A hazánkba látogató külföldiek gyakran igen bizarrnak tartják a magyar konyhában szereplő, belsőségekből készült ételeket, de sokan furcsának tartják a túró és a tejföl gyakori felhasználását is, főleg például palacsintába vagy süteményekbe téve (egyébként általában a palacsintánkat sem ismerik). A lángosról nem is beszélve – amin szintén tejföl van.

Egy videóban különböző nemzetiségű főiskolás fiatalokkal kóstoltatnak jellegzetes magyar ételeket. A paprikás csirkét először igen furcsának találták, és ketten a csilihez hasonlították. A rakott káposztáról először azt hitték, hogy valamilyen lasagne. A palacsintának viszonylag nagy sikere volt, a rakott krumpliról viszont azt gondolták, hogy egy tartalmas reggeli étel.

Egy amerikai nő kiválónak tartja a magyar konyhát, egyetlen ételt kivéve, ez pedig a kocsonya. Egyébként még a magyar fiatalok közül is sokan idegenkednek ettől az ételtől, és el sem tudják képzelni, hogy megegyék, míg szüleink, nagyszüleink rendszeresen fogyasztották. A külföldiek közül sokan bizarrnak tartják azt is, hogy gyakran a halászlébe nemcsak a hal húsát, de a nőstény halak ikráját is belefőzik.

Egy amerikai férfi elmondta, hogy a hideg gyümölcsleves az, amit eleinte nagyon furcsának tartott, de később elvarázsolta őt az, hogy a gyümölcs és a leves ilyen összhangot alkothat. Elmondása szerint az az étel, amit soha többé nem akar a tányérján látni, a véres hurka. Bár ő szinte bármit megeszik, ezt az ételünket nem tudta lenyelni sem. Ez is olyasmi, ami egyébként a magyar lakosságot is igencsak megosztja: míg az idősebb korosztálynak semmi baja a véres hurkával, a fiatalabb generáció tagjai közül sokan nagyon bizarr ételnek tekintik, amit csak akkor ennének meg, ha nem lenne semmi más választásuk.

Forrás: divany.hu

Indexkép: Shutterstock