása felél, meg egy kicsit inkább több.
Most én is kicsit vastagabbon adtam neki(jó 60kg N hatóanyag) mert ammóniáztunk alá és abból nem lehet akármilyen keveset kirakni, kíváncsi leszek mit mutat majd, most szépen indul mióta meleg van
Válasz .Feco. #3286. hozzászólásáraNálam soha nem voltak hajlandók beindulni:-(
Kivéve a különösen nedves laposabb kis területeket... Feljebb nem találtam gümőket:-(
Errefele csak a laposabb fekvésű táblákon volt 22-28q...
Válasz tajbor89 #3285. hozzászólásáraegy darabig nagyon szép lesz. csakhogy a szója (meg úgy általában a pillangósok) N igénye rendkívűl magas, így ha elkezded pakolni ki a mesterséges nitrogént leállnak a baktériumok, és a teljes szükséglete neked kell kitenni, ami sok...
Válasz csoppika #3283. hozzászólására
Én is abból indultam ki, hogy a hatóanyag megegyezik csak vlsz, hogy jobb az ugymond beépúlése mondjuk a parlagfübe, de amit leirtál az orvossal kapcsolatban is , lehet hogy majd a következö szezontól engedélyezi szójában is a hatóság.Ugy hogy marad a jól be-
nem vált 40 SL.
Válasz cyclo-400 #3281. hozzászólásáraNem!!! vagyok szakember. Az engedélyokiratban az összetétel leírás szerint mintha egyforma lenne a hatóanyag vegyület. Gondolom a vivőanyaggal játszottak, hogy jobban felvevődjön. Ez csak tipp...
Válasz cyclo-400 #3278. hozzászólásáraVégülis én kipróbálhatnám...nincs nagy terület...meg amúgy is a legjobb eredményem=0... Csak hát ugye a minusz se mindegy...:-)))
Válasz szanberg #3276. hozzászólásáraPedig kalászos (őszi árpa) következik a szója után. Eddig még nem volt gond. Igaz nem is ezzel a vegyszer kombinációval kezeltem a gyomosodást..
Válasz Sötét Paraszt #3273. hozzászólásáraMert abban benne van a bentazon is és a pulsarnak van egy kis talajtartam hatása is ami kicsit megfogja a még ki nem kelt gyomokat.
Egy vegyszeres haverommal ezt ötöltük ki ..
És ez után jöhet a sorközművelő..
Ma voltam megnézni a szóját..
A pulsar refine kombinációt kiheverte, és én azt mondanám , hogy a normál menetben fejlődik.
De a jó mennydörgős , had ne soroljam tovább a szép magyar szavakat.............
A ki...aszot parlagfű az ott van, mondjuk rá is hatással volt a vegyszerezés mert szépen visszafogta, sehol nem kerekedett még a kultúrnövény fölé, sőt.... De ott van a franc egye meg és szép zöld..
Na most , ha holnap, az idő engedi akkor, odateszem neki a Corum-ot.
Ha most jönne pár nap eső úgy megerősödne az a francos parlagfű, hogy kapásbrigád kellene.. Reméljük erre nem lesz szükség.. Legfeljebb, megcsináltatom a sorközművelést..
Szóval csak halkan üzenem a kedves gyártóknak, hogy adósok egy olyan vegyszerrel, mint mondjuk a kukoricánál a principál+gold...
Válasz T 660 #3270. hozzászólásáraFrontier Forte-vetés után kelés előtt.
Pulsar ma lett szórva, pár óra múlva jött az eső, de állitólag nem fogj úgy meg mint a napraforgót..
Válasz mtz1221 #3268. hozzászólásáraFrontier Forte volt vetés után. Kukorica után szép tiszta viszont búza után már nem annyira. És a 70 cm-es sortávval jobban mutat eddig.
Válasz Gergő, #3263. hozzászólásáraAzért érdemes figyelni..Mivel felén az utóbbi időben sok a csapadék.. És a jelek szerint valami nem akar stimmelni a pulsar-vagy azt kiváltó anyagokkal. Sajnos vetés utáni kiszórt szerek sem a legjobban muzsikálnak egy két helyen.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3258. hozzászólásáraAzért mert a bérvetőm 4 nappal korábban jött vetni a szóját.
Péntek du. csinálom a magágyat, kb 4 óra lehetett, telefonál azt mondja, holnap vetés..
Mondom neki hogy most csinálom a magágyat, erre ő, húzáll akkor bele..
Na szóval szombaton vetés volt, ilyenkor már nem tudtok beszerezni vegyszert, pláne vasárnap.. Hétfőn ha szóltam volna, keddre megjön. Akkor már 3-3 és fél napja a földben a mag. A pledgét 2 napon belül ki szoktam szórni, és a nagykönyv is így írja. Ezért már a 3-4. nap már nem mertem volna rámenni..
Dióhéjban ennyi..
Vegyszerszakértőt kérdeznék....
Az idén 2 szórást tennék a szójára.....
Egy pulsar + refine koktélt, és egy corumot , ebben a sorrendben is ahogy leírtam. Na most.. A képen látható nagyságú növény, elbírja már a pulsar+refine koktélt szerintetek...????
Nem tudja valaki hogy mi csinál ilyen lyukakat a szója mellett?Nem találtam semmit,a szóján rágás nyomok nem voltak,és a lyukakban sem volt semmi,kb 5-8cm-mélyek.
Kérdésem lenne,hogy a GK-sok az idén már nem
kg/ha hanem 140.000 szem/ha-ban csomagoltak.
Dupla gabára vetve 100 kg/ha körül vetettem
SZerintetek ez akkor 560.000 szem /ha, sok vagy
kevés MERT tudom hogy az ezermag tömege is
lényeges.
Válasz flarni #3241. hozzászólására 5 éve nem volt szójánk,előtte még nem volt ilyen kapkodós a tavasz,akkor úgy csináltuk hogy a közepén megmaradt a 70cm,a többi meg az összekötő sorokat összevettük 50cm-re.Most lesz először 70 centin.De tavaly egyik ismerős vetett 50 meg 70 re is,és a hetven centis 2-3 mázsával jobb lett,ami a mi földjeinken kb 3.5 tona/H jelent a tavalyi rossz évben.
6743 hozzászólás
Asszem a permetezésnél kimaradt egy 3szögecske:-(
A képfeltöltést megint hajnali 3-ra kell halasztanom...:-(((
Válasz csoppika #3291. hozzászólásáraÉn ma szórtam Harmony-val...és már nem volt annyira kicsi.
Nagyobbakcska szóját lehet vmivel fújni még? Egy kis parlagfű, egy sávban disznóparé:-( Egyenetlenül kelt a szója, meg a gyom is... Fagyok előtt korán vetettem, 120kg/ha sikerült, és így is ritka lett....gondolom a fagy betett neki. Kikaparva találtam döglöttet 1cm gyökerecskével:-(((
Ilyen elbaxott gyomirtásom nem volt még. Volt Wing, meg Pulsar is már...
Válasz szanberg #3276. hozzászólásáraNekem szója(homokosabb föld) után levő búza szép, ami szotyi(bakszaros inkább) után van, az gatya, nem bokrosodott, "ritka szép". Mindkettő gruberozott földbe vetve...
Haver szerint pulsar fogja... szerintem víz hiány lehetett...
Válasz tajbor89 #3288. hozzászólásáraHa nagyon odarakod neki akkor nem akar majd beéredni ősszel, főleg ha azért esőcskét is kap közben, egyébként erre én is kíváncsi lennék. Az biztos, hogy amikor semmi műtrágyát nem adtunk ki neki akkor azért meglátszott rajta, annyi legalább kell amit az elővetemény szárbontása felél, meg egy kicsit inkább több.
Most én is kicsit vastagabbon adtam neki(jó 60kg N hatóanyag) mert ammóniáztunk alá és abból nem lehet akármilyen keveset kirakni, kíváncsi leszek mit mutat majd, most szépen indul mióta meleg van
Válasz .Feco. #3286. hozzászólásáraNa ez a kérdés, hogy mi a sok?
Amit kirakok, vagy amit elbukok...
Válasz .Feco. #3286. hozzászólásáraNálam soha nem voltak hajlandók beindulni:-(
Kivéve a különösen nedves laposabb kis területeket... Feljebb nem találtam gümőket:-(
Errefele csak a laposabb fekvésű táblákon volt 22-28q...
Válasz tajbor89 #3285. hozzászólásáraegy darabig nagyon szép lesz. csakhogy a szója (meg úgy általában a pillangósok) N igénye rendkívűl magas, így ha elkezded pakolni ki a mesterséges nitrogént leállnak a baktériumok, és a teljes szükséglete neked kell kitenni, ami sok...
Mi történik ha nem kívánom igénybe venni a Rhyzobiumok szolgáltatását, és elkezdem nitrosollal etetni a szóját?
Válasz csoppika #3283. hozzászólására
Én is abból indultam ki, hogy a hatóanyag megegyezik csak vlsz, hogy jobb az ugymond beépúlése mondjuk a parlagfübe, de amit leirtál az orvossal kapcsolatban is , lehet hogy majd a következö szezontól engedélyezi szójában is a hatóság.Ugy hogy marad a jól be-
nem vált 40 SL.
Válasz cyclo-400 #3281. hozzászólásáraNem!!! vagyok szakember. Az engedélyokiratban az összetétel leírás szerint mintha egyforma lenne a hatóanyag vegyület. Gondolom a vivőanyaggal játszottak, hogy jobban felvevődjön. Ez csak tipp...
Válasz cyclo-400 #3281. hozzászólásáraAz orvosod mit mondott?
El tudod vhova írni? (Elvileg csak pulsarplus szotyira mehet)
Válasz csoppika #3279 hozzászólásár
Azt mondod, hogy haggyam a fenébe?
Válasz Roli74 #3274. hozzászólásáraSzép... Az enyém kb fele ekkora.
Korán vetettem...meg is fázott:-(((
Meg amúgy is aszály van...
Válasz cyclo-400 #3278. hozzászólásáraVégülis én kipróbálhatnám...nincs nagy terület...meg amúgy is a legjobb eredményem=0... Csak hát ugye a minusz se mindegy...:-)))
Szeretném kérdezni, hogy valaki tervezi a
PULSÁR PLUST SZÓJÁBAN kipróbálni, vagy tényleg
csak napraforgóban használatos?
Válasz szanberg #3276. hozzászólásáraPedig kalászos (őszi árpa) következik a szója után. Eddig még nem volt gond. Igaz nem is ezzel a vegyszer kombinációval kezeltem a gyomosodást..
Azért köszi, hogy szóltál.
Válasz Roli74 #3275. hozzászólásáraAnnyi, hogy búzát ne vessél utána mert a pulsar megfogja fogni még azt is utána!
Válasz Sötét Paraszt #3273. hozzászólásáraMert abban benne van a bentazon is és a pulsarnak van egy kis talajtartam hatása is ami kicsit megfogja a még ki nem kelt gyomokat.
Egy vegyszeres haverommal ezt ötöltük ki ..
És ez után jöhet a sorközművelő..
Na kérem, gyorsan lőttem pár képet..
Hát így néz ki a szójám...
Válasz Roli74 #3272. hozzászólásáraEgysze mán lenyomtad pulsarral, akkó minek nyomod mégegysze ugyanazza?
Sziasztok..
Ma voltam megnézni a szóját..
A pulsar refine kombinációt kiheverte, és én azt mondanám , hogy a normál menetben fejlődik.
De a jó mennydörgős , had ne soroljam tovább a szép magyar szavakat.............
A ki...aszot parlagfű az ott van, mondjuk rá is hatással volt a vegyszerezés mert szépen visszafogta, sehol nem kerekedett még a kultúrnövény fölé, sőt.... De ott van a franc egye meg és szép zöld..
Na most , ha holnap, az idő engedi akkor, odateszem neki a Corum-ot.
Ha most jönne pár nap eső úgy megerősödne az a francos parlagfű, hogy kapásbrigád kellene.. Reméljük erre nem lesz szükség.. Legfeljebb, megcsináltatom a sorközművelést..
Szóval csak halkan üzenem a kedves gyártóknak, hogy adósok egy olyan vegyszerrel, mint mondjuk a kukoricánál a principál+gold...
Válasz T 660 #3270. hozzászólásáraFrontier Forte-vetés után kelés előtt.
Pulsar ma lett szórva, pár óra múlva jött az eső, de állitólag nem fogj úgy meg mint a napraforgót..
Válasz flarni #3267. hozzászólásáraÉs ha nagy eső van és visszaveri a szert nem fogja meg a szóját?
Válasz mtz1221 #3268. hozzászólásáraFrontier Forte volt vetés után. Kukorica után szép tiszta viszont búza után már nem annyira. És a 70 cm-es sortávval jobban mutat eddig.
Válasz flarni #3267. hozzászólásáraMivel permetezted ?Nagyon szép tiszta.
A kép lemaradt...
Ma nézegettem picit, még várok a Pulsar-al.
Válasz Gergő, #3263. hozzászólásáraAzért érdemes figyelni..Mivel felén az utóbbi időben sok a csapadék.. És a jelek szerint valami nem akar stimmelni a pulsar-vagy azt kiváltó anyagokkal. Sajnos vetés utáni kiszórt szerek sem a legjobban muzsikálnak egy két helyen.
Most már egy kis meleg kellene!A kelés elég jól sikerült.
A Corumnak jobb a hatása mint a pulsarnak?
Milyen nagyságú szóját lehet vagy érdemes már Pulsarozni, illetve meddig lehet?
Válasz Dave #3260. hozzászólásáraNa akkor majd köv évben ez így lesz, ha megint ilyen faramuci helyzet lesz...
Köszönöm...
Válasz Roli74 #3259. hozzászólásáraAmíg ki nem kel, ki lehet szórni, nem hogy 2-3 naposan...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3258. hozzászólásáraAzért mert a bérvetőm 4 nappal korábban jött vetni a szóját.
Péntek du. csinálom a magágyat, kb 4 óra lehetett, telefonál azt mondja, holnap vetés..
Mondom neki hogy most csinálom a magágyat, erre ő, húzáll akkor bele..
Na szóval szombaton vetés volt, ilyenkor már nem tudtok beszerezni vegyszert, pláne vasárnap.. Hétfőn ha szóltam volna, keddre megjön. Akkor már 3-3 és fél napja a földben a mag. A pledgét 2 napon belül ki szoktam szórni, és a nagykönyv is így írja. Ezért már a 3-4. nap már nem mertem volna rámenni..
Dióhéjban ennyi..
Válasz Roli74 #3257. hozzászólásáraAlapkezelést miért hagytad ki, volt, és lessz is rá bőven csapadék
Sziasztok..
Vegyszerszakértőt kérdeznék....
Az idén 2 szórást tennék a szójára.....
Egy pulsar + refine koktélt, és egy corumot , ebben a sorrendben is ahogy leírtam. Na most.. A képen látható nagyságú növény, elbírja már a pulsar+refine koktélt szerintetek...????
Nem tudja valaki hogy mi csinál ilyen lyukakat a szója mellett?Nem találtam semmit,a szóján rágás nyomok nem voltak,és a lyukakban sem volt semmi,kb 5-8cm-mélyek.
Válasz Dzotya #3252. hozzászólásáraDzotya ahogy az utóbbi években láttam a fótóid
alapján mestermunka.
Válasz cyclo-400 #3253. hozzászólásáraValaki!
Köszönöm ,hogy jelentkeztetek.
Kérdésem lenne,hogy a GK-sok az idén már nem
kg/ha hanem 140.000 szem/ha-ban csomagoltak.
Dupla gabára vetve 100 kg/ha körül vetettem
SZerintetek ez akkor 560.000 szem /ha, sok vagy
kevés MERT tudom hogy az ezermag tömege is
lényeges.
el indult,de még az összes nem bújt ki!
Nálam is kint lessz 1-2 napon belűl, 12 napja vetettem.
Válasz cyclo-400 #3248. hozzászólásáraSzépen kel ! Már ha lehet mondani, ebben az őszi időjárásban.
Válasz cyclo-400 #3248. hozzászólásáraAmit szemenkénti vetőgéppel vetettünk az szépen kint van, amit sorbavetőgéppel az még csak most kezd bujdogálni.
HOL VANNAK A SZÓJÁSOK ?
Kérdezni szeretném ,hogy kinek hogy áll a vetése?
Válasz mtz1221 #3246. hozzászólásáraGratulálok hozzá, remélem idén is meglesz ez a termés :D
Válasz flarni #3241. hozzászólására 5 éve nem volt szójánk,előtte még nem volt ilyen kapkodós a tavasz,akkor úgy csináltuk hogy a közepén megmaradt a 70cm,a többi meg az összekötő sorokat összevettük 50cm-re.Most lesz először 70 centin.De tavaly egyik ismerős vetett 50 meg 70 re is,és a hetven centis 2-3 mázsával jobb lett,ami a mi földjeinken kb 3.5 tona/H jelent a tavalyi rossz évben.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3244. hozzászólásáraKözös betegségek miatt.
Válasz flarni #3243. hozzászólásáraMiért? Nekem szója után van napraforgó