Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Még mindig azon rúgózok hogy nem találok rúgós tárcsatartót!
Valaki csak tud ilyenről vagy vett már ilyent vagy csak van ilyen tárcsa valakinek(annak meg gépkönyve)
Vagy crossboard simítón tárcsa megoldás???
Segítséget kérnék tárcsa vétel előtt .SASFORM 4,6 m 2 oldalt behajthatós tárcsát néztem az egyik itt is megtalálható a hirdetések között és mind a kettőnek ugyanúgy el van a váza hajolva.Egyébként a konstrukció tetszik csak iszonyat gyengének találom.talán túl hosszú és a 100*100-as zártszelvény gyenge a váznak azért van kiflibe meghajolva. Akinek van ilyen eszköz írna róla véleményt. Köszi
Válasz GREVEN #4859. hozzászólásáraÉn alapból azt nem értem amit írt valaki korábban, hogy mindig úgy tárcsáz, hogy a kerék teljesen fel van emelve. Ha szantasra használod az IH tárcsát, ne csodalkozz hogy a talaj is olyan utána. Meg elmunkalo nélkül. Gruber elé meg főleg minek ilyen mélyen tárcsázni.
Válasz GREVEN #4865. hozzászólásáraEz az átka az enyémnek is,nagy a lapköz. Elkezdett pár éve itt egyik cég csinálni nehéz tárcsát 610-es lapokkal de csak 190-es közlőkkel.Köpködök mikor meglátom a munkáját.
Válasz GREVEN #4865. hozzászólásáraMennyivel húzod? Az is a baja szerintem, h mindenki agyig engedi, meg nagyobb mint amit a gép bír, így a lassú tempó miatt egy gyenge szántásnak felel meg mint tárcsázásnak. Ha gyorsan húzod akkor meg a csapágy megy ki szóval
Válasz GREVEN #4859. hozzászólásáraHa gruberozol utána,akkor mi facnak kell akkora szög az ih-nak hogy rögeljen ?? Én napra tarlóz is inkább lehúzom 2X kis szöggel 15 km-h-val mint 1X 9km/h-val nagy szögben.Kell nekem a műkaki szóró meg a derekam jövőre is.
Válasz GREVEN #4855. hozzászólásáraMw kvtb 4.9 után is hasonlóan ráz, de nem mindig. Talán akkor egyenetlenebb, amikor mélyebbre van engedve. Tavaly mire elvetettünk mtz-vel 30 hektárt tárcsázásba, fellazult a motor hátulja...
Válasz GREVEN #4855. hozzászólásáraMíg tárcsáztuk a kukoricatarlót, úgy ahogy írod, ülésből majd ki esik az ember (IH- tárcsa) Már több éve szárzúzuk,de azt is csak akkor, ha a kombájn nagy csatakot hagy,ha jó a tarló,egyből eke
Válasz GREVEN #4855. hozzászólásáraÁltalában faca sima pálya van a tárcsa után, lehet rajta hasítani ezerrel!
Meghengereztem a tárcsázást vetés előtt(csak egy próba, még sosem csináltuk így) de lehetett nyomni piszokul a 6.2 -es tárcsa után.
Válasz GREVEN #4855. hozzászólásáraA:;Elmunkáló van rajta???
B:; Nem tudni hogyan...azt a traktorosuk tudja
Mondjuk valaki pár napja regélte, hogy tarcsaval ne(akarjunk) menjünk
15cm alá egy menetben mert ilyesmi rossz vége lesz.
Tény hogy az én Heger nehéz tarcsamon a spiralos elmunkalo mély melónal már nem az igazi..
Üdv. Áruljátok már el, hogy mondjuk egy kukorica vagy napraforgó tarló megtárcsázása után( IH, KÜHNE) ki hogyan tud közlekedni a tárcsázáson a következő művelet során?
Más is hasonlóan jár hogy 7-8 km/h-nál majd kiesik az ülésből annyira ráz?
510x4, 560x4-es tárcsalapot használ valaki? A 4mm-est akarják velem megvetetni. Én gyengének találom. Még a gyári lapok vannak a 3m-es Fft tárcsán, szoktam vele fordulni úgy, hogy nem emelem ki.Mit bírhat a 4mm-es.
5042 hozzászólás
Válasz Isssti #4890. hozzászólásáraÉés akkor ezzel "szántasz majd??
Még mindig azon rúgózok hogy nem találok rúgós tárcsatartót!
Valaki csak tud ilyenről vagy vett már ilyent vagy csak van ilyen tárcsa valakinek(annak meg gépkönyve)
Vagy crossboard simítón tárcsa megoldás???
Válasz Pilátus" #4889. hozzászólására
Válasz Isssti #4888. hozzászólásáraFotó?
Válasz GREVEN #4887. hozzászólásáraÉn most vettem egy használt apxe tl-t csak az elejét szeretném újra lapozni, kissebb gép ennél, de nagyon tetszik.
Játék tárcsa
Sziasztok, tárcsalap vásárlás előtt állok és érdeklődnék, hogy bóracél vagy szénacél lapot érdemesebb venni kisgazdaságba, árkülünbség kb. 30%.
Válasz Sk Laci #4884. hozzászólásáraKöszi
Válasz hodosbalazs #4883. hozzászólásáraOrosz vontatott BDT tárcsából házilag összeeszkabált függesztett tárcsaszerüség.
Jónapot!
Tárcsa vásárlás előtt állunk.Az lenne a kérdésem,hogy a csatoltképen milyen márkájú/típusú tárcsa van ?
Válasz Cs.Tomi #4881. hozzászólásáraMilyen henger van akastva utána?
A carrier munkaja, egy menetben, napraforgo tarlon.
Válasz JOSEY #4877. hozzászólásáraBocs
Válasz mtz1221 #4876. hozzászólásáraElőfeszített...Meglátszik, hogy nem dolgoztál az építőiparban
Válasz JOSEY #4877. hozzászólásáraDe - De , Sós kifli az még van ! :)
Válasz mtz1221 #4876. hozzászólásárasemmiféle kifli nincs
Válasz JOSEY #4875. hozzászólásáraA bal hosszanti váza miért van kifli alakba már újonnan ??? Vagy a kép csal ?
ez egy kicsit többet tud
Segítséget kérnék tárcsa vétel előtt .SASFORM 4,6 m 2 oldalt behajthatós tárcsát néztem az egyik itt is megtalálható a hirdetések között és mind a kettőnek ugyanúgy el van a váza hajolva.Egyébként a konstrukció tetszik csak iszonyat gyengének találom.talán túl hosszú és a 100*100-as zártszelvény gyenge a váznak azért van kiflibe meghajolva. Akinek van ilyen eszköz írna róla véleményt. Köszi
Válasz Rabó001 #4872. hozzászólásáraFelemelt kerékkel felénk nincsen gép ami elhúzna egy 5,2-eset is akár. Képes elbújni az egész tárcsa a föld alá.
Most kimondottan sekélyen vágattuk meg csak, alig 10 cm-re és igy is kegyetlen lett.
Válasz GREVEN #4859. hozzászólásáraÉn alapból azt nem értem amit írt valaki korábban, hogy mindig úgy tárcsáz, hogy a kerék teljesen fel van emelve. Ha szantasra használod az IH tárcsát, ne csodalkozz hogy a talaj is olyan utána. Meg elmunkalo nélkül. Gruber elé meg főleg minek ilyen mélyen tárcsázni.
Válasz bandigh #4867. hozzászólásáraHevederes tudja húzni 10-11-el is.
Amikor már szántás mélységben húzzuk akkor olyan 8-al.
Eszi a csapágyat ha húzkodjuk. Ezért is rühellem.
Válasz Sz_Pisti #4866. hozzászólásáraTerradisc-kel többször jártunk már ugy főleg ha volt egy kis eső, hogy a pálcasor összehúzza a szárat.
De sokkal jobb lenne ha azzal meg tudnánk vágatni.
Válasz GREVEN #4865. hozzászólásáraEz az átka az enyémnek is,nagy a lapköz. Elkezdett pár éve itt egyik cég csinálni nehéz tárcsát 610-es lapokkal de csak 190-es közlőkkel.Köpködök mikor meglátom a munkáját.
Ti milyen csapágyakot használtok ih tárcsához a sima St vagy van helyette valami jobb megoldás ami megfizethető is?
Válasz GREVEN #4865. hozzászólásáraMennyivel húzod? Az is a baja szerintem, h mindenki agyig engedi, meg nagyobb mint amit a gép bír, így a lassú tempó miatt egy gyenge szántásnak felel meg mint tárcsázásnak. Ha gyorsan húzod akkor meg a csapágy megy ki szóval
Válasz GREVEN #4865. hozzászólására Miért az IH-val csinálod?!?
Ott Terradisc, húzd meg elsőre azzal, utána a grúber, az IH meg pihenjen
Válasz mtz1221 #4864. hozzászólásáraMár vettünk visszább a szögén,de nem igazán lett jobb.
Sekélyen huzva nem is vágja át teljesen a talajt.
650-es uj lapok vannak rajta pedig.
Válasz GREVEN #4859. hozzászólásáraHa gruberozol utána,akkor mi facnak kell akkora szög az ih-nak hogy rögeljen ?? Én napra tarlóz is inkább lehúzom 2X kis szöggel 15 km-h-val mint 1X 9km/h-val nagy szögben.Kell nekem a műkaki szóró meg a derekam jövőre is.
Válasz GREVEN #4855. hozzászólásáraMw kvtb 4.9 után is hasonlóan ráz, de nem mindig. Talán akkor egyenetlenebb, amikor mélyebbre van engedve. Tavaly mire elvetettünk mtz-vel 30 hektárt tárcsázásba, fellazult a motor hátulja...
Válasz GREVEN #4859. hozzászólásáraPedig felénk is ez a hír járja...
Válasz GREVEN #4855. hozzászólásáraMíg tárcsáztuk a kukoricatarlót, úgy ahogy írod, ülésből majd ki esik az ember (IH- tárcsa) Már több éve szárzúzuk,de azt is csak akkor, ha a kombájn nagy csatakot hagy,ha jó a tarló,egyből eke
Válasz Tobszi #4858. hozzászólásáraMielőtt megtárcsáztuk, mentem ezen a táblán a kukorica tarlón 47-et.
Most 7-8 km/h-nál keveset voltam az ülésbe.
Válasz Nyomasek Bobo #4856. hozzászólásáraKérdés jogos.
Nincs semmi a kühne KNT 770 5,2 mögött.
De ez ilyen trágya pályát hagy maga után 15 cm meg 25 cm mélyen is ha dolgozik legyen az kötött rét vagy posza homok.
A szart is kirázta belőlem ma a gép mire 9 hektárt meggrúberoztam utána.
Nehezemre esik elhinni, hogy ezek után az eszközök után mindenki igy vergődik gumikerekesbe.
Válasz GREVEN #4855. hozzászólásáraÁltalában faca sima pálya van a tárcsa után, lehet rajta hasítani ezerrel!
Meghengereztem a tárcsázást vetés előtt(csak egy próba, még sosem csináltuk így) de lehetett nyomni piszokul a 6.2 -es tárcsa után.
Válasz GREVEN #4855. hozzászólásáraPróbáld meg ilyen felállással ,mindig húzhatod 10-el
Válasz GREVEN #4855. hozzászólásáraA:;Elmunkáló van rajta???
B:; Nem tudni hogyan...azt a traktorosuk tudja
Mondjuk valaki pár napja regélte, hogy tarcsaval ne(akarjunk) menjünk
15cm alá egy menetben mert ilyesmi rossz vége lesz.
Tény hogy az én Heger nehéz tarcsamon a spiralos elmunkalo mély melónal már nem az igazi..
Üdv. Áruljátok már el, hogy mondjuk egy kukorica vagy napraforgó tarló megtárcsázása után( IH, KÜHNE) ki hogyan tud közlekedni a tárcsázáson a következő művelet során?
Más is hasonlóan jár hogy 7-8 km/h-nál majd kiesik az ülésből annyira ráz?
Üdv. Walder V.T.18/4.5-es tárcsát használ valaki? Kiskőrösi gyártmány.
Véleményekre lennék kíváncsi. Köszi
Válasz Celtises #4852. hozzászólásáraÉn elől 510 Belotta hátul 510-es HBR lapot használok az mtz-nek 6 ban pont jó, könnyedén viszi és jól dolgozik
Válasz *** HM *** #4851. hozzászólására560-as volt a gyári. Talán. Nem akarok olyan nagy lapot. Mtz-nek is kell húzni.
Válasz Celtises #4850. hozzászólásáraGyári milyen?
610 5 nél alább nem kéne adni szerintem pusztító tárcsára.
510x4, 560x4-es tárcsalapot használ valaki? A 4mm-est akarják velem megvetetni. Én gyengének találom. Még a gyári lapok vannak a 3m-es Fft tárcsán, szoktam vele fordulni úgy, hogy nem emelem ki.Mit bírhat a 4mm-es.
Válasz JOSEY #4848. hozzászólásáraNem mondtam hogy függesztett, csak ilyen széles.
Válasz Nyomasek Bobo #4847. hozzászólásáranagyon vicces 2,5 tonnás függesztett tárcsa mtz mögé
Válasz JOSEY #4846. hozzászólásáraAz enyém plusz súly nélkül is megvan ennyi
erdészeti munkára 1000kg/m tömeggel a videón nem a tárcsa széles, a fasorok vannak szükebbre ültetve (sicc az ültetőknek)
Sziasztok! Agrikon kxt3 tàrcsàhoz lehet valahol tengelycsonkot, kerékagyat illetve felnit kapni?
Sziasztok, tanacsot kerek, szeretnek vasarolni valami X tarcsat, 19-22cm osztasut, 560as lapokkal (kisebbel mint 660as). Vontatottat, csukhatot 120LE utan.
Valahol 4m korul lehetne, hengerrel (leginkabb ekgyurus) sekelyen szeretnem hasznalni.
Van ertelme meg ilyet vasarolni, vagy inkabb egy konnyu vontatott rovidtarcsat lengyelbol?
Válasz subikiss #4842. hozzászólására+1db 0