Hirdetés
Fórum
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Napraforgó vetőmag új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- AKG támogatás új
- Milyen traktort érdemes venni? új
- Magtisztítás új
- OVP-20 régi szovjet gyártmányú magtiszítógép... új
- RS-09 eszközhordozó új
- Epertermelés új
Cikkajánló
Közel 40 százalékos hozamnövekedés a kukoricában? Mutatjuk, mi kell hozzá
Az öntözés termésnövelő hatását bizonyították magyar kutatók.
Sajtóközlemény
1580 hozzászólás
Válasz #29. hozzászólásra
Az igen. Az én 7710-esem 160 lovas, papíron. De valószínű, hogy ennél jóval több.
Válasz #21. hozzászólásra
Igen nem tul nagy a 4méter! egy hármas IH biztos haladosabb.. de a vonóerö véges!! A 4méteresnek a legjobb a csoroszjanyomása.. hatméteres elég volt egy 300 caternak !!
Válasz #22. hozzászólásra
Itt még nem is mentünk annyival!!!
Válasz #23. hozzászólásra
8300
Válasz #25. hozzászólásra
Így van! A tied hány méteres?
Sztem meg maradjunk abba h mind2 gép jó gép.. kinek az kinek az..amúgy utánam is szépen előjöttek a repcék..
Válasz #22. hozzászólásra
igen lehet vele ha a traktor birja
a 6 -mes jobb lenne !
és lenne is mivel huznod :))
20 kn/h-val ?????????????????????????
Válasz #18. hozzászólásra
Én sem akarok vitatkozni. Nekünk is vannak ilyen földjeink. Azt tudom, hogy amióta megvan a repcék és más egyéb növény is egyenletesen kel. Vetettem teniszlabdarög földbe is, az is kikelt. Vetettünk jó talajba 20 kn/h-val és totál jó lett. Én csak a munkaszélességével(4m) nem vagyok megelégedve! Talán azért mert a gép közös a haverral, és 1 gépre így kb 1000 ha jut évente.
Válasz #8. hozzászólásra
Helló ! 10 éve nyuzok egy600f esR-250 essel húzom nagyon jó gép de drága a javítása üzemamyag terén 5-11 liter között jövök ki atól függ mit és milyen talajba vetek.
Válasz #16. hozzászólásra
Sok hejen nem anyira fontos a direkt vetös jeleg... tehát más gépel is kihejetesithetö de sokhejen igy nálunk is a rapidnak fel van adva a lecke it a legjobb munkát csak ezel lehet elérni... de nem direktbe hanem csökentet menet számban vagy teljes elmüvelés melet...
Válasz #17. hozzászólásra
Nem fogok és nem is akarok vitatkozni.. Vetettem olyan földbe repcét bérbe amit mikor megszántottak a rába 4 (!) fejet vitt,és nemigazán sikerült magágyat csinálniuk,én magam féltettem a gépet,és semmi probléma nem volt,még egy lazulás se,ugyhogy velem nem tudod elhitetni h maszivabb...
Válasz #16. hozzászólásra
Talán mert masszívabb.
Válasz #15. hozzászólásra
mértis?
Válasz #14. hozzászólásra
Én, amikor vetőgép vásárlás előtt álltam, azt mondta egy horsch vetőgéptulaj, hogy ha tényleg eléggé kötöttek a talajok felénk, akkor vadert vegyek!
Én az osztrák határszélről vagyok,errefele az osztrák gazdák sorra cserélik horschra a vadereket,könnyebb vontathatóság meg sok egyéb miatt.. ja nekem is horschom van,és nem vagyok vaderfan...
Mintha vlhol. láttam volna télleg 1 TD-t húzni Rapidot!
Pontosabban ráakasztva.
Képen.
Segítsetek, más is látta????????????
Ezt lessed kese mit találtam az iszapban leüllepedve!!!
Ugyihogy van ILYEN IS!
Keresni kéne megpróbálni...
2002-óta használom a rapidot 3ms géppel évi 5-600 hektárt vetek. 5évesen 3000 hektárral alkatrész költseg nélkül eladtam, újra rapidot választottam.
100x többet ér az egy menetben való művelés és vetés mint az agyonkombinátorozott technika
csak egy pár gondolatig az egyenletes kelés akár milyen szárazságban is hála avetőgép előti tárcsasornak ja és még a kopásálloság iskitűnő pl rapid 400 c igaz az alkatrész egy kicsit drága de a mai világban mi nem az .
vaderstadt osak figyelem!!!
aknek ilyen gépe van az fejtse ki véleményét
Rapid 400-s használunk napi 40 hektárt csinálunk meg vele kivállóan münködik 5éve.
ezek a gépek 13-15 km/h között dolgoznak töéletesen
majd el felejtettem
szerintetek a kukoricát eltudja olyan pontossággal vetni mint a szemenkénti vetőgép?546
a legbiztosabb a mechanikus kivitel igaz ebből a 400 as a legnagyobb de sztem pontosabb a pneumatikustól
Most akarokveni énis egy RAPID A450S tipusut.Ezek a gépek univerzálisak.(aprómag pl:repce,gabona pl:triticalé,búza nagymagok pl:kukorica,napraforgó stb.
Ott vannak a "szeren " !!!!
sztem minden kategóriában ezek a gépek a legjobbak