Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.37 FtUSD390.47 FtCHF443.26 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz szeki 2 #6337. hozzászólásáraJól hallottad sajnos az egyik kezemben a telefont kellet fogni és hát a magyar utakról inkább ne beszéljünk. De az emelkedőnek 2.-al felvitte. Jó kis emelkedő.
Válasz Gepi #6336. hozzászólásáraÉn úgy hallottam 6. ig fel váltott ,szinte hang nélkü ,,,,a vissza váltásban volt csak egy kis kerregés ,,de szépen izomból ment a gép ,tetszik !!
Válasz mz/x #6332. hozzászólásárahát, az tuti hogy a t-16 nak ha keres az ember, minden gazdaságban megvan a maga helye.. akinek nincsen vagy nem talál neki az csak simán nemtudja miről mond le.
nem szép, nem kellemes, de hasznos.
Válasz stefi69 #6316. hozzászólásáraNem T-16os-é. Ez Német kis trakié de jó a T-16-ra csak nem olyan balonos.
Állapota nagyon rossz 15évig állt laposan és hosszan elvan repedve az oldala.
Árával úgy vagyok,hogy elviheted ingyen.
És nálam található meg az udvar.
Válasz prütyi #6318. hozzászólásáraTi, mennyi olajat öntötök a váltóba??
Mert a könyve 8,5litert ír, de az szerintem kevés....bele öntöttem 10 lityit és csak akkor folydogált a felső.."nivó"csavrnál, de belenézve a váltóba, nem lepi el a fogaskerekeket....????
Válasz Magister #6317. hozzászólásáraMiénken meg kinyiffant az önindító. Sebaj a felújítás alatt álló mtz-énk önindítóját megkapta a hangszer. Lementünk vele földnézőbe az ártérre. 5.-ben olyan sártengereken átgázolt amiben az mtz lehet elfeküdt volna,de egy terepjáró sem bírt volna utánunk jönni az is biztos.
Válasz Magister #6314. hozzászólásáraHa főtengelyre gondolsz ott nem igazán kéne kottyani!! Vannak támcsapágyak de hézagolni nem lehet. De inkább hagyd mert még a motor is kap egy felújítást!
Válasz Maszek Zs #6304. hozzászólásáraIgen csináltunk műanyagból. Az át mérős részeknél, -0,2mm alatta van így viszonylag könnyen belelehet tolni a tárcsákba és a csapágyba. De, majd felrakásnál kiderül..
lassan mehet fel a motor a helyére, de most meg emberem nincs aki segít...
Válasz Gepi #6300. hozzászólásáraValami akác vagy hasonló (nekem tuja van) fa nem volt, meg egy eszterga? Azért 20-ból csinálsz 50-et + mellé azthiszem 72-öt kell egy kisebb tekercs szallag persze,ha ingyen volt!!!
Válasz Magister #6298. hozzászólásáraA kuplung tárcsák központosítására vagy esztergáltatsz fehér műanyagból vagy fogsz egy 20-as köracélt és szigetelőszalagot "nálam ez volt occó megoldás". Arra vigyázz, hogy a főtengelyvégében lévő önbeállós csapágyat el ne nyomja a nyeles tengely mert onnantól bukta.
Válasz Magister #6298. hozzászólásáraNem igen szoktam bekenni,ha be is kened csak vékonyan. Kuplungtárcsa annak kell csinálni egy nyelestengely másolatot és úgy azzal ragd össze úgy mindjárt központos lesz.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a kinyomócsapágy amin csúszik, szoktátok e zsírral bekenni, mielőtt felteszitek a motort, vagy csak "szárazon" csúszkál a csapágy...
Másik: milyen nehéz feltenni a motort, már úgy értem a kuplung tárcsák központosítására milyen trükk van??
Válasz Magister #6294. hozzászólásáraEzen már felni csere is lesz. Nyomorban élnek de a gépet egyáltalán nem becsülik. Vajon náluk ennyivel olcsóbb ezekhez a gépekhez a gumi/alkatrész hogy nyugodtan szétbarmolják? Még az lett volna szép mutatvány hogy a gumi beleakadt volna a sárvédőbe és azt is letépte volna a picsába a gépről.
Válasz Gepi #6292. hozzászólásáraVégül mindegy. Mert addig töltöttem míg a felső csavarnál megjelenik. Csavar beteker azt még vagy fél liter. Van -tól nem kell félni
és hányadik oldalon van? Nem akarom végig olvasni.
Válasz Maszek Zs #6291. hozzászólásáraJól írod logika szerint így lenne. De a könyv meg azt írja. Csak én voltam olyan... aki elolvasta a gépkönyvét több mint 2x?
7189 hozzászólás
Válasz mz/x #6338. hozzászólásáraHálás masina ,nekem is van ,ő a mindenes a pórtán !!
Válasz szeki 2 #6337. hozzászólásáraJól hallottad sajnos az egyik kezemben a telefont kellet fogni és hát a magyar utakról inkább ne beszéljünk. De az emelkedőnek 2.-al felvitte. Jó kis emelkedő.
Egyébként itt készült a videó:
https://www.google.hu/maps/@47.2667621,18.2176446,3a,75y,206.97h,81.65t/data=!3m7!1e1!3m5!1scEIdWdvmN0-r20-USp4AQQ!2e0!6s%2F%2Fgeo0.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3DcEIdWdvmN0-r20-USp4AQQ%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D298.94678%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656?hl=hu
Itt :)
Válasz Gepi #6336. hozzászólásáraÉn úgy hallottam 6. ig fel váltott ,szinte hang nélkü ,,,,a vissza váltásban volt csak egy kis kerregés ,,de szépen izomból ment a gép ,tetszik !!
Válasz mz/x #6334. hozzászólására Melyik sebesség fokozatban vontattad?
Válasz mz/x #6334. hozzászólásáraÜdv kérte a kenyeret ,de vitte ,ha jól láttam enyhe emelkedő volt !!
Harkov T-16 M traktor + IFA HW 60-11 -es pótkocsi + 5,4 tonna műtrágya
Válasz mz/x #6332. hozzászólásárahát, az tuti hogy a t-16 nak ha keres az ember, minden gazdaságban megvan a maga helye.. akinek nincsen vagy nem talál neki az csak simán nemtudja miről mond le.
nem szép, nem kellemes, de hasznos.
Válasz Magister #6313. hozzászólásáraA T-16-ost nem lehet megállítani :)
84 mázsa műtrágya volt a HW60-11-es pótkocsin
1
1
Mit mondasz, hogy
Válasz uahala #6324. hozzászólásáraMit mondasz, hogy
Mit mondasz, hogy
Mit mondasz, hogy
Válasz stefi69 #6322. hozzászólásáraMost ne már tényleg azt hitted,hogy jó gumit így tárolnék
Válasz Maszek Zs #6321. hozzászólására
Válasz stefi69 #6316. hozzászólásáraNem T-16os-é. Ez Német kis trakié de jó a T-16-ra csak nem olyan balonos.
Állapota nagyon rossz 15évig állt laposan és hosszan elvan repedve az oldala.
Árával úgy vagyok,hogy elviheted ingyen.
És nálam található meg az udvar.
Válasz Magister #6319. hozzászólásáraMi is 10 litert raktunk bele ha jól emlékszem.
Válasz prütyi #6318. hozzászólásáraTi, mennyi olajat öntötök a váltóba??
Mert a könyve 8,5litert ír, de az szerintem kevés....bele öntöttem 10 lityit és csak akkor folydogált a felső.."nivó"csavrnál, de belenézve a váltóba, nem lepi el a fogaskerekeket....????
Válasz Magister #6317. hozzászólásáraMiénken meg kinyiffant az önindító. Sebaj a felújítás alatt álló mtz-énk önindítóját megkapta a hangszer. Lementünk vele földnézőbe az ártérre. 5.-ben olyan sártengereken átgázolt amiben az mtz lehet elfeküdt volna,de egy terepjáró sem bírt volna utánunk jönni az is biztos.
Na, ma elindult a hangszer...
Válasz Maszek Zs #6312. hozzászólásáraA lényeg mindig a részletekben rejlik !!!!!
T-16 os -é ? Állapota ? Ára ? Hol található ?
Válasz Magister #6314. hozzászólásáraHa főtengelyre gondolsz ott nem igazán kéne kottyani!! Vannak támcsapágyak de hézagolni nem lehet. De inkább hagyd mert még a motor is kap egy felújítást!
Mekkora axiális kottyanás megengedett a motornál?? Illetve van hozzá hézagoló???
https://youtu.be/AqBuzjVuAqc
Válasz stefi69 #6311. hozzászólásáraDe eladó. Mikre nem figyelsz
Válasz Maszek Zs #6307. hozzászólásáraA nagy gumi nem eladó ? ott a háttérben "eszi az idő"
Válasz Maszek Zs #6309. hozzászólásáraAz enyém ilyen...így tökéletesen passzol a kuplungtárcsákba, minimális kottyanása van..
Válasz Magister #6308. hozzászólásáraA 20-asnem lett rövid? Végülis az 50-es meg hosszabb. Úgyhogy nem nem is szóltam
De nagyobb annak nem elég a 70mm???
Kellett 78mm????
Válasz Maszek Zs #6306. hozzászólásáraIlyen lett a központosító.
Ma próba volt!!!!
Válasz Magister #6305. hozzászólásáraMinek oda bár kiis!!!???
Válasz Maszek Zs #6304. hozzászólásáraIgen csináltunk műanyagból. Az át mérős részeknél, -0,2mm alatta van így viszonylag könnyen belelehet tolni a tárcsákba és a csapágyba. De, majd felrakásnál kiderül..
lassan mehet fel a motor a helyére, de most meg emberem nincs aki segít...
Válasz Magister #6298. hozzászólásáraSikerült csinálni?
Ilyen volt
Ilyen lett
Válasz Maszek Zs #6301. hozzászólásáraJó a szponzor
Válasz Gepi #6300. hozzászólásáraValami akác vagy hasonló (nekem tuja van) fa nem volt, meg egy eszterga? Azért 20-ból csinálsz 50-et + mellé azthiszem 72-öt kell egy kisebb tekercs szallag persze,ha ingyen volt!!!
Válasz Magister #6298. hozzászólásáraA kuplung tárcsák központosítására vagy esztergáltatsz fehér műanyagból vagy fogsz egy 20-as köracélt és szigetelőszalagot "nálam ez volt occó megoldás". Arra vigyázz, hogy a főtengelyvégében lévő önbeállós csapágyat el ne nyomja a nyeles tengely mert onnantól bukta.
Válasz Magister #6298. hozzászólásáraNem igen szoktam bekenni,ha be is kened csak vékonyan. Kuplungtárcsa annak kell csinálni egy nyelestengely másolatot és úgy azzal ragd össze úgy mindjárt központos lesz.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a kinyomócsapágy amin csúszik, szoktátok e zsírral bekenni, mielőtt felteszitek a motort, vagy csak "szárazon" csúszkál a csapágy...
Másik: milyen nehéz feltenni a motort, már úgy értem a kuplung tárcsák központosítására milyen trükk van??
Válasz Magister #6296. hozzászólásáraÉs egy üveg vodka?
Válasz prütyi #6295. hozzászólásáraAz olcsóságról csak annyit: váltó kúpkerék 2500 forint; olajszivattyú: 6000 forint, Zil- 130 szervoszivattyú:15000 forint.
Válasz Magister #6294. hozzászólásáraEzen már felni csere is lesz. Nyomorban élnek de a gépet egyáltalán nem becsülik. Vajon náluk ennyivel olcsóbb ezekhez a gépekhez a gumi/alkatrész hogy nyugodtan szétbarmolják? Még az lett volna szép mutatvány hogy a gumi beleakadt volna a sárvédőbe és azt is letépte volna a picsába a gépről.
https://youtu.be/Tcm60wnAKW8
5,32-nél nézd meg....
Válasz Gepi #6292. hozzászólásáraVégül mindegy. Mert addig töltöttem míg a felső csavarnál megjelenik. Csavar beteker azt még vagy fél liter. Van -tól nem kell félni
és hányadik oldalon van? Nem akarom végig olvasni.
Válasz Maszek Zs #6291. hozzászólásáraJól írod logika szerint így lenne. De a könyv meg azt írja. Csak én voltam olyan... aki elolvasta a gépkönyvét több mint 2x?
Válasz Gepi #6289. hozzászólásáraA két csavar
Alsó (min)
Felső (max)
Vagy mégse??
Válasz Gepi #6289. hozzászólásáraKöszönöm.