Nem ez az első szokatlanul nagy termés

A fa hat éves, még csak másodszor termett, azonban azonnal egy gigacitrommal lepte meg a tulajdonosát.

Minden kertbarát szívesen teszi közzé a közösségi médiás felülteken, hogy sokszor milyen sok és nagy termésekkel lepi meg az embert a természet. Korábban egy zalai kertben találtak egy 5 kilós karalábét, később pedig Pécsváradon szedtek le egy hatalmas vargányát, nem beszélve a sántosi kertben nőtt mázsás tökről. Ezekről akkor a Sokszínű vidék írt.

A mostani hatalmas citromról is a 24.hu számolt be először. Tarjányi Ágoston biogazda kiskunfélegyházi fóliaházában szüretelt le korábban egy egykilós citromot, ami akkor nagynak tűnt, mostanra ez a méret eltörpült, köszönhetően a kétkilós gigacitromnak.

Szügyön szüretelték a hatalmas gyümölcsöt

A nógrád vármegyei település polgármestere, Frenyó Gábor közösségi oldalán tette közzé azokat a képeket, amelyeken jól látszik a 32 centiméteres, 2,182 kilós citrom.

A hat éves fát tavasztól őszig tartják az udvaron, télre azonban fagymentes helyen gondozzák. A természetvédő és állatbarát szügyi polgármester elárulta, hogy mindössze második alkalommal szüreteltek a fáról.

A képen is jól látszik, hogy bár csak kettő citrom termett, az egyik a szokásosnál jóval nagyobbra nőtt - fotó: Frenyó Gábor

Először csupán kilenc citromot tudtak leszedni, most ez a szám kettő lett, viszont a normál méretű gyümölcs mellett egy szokatlanul nagy citromot is sikerült levenni.