Ezért kiemelkedő nemzeti érték, a Magyar Értéktár része 2017 óta ez a munkásság, amelynek a Cserszegi fűszeres méltán híres fejezete. Bakonyi Károlynak ez, és más, további elismert fajtája a magyar borfogyasztó közönség legkedveltebb fajtái közé tartozik.
Feldman Zsolt: egy-egy szőlőfajta eredményességét, kedveltségét pedig az igazolja, hogy mennyire keresett a belőle készített bor– fotó: Fekete István
Tudományos munkája a mai napig segíti a borászok, szőlészek munkáját. Elismertségre szert tenni, maradandót alkotni komoly szakmai tudással, folyamatos felkészüléssel, emberi tartással lehet. Egy-egy szőlőfajta eredményességét, kedveltségét pedig az igazolja, hogy mennyire keresett a belőle készített bor – mondta az államtitkár.
Mint fogalmazott, Bakonyi Károly szőlőfajtái hazai viszonyok között jól termeszthetők. Magyarországon több mint 4 ezer hektáron foglalkoznak Cserszegi fűszeressel. Vagyis nem csak a nemesítő életében volt jelentős ennek a fajtának a termesztése, de máig kedvelt ez a fűszeres, illatos szőlő.