Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz laacika #1692. hozzászólásáraSzerintem ennek a szarteponek pont semmi baja, ha feltekeri a galyat akkor nincs elegendő fordulat azért mert, vagy csúszik az ékszíj vagy ha MTZ- vél van hajtva akkor csúszik a gardan szalag. Még ennek minimum 1800 motorfordulat kell.A kés meg simán használható felhegeszteni még nem Szabad !!!
Válasz Bárány #1695. hozzászólásáraIgazad van de akinek pl nekem max 15- 20 hektár napraja van kb soha sem keresi vissza az árát egy aprító henger . egyébként a naptárak olyan kicsi a szartomege hogy ha pl vágás után 1- 2 hónappal szántok szinte már semmi nincs belőle , mondjuk pláne ilyen esős ősszel mint a tavalyi volt.Meg mint írtam a forgás irány váltás nagyon sokat jelent előtte én is szívtam mert rendet vágott.
Válasz R Sándor #1694. hozzászólásáraSzerintem szotyira az aprítóhengernél nincs jobb, de a rövidtárcsa is többet ér, mint bármelyik fajta szárzúzó. Az RZ meg ráadásul a földön fekvővel semmit sem csinál, nem tudja "felszívni, a földig meg ezt a fajtát nem lehet leengedni.
Végigjártuk mi is mindezeket, és erre jutottunk.
Kukoricatarlón azért más a helyzet, de itt most napraforgót kérdeztek.
Válasz zoltan.horvath40 #1689. hozzászólásáraÉrdekes én meg pont azzal zuzóm, szerintem pontosan harmada annyi gazolajbol mint egy vízszintes tengelyuvel , annyi hogy a forgás irányát meg változtattam hátul szetfele forog , így nem egy helyre rakja a górét ,hanem szét teríti . Szerintem ettől nem lehet olcsóbban megúszni a szarzuzast
Sziasztok.
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok.
Nem mezőgazdasággal foglalkozok de egy ismerősöm hozzám hozott javításra egy szárzúzót,remélem jól mondom.
Szőlővesszőt metsés után és gyülölcsfák metszéseit zúzza töri vele össze de panaszkodott hogy nem jôl végzi a dolgát a zúzó.
Van egy két ötletem hogy mit lehetne vele kezdeni de megmutatom nektek miről van szó.
Első probléma hogy feltekergeti a vesszőt.
Én arra gondoltam felrakok egy laposacélt felrakó elektródával és oda hegesztem mint ahogy a második képen látható,ennek a felrakásnak lenne éle,amit ennek nekicsap az biztos hogy elvágódana szerintem.
Köszönöm szépen aki tud bármilyen jó tanáccsal.
Válasz zoltan.horvath40 #1689. hozzászólásáraHa lenne a portán akkor sem használnám. Én még annak szép munkáját nem láttam, csak elfekteti és középre kotorja a szárakat, rosszabb mint ha nem csinálná. Majdnem annyi gázolajjal már meg is tárcsázod és az is darabolja annyira.
Én fogaskerék párt cseréltem, aztán most szedhetem szét megint... Felkészült a felső csapágyanya, így ismét szimmeringet kell cserélni.
Javaslom hozzá a menetrögzítőt, nálam ez elsőre kimaradt...
Üdv,
Segitséget szeretnék kérni.
Rz 1,5 szárzúzon szeretnék szimeringet cserélni a késtartonál .Menyíre kell szétszedni ,hogy a 2db szimeringet ki tudjam cserélni?
Köszi a segitséget.
Válasz .Richard. #1675. hozzászólásáraHa besűlyednék 10+centit én akkor nem folytatnám...
Nálam olyan kemény száraz minden hogy itt semmi sem hagyott nyomot.
Válasz Gege #1674. hozzászólásáraSzép. De milyen nyomot hagy ha a kombájn kerék az agyagba nyomot hagy meg a traktor a pottal? Nem nagy kombi 4soros asztallal. Marad kb. Min.10centi mélyedés. Lényegében sávokban minden ott marad. Persze zuzoval is.
Válasz csontii #1668. hozzászólásáraAzonos súlyúakat egymással szembe (180 fok), hogy kiegyensúlyozzák egymást.
Első, legnehezebb pár bal szélre, második jobbra, és így befelé.
Válasz csontii #1657. hozzászólásáraHejj, rosszul írtam, de jó, hogy gcastle rám szólt!
A legnehezebbel szembe a hozzá legközelebbit tedd. (a második legnehezebbet!)
Ahogy elkezdtem írni, az az Y-kések válogatása!
Amúgy az természetesen igaz, hogy a centírozás a legjobb, de sokan nem viszik el. A "nyakadba nem fog ugrani", max. a csapágyak élettartama rövidül, ha ráz.
Válasz .Richard. #1654. hozzászólásáraPár éve KB3011 tengelyt gyártóhoz elvittem, nem kalapács "csak" Y-kés csere 20 perc, kiegyensúlyozás másfél óra... Nem azért, mert hülye volt a kiegyensúlyozó fószer! Nem szabad azzal a tengellyel viccelni! Vicces lesz amikor a nyakadba ugrik...
Válasz Bárány #1656. hozzászólásáraCsavar 10.9, és dinamikus kiegyesúlyozás! A grammozással még nem biztos, hogy jól fog futni!Szembe nálad mit jelent? Mert, ha azt, hogy a tengely 180 fokos szembe oldalára nem azonos tömegű kalapácsot rakni, na az akkor überfasza lesz kb fél órára... Annyi idő alatt megúnja majd a rezgést-búgást a gazda meg a vas is! Az élezést próbálták már többen felénk, sosem lett jó...
Válasz csontii #1655. hozzászólásáraNem. Mérd meg mindet, rakd sorba őket, és felszereléskor a legnehezebbel rakd szembe a legkönnyebbet, a második legnehezebbel a második legkönnyebbet, és így tovább.
A kalapácsok tengelycsavarjait is cseréld! Fontos az anyagminőség (8.8 vagy 10.1), ne csak a méretet nézd!
Válasz csontii #1649. hozzászólásáraNem is vágnia kell, hanem zúzni. Biztos van, aki nekiáll megélezni, de igazából, ha annyira elkopott, cserélni kell.
2098 hozzászólás
Válasz laacika #1692. hozzászólásáraSzerintem ennek a szarteponek pont semmi baja, ha feltekeri a galyat akkor nincs elegendő fordulat azért mert, vagy csúszik az ékszíj vagy ha MTZ- vél van hajtva akkor csúszik a gardan szalag. Még ennek minimum 1800 motorfordulat kell.A kés meg simán használható felhegeszteni még nem Szabad !!!
Válasz laacika #1692. hozzászólásáraNem megfelelő a kés típusa.
Szőlőbe, gyümölcsösbe ágaprításhoz egyenes kés kell.
Válasz Bárány #1695. hozzászólásáraIgazad van de akinek pl nekem max 15- 20 hektár napraja van kb soha sem keresi vissza az árát egy aprító henger . egyébként a naptárak olyan kicsi a szartomege hogy ha pl vágás után 1- 2 hónappal szántok szinte már semmi nincs belőle , mondjuk pláne ilyen esős ősszel mint a tavalyi volt.Meg mint írtam a forgás irány váltás nagyon sokat jelent előtte én is szívtam mert rendet vágott.
Válasz R Sándor #1694. hozzászólásáraSzerintem szotyira az aprítóhengernél nincs jobb, de a rövidtárcsa is többet ér, mint bármelyik fajta szárzúzó. Az RZ meg ráadásul a földön fekvővel semmit sem csinál, nem tudja "felszívni, a földig meg ezt a fajtát nem lehet leengedni.
Végigjártuk mi is mindezeket, és erre jutottunk.
Kukoricatarlón azért más a helyzet, de itt most napraforgót kérdeztek.
Válasz zoltan.horvath40 #1689. hozzászólásáraÉrdekes én meg pont azzal zuzóm, szerintem pontosan harmada annyi gazolajbol mint egy vízszintes tengelyuvel , annyi hogy a forgás irányát meg változtattam hátul szetfele forog , így nem egy helyre rakja a górét ,hanem szét teríti . Szerintem ettől nem lehet olcsóbban megúszni a szarzuzast
Válasz VMisi #1690. hozzászólásáraKöszi! Én is gondoltam, akkor nem tévedtem sokat.
Sziasztok.
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok.
Nem mezőgazdasággal foglalkozok de egy ismerősöm hozzám hozott javításra egy szárzúzót,remélem jól mondom.
Szőlővesszőt metsés után és gyülölcsfák metszéseit zúzza töri vele össze de panaszkodott hogy nem jôl végzi a dolgát a zúzó.
Van egy két ötletem hogy mit lehetne vele kezdeni de megmutatom nektek miről van szó.
Első probléma hogy feltekergeti a vesszőt.
Én arra gondoltam felrakok egy laposacélt felrakó elektródával és oda hegesztem mint ahogy a második képen látható,ennek a felrakásnak lenne éle,amit ennek nekicsap az biztos hogy elvágódana szerintem.
Köszönöm szépen aki tud bármilyen jó tanáccsal.
Válasz zoltan.horvath40 #1689. hozzászólásáraHa van időd akkor csinálj egy aprítóhengert annyi pénzből.
Válasz zoltan.horvath40 #1689. hozzászólásáraHa lenne a portán akkor sem használnám. Én még annak szép munkáját nem láttam, csak elfekteti és középre kotorja a szárakat, rosszabb mint ha nem csinálná. Majdnem annyi gázolajjal már meg is tárcsázod és az is darabolja annyira.
Szerintetek az Rz3 zúzó napraforgó szárra jó lehet vagy felejtős? Nem tudom mennyire fekteti el?Árban ez még ami elérhető. Persze használtban
Válasz .Richard. #1675. hozzászólásáraEddig csak komaromi b 3 méteres, eddig bevált felszedi összes ramatyot aprít rendesen 7 km nel
Válasz turbos #1686. hozzászólásáraNincs nem magyar gép
Falconero tigre mulcsuzo van itt valakinek?
Válasz Gumóka #1684. hozzászólására*Fellazult
(új telefon)
Válasz László_48478 #1682. hozzászólásáraTulajdonképpen ki kell belezd az egész hajtóművet.
Én fogaskerék párt cseréltem, aztán most szedhetem szét megint... Felkészült a felső csapágyanya, így ismét szimmeringet kell cserélni.
Javaslom hozzá a menetrögzítőt, nálam ez elsőre kimaradt...
Legelőt zúzni első oszt!
Válasz Tom250 #1681. hozzászólásáraKöszönöm,
Holnap kiderül !!
Válasz László_48478 #1679. hozzászólásáraÉn nemrég cseréltem benne késtartó tengelyt, egyszerű mint a faék.
Úgy a legegyszerűbb ha leveszed a hajtóművet.
Válasz Gege #1674. hozzászólásáraItt sajnos 4000 euro+fa.
Üdv,
Segitséget szeretnék kérni.
Rz 1,5 szárzúzon szeretnék szimeringet cserélni a késtartonál .Menyíre kell szétszedni ,hogy a 2db szimeringet ki tudjam cserélni?
Köszi a segitséget.
Válasz Bigiboy77 #1677. hozzászólásáraIgen!
Válasz Gege #1674. hozzászólásáraEz kalapácsokkal van szerelve?
Válasz .Richard. #1675. hozzászólásáraHa besűlyednék 10+centit én akkor nem folytatnám...
Nálam olyan kemény száraz minden hogy itt semmi sem hagyott nyomot.
Válasz Gege #1674. hozzászólásáraSzép. De milyen nyomot hagy ha a kombájn kerék az agyagba nyomot hagy meg a traktor a pottal? Nem nagy kombi 4soros asztallal. Marad kb. Min.10centi mélyedés. Lényegében sávokban minden ott marad. Persze zuzoval is.
Válasz Gumóka #1673. hozzászólásáraIno Elite 270. Kb. 6km/h húzom, 8liter/ha ra jött ki a fogyasztása úttal eggyütt.
1900euró volt tavaj.
Használtban milyen márkát érdemes nézni?
Az mtz szélességét vigye el, a keret 500e, ebben az árban lehet valami értelmeset találni?
Üdv. Szárzúzót akarok venni, több helyről van árajánlatom. Zanon zúzókról van infoja valakinek?
Válasz Bárány #1669. hozzászólásáraRendben. Köszi.
Válasz Kisvuk #1667. hozzászólásáraMessengeren válaszolok.
Válasz csontii #1668. hozzászólásáraAzonos súlyúakat egymással szembe (180 fok), hogy kiegyensúlyozzák egymást.
Első, legnehezebb pár bal szélre, második jobbra, és így befelé.
Válasz Bárány #1660. hozzászólásáraOk. Tehát a közel egysúlyúakat egymással szembe vagy egymás mellé? Mindegy , hogy melyik oldalról kezdem?
Válasz Bárány #1666. hozzászólásáraNa hogyé a szárzuzó mester?2 hét múlva megyek a fényes nyugatra pihenni kicsit,akár meg is nézhetném.
Válasz gcastle #1664. hozzászólásáraÍrtam neki egy privát üzenetet is. Nem venném a szívemre, ha kib...nék vele.
Válasz gcastle #1664. hozzászólásáraUgye, milyen okos lesz az ember a pálinkától?
Csontii, jelezz vissza, hogy láttad a korigálást!
Válasz Bárány #1661. hozzászólásáraMákod van, két pálinka közt átnézve láttam meg, mit írtál...
Válasz Bárány #1661. hozzászólására
Válasz Bárány #1660. hozzászólásáraAzéé! Ahogy Rózsa Sándor mondaná!
Válasz gcastle #1658. hozzászólásáraKösz, hogy rám szóltál!
Válasz csontii #1657. hozzászólásáraHejj, rosszul írtam, de jó, hogy gcastle rám szólt!
A legnehezebbel szembe a hozzá legközelebbit tedd. (a második legnehezebbet!)
Ahogy elkezdtem írni, az az Y-kések válogatása!
Amúgy az természetesen igaz, hogy a centírozás a legjobb, de sokan nem viszik el. A "nyakadba nem fog ugrani", max. a csapágyak élettartama rövidül, ha ráz.
Válasz .Richard. #1654. hozzászólásáraPár éve KB3011 tengelyt gyártóhoz elvittem, nem kalapács "csak" Y-kés csere 20 perc, kiegyensúlyozás másfél óra... Nem azért, mert hülye volt a kiegyensúlyozó fószer! Nem szabad azzal a tengellyel viccelni! Vicces lesz amikor a nyakadba ugrik...
Válasz Bárány #1656. hozzászólásáraCsavar 10.9, és dinamikus kiegyesúlyozás! A grammozással még nem biztos, hogy jól fog futni!Szembe nálad mit jelent? Mert, ha azt, hogy a tengely 180 fokos szembe oldalára nem azonos tömegű kalapácsot rakni, na az akkor überfasza lesz kb fél órára... Annyi idő alatt megúnja majd a rezgést-búgást a gazda meg a vas is! Az élezést próbálták már többen felénk, sosem lett jó...
Válasz Bárány #1656. hozzászólásáraKöszi. Úgy lesz.
Válasz csontii #1655. hozzászólásáraNem. Mérd meg mindet, rakd sorba őket, és felszereléskor a legnehezebbel rakd szembe a legkönnyebbet, a második legnehezebbel a második legkönnyebbet, és így tovább.
A kalapácsok tengelycsavarjait is cseréld! Fontos az anyagminőség (8.8 vagy 10.1), ne csak a méretet nézd!
Válasz gcastle #1653. hozzászólásáraAkkor mennek a kukába a kalapácsok. Az újak egyforma súllyúak lesznek?
Válasz gcastle #1653. hozzászólásáraEgyenként lemérve jo lehet. Babra melo de akkor legalább mind egyforma. persze attol még lobálhat az egész.
Válasz csontii #1649. hozzászólásáraNe akard szétrázatni a zúzódat! Ha "megélezed" szerinted a kiegyensúlyozással mi lesz?
Válasz csontii #1651. hozzászólásáraHa jól gondolom, akkor az élezett, srég rész már gyakorlatilag eltűnt.
Kuka.
Válasz Bárány #1650. hozzászólásáraKözel fél centis már az éle.
Válasz csontii #1649. hozzászólásáraNem is vágnia kell, hanem zúzni. Biztos van, aki nekiáll megélezni, de igazából, ha annyira elkopott, cserélni kell.
Sziasztok.
Kalapácsokat szoktátok élezni. Akárhogy pörgetem már nem vág tökéletesen.