Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- AKG támogatás új
- Fűtési rendszerek új
- S.O.S. új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Szója termesztése új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Napraforgó vetőmag új
- Búza termény felvásárlási árak új
883 hozzászólás
Válasz #480. hozzászólásra
tudjuk te még a 80-at is sokallnád
Válasz #481. hozzászólásra
kéne abból 50 q
Válasz #480. hozzászólásra
Akkor vegyél napra grandót , az szinte termény árban van 6e+á .
Válasz #479. hozzászólásra
én 115-be vettem szóját, de az is marha sok
Válasz #478. hozzászólásra
6800 a premix 1 tonnába valo a szoja meg ott nem tom mennyi én 15400 ért veszem mázsáját ott szerintem 17-18 körül!
amugy mennyibe kerül a premix? elárulnád a szója árát is?
a mi sertéseink 60-70 kilósak 6 hónaposan.
Válasz #476. hozzászólásra
hizo premix ksp 631 a száma ha midnen igaz de a nő tudni fogja mert én is onnan hozom 3 kg kell egy mázsába de mindenképp kell hozzá szoja annak huzos az ára de nem kell bele sokat tenni ha nem akartok! mit tom én 10-15kg között választhatsz 1 mázsába...ahogy tetszik! ahogy láttam talán 50kg körüliek a malacok? azoknak még mehet a 15kg aztán ahogy nönek lehet csökkenteni 80kg tol lehet neki 12 kg ot tolni!
Válasz #475. hozzászólásra
csak annyit kell mondani h premix sertésnek?
Válasz #474. hozzászólásra
jaja
Válasz #473. hozzászólásra
Aha, akkor Árvaiéknél(bábolnai bolt a karinthy uton) lehet venni?
Válasz #472. hozzászólásra
a premixben vitaminok,ásványianyagok és aminosavak vannak ami fontos a malacnak ugyanugy mint az embernek, a szojában pedig fehérje van ugyanis a buza árpa kukorica az 10-12-8 % fehérje tartalma van ez semmi a hizonak sokkal több fehérje kell a gyors hizáshoz ezért kell a szoja mert annak 46% os a fehérje tartalma!
pl aki otthon csak buza kukoricán hizlal annak egy év kell a 120-150kg os suly eléréséhez amig premixxel és szojával nekem 6 honap 15 nap alatt sikerült 145 kg ot elérni! és kb 3 mázsa takarmánytettek meg fejenként, mig az 1 év alatt akár 6-8 mázsát is megeszik !!!
Milyen az a premix?
Mire jó nekik a szója, savó, és a premix?
üdv.
Válasz #470. hozzászólásra
ha van árpa akkor többet kell adni de én is csak buzát meg kukit adok nekik 35-40% arányba..... plusz szoja premix stb.....
Válasz #468. hozzászólásra
Kevés az árpánk. Körülbelül egy zsák van meg.
Ezért apa így osztja meg őket. (szerintem ezért csinálja, nem kérdeztem meg.)
Aratáskor jön majd a búzánk(1ha körül), meg kukoricánk is(fél ha).
Elég lesz annyi takarmány 2-3 malacnak.
1. hozzászólás, kérdező küldte be 2012-06-04 23:10:35-kor Sziasztok!
Nem találtam hasonló topikot ezért nyitottam egyet. Következő kérdésem lenne hogyan lehet olcsón házilag sertés önetetőt és önitatót készíteni? Továbbá hogyan lehet baromfik automatikus ajtónyitását zárását megoldani időre? Köszönöm a segítséget
Válasz #467. hozzászólásra
és miért nem 2 fángli árpát adsz?
Sziasztok!
Ti milyen aránnyal etetitek/kevertek a kukoricából, búzából, árpából a malacoknak?
Mi meg egy vödörbe 5 fángli búzát, 2 fángli kukoricát és 1 fángli árpát szoktunk beleönteni, kézzel összekeverni aztán megy a darálóba.
üdv emberek
tudna nekem valaki segíteni abban a kérdésben, hogy a táp száraz esőtől védett helyen de magas 60-80 vagy akár 90%-os relatív páratartalmú épületben összepenészedik-e?
mert ugye egy táp nedvessége 10% alatt van míg hazánkban is a relatív páratartalom 50% körüli mégsincs vele semmi baj nem veszi át a nedvességet a levegőből.
egy ilyen magas értéknél is így van?
illetve a gabona jobban bírná esetleg?
Hallott már valaki a sombolyozásról?
Válasz #462. hozzászólásra
Sajnálom, hát ha később lesz neki.
Válasz #462. hozzászólásra
Sajnálom, hát ha később lesz neki.
Válasz #460. hozzászólásra
Most válaszolt hogy nem tud küldeni semmit.
Válasz #460. hozzászólásra
Mikor elküldted a címét meg is rendeltem, 2012-04-15,
Azóta nem is válaszol,én meg várom a csomagot minden nap mint a hülye gyerekek.
Válasz #459. hozzászólásra
Hány napja rendelted meg a cuccot? Mióta nem válaszol? Eddig minden rendben volt vele. Nem mindig válaszol egyből. Ha leadod megrendelést akkor már nem szokott írni. 2-3 nap is megjön a cucc.
Válasz #457. hozzászólásra
Én rendeltem tőle,a rendelésig minden rendben volt.
Csak nem ért még ide az anyag,és az e-mailre se válaszol.
Talán elment az örök vadászmezőkre?
jónapot érdeklődnék milyen árban mozognak most a magyartarka bikák mert nekünk van most kb400kg-os elöre is köszi
E-mail ment.
A söröket várom
Válasz #451. hozzászólásra
Engem is érdekelne 1-2 dolog sertésekhez.
paso08@freemail.hu
Köszöntem!
Köszi!
walket@citromail.hu
Válasz #453. hozzászólásra
Például féreghajtó. Esedékes lenne májusban a féreghajtás, ami nálam összesen 24 tablettát jelent, és évente egyszer meg szoktam csinálni a nagy, 3×os féreghajtást is.
Válasz #452. hozzászólásra
Mi kellet volna?
Ilyen az én szerencsém....
samy76, kutyáknak nincs.
Ranger90, van szarvasmarha. Adj Te is egy elérhetőséget.
Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2012-04-16 21:34:04
Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2012-04-16 21:34:21
Válasz #444. hozzászólásra
Szia!
Szarvasmarhának való cuccod is van? :)
Szia! Ott csak haszonállatoknak való dolgokat lehet rendelni? Mert érdekelne engem is egy-két dolog, de az kutyának való.
Örök hála!
tothjozsi@windowslive.com
Válasz #443. hozzászólásra
adj egy elérhetőséget
Nem tud valaki valamit égy olyan valamiről hogy honnan tudnék rendelni venni disznóknak gyógyszert?
pl.:endrokszil,vagy antibiotikum,vagy gilisztahajtó,meg minden olyasmi ami jól jön ha van ithon pár állatkám,nem igazán szeretnék az állatorvosnak fizetni 10ezreket olyanért amit én is meg tudok oldani.
Válasz #440. hozzászólásra
Ajánlom mindenki figyelmében Olajgyártó kiváló termékeit!
Válasz #439. hozzászólásra
Válasz #-1 hozzászólásra
Itt is van ilyen pl: http://www.bekebeliarany.hu/allattartoknak.html
Ugyanitt napraforgó préselvény. 14% olajtartalommal, 150 bar-on összenyomva, így nem irritálja a gyomrot darálás után. Nincs oldószerrel kioldva, ez a hidegen sajtolás. Táblázat az összetételről: http://www.bekebeliarany.hu/allattartoknak.html
Kedves Állattartók!
Takarmányolaj étkezési napraforgóból
Takarmányolaj kis és nagy mennyiségben. Mi gyártjuk.
Kiváló tápértékű, mert étkezési napraforgóból készül, nem ocsúból vagy söpredékből. Porosodásgátló hatása is van, így nincs takarmányveszteség.
Részletek:
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/2329056/Takarmanyolaj-etkezesi-napraforgobol.html
Látom silozásban van tapasztalata többeknek...Mennyi a hektáronkénti siló mennyiség mázsában vagy tonnában egy közepes vagy közepes alatti kukorica termésnél ,föleg az a szám érdekelne amikor megerjeszted és 40 százalék alá olyan 35-re esik le a nedveségtartalma...
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy tudtok-e ajánlani valamilyen receptúra-összeállító programot tejelő szarvasmarhákhoz.
Továbbá, aki vásárol kukorica-glutént, kb milyen áron tudja beszerezni? Előre is köszönöm a válaszokat :)
Sziasztok! Alfa-számmal kapcsolatban kérném segítségeteket. Hol tudok utánanézni annak, hogy mit is jelent és milyen esetekben kötelező rendelkezni ezzel? Takarmány kiegészítők forgalmazásával kapcsolatban merült fel a kérdés. Köszi előre is.