Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD390.32 FtCHF442.87 FtGBP497.02 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Jo reggelt mindenkinek!
a segitsegeteket szeretnem kerni. A T25 -hoz szeretnek venni egy talajmarot es szeretnem a velemenyeteket kerni hogy milyen is lenne jo hozza(milyen munkaszelesegu stb.).Valaszaitokat elore is koszonom.
mindíg csak és kizárólag az állapot érdekes, az évjrat, és az üzemóra soha.
ami még érdekes az az, hogy megbízható e az eladó abban a tekintetben hogy gazdája volt e a gépnek, vagy sem.
megint kérdéses hogy lehet e tudni valamt arról hogy mire volt az a gép használva.
milyen eszközökkel dolgozott és hogy hol.
nyilván ahol nyúzva volt, karbantartás ide vagy oda, üzemszerű kopás azért van. Sajnos -és hálistennnek- a T-25 /t-30 /vtz traktorok megbírkóznak olyan eszközökkel amiket közelsenem rájuk méreteztek.
ez jó, mert nem hagy cserben ha olyan van.
ez rosz, mert le lehet vele őket strapálni ha ilyen sűrűn van, és elsőre lehet hogy felse tűnik semmi. csak ha váltó fogaskerekeket kell majd vizslatni.
Az alapján dönteni hogy egyik ennyibe kerül s ekkor készült, a másik meg annyiba került s akkor készült... hát szerintem nemigen lehet.
legbiztosabb lenne ha találnál valakit aki foglalkozik ezeknek a szerelésével, és az tudna olyan gépet mutatni amit mindíg ő javít, és hajlamos megbízható információval szolgálni arról hogy érdemes e megvenni az adott gépet.
nyilván a helyszíni szemle is fontos, megkell nézn hogy terhelés alatt rendesen működnek e a sebességfokozatok, milyen a váltója nincsen e kikopva semmi olyan dolog, motorja hogyan indl, erő megvan e benne..
vinni egy mérőórát esetleg nézni egy hidro. nyomást, munkahengere és tömbje rendben van e, megnézni mennyi és milyen váltóolaj van benne, motorolaj, szervó /ha nem t-25 az áldozat/ hogyan viselkedik, TLT működik e, kuplung nincsen e elkopva , fog rendesen ahol kell és nincsen még közbe tökig ráállítva... nem szivárok e semmi, kormány holtjáték mennyi, gömbcsuklók rendbe vannak e, hogyan füstöl, nem melegszik e nagyon (bár ez.... hát mst ugye tél van, kemény munka nélkül ezt spec. elég nehéz ezeknél megmondani mert ha minden tiszta, akkor ezek a motorok nem melegednek. egy-egy ritka kivétel akad, de ha jól emlékszem a kollégák többsége is úgy tapasztalja hogy igencsak dolgozni kell vele mire megmozdul a hőfokmérő :)
fékeket lehet/kell megnézni, jobbost balost rendesen fognak e..
töltés van e, akki mennyi idős, milyen önindító van rajta (cseh magneton áttételes a legjobb), izzítás működik e rendesen, tudomisén...
biztos van még kismillió dolog :D de hirtelen csak ennyi jutott eszembe.
de ezt egy szerelőnek / hozzáértőnek/ semeddig nem tart bevizsgálni.
ezek alapján kell választani a gépek közül.
esztétikai kérdések /pl. kopott festék/ ilyesmi nemigen érdekes.
műszakilag és papír ügyileg legyen rendben.
A 93-körüli trakik 850-900 ezerért mennek, az 1985-ös itt az Agro-n 750 ért.
Megéri 150-200 ezerrel többet adni, ha nem az üzemóra számít, hanem az állapot?
mindenen divat visszatekerni a számlálót.
én sose nézném mennyit ír, teljesen felesleges.
arról nem beszélve hogy akár pár óra alatt is szét lehet küldeni egy traktort, meg ésszel és odafigyeléssel szinte gyári állapotban tartani akár 5000 órán át is.
megéri a t-30, szervó azért sokat számít. vonóerőben is van különbség, az összkerék azért nem rosz dolog soha :D
Szia Balu,
nekünk az egy-kettőt dobálta, többek között ezért is kellett szétszedni.
az illetékes fogaskerekeken a fogak fél oldalról le voltak gömbölyödve, nem csoda, hogy nem tudtak kapcsolódni.
A váltó ugye a két kerék/féltengely között van, és csak felülről bontható. Fülke, fenéklemez le, és már hozzá is férsz
Válasz #15049. hozzászólásra
Ha komolyan érdekel a traktor akkor először állítsatok a reteszelőn, ha ezzel nem értek el eredményt akkor valószínű mélyebben bele kell nyúlni.
Így viszont lehet alkudni!
Te döntöd mi éri meg neked mi nem.
Válasz #15063. hozzászólásra
Szia!
Ha akkora területre kell a gép mint amit írtál akkor,szerintem a TK4Z-át újítsd fel.A rokonságba is van egy és kb: akkora területet művelnek vele mint Te művelnél. 200-ból már egész szépen fel lehet újítani. Pénzed is marad traktorod is lesz.Ha kinövöd, eladod és veszel egy T25-öt vagy mást.Ezt majd az idő eldönti.
Esztergályos témában nem állok rosszul.
Fater az már vagy 41 éve. Gépe is van.
Az a gond, hogy én nem tudok szerelni. Se trakit, se mást. Használni csak-csak, de szerelni nem.
Egyébként ha a trakinak nem gond a max fordulat, akkor nincs gond. Végül is a láncfűrész is nyél gázon megy mégis sokáig bírja.
nézhetjük úgy is hogy gépet nem szabad eladni.
sose fogsz érte annyit kapni amennyit ér.
szerintem is azzal jársz a legjobban ha a tz-4k -t újítod fel.
nem világbajnok de helyes kis ketyere :)
ami a közel nyélgázon egésznap kérdést illeti, traktor motorról beszélünk.
nem lesz annak semmi baja akkorse ha egésznap 1800 on megy.
11 Kw körül valahol 1500 as fordulaton ad le, ahhoz tartozik nagyjából 460 lenne. kicsit lassú. fel kellene áttételezni mondjuk 1:1,3 ra.
nemtudom, lehetséges ha nem sajnálod rá a pénzt, akkor 2 szíjtárcsa is megtudja ezt tenni, de kell majdan rá szíj becsülettel :)
Egy esztergályos bácsit kellene megkérdezned mibe fájna ez.
azonkívül kell 2 darab TLT csonk (traktoré pont jó) ahhoz kellene esztergáltatni szíjtárcsákat, ha van ismerős akkor nem egy életveszély.
1500 as fordulat alá nem mennék vele, ott már lehet fulladna.
namost azért hogy megspórolj 200 fordulatot a motornak.... nemtudom hogy megéri e. mire ilyesmivel elkoptatsz egy t-25 ös motort addigra fütyörészve fogsz fogat mosni :D
Az a helyzet ha marad a kis traki fülke nélkül projekt, akkor 200 ezerét felújíttatom a TZ4K-t és egy milla megmarad, ahhoz képest ha japán trakit vennék.
Na pont az a bajom, hogy ha én akarok gépet venni /pl: T25/ akkor:
"ezek nagyon megbízható gépek, keveset esznek, stb. Vagy csak 900 ezer az ára és kész."
De ha én akarok eladni pl: TZ4K, akkor: "ó hát izé-hozé, motor nem jó benne, óóóó, hát 100 ezer".
Mondtam is az érdeklődőnek, hogy ha 200 ezrért felújítja és 200 ezrért megveszi akkor 4000 ból van egy frissen felújított gépe.
Úgy elhúzott szinte el sem köszönt.
Ha nem szereted a T4K-t, (amit nem csodálok, nekem is volt..) add el, ha jó állapotú kaphatsz érte 6-800 ezret. Vegyél egy 20 lóerő körüli japán kistraktort. Hatalmas a különbség minden szempontból és 1.2-1.3 körül már nagyon jókat találhatsz.
Válasz #15051. hozzászólásra
Hej itt nem magasztalt fel senki semmilyen gépet, csak arról írunk véleményt kinek milyen gépe van és annak az előnyét és hátrányát.
Próbálok segíteni a döntésben.Az Agt835 jó kis gép itt nálunk egy havernak van szőlőbe nyúzzák arra tökéletes ,szőlőbe-gyümölcsösbe van tervezve gazdaságos a motorja 1 baja van a súlya csak 1000kg szóval csörlőzni-vontatni elég érdekes lehet vele.
Mtz-320 gazdaságos motor a kategóriához képest kényelmes fülke(ebben a méretkategóriába ne várj túl komfortos gépeket) .Én amikor gépet néztem érdeklődtem utána az Agrokerben mivel ők is forgalmazzák, hát lebeszéltek róla az alkatrészellátás döcögős ha van még a motorhoz viszonylag gyorsan van cucc de a többi az kínlódva megy.
A t-25öt már az előttem szólók felmagasztalták ismerősömnek van szőlőbe ott bevált az is.Az ára elég magas de az utóbbi pár évben ezek a kis fogyasztású egyszerű gépek igen felértékelődtek.
Ha rám hallgatsz rendbe rakatod a TZ-4k-t lesz egy jó géped amibe tudod mi van ezekre a munkákra amit írtál bőven elég ha kinövöd még mindig eladhatod mivel azok is igen magas áron mennek és vehetsz mondjuk egy T-25-öt.Remélem segítettem a döntésben.
ez közel nyélgáz állapotot jelent.
biztos lehetsz benne hogy kevesebbet fog enni mint a ladamotor.
(gázolaj fajlagos energiataralma magasabb / liter, ráadásnak a t-25 motorja kifejezetten takarékos darab)
esetleg megeleht ptóbálni gyorsító áttételt tenni a kardánjára.
akkor nem kell bőgetni a motort, még kevesebbet fog enni.
de szerintem teljesen felesleges lenne vele kűzdeni :D
Válasz #15041. hozzászólásra
Szia!
Nekem is oda van hegesztve a vezérlőtömb tartója. Tömb cserénél annyi hátránya van hogy, a fülkét kicsit meg kell emelni hogy, kiférjen.Ha csavarozva lenne tartóval együtt lelehetne csavarozni és kijönne.
Amikor cseréltem gondolkodtam rajt hogy, levágom és odacsavarozom de, a sürgősség miatt elmaradt de, hát vezértömböt nem cserél havonta az ember.
Üdv.!
Nektek is oda van hegesztve a hidraulika vezérlőtömb tartója a fülke gumibak tartójához? Azt látom, hogy meg van a gyári furatok, meg a helye is a csavarnak, de inkább fel van hegesztve.
Kíváncsi vagyok rá, hogy ez másik vlagyi gépeken is így van-e.
Végülis szerelhetőség szempontjából jobb lenne a csavaros megoldás.
Válasz #15037. hozzászólásra
Szia!
A Tlt fordulat a könyv szerint 1775ford/perc esetén 549.
Ez az érték reális, megmértem srtoboszkóppal. Minimális az eltérés.
AGT, lehet hogy jó gép de nem ismerem..
nemtudom hogy szerkezetileg van e olyan stabil mint a t-25.
sem azt hogy a tartóssága milyen.
a 320 as mtz-t sem ismerem, de az mtz márkát igen.
nem szép dolog általánosítani , dehát ez van...
azt mondanám ha már van tz-4k a kéznél, és nemigen van kilátásban olyami amihez kellene nagyobb gép, akkor azt rakassad rendbe.
a másik 3 közül a leírtakra a t-25 jó gép, de ha csak ennyi munkája leszen neki akkor nembiztsos hogy megéri megvenni..
Köszönöm szépen mindenkinek, aki írt a kérdéseimre.
Tudom, hogy más nem dönthet helyettem és nem akarok nagyon tutyi-mutyinak sem tűnni, de feltenném a következő kérdésem.
Kérem akinek van véleménye foglaljon állást az ügyben:
Itt az Agron 1 AGT 835-ös 1.8 millió, egy MTZ 320- as 1.8 millió, egy jónak tűnő, de öregebb T25-ös 8-900 ezer.
Kérdéseim: /Bár pénz jelenleg nincs a drágábbekra, de elvileg a családban össze szedhető/
1. Melyik a legjobb vétel?
2. Melyik mennyit fogyaszt, milyen gyakran kell szervízelni, van-e alkatrész hozzá?
3. Küzdjek tovább a Lada motorossal, úgy hogy kb 200 ezerért csináltassam meg a TZ4K-t és akkor lesz 2 trakim is.
A meló az erdő lenne, illetve 400 négyszögölön gyümölcsösök /cseresznye, meggy, barack/ karbantartása, ebből van 3 db.
Köszönöm azoknak akik a szabad idejüket rám áldozzák és segítenek.
Üdv. Attila!
Itt kellőképp van terhelve a hátulja, rögtön hasznos munkát csinál a tolólappal... azért nem kevés hóadag amit tol. http://www.youtube.com/watch?v=q8UmdEdMqq8
Üdv. szeki2!
Elkészítettem a húzót a fékszelephez: Fékkar ki, majd hegesztettem rá megfelelő hosszúságú toldalékot. Így 1,5 -2 cm útja van a felső furatnak.. Gondolom az elég lesz a fékszelephez
.
oooo, hát ezt a pótot akárhogyan is raktjad meg a t-25 szerintem felviszi neked a falon a 10.re is.... :)
bátran tudom énis ajánlani, akár lehet nagyobb is a pótkocsi.
ha nem nagyon szar az út akár nagyobb póttal is teljesen kényelmesen épphogy pöfékelve vidáman fogja vinni.
ez nem jelenthet kihívást.
az említett hátsó keréksújokat énis ajánlanám, annyi kis + rettenetesen érezhető menetközben, stabiliabb is tőle sokkal.
olcsón nem fogsz találni t-25 öst.
csak olyannál aki nem használta sose, csak örökölte mondjuk.
de ne fájjon a fejed, azt a 800e -1M forintot olyn lazán megéri hogy csak na.
kezdésnek, ha ésszel használod javítani nemigen elsz rajta mit.
akármilyen hideg is van, ezek indulnak (jó akksi és áttételes önindító az kell azért :) ) és sose feledd, ami olyan hogy t-25 el lehet, és valaki mtz-vel csinálja minimum 2x annyi üzemanyag.
bárhogy erőlködnek is, az mtz fogyasztása nagyon sok.
akinek nem volt más, annak jó, de nekem van mtz-m is, és tudom hogy indokolatlan a fogyasztása.
ha tudsz munkát találni a t-25 nek akkor bőven megéri.
közúton elboldogul 6.5 tonnás póttal is, és nem kínzás neki.
kicsit lasabb, mert azért nem fog soha 35-40 el menni, de nem is kell neki.
arra az erdei munkára amiket mutattál képeken, pedig tökéletes.
mehetsz vele télen havat is tolni, meg behúzogatni az mtz-s kollégákat :)
A t-25 zsebben parkol,
és öngyújtóbol tankol.
amit a kolléga mutatott kép, hogy a vizen jön át, lefogadom hogy nemigen erőlködött ott sem. azért az még mindíg nem kihívás.
ahol mi használunk gépeket oda még sokszor az LKT tulajdonos kollégák sem jönnek ki, tudják jól hogy csak szenvednének azokkal is.
itt sok olyan hely van ahol az sem versenyképes.
nyugodt szívvel mondhatom, a mutatott akácokat teljesen nyugodtan akár ki is tudod vele vontatni egyhelyre, ahol rakatban lehet pótkocsi méretre vágni. (jobb az ha több fát tudsz átvágni egyszerre.)
erre egy remek trükk, ha csináltok hosztoló segédet a fűrészre.
(márha méretpontosan akartok vágni.)
ez gyakorlatilag áll egy csavarból, ami az oldaldekni talpasanyája helyett megy fel, folytatótid egy pár centi erős rugóval, majd egy vékony menetes szárral, és a végén egy nagyméretű alátétben végződik.
a kapott apparátust be lehet kalibráni úgy, hogy daraboláskor az alátétet nézed a fa végéhez, és máris szépen lehet méterfát vágni. nincsen útban, ha elakad a rugó miatt eltud hajolni amennyit kell.
és egyforma méretre lehet vele hamar darabolni.
roppant hatásos trükk.(métefát lehet vele vágni, nyilván mondjuk 2 méteres méretnél már elég nyűgös lenne)
Kb mint a favágó, aki nekitámasztja a létrát a fa tetejének. Felmegy a létrán és elkezdi maga alatt vágni a fát. A közönség nézi, valaki ökör meg még le is kamerázza, ahogy leesik
Én azzal csinálok utat, ha kell erdőn. TZ4K 1,5-eres tolólapot csináltam 3 pontos függesztésre, plusz megerősítettem az alsó részét. Nyesőél van rajta (10-es laposvas). Kíváló munkát csinál!
25322 hozzászólás
Jo reggelt mindenkinek!
a segitsegeteket szeretnem kerni. A T25 -hoz szeretnek venni egy talajmarot es szeretnem a velemenyeteket kerni hogy milyen is lenne jo hozza(milyen munkaszelesegu stb.).Valaszaitokat elore is koszonom.
Válasz #15075. hozzászólásra
Oké. Köszi.
Már látom, hogy hozzáértő szerelőt kell vinnem ha vétel lesz.
mindíg csak és kizárólag az állapot érdekes, az évjrat, és az üzemóra soha.
ami még érdekes az az, hogy megbízható e az eladó abban a tekintetben hogy gazdája volt e a gépnek, vagy sem.
megint kérdéses hogy lehet e tudni valamt arról hogy mire volt az a gép használva.
milyen eszközökkel dolgozott és hogy hol.
nyilván ahol nyúzva volt, karbantartás ide vagy oda, üzemszerű kopás azért van. Sajnos -és hálistennnek- a T-25 /t-30 /vtz traktorok megbírkóznak olyan eszközökkel amiket közelsenem rájuk méreteztek.
ez jó, mert nem hagy cserben ha olyan van.
ez rosz, mert le lehet vele őket strapálni ha ilyen sűrűn van, és elsőre lehet hogy felse tűnik semmi. csak ha váltó fogaskerekeket kell majd vizslatni.
Az alapján dönteni hogy egyik ennyibe kerül s ekkor készült, a másik meg annyiba került s akkor készült... hát szerintem nemigen lehet.
legbiztosabb lenne ha találnál valakit aki foglalkozik ezeknek a szerelésével, és az tudna olyan gépet mutatni amit mindíg ő javít, és hajlamos megbízható információval szolgálni arról hogy érdemes e megvenni az adott gépet.
nyilván a helyszíni szemle is fontos, megkell nézn hogy terhelés alatt rendesen működnek e a sebességfokozatok, milyen a váltója nincsen e kikopva semmi olyan dolog, motorja hogyan indl, erő megvan e benne..
vinni egy mérőórát esetleg nézni egy hidro. nyomást, munkahengere és tömbje rendben van e, megnézni mennyi és milyen váltóolaj van benne, motorolaj, szervó /ha nem t-25 az áldozat/ hogyan viselkedik, TLT működik e, kuplung nincsen e elkopva , fog rendesen ahol kell és nincsen még közbe tökig ráállítva... nem szivárok e semmi, kormány holtjáték mennyi, gömbcsuklók rendbe vannak e, hogyan füstöl, nem melegszik e nagyon (bár ez.... hát mst ugye tél van, kemény munka nélkül ezt spec. elég nehéz ezeknél megmondani mert ha minden tiszta, akkor ezek a motorok nem melegednek. egy-egy ritka kivétel akad, de ha jól emlékszem a kollégák többsége is úgy tapasztalja hogy igencsak dolgozni kell vele mire megmozdul a hőfokmérő :)
fékeket lehet/kell megnézni, jobbost balost rendesen fognak e..
töltés van e, akki mennyi idős, milyen önindító van rajta (cseh magneton áttételes a legjobb), izzítás működik e rendesen, tudomisén...
biztos van még kismillió dolog :D de hirtelen csak ennyi jutott eszembe.
de ezt egy szerelőnek / hozzáértőnek/ semeddig nem tart bevizsgálni.
ezek alapján kell választani a gépek közül.
esztétikai kérdések /pl. kopott festék/ ilyesmi nemigen érdekes.
műszakilag és papír ügyileg legyen rendben.
Válasz #15066. hozzászólásra
Helló Stefi 69!
Írtam, de valami úton-módon magamnak küldtem el.
Légyszíves adj meg egy mail számot, mert így max ide tudok írni.
/Vagy a TZ4K-s fórumra./
Még 1 kérdés:
A 93-körüli trakik 850-900 ezerért mennek, az 1985-ös itt az Agro-n 750 ért.
Megéri 150-200 ezerrel többet adni, ha nem az üzemóra számít, hanem az állapot?
mindenen divat visszatekerni a számlálót.
én sose nézném mennyit ír, teljesen felesleges.
arról nem beszélve hogy akár pár óra alatt is szét lehet küldeni egy traktort, meg ésszel és odafigyeléssel szinte gyári állapotban tartani akár 5000 órán át is.
megéri a t-30, szervó azért sokat számít. vonóerőben is van különbség, az összkerék azért nem rosz dolog soha :D
Mennyire divat a trakik üzemóra számlálóját tekergetni visszafelé?
Ez jellemző a T25-ösökre?
Megéri a kb 500 ezer többlet pénzt a T30-as?
Válasz #15064. hozzászólásra
Köszi a tippet.
Válasz #15068. hozzászólásra
Oké köszi a választ.
Válasz #15067. hozzászólásra
Szia Balu,
nekünk az egy-kettőt dobálta, többek között ezért is kellett szétszedni.
az illetékes fogaskerekeken a fogak fél oldalról le voltak gömbölyödve, nem csoda, hogy nem tudtak kapcsolódni.
A váltó ugye a két kerék/féltengely között van, és csak felülről bontható. Fülke, fenéklemez le, és már hozzá is férsz
Válasz #15065. hozzászólásra
Oké,de mi az a mélyebben?
Ezt is szét kell húzni mint az mtz-ét?
Bognár Attila !
Hali. Írod hogy van eladó javításra szoruló T4k-d Tudnál nekem mail-ban küldeni képeket ,és állapot leírást a kis trákiról ?
Ha komolyan érdekel a traktor akkor először állítsatok a reteszelőn, ha ezzel nem értek el eredményt akkor valószínű mélyebben bele kell nyúlni.
Így viszont lehet alkudni!
Te döntöd mi éri meg neked mi nem.
Válasz #15063. hozzászólásra
Szia!
Ha akkora területre kell a gép mint amit írtál akkor,szerintem a TK4Z-át újítsd fel.A rokonságba is van egy és kb: akkora területet művelnek vele mint Te művelnél. 200-ból már egész szépen fel lehet újítani. Pénzed is marad traktorod is lesz.Ha kinövöd, eladod és veszel egy T25-öt vagy mást.Ezt majd az idő eldönti.
Válasz #15060. hozzászólásra
Esztergályos témában nem állok rosszul.
Fater az már vagy 41 éve. Gépe is van.
Az a gond, hogy én nem tudok szerelni. Se trakit, se mást. Használni csak-csak, de szerelni nem.
Egyébként ha a trakinak nem gond a max fordulat, akkor nincs gond. Végül is a láncfűrész is nyél gázon megy mégis sokáig bírja.
Üdv!
Szerintem csak a reteszelőn kell állítani, legalábbis nekem ez volt a baja amikor kidobálta a terepet!
Válasz #15058. hozzászólásra
http://www.youtube.com/watch?v=_YBeRfdeXSw
nézhetjük úgy is hogy gépet nem szabad eladni.
sose fogsz érte annyit kapni amennyit ér.
szerintem is azzal jársz a legjobban ha a tz-4k -t újítod fel.
nem világbajnok de helyes kis ketyere :)
ami a közel nyélgázon egésznap kérdést illeti, traktor motorról beszélünk.
nem lesz annak semmi baja akkorse ha egésznap 1800 on megy.
11 Kw körül valahol 1500 as fordulaton ad le, ahhoz tartozik nagyjából 460 lenne. kicsit lassú. fel kellene áttételezni mondjuk 1:1,3 ra.
nemtudom, lehetséges ha nem sajnálod rá a pénzt, akkor 2 szíjtárcsa is megtudja ezt tenni, de kell majdan rá szíj becsülettel :)
Egy esztergályos bácsit kellene megkérdezned mibe fájna ez.
azonkívül kell 2 darab TLT csonk (traktoré pont jó) ahhoz kellene esztergáltatni szíjtárcsákat, ha van ismerős akkor nem egy életveszély.
1500 as fordulat alá nem mennék vele, ott már lehet fulladna.
namost azért hogy megspórolj 200 fordulatot a motornak.... nemtudom hogy megéri e. mire ilyesmivel elkoptatsz egy t-25 ös motort addigra fütyörészve fogsz fogat mosni :D
Válasz #15056. hozzászólásra
A fülke is megoldható a Tz4-k-ra egy kis barkácsolással.
Köszi PBandi.
Válasz #15055. hozzászólásra
A keresettebb használt géptipusok kereskedelme már szinte 80-90 %-ban kupecok kezében van. Azért akarják ilyen nyomott áron megvenni ezeket.
Válasz #15053. hozzászólásra
Az a helyzet ha marad a kis traki fülke nélkül projekt, akkor 200 ezerét felújíttatom a TZ4K-t és egy milla megmarad, ahhoz képest ha japán trakit vennék.
Válasz #15054. hozzászólásra
Na pont az a bajom, hogy ha én akarok gépet venni /pl: T25/ akkor:
"ezek nagyon megbízható gépek, keveset esznek, stb. Vagy csak 900 ezer az ára és kész."
De ha én akarok eladni pl: TZ4K, akkor: "ó hát izé-hozé, motor nem jó benne, óóóó, hát 100 ezer".
Mondtam is az érdeklődőnek, hogy ha 200 ezrért felújítja és 200 ezrért megveszi akkor 4000 ból van egy frissen felújított gépe.
Úgy elhúzott szinte el sem köszönt.
Pedig szerintem nem mondtam hülyeséget.
Válasz #15053. hozzászólásra
Én probáltam a t4k-t eladni mindenki jóval ár alatt vette volna 200-250-ért vették volna meg.
Válasz #15035. hozzászólásra
Ha nem szereted a T4K-t, (amit nem csodálok, nekem is volt..) add el, ha jó állapotú kaphatsz érte 6-800 ezret. Vegyél egy 20 lóerő körüli japán kistraktort. Hatalmas a különbség minden szempontból és 1.2-1.3 körül már nagyon jókat találhatsz.
Hej itt nem magasztalt fel senki semmilyen gépet, csak arról írunk véleményt kinek milyen gépe van és annak az előnyét és hátrányát.
Válasz #15036. hozzászólásra
Szia!
Próbálok segíteni a döntésben.Az Agt835 jó kis gép itt nálunk egy havernak van szőlőbe nyúzzák arra tökéletes ,szőlőbe-gyümölcsösbe van tervezve gazdaságos a motorja 1 baja van a súlya csak 1000kg szóval csörlőzni-vontatni elég érdekes lehet vele.
Mtz-320 gazdaságos motor a kategóriához képest kényelmes fülke(ebben a méretkategóriába ne várj túl komfortos gépeket) .Én amikor gépet néztem érdeklődtem utána az Agrokerben mivel ők is forgalmazzák, hát lebeszéltek róla az alkatrészellátás döcögős ha van még a motorhoz viszonylag gyorsan van cucc de a többi az kínlódva megy.
A t-25öt már az előttem szólók felmagasztalták ismerősömnek van szőlőbe ott bevált az is.Az ára elég magas de az utóbbi pár évben ezek a kis fogyasztású egyszerű gépek igen felértékelődtek.
Ha rám hallgatsz rendbe rakatod a TZ-4k-t lesz egy jó géped amibe tudod mi van ezekre a munkákra amit írtál bőven elég ha kinövöd még mindig eladhatod mivel azok is igen magas áron mennek és vehetsz mondjuk egy T-25-öt.Remélem segítettem a döntésben.
Válasz #15047. hozzászólásra
Igen úgy van.
Szevasztok!
Van egy t25 kilátásba,csak az a baja,hogy kibobálja a terpet.
Az lenne a kérdésem,hogy ez mekkora munka javítani és milyen komoly baj ez?
Válasz #15047. hozzászólásra
Gyári adat:
A fajlagos tüzelőanyag fogyasztás legfeljebb 256gramm/KW óránként
Válasz #15044. hozzászólásra Üdv
A T-25-ős Ha jól tudom nyél gázon kb 1litert eszik terhelésen 1 óra alatt
Válasz #15045. hozzászólásra
Nyélgázon járatni a motort nem túl egészséges a traktoroknál, jól gondolom? Terhelés nélkül bőgetve a motor jobban kopik, nem?
Az lenne jó, ha félgázon, de inkább alapjáraton üzemelne az aprító?
Gondolom, hogy gázolajból kevesebbet eszik / a TZ4K is nagyon takarékos volt/, de a gáz csak 240 Ft és nem 420 Ft.
ez közel nyélgáz állapotot jelent.
biztos lehetsz benne hogy kevesebbet fog enni mint a ladamotor.
(gázolaj fajlagos energiataralma magasabb / liter, ráadásnak a t-25 motorja kifejezetten takarékos darab)
esetleg megeleht ptóbálni gyorsító áttételt tenni a kardánjára.
akkor nem kell bőgetni a motort, még kevesebbet fog enni.
de szerintem teljesen felesleges lenne vele kűzdeni :D
Válasz #15043. hozzászólásra
Köszi Neked és gerimurnak is.
Az 1700-1800-as fordulat az kb félgáznak felel meg?
Mennyit eszik a T25-ös alapjáraton, félgázon, nyélgázon óránként?
A Lada motoros gázból kb 2.5 liter/óra. Az 600 ft/óra kb.
nálam is ez a helyzet.
aprítós géphez,
1700-1800 közt röhögve vinni fogja.
11 Kw az csak 15 lóerő sem.
Válasz #15041. hozzászólásra
Szia!
Nekem is oda van hegesztve a vezérlőtömb tartója. Tömb cserénél annyi hátránya van hogy, a fülkét kicsit meg kell emelni hogy, kiférjen.Ha csavarozva lenne tartóval együtt lelehetne csavarozni és kijönne.
Amikor cseréltem gondolkodtam rajt hogy, levágom és odacsavarozom de, a sürgősség miatt elmaradt de, hát vezértömböt nem cserél havonta az ember.
Üdv.!
Nektek is oda van hegesztve a hidraulika vezérlőtömb tartója a fülke gumibak tartójához? Azt látom, hogy meg van a gyári furatok, meg a helye is a csavarnak, de inkább fel van hegesztve.
Kíváncsi vagyok rá, hogy ez másik vlagyi gépeken is így van-e.
Végülis szerelhetőség szempontjából jobb lenne a csavaros megoldás.
Válasz #15037. hozzászólásra
Szia!
A Tlt fordulat a könyv szerint 1775ford/perc esetén 549.
Ez az érték reális, megmértem srtoboszkóppal. Minimális az eltérés.
A fordulatszám mérö alsó tartományán van jelőlve ,a két vonal ha megnézed a terep mászó és a ország úti mászó pillanatnyi sebességét jelzi.
Biztosan ,csak össze kell hangolni a féket a fékszeleppel hogy a pót elöbb fékezzen mint a traki.
Válasz #15036. hozzászólásra
Köszi a2457!
Még olyan kérdésem lenne, hogy a T25 kardán hajtása mekkora gázon adja le a 540-es fordulatot?
Az ágaprítón 11 kw-os motor van és min 480 - max 720 fordulatot ír.
Válasz #15035. hozzászólásra
AGT, lehet hogy jó gép de nem ismerem..
nemtudom hogy szerkezetileg van e olyan stabil mint a t-25.
sem azt hogy a tartóssága milyen.
a 320 as mtz-t sem ismerem, de az mtz márkát igen.
nem szép dolog általánosítani , dehát ez van...
azt mondanám ha már van tz-4k a kéznél, és nemigen van kilátásban olyami amihez kellene nagyobb gép, akkor azt rakassad rendbe.
a másik 3 közül a leírtakra a t-25 jó gép, de ha csak ennyi munkája leszen neki akkor nembiztsos hogy megéri megvenni..
Válasz #15032. hozzászólásra
Köszönöm szépen mindenkinek, aki írt a kérdéseimre.
Tudom, hogy más nem dönthet helyettem és nem akarok nagyon tutyi-mutyinak sem tűnni, de feltenném a következő kérdésem.
Kérem akinek van véleménye foglaljon állást az ügyben:
Itt az Agron 1 AGT 835-ös 1.8 millió, egy MTZ 320- as 1.8 millió, egy jónak tűnő, de öregebb T25-ös 8-900 ezer.
Kérdéseim: /Bár pénz jelenleg nincs a drágábbekra, de elvileg a családban össze szedhető/
1. Melyik a legjobb vétel?
2. Melyik mennyit fogyaszt, milyen gyakran kell szervízelni, van-e alkatrész hozzá?
3. Küzdjek tovább a Lada motorossal, úgy hogy kb 200 ezerért csináltassam meg a TZ4K-t és akkor lesz 2 trakim is.
A meló az erdő lenne, illetve 400 négyszögölön gyümölcsösök /cseresznye, meggy, barack/ karbantartása, ebből van 3 db.
Köszönöm azoknak akik a szabad idejüket rám áldozzák és segítenek.
Válasz #15030. hozzászólásra
Üdv. Attila!
Itt kellőképp van terhelve a hátulja, rögtön hasznos munkát csinál a tolólappal... azért nem kevés hóadag amit tol.
http://www.youtube.com/watch?v=q8UmdEdMqq8
Válasz #14980. hozzászólásra
Üdv. szeki2!
Elkészítettem a húzót a fékszelephez: Fékkar ki, majd hegesztettem rá megfelelő hosszúságú toldalékot. Így 1,5 -2 cm útja van a felső furatnak.. Gondolom az elég lesz a fékszelephez
.
Válasz #15001. hozzászólásra
oooo, hát ezt a pótot akárhogyan is raktjad meg a t-25 szerintem felviszi neked a falon a 10.re is.... :)
bátran tudom énis ajánlani, akár lehet nagyobb is a pótkocsi.
ha nem nagyon szar az út akár nagyobb póttal is teljesen kényelmesen épphogy pöfékelve vidáman fogja vinni.
ez nem jelenthet kihívást.
az említett hátsó keréksújokat énis ajánlanám, annyi kis + rettenetesen érezhető menetközben, stabiliabb is tőle sokkal.
olcsón nem fogsz találni t-25 öst.
csak olyannál aki nem használta sose, csak örökölte mondjuk.
de ne fájjon a fejed, azt a 800e -1M forintot olyn lazán megéri hogy csak na.
kezdésnek, ha ésszel használod javítani nemigen elsz rajta mit.
akármilyen hideg is van, ezek indulnak (jó akksi és áttételes önindító az kell azért :) ) és sose feledd, ami olyan hogy t-25 el lehet, és valaki mtz-vel csinálja minimum 2x annyi üzemanyag.
bárhogy erőlködnek is, az mtz fogyasztása nagyon sok.
akinek nem volt más, annak jó, de nekem van mtz-m is, és tudom hogy indokolatlan a fogyasztása.
ha tudsz munkát találni a t-25 nek akkor bőven megéri.
közúton elboldogul 6.5 tonnás póttal is, és nem kínzás neki.
kicsit lasabb, mert azért nem fog soha 35-40 el menni, de nem is kell neki.
arra az erdei munkára amiket mutattál képeken, pedig tökéletes.
mehetsz vele télen havat is tolni, meg behúzogatni az mtz-s kollégákat :)
A t-25 zsebben parkol,
és öngyújtóbol tankol.
amit a kolléga mutatott kép, hogy a vizen jön át, lefogadom hogy nemigen erőlködött ott sem. azért az még mindíg nem kihívás.
ahol mi használunk gépeket oda még sokszor az LKT tulajdonos kollégák sem jönnek ki, tudják jól hogy csak szenvednének azokkal is.
itt sok olyan hely van ahol az sem versenyképes.
nyugodt szívvel mondhatom, a mutatott akácokat teljesen nyugodtan akár ki is tudod vele vontatni egyhelyre, ahol rakatban lehet pótkocsi méretre vágni. (jobb az ha több fát tudsz átvágni egyszerre.)
erre egy remek trükk, ha csináltok hosztoló segédet a fűrészre.
(márha méretpontosan akartok vágni.)
ez gyakorlatilag áll egy csavarból, ami az oldaldekni talpasanyája helyett megy fel, folytatótid egy pár centi erős rugóval, majd egy vékony menetes szárral, és a végén egy nagyméretű alátétben végződik.
a kapott apparátust be lehet kalibráni úgy, hogy daraboláskor az alátétet nézed a fa végéhez, és máris szépen lehet méterfát vágni. nincsen útban, ha elakad a rugó miatt eltud hajolni amennyit kell.
és egyforma méretre lehet vele hamar darabolni.
roppant hatásos trükk.(métefát lehet vele vágni, nyilván mondjuk 2 méteres méretnél már elég nyűgös lenne)
http://www.youtube.com/watch?v=XuSm57dLeAQ Na ez a igazi
Válasz #15028. hozzászólásra
Jó tudni, hogy van ilyen tolólapos technika.
Pont azon agyaltam, hogy is kellene kb 2 hektár rőzsét összeszedni.
tolólappal egyszerűbbnek hangzik, mint kézzel.
Válasz #15027. hozzászólásra
Jaaaa, már értem.
Kb mint a favágó, aki nekitámasztja a létrát a fa tetejének. Felmegy a létrán és elkezdi maga alatt vágni a fát. A közönség nézi, valaki ökör meg még le is kamerázza, ahogy leesik
Válasz #15026. hozzászólásra
Én azzal csinálok utat, ha kell erdőn. TZ4K 1,5-eres tolólapot csináltam 3 pontos függesztésre, plusz megerősítettem az alsó részét. Nyesőél van rajta (10-es laposvas). Kíváló munkát csinál!