Hirdetés
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Milyen traktort érdemes venni? új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- RS-09 eszközhordozó új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
1387 hozzászólás
Válasz #840. hozzászólásra
Igen, benne van a pakliban, de ezek a kutyák nem olyan hülyék ám hogy bármikor megtaposhatja egy tehén... Hiszen erre lettek igencsak tenyésztve. Gyorsak, és abban a magasságban dolgoznak, hogy a tehén a rugás ivében elrúg felettűk. Amikor a kutya nem tud arréb ugrani. ha jól megfigyeled a border munkáját, mint juhoknál mit marháknál, akkor észrevehető hogy mindkét esetben a jószággal szembefordulva dolgozik.Igy a Tehén orra illetve a feje a célpont. A szétálló szarvai között pont elfér a kutya.
Nem olyan hülyék, hogy a tehenek hátsó lábainál olyan közel kullogjanak hogy az bármikor felrughatja őket.
Válasz #839. hozzászólásra
Hát ilyen ez a pop szakma.
Válasz #836. hozzászólásra
vagy ha nincs szerencséje második munkanapon megtapossa vmi forgószemű fiastehén. de ez sajnos benne van a pakliban.
drága jószágról mindig az jut eszembe mikor egyik tehenesnek a charolais bikája gödörbe lépett fedezés közben így alig egy hónap után odalett a felmillás jószág.
James Hogg (1772-1835) a skót határvidéken élő juhász és költő írta:
„a terelőkutya nélkül Anglia és Skócia hegyes vidékei egy fillért sem érnének. Egy nyáj kezeléséhez és piacra hajtásához több emberre lenne szükség, mint amennyit a belőle származó profit el tudna tartani.”
Válasz #834. hozzászólásra
Hol is laksz te??? Kompromisszumos megoldás??? Ötlet???
Válasz #835. hozzászólásra
Én nem foglalkozom, magyar pásztorkutyákkal. Csak border collieval.
Ha belegondolsz egy képzett kutya, igencsak tehén körüli ára van. ha kiskutyát veszel, Jól felneveled, oltások, orvosi ellátás. Utána jól is képzi valaki, később már érteni fogod, tehát továbbképezheted magad is, akkor ez a kutya ha megbecsülöb, kb 12-14 évig fog az "alkalmazottad lenni" akire mindig is számíthatsz. Nem iszik, nem dihányzik, és minden feladatot elvégez napi 1 tál ennivalóért.!!!!!!!!!!!!4 Meggondolandó....
Válasz #834. hozzászólásra
Profi kutya 1 tehén ára kb ha jól emlékszem arra készülj fel lelkileg
Tudom mindenkinek szuper kutya kéne ingyen, v. attól olcsóbban dehát...
Arra időm nincs, hogy most kezdjek egy kölyökkel, azt meg végképp nem tudom, ki tudnám-e nyögni az árát. V.milyen kompromisszumos megoldás kellene.
Válasz #831. hozzászólásra
Mondjuk 1 pulit mennyiért tudnál hajtásra betanítani? Úgy durván Ft-ban Alapvető jelszavakra pl menj az elejére fordítsd vissza hajtsad ugasd meg stb. Nem profi módon de azért a szóra hallgasson. Kis kutya tanításról lenne szó természetesen amit te választanál ki.
Hát nem is tudom.
Az egyik gondom az idő, és szakértelem hiánya. Ezért gondoltam, hogy "kész" kutyát veszek.Már most is nagyon kéne, tavasztól meg még jobban. A másik probléma az anyagi vonzata. Nem tudom mibe kerülhet egy ilyen kölyök, de mint köztudott, az állattartás igen-igen költségérzékeny műfaj! Ha lenne 10x ekkora állományom nem gondolkodnék rajta.(tudom mindenkinek olcsó mindenkivel és minden állattal kiválóan dolgozó kutya kéne, dehát...)Valami kompromisszumos megoldás?
Válasz #830. hozzászólásra
nem találtam a youtubon sem olyat hogy disznókat hajtanának borderrel.
Válasz #829. hozzászólásra
Válasz #828. hozzászólásra
Disznóval semmi tapasztalatom nincs, soha nem próbáltam .Ha a marha most van indulóban, akkor szerintem, de ez a privát véleményem!!!!!!!!!!!!!!!!! Akkor vegyél egy munkavonalból kiskutyát, ha áldozol rá pénzt.
Bátran kijelentem hogy most M. országonnincs olyan tenyészet aki kizárolagosan munka vonalat tenyészt. Vegyél egy kutyát, és a kiképzésében tudok segíteni. Jövő tavasszal már viheted magaddal, és őszre jó kutyád lesz.
A marha istállóban, a disznó karámban. A minőség és a gazdaságosság alapvető feltétele a rideg, v. félrideg tartás a mangalica esetében. A lényeg, hogy fedett, száraz helyen tudjon aludni. Egyébként nem kell nagy létszámra gondolni, a "marha még indulóban" ,néhány darab. A disznó meg 30-40 db között mozog. Ezek most a hó alól is legelnek. Egyébként nagyon tetszik a border, de amúgy az se érdekelne, ha macska, csak hajtson. A disznóval van valami tapasztalatod? Arra gondolok hogy nem igazán fél úgy a kutyától, mint a juhok, ill. nincs akkora csordaszellem, hamarabb szétszélednek!
Válasz #826. hozzászólásra
Szia!
Gondoltam hogy valami ilyesmi lehet!
Az egyik ismerősöm is hasonló helyzetben van, 500 ha területéből 300 viz alatt van, hajtania kell nap mint nap hogy az állatoknak találjon valamit, mert a takarmány is kevéslett. Én szoktam neki segíteni amikor terülwtről területre kell hajtania az állományát.
Gondolkozom!!!! Most Istállóba teszed őket télre???
Szia!
Az a helyzet, hogy egy tanyán gazdálkodom, a takarmányozás jelentős részét a legeltetés teszi ki a marhánál és a mangalicánál is. Eddig is jó hasznát vettem volna egy kutyának, de azért elboldogultam. Most viszont a rengeteg eső miatt egyre több legelőm kerül víz alá, így legeltetnem kell ott is, ahol eddig nem(kaszáló). Eddig a közelebbi legelőre csak kiengedtem a jószágot, most viszont el kell hajtani. Ez a legnehezebb, sok művelt területen, gáton, fahídon át. Reggel ki, napközben villanypásztor, este haza. Ezért lenne nagyon jó, ha lenne segítségem. Van egy alkalmazottam, de Neki a "szaladgáláson" kívül rengeteg dolga van, és Én sem vagyok kint mindig. Jelenleg viszont (főleg a disznónál) kihajtásnál ketten is kevesek vagyunk.
Válasz #824. hozzászólásra
Szia!
Állandó munkatársra lenne szükséged, vagy most egyszeri alkalomra.
Láttam pont egy éve irtál ugyanilyet kerestél.Sajnos nekem most nincs képzett eladó kutyám, de ha egyszeri segitség kell akkor szivesen segitek a kutyáimmal neked.
Üdv. Mindenkinek!
Szükségem lenne egy megbízható, kiképzett hajtókutyára, marha, ill. mangalica mellé. Bárki tudna segíteni, szívesen venném!
Válasz #821. hozzászólásra
James Hogg (1772-1835) a skót határvidéken élő juhász és költő írta:
„a terelőkutya nélkül Anglia és Skócia hegyes vidékei egy fillért sem érnének. Egy nyáj kezeléséhez és piacra hajtásához több emberre lenne szükség, mint amennyit a belőle származó profit el tudna tartani.”
Válasz #820. hozzászólásra
Válasz #819. hozzászólásra
Stony futama
Válasz #818. hozzászólásra
gyll futama
Válasz #817. hozzászólásra
Wip futama
Válasz #816. hozzászólásra
20-án voltunk egy terelőversenyen, barátaimmal Még meg kell kérdeznem őket hogy a futamjaikról a videót feltehetem e. Addig itt az enyém.
Válasz #815. hozzászólásra
megkaptam a levelet, és a képeket. válasz ment!! szépek , jól vannak tartva.!!
Válasz #812. hozzászólásra
Mail ment.
Azt írja a freemail hogy érvénytelen az emilcímed.
Csináltam képeket. Áttöltődik és küldöm őket. Max fél óra és ott lesznek.
Válasz #811. hozzászólásra
tamas.horvath@gmx.at
várom a képeket! aztán azon majd megnézem.
Válasz #810. hozzászólásra
Szia!
Képet csinálok róluk estig. Ir ár: 20000ft. Aztán lehet egyezkedni ha van komoly érdeklődő. A curka valami román fajta. A nm.-tól kicsit kisebbek talán. Fiatalok, a legöregebb 2007decemberi. Van ami még nem is ellett, fedeztetésre vár. Kérek egy emilcímet. Találtam pár tavalyi képet. Ilyenek, csak most van rajtuk bunda.
Válasz #809. hozzászólásra
Szia!
Tudsz felraki róluk képet?? Milyen az a curka????? Miaz áruk???
Moderálási elveink miatt törölve: 2017-04-06 10:02:38
Válasz #807. hozzászólásra
Válasz #806. hozzászólásra
Ja meg a szülőkről, ha van. Egyébként kan, vagy szuka a kicsi?
Válasz #805. hozzászólásra
Püspökladányt útba tudnád ejteni? Ott talán meg tudnám oldani az átvételt ismerőssel, aki elhozná, vagy elmennék érte. Küldj már egy pár képet a szóban forgó kölyökről, mielőtt rámondom a tutit.
bionaire@freemail.hu - ra
köszi!
Válasz #804. hozzászólásra
most jut eszembe, egy-két héten belül megyek Berettyóújfalura, ha ez jó valakinek. Odáig el tudom vinni a kölyköt.
hát az elég necces, tényleg. Nyíregyházáig felviszem, ha kell, de még az is messze van tőletek.
Az ára egyébként 5000 Ft, és már csak 1 kutya van, a többit elvitték. De ha továbbra is kell kép valakinek, szóljon!
ha megoldjátok a fuvart kettőt hozhattok mert nekem is kéne 1!
zsoltpontbankukacfrímélponthura jöhetnek a képek!
Válasz #801. hozzászólásra
Kecskemét
Szia!
Miért, hová kellene a kutya? Hátha meg tudjuk oldani.
Válasz #799. hozzászólásra
SZia!
Lenne rá érdeklődő. Egyik ismerősömnek tanyára juhok mellé kellene, de nagyon messze vagy.
Sziasztok!
Érdekel valakit sinka kiskutya? Aktív terelő szülőktől. kérésre emailben küldök képeket.
Válasz #797. hozzászólásra
Válasz #796. hozzászólásra
Válasz #795. hozzászólásra
Válasz #776. hozzászólásra
Az a probléma, hogy mondjuk egy ilyen képességű születik a keverék alomban. A többivel mi lesz?
A mai magyar kutyatartási kultúra eredményeképpen van közel 1.000.000 kutya a menhelyeken. A divatnak köszönhetően már sorban szedjük össze a fajtiszta de többnyire szaporított bordereket valamit border keverékeket is az utcákról...és még csak most kezdődik.
Válasz #778. hozzászólásra
Hű de ismerős, mintha magamat látnám...
Válasz #791. hozzászólásra
http://www.youtube.com/watch?v=eDx9gTynB9o
http://videotar.mtv.hu/Kategoriak/A%20magyar%20kutya.aspx