Hirdetés
Fórum
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Milyen traktort érdemes venni? új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- RS-09 eszközhordozó új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
Cikkajánló
Mennyire volt nehéz év 2024? Ezek a számok pontosan megmutatják!
Kevés termelőnek lett jobb éve, mint amilyen a tavalyi volt.
Sajtóközlemény
1580 hozzászólás
Válasz #327. hozzászólásra
....és ön nyert !!! :-))((((((
Válasz #326. hozzászólásra
Mekkora a lyuk az oldaladon már? :) Szerintem menj el a vaderesekhez, és már foglalj is le egyet holnap izibe!
Olvassgassssssss !!! Ismétlés a tudás....... :-)))
annyi mint ami húzza
Válasz #325. hozzászólásra
És a vadi újak? 3-4?
Elevenítsük csak fel......
Válasz #324. hozzászólásra
Milyen árakon tudsz rapidot, és mennyi évesek, mennyi van bennük ???
Válasz #323. hozzászólásra
Nem fogom Tudod nekem minden funkcióra szükségem van volt már elég sok rosz vetésem aminek a végét szeretnék vetni!!
Válasz #322. hozzászólásra
Azért nem hülyeségből rakták azt rá, meg a többi cég sem véletlen. Be kell tudni állítani. Az sem jó ha túl mélyen, vagy túl sekélyen dolgoznak. No meg az a crossboard is segít sokat a dolgokon. Tárcsa sor nélkül meg ne vedd !!!
Válasz #320. hozzászólásra
Nem a tiedröl beszéltem bocs!Csak ugy..Sokszor halotam már hogy a vetögép az vetésre való és nem talajkészitésre! Ez akár igaz isde nálunk minden lehetöséget meg kell ragadni ahoz hogy a végén jó kelés legyen!Tehát nem tudom eldönteni hogy nálam roszul vetetek vagy a gép nem tud többet.
Válasz #319. hozzászólásra
Azé pénzt nem adnék......
8000-esek is húzkálják azt bőven.......
Válasz #319. hozzászólásra
Az rajta van a 4m-en ! Lehet félre értettél ????
Válasz #316. hozzászólásra
Az az igaság hogy ez az elmunkáló egység az nekem nagyon szimpatikus!! Nálunk nagyon sokszor anélkül el sem lehetne képzelni a munkát csak az a baj hogy sokan a kellö vonóeröt nem biztositják ezért nem teszik le és ezért járatják sekéjen! Nálunk egysze egy fickó az tök jol vetet vele mert haver volt de a 4m megkinálta a 716ot!
Válasz #314. hozzászólásra
Így van.
Ha lehet rezervazseton l1n fődre mindig a pallásonn.........
Válasz #316. hozzászólásra
....pedig még árat nem is mondtam. :-))))
Én csak szeretnék sokat, de ismerve a vadert alá ígér rendesen. De nem izgat, így is úgy is megegyezünk, mert ha nyer a pályázat akkor jönn az új.
Válasz #315. hozzászólásra
Azal nyugtatál meg hogy sokat kérsz a gépedért!!
Válasz #311. hozzászólásra
Mi volt a megnyugvás tárgya ???
Válasz #312. hozzászólásra
Ezt már megfigyeltem. Ha ki kellett volna adni egy rakást pénzt gépre, vagy ki is adtam akkor másnap már kínáltak földet...... és ugye a föld nagyobb érték marad, mint a gép, mert ugye az csak olcsóbb lesz, ha már ott van az udvarban. :-((((
Válasz #312. hozzászólásra
Általában felénk is!! nem egyszerü mert tudjuk ha bizonytalanná válunk akor egyik se lesz..
Válasz #309. hozzászólásra
Szóval a gond az, h. gépek is kellenének meg főd is lenne hirtelen?
Mindig minden 1xre vágódik be mi?
Válasz #307. hozzászólásra
Megnyugtatál!!Az ujba is szoktak régebit beszámolni??Tényleg szeretnék megoldást találni a problémára!!Ameik gabona felénk nagyon gyenge lett az már öszel látszott hogy elvan b. va a vetés!! De ez a napránál és a kuk nál is igy lesz! ugyhogy én nagyon figyelni akarok rá nem csak ugy megszokásbol föleg ha ijen marad az idö!!!
No meg az idei év eléggé bebaxot az ilyen idősebb gazdáknál akik csak vetnek 1000 éves magot, meg learatnak. A bérleti díjat nem termelték meg.
Válasz #308. hozzászólásra
1-1,3
Értem.
És mennyit akarnának 1 hektóér?
Válasz #305. hozzászólásra
Elég sok idősebb (65-75évesek) gazdálkodónak az idén és jővőre jár le a bérleti szerződése és már nem akar véle foglalkozni, mert ott a bázis a kezében és nyugdíj mellett munka nélkül jó kis summa esik be a zsebbe.
Válasz #302. hozzászólásra
Hogy mit kérek ???? Sokat !!!! :-))))
Eljön a szervíz, felmérik, mondanak egy beszámítási árat és azt kérném mástól is. Nekem tök mindegy, hogy ki fizeti ki azt az árat, de gondolom, ha ők beszámolják, akkor már csak többért adják tovább......
Válasz #303. hozzászólásra
Adják el a földeket a fasikáim?
Hámé????????
Válasz #302. hozzászólásra
Ki beszélt itt 6 m-es rapidról ?????
Amúgy 160-as nh-val nem sok helyen, de húzzák a rapidot, művelő elemek nélkül !!!
Válasz #301. hozzászólásra
Lehetséges.......:-) De az még váratt magára.
Most, hogy megint gépet akarnék venni-cserélni, ismét van terület felkínálás dögivel, nem is kevés. A zöme eladni akarná, egy kisebb része meg bérbe adni. Húzós a vétel ár, rendesen. Az eddigi bérlő meg nem akarja a kvótát átadni, így egy kissé szar a helyzett. Vagy bevállalom a többi bázisom kárára, vagy elviszi más.
Válasz #300. hozzászólásra
Mit kérsz a gépért?? Én csak használtig látok el!!6m rapidot tudtál huzni??Ekora gépel??
Válasz #299. hozzászólásra
Nagy sakkos vok mi?
Márcsak a traktort kéne megfejtenem........hmmmmmmmm...
7830!!!!!
Válasz #298. hozzászólásra
R 4, C 5.
Válasz #296. hozzászólásra
Naná !!! :-)))
Válasz #294. hozzászólásra
Mi lesz helyette? Mekkorák?
Válasz #295. hozzászólásra
Itt is van ilyen szarásig........
Válasz #294. hozzászólásra
És akkor mi lesz?
Megveszed uazt megint?????
Válasz #293. hozzászólásra
Keresd Marcit itt a fórumon. Elég ritkán van igaz itt. Ők is szikes, kemény talajon dolgoznak vaderral.
Válasz #293. hozzászólásra
Rapid-om, carrier-em eladó lesz, ha nyer a pályázat.
Válasz #289. hozzászólásra
Nekem is ez a dilemám!!Mármintaz hogy csak a most elötünk áló problémára koncentrálni és mindenáron a leg durvább verziót választani vagy inkább kicsit szolidabb de univerzálisabb gépet választani.. Mert ugye két gép nekem durva lenne söt elérhetetlen is!! A JD is használt lenne..
Válasz #287. hozzászólásra
Satyesz ! Újat akarsz venni ??
Válasz #290. hozzászólásra
Ez eddig világos volt. A 160-as nh és a 6 m vaderből ugrott be a dolog. Nem sok emberke húzza így a vadert és így leszűkölt.
Válasz #288. hozzászólásra
Hajdúszob
Válasz #287. hozzászólásra
Pl a vadernek nem ragad be a müvelösor adagolója vagy ha jön 1 vilanyoszlop agy gombnyomásra csuk a nyomjelző!! Valamint 2-3 kg repcét úgy eltud vetni hogy nem kel minden 2 sort lezárni mint a jd-nél!! A kezelhetöséga kiforotabb a vadernek!!
DE személy szerint mit tanácsoljak kúrva nehéz mivel nem tudom milyen a földjeid jó tudom irtad kemény száraz görcsös!!!
De ot kel leni és akor látja az amber hogy hogyis mintis!!!! Én is igy gondolkoztam mit most te a legszarabb földbe is tegye bele a magot és ot baj nem lehet de a vader let nálam a nyerő már a 7 szezonon vagyunk túl ,de én mégis a vadernél maradnék!!!!!
A jd-nek a kis vastömöritök a száraz idöben nincs párja!!!! Na most jól összezavartalak bizt!!
Válasz #286. hozzászólásra
Nekem most lettél ismerős......talán. :-)
Válasz #286. hozzászólásra
Mit jelent hogy precizebb és felhasználó barátabb?? Nekem a lényeg hogy bárhol bármikor bármibe biztonságal tudjon vetni 5-6 centi méjen biztonságal!! Nekem volt ojan tavaj hogy az elmunkáló nélküli W rapid bizony nem volt tökéletes ahol kicsit jobb volt ott igen.. és ez több embernél elö fordult!Elmunkált területen!! Ezért a kiváncsiság most akor JD vagy elmunkáloval a rapid?? Ugy néz ki hogy KEMÉNY öszi talajra számitunk felénk!! Ha tudtok segitsetek..
Válasz #285. hozzászólásra
6m nh-m160-al huztam szépen vite!! Én probáltam a vaderel direkben vetni de nem az igazi!!!!
A 750A pont ilyen görcsös földbe való amit irsz!!!DE nálunk omlós jó minöségü földek vanak és it nem tüdot kibontakozni a jd előny!!!!
1 ami biztos a vader 1000× precizebb és felhasználóbbarát!!!
Válasz #284. hozzászólásra
Eröl halotam!!Van ahol ezért vesznek 740-est és 750 est is párban! De amugy mi a meglátásod direkt vetönek vagy csökentet menetszámban vagy rosz adotság melet fekete földön ijen kilátások melet öszel buzát??Szerinted?? Mert nekem sajnos egy nagyon ütös gép kel!!És ezért vagyok bizonytalan.. Rögös és nagyon keménybe kell hogy fuson?? A Tied mekora volt?? Mivel huztad??
Válasz #283. hozzászólásra
Tavaszal vetük a gépeket és csomagban volt!!!!
Nálunk sok a zöldborsóvetés 500-600ha/év na ezel azt szarúl lehet elvetni!!!
Válasz #282. hozzászólásra
Szia neked volt??És akor te tavaszal probáltad??
Én azal kezdtem 750A -val de visszaadtam a feladónak !!!!!!
Borsót vetetem de nem túd szép munkát csinálni a borsószemeket a föld tetejére visszadobálta!!!!
Lehet a buzában jobb let volna de azt már nem vártam meg !!! Megvetük a vadert
Válasz #280. hozzászólásra
Sok ember dilemája a vetés minél jobb minöségben történö elvégzése! Minap volt egy beszélgetésem ahol a JD740a-W.rapid let szembe álitva kisérlet szerüen a gazdák közt! A Rapidot nevezték gyöztesnek!! Ezért én aJD 750a direkt vetö után érdeklödöm? Ki ismeri és mit tud rola? Kiváncsi vagyok az biztos hogy kevés van belöle..